koji auto srednje(malo više)klase kupiti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

C6?

Uh, ovo je bilo dobro...

Uostalom. za 20K heroja mozes uzeti NOV auto sa visegodisnjom garancijom, a ne da se bakces s nekim polovnjacima. Uzmes lepo kredit, lizing i odes da biras. A izbora ima koliko hoces...

Kad rekoh nov, mislio sam i na velik...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Za te pare mozes kupiti odlican auto.

Pore navedenih spomenuo bih i Volvo S60.

Comment

• Dragon
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2006
        • 963
        • Beograd

Za 13-14 000 mozes da kupis odlicnog Mondea 2004. godiste TDCi 130 KS, a video sam po oglasima Mazdu 6 za slicne pare. Za Mondea stvarno imam samo reci hvale, posebno za ove novije serije kojima su ispravljene neke decije bolesti. Preporucujem ti, da ako imas predrasude u vezi Forda, najpre probas auto. Jedna voznja od 15 minuta bila mi je dovoljna da zaboravim na Audi i VW.

Jutros eto imao priliku da prvi put sedim za volanom A4 nove generacije (2002) i razocarao se. Kolena mi udaraju u volan, sve nesto klaustrofobicno, kad sam se vratio u svoj auto ko da sam usao u avion...

Mada nije losa opcija da eventualno uzmes novu makinu, Ford daje pet godina garancije...Malo li je?
        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Vladd
          CBC Senator XXL
          • 09.07.2006
          • 581
          • NBG

Ja bih, kao dzezer, zaborafio na "kupus" varijante, opeli fordovi i Vag grupa. Skupi su jezivo, "cenjeni" i precenjeni, a oprema im je sa posebnim smislom za humor. Par nosaca za case ili plasticne kutijice, a cena 5k evara vise..

Pouzdanost, plus oprema, onda rover ili neki japanac, honda ili tojota. Honda mozda kao najozbiljniji izbor.

Poz.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Argumentuj to cenom, opremom i ostalim "nebitnim" sitnicama...
            Ne sporim kvalitet japanaca, ali to i kosta!!! Preterano... za moj ukus

Bio je na akciji Mondeo 2.0 TDCi sa 120KS i dovoljno opreme NOV za 20K herojai jakom garancijom. Sad Opel ima neka lepa snizenja (oko 15% cini mi se, treba se raspitati) i prihvatljiv je s ponudom, zaista, a video sam i Chevrolet Evanda 2.0 24v R6 ~150KS sa Sekvent plinom i garancijom na sve (sve novo) za oko 20K heroja. To poslednje bi, recimo bio jedan od mojih favorita.
            Ta Evanda je ogromna, udobna, tehnicki dobro uradjena, lep motor, plin, oprema....

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Sad si me preduhitrio sa Chevyjem. Slucajno sam svratio u Chevrolet, ali mene je odusevila Epica. Ne znam da li si na nju mislio...Video taj auto, seo u njega itd. Stvarno fantasticno izgleda, prosto sam se odusevio, neverovatno...ogroman je!!!

Ne znam, uvek sam bio nekako skeptican prema tim Koreancima, verovatno bez razloga. Doticna Epica moze da se kupi jos jeftinije i to dosta, jer daju specijalan popust za odredjene profesije u koje recimo spadaju i lekari, tako da mi je tamo receno da lekar taj auto moze da pazari za neverovatnih nesto malo preko 17.000 evra.

Ja stvarno nemam iskustva sa Chevroletom, to bi trebalo da kaze neko ko je vozio njihove modele, ali vidim da ih ljudi po forumima hvale. Istina, zavrsna obrada mozda nije na najvisem nivou, ipak to je solidno, kozni volan, zezalice, a i je cena vrlo primamnjiva...

Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Accord, Avensis?
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• GT
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2006
                  • 337
                  • Beograd

Brate ova Epica ISTA kao BMW!

Nego to sad ide u nedogled, uvek dodas jos koju stotinu eura i nadjes bolje, naravno ako uzmes nov auto neces pogresiti ne moram ni da pricam zasto!

