ja sam kao pocetnik seo u taj auto (citaj sa 18 godina) i divljao i da kucnem u drvo nisam imao pehove, a auto se izuzetno dobro pokazao, pa rekoh kad vec lik gleda Gnoja, da ga skrenem sa tog puta da ne napravi gresku koju sam ja napravio . . .
pozz
BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god
Predlog da pogledas neki Audi 80 (JAJE)...imarija je cinkovana , odrzavanje nije skupo a i cene su im pale...ipak je to pouzdan auto naravno zavisi od stanja ali ako je u iole pristojnom stanju uzimaj 1.6..1.8 motor navozices se ....samo tako!
Najmaldji audi 80 ima 20 godina tako da moze mana da mu bude svasta.To je svojevremeno bio odlican auto,sa vemoa kvalitenom limarijem,enterijerom i dobrim motorima.Gledaj da uzmes benzinca bez K glave.Mislim da modeli sa karburatorom nose oznaku 1.8s.
Golf nije loš auto ali ćeš teško naći da je u dobrom stanju ili makar u poštenom stanju.
Mislim na to da se cena slaže sa stanjem auta - ne verujem da će ti iko iskreno reći stanje auta koji prodaje.
Ako si se baš odlučio za golfa, gledaj da bude benzinac, 1.6 ili 1.8, po mogućstvu bez plina.
GTI je skuplji za održavanje i više troši, ali opet nije to mnogo skuplje i više.
Kilometražu nemoj da gledaš, svi su prešli najmanje 250.000.
Vole da trule oko soferke, oko čepa rezervoara, petih vrata i ispod zadnjeg branika.
Ni pragovi nisu pošteđeni rđe...
Što se tiče servisa, neko je već napisao gore da ga i vrapci znaju popravljati.
Delova ima na pretek, 90% mehanike paše od mlađe braće, Passat B3-4, Golf/Vento Mk3...tako da nije problem naći noviji polovan deo.
Od vozača Italijanskih vozila ćeš često čuti da je Golf sranje, ne znam, možda i jeste.
Silen blokovi i solje amortizera se menjaju kad i ulje.Nema mesta za noge na zadnjem sedistu i nema prtljaznik.Ako je presao ispod 300hkm imas srece.Pa ti sad vidi sta ti je ciniti.
Moja pretraga od pre 3 minuta na sajtu polovniautomobili.com je dala 1151 rezultat za automobil cene do 2200€, proizveden od 1998. pa noviji.
Od tog 1151 automobila siguran sam da je barem 30 boljih od SVAKOG Golfa MkII ili Audija 80 B3, koji su se prestali proizvoditi 1991/1992. godine.
Odabrao sam '98. goidšte jer postoji slučajeva da je isti automobil malo stariji u boljem stanju od novijeg automobila, a 2200 za gornji prag cene jer razlika od 10% i nije neka razlika, a većini njih možeš da spustiš cenu.
Najiskrenije ti preporučujem da pogledaš malo koliko se noviji, bolji i bezbedniji auto može kupiti za te pare, mani se relikvija iz praistorije.
ja ti savetujem da ti je bolje da uzmes nesto ocuvano i starije, i verovatno ce biti u boljem stanju nego neki les iz 2000-ih godina za te pare...
No svako ima svoje misljenje.
Za audi 80 od mene imas samo reci hvale. Imao ga jedan drugar i nisu mogli da ga uniste dog ga nisu roknuli negde, cale ga takodje vozao kao sluzbenog i ja se s njim par puta vozio i sasvim je ostavio dobar utisak.
Displej za radio moze da se popravi,ali to ti je najmanji problem...muziku i ozvucenje nemoj da gledas,to se ugradi lako i povoljno...opela u dizel varijanti ne bih razmatrao,sem novije astre g 1.7 dti
Dodas jos par stotina evra i nadjes sigurno mladju od od ove 4 god.
A displej, ako mu osvetljenje rikne da se srediti, ako je on trso, bolje se nadje polovni.
U svakom slucaju sto se tice motora, 1.6 8V, nije brz, al je ekonomican
Comment