Dizelas do 4000 eura

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MinistarZaPivo
    CBC Početnik
    • 13.12.2010
    • 4
    • Serbia PFC

Dizelas do 4000 eura

Postovani, izvinjavam se ako vec postoji slicna tema.
    Gledam da kupim neki automobil do 4000 eura, 2000, '01 ili '02 godiste i vise... Prvenstveno mi treba da bude normalan potrosac (normalan za dzep), da donekle pristojno (moderno) izgleda i da je dizelas ili vec sa vec unapred ugradjenim gasnim uredjanjem.
    Do sada sam gledao neke modele (ima ih dosta) a "zapali" su mi za oko ford focus, opel astra II, fiat stilo i reno laguna jer njih ima najvise u ponudi. Odmah sam iz izbora izbacio pezo 206 jer je suvise uzak sa mene (195cm), alfe koje su skuplje za odrzavanje od ovih nabrojanih i domace brendirane lamine.

Takodje, u ponudi (izvor: internet) sam video da nude ponegde i sitroen xsaru (ne znam kakva je ona) i poneki seat leon i ibiza (isto ne znam kakvi su oni).

Dakle, u startu sam zaobisao benzince i molim vas da to ispostujete. Gasni uredjaj samo ako je instaliran jer zbog sve vece cene gasa ne mislim da se na krace staze (a diskutabilno je i na duze) isplati ugradjivati moderan gasni uredjaj. Dizeli su nekako po mom...

I jedno zapazanje: kapiram da su npr. focus i astra tu u klasi i da kostaju toliko koliko kostaju, ali ne kapiram zasto se reno laguna nalazi u toj cenovnoj kategoriji!? da li je zaista tako losa kao sto se prica? Hvala vam na pomoci....
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Re: Dizelas do 4000 eura

Fordov 1.8 dizel (TDDI i TDCI) je dobar motor, ali Ford kao proizvođač ispod proseka. Isto važi za Opel i Fiat. Ako gledaš Fiat moj savet je da preskočiš Stilo. Uzgred svi ti dizeli koji koštaju ispod 4000 € su vrlo verovatno prešli po 350-400 hiljada kilometara a na satu stoji između 120-150000 Ako ti odgovara veličina možda je najbolji predlog Punto 1.3 MJet ili 1.9 JTD

Comment

• IlijaGM
      CBC Senator XXL
      • 02.12.2008
      • 313
      • Gornji Milanovac

Ja zlasam za fiat stilo,za 4000evra mozes da nadjes i 2003 god.I sam se spremam u potragu za jednim hatchbekom sa 5-ora vrata.
      Originally posted by zoranbg
      nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

@Sergio-Ispod kog proseka je Ford? Ako je za tebe prosek Audi ili BMW onda si u pravu.Znam dosta ljudi koji voze Fordove,stare i novije i niko se ne zali nesto posebno.
        Fokus je u svojoj klasi sinonim za stabilnost i lezanje na putu a i po kvalitetu je rame uz rame sa Golfom i Astrom.

Comment

• macaneli
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2008
          • 327
          • sremska mitrovica - Genova
          • S-max

Originally posted by gorans
          Fokus je u svojoj klasi sinonim za stabilnost i lezanje na putu a i po kvalitetu je rame uz rame sa Golfom i Astrom.
          plus je jeftiniji za odrzavanje pogotovo 1.8tddi 90ks
          ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Focus 1.8tddi,neces za te pare naci bolji dizel a da je jeftiniji za odrzavanje...imas dve varijante sa 75 i 90ks...stara konstrukcija motora,turbo diesel direct injection...isti motor je i u tdci samo sto je on common rail,ima skupe dizne,plivajuci zamajac itd...nepoderiva masina,a lezi na putu kao sportska vozila(ono barem slicno)...fiat-ov 1.9 jtd je takodje nepoderiva masina,samo sto je i on comon rail,ima plivajuci,itd pa je samim tim skuplji za odrzavanje...da ti odgovorim za xsaru...ona nosi peugeotove motore(psa grupacija)i kod xsare bih ti savetovao 2.0hdi ali samo 90ks(onaj od 110ks ima plivajuci,dpf filter itd)...lagunu i uopste renaulta u dizel dci varijanti izbegavaj,i dan danas imaju problema sa diznama,turbinom itd,a neverovatno su skupi za odrzavanje...nadam se da sam barem malo pomogao

Comment

• Milorad90
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2007
              • 975
              • Beograd

Zavisi koji dci je skup za odrzavanje, nemoj iznositi takve primedbe ako ne posedujes taj auto ili ako ga nisi odrzavao.

