Pomoc molim vas, sta za 1400€?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Odg: Pomoc molim vas, sta za 1400€?

Veruj mi da ako nadjes dobrog Yugica neces se pokajati, necu ti pricati da je yugo udoban, brz ili lep auto, ali ce te sluziti lepo ako je u dobrom stanju, delovi i registracija jeftini, jos ako mu ubacis plin vozices se dzabe.. Ne kaze se dzabe koliko para toliko muzike.

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Astra F je auto koji brze truli nego sto mozes da ga izvaris.Sto je naj gore,truli na vitalnim mestima.

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Ja vozim jos uvek kadeta iz 91-ve i nije truo na vitalnim mestima,a kamoli astra f...doduse 2005-te je radjena limarija i to kvalitetno...sem sajtni i rubova,cija je cena smesna,nema na f-ici sta drugo da istruli ...a o pouzdanosti i maloj potrosnji opelovih benzinskih motora,pogotovo 1.6 8v,ne bih trosio reci...takodje jedan od retkih proizvodjaca koji podnosi tng bez ikakvih problema...
        Last edited by legenda; 05.03.2012, 00:41.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

i na Corsi A , i na Corsi B , su mi otisle sajtne i rubovi , i pod. sediste mi je propalo kroz pod na Corsa B iz 1993 god. na kosevima je bila zdrava. tako da je i pod kod sedista mesto gde sigurno propadaju.
          limarski radovi su danas najskuplji , i generalna motora. sve ostalo se nekako za sitnije pare napravi da radi.
          ja bih mu preporucio sto noviji primerak . Corsa B, Fiat punto 1 ili ako moze i 2. ako kupujes bilo koji dizel ,4 oci da otvoris. a za benzinca je dovoljno i 3.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• SANJA0708
            CBC Član
            • 06.12.2009
            • 89
            • paraćin

Comment

• aleksa92
              CBC Član
              • 28.02.2012
              • 17
              • Majdanpek

Ja bih licno vise voleo dizel motor ali sa svih strana cujem da je bolji benzinac ! Na kakvom je glasu isuzu motor 1.7D ? nasao sam opela koji ima taj motor ?!

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Mnogo je taj motor presao,a sumnjam da mu je neko sipao kvalitetno gorivo i da ga je odrzavao kako treba...u sustini nije los motor,ali tesko da ces ga naci da vredi necemu...ako ces opela samo benzinski motor...p.s.ja bih sacekao jos neko vreme i skupljao pare...za 2500e mozes da kupis forda focusa,opela,renoa,peugeota,sta god hoces...

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

U pravu si Legendo ali izmedju 1400 i 2500e je velika razlika,treba ustedeti jos 1000e u danasnje vreme.Drugo,posto mu je prvi auto bice tu i cesanja i po malo lupanja a posto je polovan pranik za Focusa? Pa 100e! Pa cilindar kvacila 100e.Za sta god da se uhvatis nije manje od 100e a kako neko vec rece,za 150e uradis generalnu na starijem autu.Ja sam uzeo Focusa za 2600e pa mi crkne dizna 110e,zamajac se cuje i tu ce da ode 300e,pukla soferka 100e,procureo taj cilindar kvacila od 100e,veliki servis 300e.
                  To znaci da ako uzme auto novije generacije za 2500e,neka spremi jos minimum 1000e za dodatno ulaganje kojeg ce sigurno biti.Jasno je da dobar Focus iz npr 2003god mora da kosta 3500e,koliko ce mene da izadje jer sam uzeo neodrzavan pa sam ja morao da ga sredjujem.

Comment

• WEST 014
                    CBC Senator XXL
                    • 17.08.2010
                    • 862
                    • Valjevo
                    • Audi A4

A zato mu savetujes da kupi nekog Subarua starog 30 godina, kojeg ako izlupa moze odmah da kupuje kartu za Tokio, mada pitanje je da li i tamo ima delova i posto su.

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

auta starija od 20-25 godina su daleko pouzdanija od Focusa,i slicnog novije produkcije ,poredeci za isto stanje odrzavanja i kilometraze.

Ako se trazi pouzdanost i pristojno niska cena odrzavanja/ popravke/ upotrebe negde 92-95 su najmladja godista konstukcije vozila koje treba gledati dok je sve novije po pravilu daleko skuplje za odrzavanje.

Za cenu velikog servisa modela iz ovog veka se uradi generalni remont svih elektro uredjaja, trapova, i kocnica takvog jednog starijeg vozila.

Najmanji problem je ulaganje jednokratno od 1400 evra, treba kasnije redovno taj auto i odrzavati odnosno vrsiti zamenu delova koji se sigurno brze ili sporije trose. A to kostati daleko vise od same nabavne cene vozila,pogotovu za dizela.

