Nivu i Uaza ne treba uopste uporedjivati, jer to bi se pretvorilo u pricu cije veci ! Svaki od ova dva terenca imaju svoje prednosti i nedostatke u odnosu na onog druguog, a nisu ni radjeni za istu klijentelu?!
Ma nije to nista... Ovo sam ja napravio bukvalno za jedno popodne kada mi je bilo dosadno. Vere se kao koza po brdima! Jos samo rol barove da nakachim...
Sinoc sam vece proveo sa kolegom koji radi u Smolensku i nabaljva drvnu gradju za firmu...
Vozi UAZa (Huntera). Kupljen pre 2,5 godine do sada je prevalio 102000km. Za to vreme je prmenjeno (osim ulja, filtera i svecica)
- Lamela
- Hladnjak.
Iskustva:
Nejveci deo svog radnog vremena automobil prelazi po sumi ili na putu Smolensk - Moskva.
MOtor 2,7l sa ubrizgavanjem, na otvorenom, potrosnja 10-11l, u gradu i u shumi NE PRELAZI 14l.
Grejanje ima ruku da ispeces, a posto ima metalni krov koji dobro dihtuje, voznja u UAZu je moguca u normalnom odelu bez jakne - kako vozaca tako i putnika na zadnjem sedistu.
Udobnost? PA obziromd a kolega ima blizu 70 godina, za dve ipo godine preci tu kilometrazu u autu koji je neudoban je ne moguce.
tako da ElGrandeMisko mislim da imas sada sve relevantne podatke da odlucis treba li ti taj auto ili ne.
Okej, posle ovoliko relevantnih misljenja moram i ja da se oglasim.
Nisam pitao da li je UAZ bolji ili losiji od Lade/Nive, tako da ne zelim nikakvu polemiku u vezi sa tim.
Potrosnja takodje nije apsoltno nikakav parametar, corba je ovde dzab dzabe.
Kao sto sam u prvom postu naveo, najbitniji parametri su mi udobnost (vozio sam se u par terenaca raznih proizvodjaca, koji su mi redom pomerali bubrege) i toplota (ove zime jos nije sislo ispod -9, ali je prosle bilo -34), tj. grejanje.
Treci parametar je koliko cu cesto morati (i da li cu uopste morati) da ulazem pare u njegove opravke. Ne zelim auto koji cu posle 2 godine morati da saljem na generalku - kao kolega koji je kupio ganc novu Ladu Sputnjik ili kako se vec zove ovo sto vozi pola Moskve, i sad vec, posle predjenih jedva 150 hiljada km mora da ga popravlja svako malo, ostavlja ga na sred puta itd. Ovo je ostao jedini parametar zbog kog se i dalje dvoumim da li uopste da se bakcem sa ruskim vozilima.
Inace ovaj Hanter koji sam naveo na pocetku je nov model, proslogodisnji. Onaj iz testa sa Nivom je mnooogo starija varijanta, tek da se zna.
Po svemu sto trazis, mislim da ti je najbolja kombinacija Uaz, ili Niva, ali posto si sam rekao da se Nive mnogo kradu...
Nego da li neko zna kakvi su Uazovi kombii, ako moze nesto opsirnije o njima?
miško
pa sad i neznam šta da ti kažem ,prvo ti auto ne treba za svaki dan(sam kažeš) kako onda misliš da predješ više od 15o hiljada za par godina osim ako ne praviš ture od sevastopolja pa do vladivostoka .rekao sam ti da uaz ima deblju limariju(znaci ako auto voziš recimo po šumi pa grane debljine 5-10 cm lupaju po krovu i bokovima) i pet vrata što je neophodno ako voziš više ljudi(ili materijala) sa sobom.verzije sa dir ubrizgavanjem su imperativ ako želiš da motor tecnije radi i bolje performanse(potrošnja je manja al to nema veze).sve u svemu analiziraj put koji planiraš da koristiš(vecinom) i uslove na njemu pa prema tome i uzmi automobil .... tako sam bar ja uzeo moj
ps. rusi još nisu izmislili automobil sa lošim grejanjem,meni jakna služi da ne pokisnem i ne nazebem do kola
prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...
Nema tu sta puno da se prica, to je potpuno isti automobil sa drugacijim tipom karoserije.
Uzgred, GAZ (Gorky Avtomobilny Zavod) i UAZ (Ulyanovskiy Avtomobilny Zavod) vise ne proizvode taj kombi.
Na njegovo mseto je dosla kopija starog Forda Tranzita pod imenom Gazela (Газель) i Sob (Соболь)
koliko ja znam gazela je potpuno nov model(možda radjen po ugledu na neki drugi) ima recimo nosivost tovarnog dela od 2.5 do 3 tone dok tranzistor jedva da ima 2 po ma koji tip...
inače znate li šta može cigi da ispadne kad ga udari autobus?
gazela ima sa 4x4 varijantom a na nase trziste stize sa stajerovim disel agregatom, isti se koriste i u varijantama puha (vojno vozilo) najverovatnije nije mogla da upali zbog" kvalitetne" nafte na nasim pumpama...
da je bio gazov ili uazov motor gutao bi i naftu i benzin zajedno (ko ne veruje nek pita ivana )
al odosmo u off.....
Comment