1.9 dci nije toliki bauk za odrzavanje kao sto se prica, ima iste boljke kao i svaki drugi dizel motor novije generacije.

Comment

• Cherokee_NS
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2009
                • 802
                • Novi Sad

Sto se tice dci-ja do tih para, najbolje da gleda Megana 1 restilizovanog, ili Lagunu 1 restilizovanog (2000,2001 god) - oni se cak mogu naci u napucanoj opremi unutra, solidnom stanju, a i auto je sam po sebi kvalitetniji od Lagune 2, kojih ima ovde kao mrava sa 500.000 km itd.
                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Nemam ja nista protiv renaulta,naprotiv mi se laguna i svidja,o meganu je suvisno trositi reci...raspitivao sam se i saznao sam da je veliki servis za lagunu 1.9dci 120ks 2004-to 1000e,pumpa visokog pritiska oko 1200e zato sam i napisao da ih izbegava...megane 1 1.9d?? od 80ks ne znam kakav je,samo znam da se drugar zalio da je drzace motora platio 200e
                  .

Comment

• Milorad90
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2007
                    • 975
                    • Beograd

Veliki servis je kostao za lagunu prve generacije sa 1.9dci motorom 16.000 dinara bez ruku. A tih 1000e je verovatno u ovlascenom servisu...ako bi tako gledali, svaki auto je preskup za odrzavanje u nasim uslovima. Isto tako si pricao za Alfu da je skupa kao Ceca za novu godinu...

Ove novije Lagune druge generacije ne racunam u Reno, nemaju veze sa kvalitetom.

Comment

• Proka Azanja262
                      CBC Član
                      • 10.12.2010
                      • 24
                      • Azanja

Originally posted by legenda
                      Nemam ja nista protiv renaulta,naprotiv mi se laguna i svidja,o meganu je suvisno trositi reci...raspitivao sam se i saznao sam da je veliki servis za lagunu 1.9dci 120ks 2004-to 1000e,pumpa visokog pritiska oko 1200e zato sam i napisao da ih izbegava...megane 1 1.9d?? od 80ks ne znam kakav je,samo znam da se drugar zalio da je drzace motora platio 200e
                      .
                      Ne bih ti preporucio Lagunu,blesavi joj elektronika,a i muci se sa losim kvalitetom goriva.Moja preporuka je Citroen Xsara 1.9 td,jeste stariji motor ali trpi sve i jeftiniji je za odrzavanje.Nije los izbor i Xara sa 2.0 HDI ili Peugeot 406 2.0 HDI ali i kod jednog i kod drugog je bolje rasanje 2.0 HDI sa 90 konja,jednostavniji je od onog sa 110 KS a samim tim i jeftiniji za odrzavanje.Jaci ima onaj famozni plivajuci zamajac koji crkava a kosta 300-400 evra.U svakom slucaju moje je misljenje da za 4000 evra tesko da ces naci Peugeot 406 ili nesto takvo u dobrom stanju pa bolje uzmi nesto iz srednje klase tipa Xsara,Fokus.. Pozdrav.

Comment

• Cherokee_NS
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2009
                        • 802
                        • Novi Sad

Originally posted by legenda
                        .
                        Au brate, pa toliko ne kosta veliki servis u HIT autu ili nekom drugom ovlascenom servisu

Megane Kec imas 1.9 obicni, imas 1.9 dTi i 1.9 dCi... dTi ti je 90 konja, dok je dCi 105 konja....
                        I koliko god ljudi kukali na prvu generaciju dCi-ja, vidim da je nekako postojaniji i da ljudi imaju manje problema nego sa tim motorom u Laguni 2 koji ima 120 ks...

