Mrtva trka. Seat vs VW?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

Samo jedno da ti kazem..ako ti je g4 od 150ks bio spor, ova octavia do 105ks ima da ti bude ko traktor
    Ali generalno, auto je za klasu iznad golfa
    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Bez obzira je li na fizicko lice vec preveden, pitaj za papire od lizing kuce... Ako pocne vrdati, tu nesto smrdi, ako vidis papire, fino ces mu reci da ides da se raspitas o istoriji auta u lizing kucu... Pa ako je sve OK, onda cete trgovati... Niti ti imas svaki dan 12.500-13.000 EUR da kupis auto, niti on iako je trgovac svaki dan ima toliko para u opticaju... AKo on zna da je sve cisto, zna i da ces poslije te provjere biti "njegov" pa bi mu trebalo biti drago...

Lizing kuce obicno (posebno za auta skuplja od 10.000 EUR) traze kasko osiguranje, zbog svoje sigurnosti... Tako da bi i kod njih u fajlu tog automobila trebalo biti podataka o potencijalnom udaranju... Preko njih isto mozes vidjeti (svi oni imaju 3-4 pozeljne osiguravajuce kuce...) sa osiguranjem jel' bilo kakvih steta... I servisna knjizica auta bi morala biti provjerljiva u servisu, jer je auto bilo u garanciji, a mislim da je i odrzavanje kod ovlastenog uslov lizinga...

Za svoje (posebno tolike) pare trazi porijeklo...

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

Nece biti kao traktor. Golf 150ks je zbog tezine i pogona na sva cetri tocka isao bas kao G4 74kw (ono samo i crveno) To potvrdjujem jer sam bas imao g4 74kw. Znaci razlike u snazi, elasticnosti izmedju 110kw 4wd i 74 kw 2wd su akademske, veruj. Zato sam i prodao g4. Apsolutno nisam u fazonu da mi se sija TDI sve crveno znacka, pa jos ispod pise 4motion, a to ne radi! Bes estetiku

Comment

• iwcham1979
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2007
          • 741
          • Nis
          • Seat Altea 2.0Tdi

Tnx for the info Dren! U pravu si! Za te pare, crno na belo! Svi oni te kledaju u fazonu, ma dobro ajd kad trazis i kad bas mora, ali stvarno nepotrebno, auto je ko grom, pa jos ti ispadnes zakeralo

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Ma znam kako te gledaju, ali sta treba, da im posaljes pare postom na obraz, pa da nakon toga on tebi posalje Octaviu postom, opet na obraz ??? Ma hajde... Nisu to male pare...

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Od lizing kuce moze da se zahteva vreme kupovine i prodaje vozila, izmene u toku exploatacije, bitniji servisi, aktiviranje kasko osiguranja, firma na koju se vodilo vozilo ili fizicko lice!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Originally posted by Dren
                I servisna knjizica auta bi morala biti provjerljiva u servisu, jer je auto bilo u garanciji, a mislim da je i odrzavanje kod ovlastenog uslov lizinga...
                Ja imam auto na lizing i pitao sam za odrzavanje posle garanstnog roka i evo odgovora:

"Uslovi za kasko osiguranje kod Wiener Steadtische osiguranja nigde eksplicitno ne navode da ste u obavezi da servisirate osigurano vozilo u servisima sa kojima WSO ima saradnju. Dakle, ne postoje restrikcije u vezi sa polisom osiguranja."
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Ma nisam ni mislio da ti to uslovljava kasko-osiguravatelj, nego leasing kuca, koja je vlasnik auta... U slucaju naravno da je lizing npr. na 3 godine, a garancija 2... Ali to je bilo polupitanje, a ne tvrdnja...

Dakle samo sam ga uputio da ispita sve na mrtvo ime... Jer je to na srecu ispitljivo, za razliku od vecine uvoznih...

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Ni leasing kuca ne uslovljava odrzavanje ni ovde ni onde, samo uslovljavaju da platis ratu na vreme, to je sve. Leasing kuca nema bas nista sa odrzavanjem... Jedino za opravke (preko osiguranja) ides u servise koji imaju ugovor sa osiguravajucom kucom, a to mogu i ne moraju biti ovlasceni servisi. Zavisi os osiguranja i automobila koji se osigurava.

Od leasing kuce se moze dobiti podatak o redovnom placanju rate (ako ti daju), o tome da nema potrazivanja za taj auto i to je sve.
                    Od osiguravajuce kuce se (eventualno) mogu dobiti podaci o opravkama jer postoji detaljan dossier svih prijavljenih steta za svako vozilo.

Odrzavanje van garantnog roka je i dalje na dobroj volji pojedinca i tu je zvrcka...
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

OK, ako ne uslovljava... Ti to bolje znas... Mada bi meni bilo logicno da se mora, kao sto ga moras kasko osigurati dok je njihov, ali to je vec njihova stvar...

U lizing kuci bi se uz normalan pristup trebalo moci provjeriti porijeklo automobila koji je donedavno bio njihov... Ne kazem da je to bas uobicajen postupak, ali se uz sarmantan (EUROpski) pristup to moze saznati...

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

Dok se ceka da prodavac Skode dodje, sta mislite o ovome. Slike bas nisu nesto. Da li volan i enterijer odgovara godistu? Koliko je registracija za ovaj Tdi skuplja u odnosu na 1.9Tdi? Koliko trosi ovaj motor?

Comment

• mishkom
                          CBC Senator XXL
                          • 07.08.2007
                          • 591
                          • N/A
                          • N/A

registracija ~500eur, zavisi od osiguranja. . . . I ne znam u koju grupu spada ova snaga, jer za osiguranje se gleda snaga motora. Jedna je grupa do 110kW, a druga preko 110, a razlika je 2-3hiljade dinara. ..Sve u svemu ~500eur

A po meni je ovaj auto presao oko 120-130.000km, ne vise

Srecno

Comment

• iwcham1979
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2007
                            • 741
                            • Nis
                            • Seat Altea 2.0Tdi

Hvala mishkom. Da ne otvaram novu temu. Koji je najbolji Audi 2.5 Tdi, ili su svi dobri. Primetio sam da ih na "moj auto" ima od 110kw, (onaj 2002g) pa onda jedan od 132.3 kw/180 KS (2000g) Negde sam cuo da se neki 2.5 nisu pokazali dobri?

Comment

• Marko001
                              CBC Senator XXL
                              • 09.09.2006
                              • 1070
                              • Belgrade

Bio si zapeo za gnojeve ko nezdrav, ne znas koliko mi drago sto vidim da si konacno poceo da razmisljas o pravom autu- A6

Comment

• iwcham1979
                                CBC Senator XXL
                                • 17.07.2007
                                • 741
                                • Nis
                                • Seat Altea 2.0Tdi

hehe Ovaj iz Subotice mi se svidja, a ima i ovo

Comment

Working...
                                X