E sad vecita dilema, da li uzeti nov za 15 000 ili polovan za 15 000 koji je pre pet godina kao nov kostao 30 000?!

Sto se mene tice za taj novac (i da ti ostane) Alfa 166, Saab 9-3 ili 9-5 (mada je meni lepsi 9-3), Rover 75 i Volvo S60, potpuno se slazem sa mirdzom i starcem!
                  Pazi ovako, Lancia Thesis je takodje odlican automobil, mnogo lepsa uzivo nego na slikama, kriminalno je isla prodaja pa verujem da moze da se najde za neku normalniju sumu, treba proveriti, ali to je vrh Lancia ponude!

Vecina ostalog, sto se mene tice, je bumbarska i gastarbajdzoska varijanta... U svakom slucaju sto se mene tice prvo Alfa i Saab, pa onda ostali...
                  "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Za 15.000 mozes da nadjes jako dobru Mercedes E klasu dizel 2001. godiste. Ako je gledas, pazi samo da nije bila taksi preko (obicno se prepoznaju po skaju unutra). Za te pare dobijas najbolji auto u klasi u to vreme, sa dosta opreme (skoro svi koji dodju imaju felne, automatik su, ESP i ostala cuda, veoma cesto radio sa navigacijom..). Auto koji te definitivno nece izneveriti dugo vremena. S obzirom da se cesto vozim taksijem po svabiji, vozio sam se u E klasama koje su presle 300.000-400.000km, a da se na njima to ne poznaje. Od motora bi bilo dobro uzeti 220CDI, ima 136 konja, 2200 kubika, solidno ide - nije neki trkac, ali sasvim solidno ide....rodjen za putovanja, voznja na 160 km/h je izuzetno prijatna...200km/h mu je max.
                    Sto se potrosnje tice, ona je smesno niska. Ja imam E200 CDI u familij, Frankfurt-Nis (ca. 1500km), uglavnom voznja izmedju 140 i 160 - 6.2l. Do Skopja sam isao skoro, trosio je ispod 6. Po gradu trosi 8-9l. 220CDI trosi isto.
                    Uz to, najmanje ces izgubiti sigurno na tom autu, kad dodje do dalje prodaje (tipujem da ce to da bude nova E klasa )

Neznam jesi li razmisljao u tom pravcu, ali ovo je po meni najbolji izbor. Jedino ako si gadljiv na Mercedes, posto vidim da mnogi ljudi jesu...ali je to vec problem koji nema veze sa autom.

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Pazi ovako, Lancia Thesis je takodje odlican automobil, mnogo lepsa uzivo nego na slikama, kriminalno je isla prodaja pa verujem da moze da se najde za neku normalniju sumu, treba proveriti, ali to je vrh Lancia ponude!
                      Tipican primer auta koji se kupuju za ceo zivot. Jednom kupis i nikom ne mozes da prodas....jer tesko da ce se naci neko lud kao ti

Back to reality GT, u zemlji Srbiji cesto ne mozes da nadjes neki deo za 156 kad ti zatreba, a 156-tica ima koliko volis. Necu ni da zamislim sta bi ti rekli kad bi trazio neki deo za Thesis, a i ako ga slucajno budes narucio, koliko bi kostao i koliko bi ga cekao.

Nije to auto za Srbiju, mada se i sam pitam za gde je, posto se ni u jednoj zemlji prodaja nije bila ni 20% od planirane

Comment

• GT
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2006
                        • 337
                        • Beograd

Slazem se, ali ja nikada nisam bio za mainstream pa u tom pravcu i sada razmisljam!

Mercedes niam pomenuo iz dva razloga, jedan sto se podrazumeva da je dobar automobil, a drugi jer ga organski ne podnosim! Malo paradoksalno, ali je tako!

Znas kako, te price "zemlja Srbija" slazem se, evo tri dana obilazim majstore da mi procene i odrade neku glupost na kolima i po milioniti put shvatam da iako imas novac, za njega ne mozes dobiti kvalitetnu uslugu, znaci generalno taj "ne******juci" stav prema svemu idu u korist te price, ali sa druge strane tu zivimo (vecina nas) i definitivno su stvari takve kakve jesu, moraju se prihvatiti sa stalnom teznjom na bolje! Ziveo sam i u inostranstvu, istina sistem zaista funkcionise, ali sve je to opet tanko na neku drugu stranu, pa obrni-okreni nikad zadovoljan!