Za stariji auto veliki sevis kosta 30-50evra za mnoge modele a za ove novije to je cena za dobar dan najsprostije moguce servisne intervencije.

aCene treba unapred povezati sa ocekivanim mogucnostima, upravo da bi se auto vozio a manje bio parkiran kao nekretnina.

Moje misljenje,kako bih ja uradio kada mi treba pouzdano i jeftino za upotrebu prevozno sredstvo na 4tocka.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Originally posted by WEST 014 View Post
                        A zato mu savetujes da kupi nekog Subarua starog 30 godina, kojeg ako izlupa moze odmah da kupuje kartu za Tokio, mada pitanje je da li i tamo ima delova i posto su.
                        Subaru sam mu predlozio jer sam mislio da mu treba auto prvenstveno za brdo,lose puteve i povremeni izlazak u grad a da ne bude Lada Niva.Medjutim,njemu izgleda treba smekerica auto koji ce da vozi samo vikendom do grada a ostalim danima da stoji parkiran.Ja za varijantu svakodnevne i jeftine voznje predlazem nesto poput R5,P205,Fiat Tipo,Golf2,Kadett suza itd. a ako hoce auto koji ce mu sluziti za vikend voznju i da se ne postidi nikoga,neka uzme lepo neki BMW 730 iz 1990god i vozi misko. Sto rece sw.brick,sve mladje od 1995god je skupo za odrzavanje jer tu nece moci sam da radi nista osim da zameni tocak.
                        Moze i neka ovakva limuzinica,sa pocinkovanom limarijom,udoban,relativno prost za odrzavanje i uz jedno dobro poliranje da bude bombonica i da posluzi mladome deckicu da se pentra po brdima i bez bojazni od zaglavljivanja provoza neku devojcicu van asfalta

I da ispravim prodavca,taj motor nema 80ks nego 80kw sto dodje nekih 110ks.Licno sam imao taj auto,sa tim motorom i bio prezadovoljan.Potrosnja plina Beogradske voznje 10-11l a kad sam isao na more 7,5l/100km plina.Auto moze bez ikakvih problema da potegne i blizu 200km/h i auto putem da lepo krstari 140km/h.Ono sto je mene odusevljavalo kod tog motora je elasticnost jer si mogao da ga vozis 50km/h u 5. brzini i da mu potopis gas do panja pa da bez stucanja i trokiranj pocne da ubrzava.

[/URL]http://www.polovniautomobili.com/ogl...05_4x4_quatro/
                        Last edited by gorans; 06.03.2012, 23:28.

Comment

• bokelj
                          CBC Početnik
                          • 06.06.2010
                          • 1
                          • budva

Odg: Pomoc molim vas, sta za 1400€

Neki mali fiat ili polo benzinac normalno a ako nem staviti plin kasnije kad dodjes do para ja imam una i vozim ga svuda fajer 900 kubika i on je mene auto za sve iako imam druga troši kao kandilo ma strast Božja .

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

da , a jos bolje ako ima veci klirens. kao sto su Fiat Palio i palio weekend.

Last edited by zoranbg; 07.03.2012, 12:01.

Comment

• legenda
                              CBC Senator XXL
                              • 28.03.2009
                              • 1345
                              • Beograd

http://www.polovniautomobili.com/ogl.../opel_astra_f/ evo ti jeftin,a relativno mlad auto,jos ako je prava kilometraza,Bog da te pogleda...spustis mu jos malo cenu i ugradis obican venturi...podnosi plin bez ikakvih problema...isti motor imam u kadetu,mozes sam,ili lokalni majstor da ti ga odrzava... veliki servis(kais+spaner+vodena pumpa,nece da bude vise od 50-60e,zavisno od kvaliteta delova)...na ovom motoru,nemas nista skupo za popravku...za 30e mozes da zamenis kompletan monopoint...oko 30e je i ecu...3l ulja staje u motor sve sa filterom,mozes da mu sipas ulje koje hoces,ukratko motor je ragetina stare konstrukcije...u ovoj karoseriji nemoj ocekivati nikakve performanse,ali da se pristojno i udobno vozis,u to ne sumnjaj...http://www.polovniautomobili.com/ogl...stra_g_16_16v/ mozes recimo i ovo da uzmes,s tim sto je registracija i sve ostalo dosta skuplje...ovaj motor ide kao metak,ali zna da popije malo ulja,zbog specificne konstrukcije motora...takodje ovde mora da ide sekvent plin i zamenski delovi su mnogo skuplji,kao i samo odrzavanje...bas upravo zbog svega navedenog ti savetujem da sacekas jos malo...ja licno ili bih vozio nesto iole novije ili bih nabijao kondiciju sto pesice,sto bajsom,a trebace ti zbog lepse polovine

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

momak trazi auto od 1400 do 1700 ,a ne preko 2000 evra.

Comment

Working...
                                X