Sto se tice pumpe visokog pritiska i dizni, sistem je valjda Bosch, i nema toliko problema, osim ako bas sipas mineralnu vodu u rezervoar

A sto se tice Lagune, razgranicite vise Lagunu 1 i Lagunu 2! Laguna 1 je bolji izbor, a ujedno je i jeftinija!

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

@Milorad Veliki servis od 1000e za lagunu je u Hit autu...volim ja to tako da traumiram ljude i da lazem,pa ko hoce da vozi nek vozi...i za alfu sam sve lagao,mrzim renoa i alfu...ako jos neki auto bude skup za odrzavanje,opet cu da lazem i da mrzim tog proizvodjaca...
                          Evo ovako za focusa cene iz prve ruke(1.8 tddi)...set zupcastog + pk kanalni 7780 din iz originala...kod Dragomira u Pinosavi rad 4000din,kompletan veliki servis...poprecni stabilizatori sa radom 25e...trosi od 5-7.5l euro dizela,zavisno od tezine noge na gasu...ubrzanje 0-100 12.4 s,max speed 185km/h,meni na cajgeru pokazuje 200km(4600rpm)...gume 14" 185/65,sto je jeftinije od konkurencije...ovo je za motor od 90hp...kome je sporo,chipom se izlazi do 115hp...inace motor u kvadratu...

Comment

• Cherokee_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2009
                            • 802
                            • Novi Sad

Hajde ovako:

Kolega je radio na Meganu 2 1.9 dci veliki servis u Master Group (ovlasceni u NS), s tim da nije menjao ulje i filtere jer je bio 1000-2000 km pre toga radio mali servis.
                            Promena kaiseva i spanera, i jednog nosaca je platio 28.000 dinara, sto je u to vreme bilo oko 300 eura...
                            Da je radio ulje i filtere, verovatno bi mu jos jedno 100 eura uzeli.

Drugi slucaj, da je kolega iz Panceva na Laguni Concorde 1.9 dCi radio veliki servis, nabavio filtere, ulje, kaiseve, spanere i vodenu pumpu za nekih 30.000 dinara u martu-aprilu ove godine...

Tako da ta prica o Hitu da uzima 100.000+ dinara za veliki servis 1.9 dci motora ne pije vodu....

Treci slucaj, iako nema veze sa ovom motorizacijom, da je lik na Meganu 2 Sedanu, 1.6 16v motor radio veliki servis u Sekulicu, i da je tu platio skoro 100.000 dinara, ali da je u okviru te cene dobio pola stvari na autu novo - ulja i filteri, kaisevi i spaneri, remenje, sva 4 diska sa plocicama i kocionim uljem, cak su mu i oko letve volana radili nesto, i nesto oko elektronike (da li nije neki podizac radio ili vec).

Realna cena koju ce ovlasteni servis da uzme za veliki servis 1.9 dCi je 500-600 eura, a uporedite sa cenama velikog servisa nekog drugog auta

Ne kazem legenda da si lazov, ali mislim da nisi bas obavesten. Ali za takve stvari imamo Renault forum

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

1000E je mozda veliki servis lagune u Monaku sa uracunatim prenocistem dok jelte majstor radi. Ali neberite brige ja sam cuo da majstor u Medjedji donjoj radi to sve za 4000 din.

Servis automobila u istim klasama i godistima je slican i po ceni ruku i po ceni delova. Svi noviji dizeli u 90% slucajeva imaju plivajuci zamajac a u 100% slucajeva imaju CR sistem ubrizagavanja goriva. To jeste tako ali se ti dizeli jos i mogu pronaci sa manje od 300.000km na satu za razliku od starijih automobila koji u pravilu imaju i daleko vise km.

Biraj auto po stanju a ne po preporukama... Sto bolje opste stanje uz malo srece imaces premiju...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X