Pomoc pri kupovini GOLFA II

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Pomoc pri kupovini GOLFA II

@Chubbs
    Kako znas da nemam ama bas pojma o modelima koje sam naveo?Peugeot 405 sam licno posedovao a imam ih nekoliko koji su u vlasnistvu prijatelja i rodbine i to godinama.
    Posto je covek pitao za Golf2 da prokomentarisem da sam i njega vozio 6 meseci i nisam bio zadovoljan,ne postoji ni jedan detalj na tom autu koji bi me naveo da ga kupim.Kao sto neko rece Golfa uglavnom voze ljudi koji na autu menjaju deo tek kad otpadne,dizel verzije su 10x obisle zemaljsku kuglu a GTI uglavnom voze napaljeni klinci koji znaju samo da pritisnu gas u patos.Suma od 2000e je izuzetno nezgodna za kupovinu auta jer za te pare moze da se kupi mladji auto u losem stanju ili star auto u dobrom stanju.Za tu sumu moze da se uzme Fiat seicento iz 2003god a moze i BMW 735i iz 1990god pa ko sta voli i preferira.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

pogotovo sto ama bas nista ne znate o konkretnim automobilima koje preporucujete
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Tako moze

Comment

• aleksd
          CBC Član
          • 15.03.2010
          • 55
          • Smederevo

Istina je da ćeš teško naći dobar primerak i da su većinom optrčali zemljinu kuglu mnogo puta. Ja sam moj uzeo od strica koji ga je održavao maksimalno, stalno garažiran sve moguće knjižice i računi od servisa, pa me opet na proleće čeka poveliki posao da ga dovedem u pristojno stanje. Ipak su to automobili stari 20+ godina. Ako se ipak odlučiš za kupovinu prvenstveno gledaj opšte stanje vozila, limarija enterijer i td. Mehanika se da srediti, mogu se naći i kvalitetni delovi uz malo truda. Što bi se reklo koliko para, toliko i muzike. U svakom slučaju nikako ne žuri sa kupovinom, iskrsnuće već nešto. Srećno!
          nikad se ne predati, osim kad moraš... (Otto Von Grunf)

Comment

• danilopeka
            CBC Član
            • 03.03.2011
            • 82
            • Prijepolje

Originally posted by legenda
            http://www.polovniautomobili.com/oglas834445/opel_astra_16/#2
            http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... l_astra_f/
            A da razmislis o ovako necemu
            Razmisljao sam o astrama..ali cuo sam misljenja da kvalitet nije na nivou? ..svidja mi se ova sa prvog linka
            Nissan je lep..prvi put vidim ovaj model..znas nas narod..ako sta valja to je VW ..hvala na trudu..razmislicu
            Originally posted by legenda
            Mani se Golfa,juri nesto mladje...od motora sta te interesuje pa cemo ti reci...pocinju od 1.3 sa 54ks,1.6 73ks pa sve do gti varijanti...dizel 1.6 obican sa 50ks i 1.6 td...kilometraza se ne gleda na vozilu tog godista,vec iskljucivo stanje...rezervni delovi su kineski,cena smesna ali moze ti se desiti da ih kupujes par puta i da ni nov ne valja, pa ces da juris polovne delove sa po 300.000km po otpadima...proizvodio se ako se ne varam do 92god pa juri zadnju seriju...
            Ok za golfa...nes oko 75 ks..sta mi preporucujes?

Originally posted by Chubbs
            ako nastavite sa licitiranjem krseva sa polovnih automobila, tema ce zavrsiti u wastegate a posle i u kanti.

Svako ko je dosao do ovog foruma i uspeo da se registruje zna da izabere par filtera na sajtovima sa malim oglasima. Njemu treba savet, iskustvo a ne linkovi, pogotovo sto ama bas nista ne znate o konkretnim automobilima koje preporucujete.
            Koje mi bi ti auto preporucio?...znam da je malo para..ali kako cale kaze.."da se ispraksiram" ...
            Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Pazi,astra...cuo si za kvalitet...limarije ili ostatka auta...za 2000e u toj klasi,a bolji i jeftiniji auto za odrzavanje,tesko...motor 1.6 8v 75ks,moja topla preporuka...lepo ide,malo trosi,za tng kao da je pravljena...limariju pregledas dobro,rubove,podrubove,sajtne i to je otprilike to sto je kriticno,ali ne bih se ja za to brinuo(sredi se relativno jeftino)...fiat bravo/brava...ako imas jos 500-600e pa kupis 1.2 82ks 16v,2001god....pocinkovana limarija,bravo momacki i izuzetno lep auto...za pocetak ti je dovoljan i 1.2 motor,a ako imas zelju za necim brzim,onda 1.6 16v 103ks...to je strasna masina,mnogo jaca vozila na semaforu mogu da ti gledaju u branik...sto se problema tice,elektronika zna da zeza,ali ne u smislu neceg krucijalnog,vec paljenja lampica,cesto bez povoda,pregorevanja sijalica,elektro podizaca,step motora i tako nekih senzora i gluposti...