No da ne offujem, u pravu si thesis ispada zbog tehnickih poteskoca, sto se moze reci i za Rover 75 u neku ruku...

@miroslavm
                        definitivno treba da odaberes automobil po svom nahodjenju, ukoliko zelis krajnje pouzdan auutomobil (mada je i to pod znakom pitanja danas kad su razlike medju brendovima vrlo male) onda izaberi Mercedes, ali ako zelis automobil sa vise duha, stila, temperamenta i sa teoretski vecom sansom za nekim kvarovima onda definitivno Alfa ili Saab!
                        Ne zaboravi da je taj CDI 220 neka srednja klasa Mercedesa, ali zato 166 i 9-5 je top ponuda unutar brenda!
                        "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Vladd
                          CBC Senator XXL
                          • 09.07.2006
                          • 581
                          • NBG

@prolupator
                          Opremu da "obrazlozim", mada su mnogi upoznati, ali "slepilo" pred "renomeom" je cudo...

Da ne spominjem A4, koji sam vozio, od drugara(prodao ga od muke), 2003 godiste, "specijalna" oprema split klima, ali kurbla podizaci stakala na zadnjim vratima. Mast smo mu vadili. Ali prodat, pa ne mogu da ti ga pokazem.

Drugi primer, citat:

Focus Ghia 19,560 €*
                          TREND PAKET + Klima uređaj, Tempomat, AirBag zavese, integrisani pokazivači pravca u retrovizorima, 16" Aluminijumske felne, mreža za prtljag (Wagon), kišni senzor brisača, follow me home farovi, elektro pomični prednji i zadnji prozori sa globalnom komandom, nosači svetala za maglu u boji vozila, centralna konzola sa naslonom za ruku, zadnji naslon za ruku sa kasetom i držačem za čaše, automatsko zatamnjenje retrovizora, Kaseta sa hlađenjem B frigo, bočne lajsne u boji vozila, hromirana maska hladnjaka, kožna ručica menjača, krovna konzola sa osvetljenjem i kaseta za naočare

Pa ti plati plastikice 20k€...i svetsku(globalnu) "komandu"

A da ne spominjem da li treba proveriti Mondea, da li je iz serije za "vracanje" fabrici, na doradu zadnjeg trapa, ili je "popravljen". Sta se kod nas uvozi i plasira...sve je moguce, vajdica za trgovce..

Nemoj da mislis da sam zloban, desavaju se greske, ali, kao kupac, u Srbiji, smatram da su to prevelike greske, u odnosu na nas standard, za nase "ovlascene" servise, koji radje sve ne priznaju....i ne vole da vide musteriju..

Poz.

Comment

• Vladd
                            CBC Senator XXL
                            • 09.07.2006
                            • 581
                            • NBG

A ni par godina starog pezoa 407 ne bi trebalo "zaboraviti", za razmatranje..

Poz.

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

@DRAGON Misio sam na Epicu

@Vladd: Mozda bi bilo bolje da se izvrne za 20+K eur za Hondu? Jes' da su lepe i da valjaju, ali su mnooogo skupe...
                              Za razliku 4-5K eur se mnogo navozas, a ako se, eventualno, nesto i dogodi, imas i za opravku...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vladd
                                CBC Senator XXL
                                • 09.07.2006
                                • 581
                                • NBG

Ne novo, ja licno nikada, svima padne cena, od 20k€, bar za 5k, i to u par godina, sto da se to placa, jeste da je garancija prosla..

Bolje neko drugi da "izgura" garanciju, spusti 5k€, i neka pozove nas, a mi cemo da se "mucimo" sa odrzavanjem

Ta kola od 20-30k, posle 3-4 godine su jos odlicna, a cena je oko 15K plus minus 2k...
                                Bolje dati pare na neku zabavu, stajling...

Poz.

Comment

Working...
                                X