Comment

• Graha
                CBC Veteran
                • 21.01.2011
                • 141
                • Beograd
                • mazda 121

Ima i japanaca koji su izuzetno kvalitetni i pouzdani
                Zavisi sta vise volis volis? Imas veliki izbor i u toj ceni golfa mozes odabrati dobro ocuvanog japanca i da ne maris dal ce da te ostavi na putu.

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... avo_12_16v
                  Ovaj bravo mi deluje bas dobro...opet nista bez detaljne provere,ali vidim na slici da drzi obrtaje na 85o-900rpm i ne sija nikakva lampica

Comment

• Stefan Zailac
                    CBC Član
                    • 06.02.2008
                    • 73
                    • Pančevo

Stekoh utisak da se ne trudite dovoljno da pomognete drugaru

Na ovom furumu verovatno nećeš dobiti pozitivne komentare za Golf II iz prostog razloga što ovde obitavaju ljudi koji znaju da pronađu užitak i u drugim automobilima.
                    Jednostavno GOLF II je precenjen! Za iste novce možeš dobiti daleko opremljeni, mlađi i generalno bolji automobil.
                    Ja ne bih pobrojavao šta sve možeš naći za 2000 evropskih. Generalno je najvažnije da gledaš opšte stanje vozila (bez obzira na marku i tip).
                    Kada pronađeš konkretan primerak koji ti se dopada traži mišljenje i iskustva ljudi ovde. Siguran sam da će kolege pomoći (izuzev u slučaju G2 ).

I sam sam imao dva Golfa (benzinac i dizel). Nisam se baš nešto usrećio (moje iskustvo). Vozio sam svašta nešto i sebe pronašao sa ALFA ROMEO-om (moje mišljenje).

Srećno u poteri!!!

PS ...možeš ti to bolje od G2...
                    Potpis nije po pravilima foruma.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Upravo tako, šta ima da se pomaže oko Golfa II kad su i vrapci na grani mehaničari za njega... lepo izabere nešto drugo pa verovatno i dobije neku smilsenu pomoć.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

npr ovo

viewtopic.php?f=360&t=53373&p=819950#p819950

da se slatko navoza
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• nickname
                          CBC Veteran
                          • 01.07.2009
                          • 116
                          • Beograd
                          • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Ovaj CRX je jedno 6x bolji izbor od bilo kojeg golfa 2 za koji traže i po 3000€ na oglasima.

Comment

• danilopeka
                            CBC Član
                            • 03.03.2011
                            • 82
                            • Prijepolje

Hvala vam ljudi puno! SVIMA! ....nisam mislio da ce biti ovoliko saveta ..forum je stvarno extra...znace mi ovi saveti dosta...inace mi se ne zuri..polako da ako nes naleti kroz 2-3 meseca .
                            Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!

Comment

• WEST 014
                              CBC Senator XXL
                              • 17.08.2010
                              • 862
                              • Valjevo
                              • Audi A4

Vece su sanse da nadje dobrog Golfa nego CRX-a, te male trkace vlasnici nisu zalili, a verovatno je vecina i lupana bas zbog toga, tako da mislim da je gnoj bolji izbor, jer i ako ga pazari sa par nedostataka, moci ce to prilicno jeftino da sredi, pa makar i sa turskim delovima.. Samo moje misljenje.

Comment

• Jesa
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2008
                                • 344
                                • Beograd
                                • Honda Civic 1.4 LS

@ west - ovo gore je moj rex.

Auto je u top stanju, pogotovo za svoje godine. Dosta je ulozeno u isti, u smislu zamena starih delova koji su vremenom dotrajali (diskovi, silen blokovi i sl.)
                                Ali, pazi sad - Moj prvi komsija vozi golfa II.

Ne moze da se poredi.
                                Jesam subjektivan sam, ali u CRX je bolji polozaj vozaca, bolje upravljanje, bolje kvacilo, bolji menjac,mnooooooogo bolji motor, auto se jednostavno mnogo lepse ponasa u voznji. Da ne pricamo o tome sto je par stotina kg laksi!

Sto se samog motora tice, bas taj Hondin motor je bio motor godine u svetu.
                                I dan danas je retkost za auto da iz atmo motora izvalici 100ks/toni.

Honda je po svim parametrima (Civic/CRX) tehnoloski daleko naprednije vozilo u odn na Golfa 2.

No, puno srece u kupovini, pamet u glavu itd itd.
                                www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

Working...
                                X