Mrtva trka. Seat vs VW?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

130k za godinu ne moze ni u taxiju... Znaci da je auto vozen na dugim turama, sto je dobro i on tu kilometrazu uopste ne oseca... Dobra kupovina..
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• iwcham1979
      CBC Senator XXL
      • 17.07.2007
      • 741
      • Nis
      • Seat Altea 2.0Tdi

@marko Pa ima jedan AUDI A6 1.9TDI 130KS (2003), originalna servisna, ESP, bord, dupla digitalna klima, fabricka muzika, alufelne, 10xair-bag, 4xel.podizaci u pazovi. To mi je 30 km od Bg-a, pa mogu da ga pogledam. Kaze da je kao nov, 130k km, ponudio je sam odlazak u autokomerc, servisnu original ima itd.. Samo ima 5 brzina a motor 130ks. Nesto mi tu cudno. Valjda treba da ima 6 brzina. Ali tu mi sad i zena zvoca. Veliki je to auto... De ce zensko brate to da tera po gradu

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Pa nije ni octavia bas malecka, sve sto gledas su limuzine

a ako ti zena ima problem ugradi joj parking senzore ako ih nema auto

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by Srdjan
          130k za godinu ne moze ni u taxiju... Znaci da je auto vozen na dugim turama, sto je dobro i on tu kilometrazu uopste ne oseca... Dobra kupovina..
          Moze, moze, na linijskom taxiju npr iz Vrsca. Odredjena vozila dnevno predju relaciju min 3 ili 4 puta!!!
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• iwcham1979
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2007
            • 741
            • Nis
            • Seat Altea 2.0Tdi

Tako mi je i receno. Da je auto vozen na duge relacije. Vrlo cesto je isao u inostranstvo. Pretpostavljam da je taj TDI jos zivahniji nego 1.9 130ks. Znaci i da ga je drzao na 180km, taj motor u sestoj to ne bi trebao da oseti. Bar je ovom od 130ks to laganica. Da je 77kwTdi u pitanju, tu bi vec, mislim, bilo verovatnoce da se motor maltretira velikim brzinama! Zato ja ne razumem zasto se i spori vozaci odlucuju za SDI. Taj motor se moze upropastiti i ako se vozi po auto-putu 140km. Kod njega je to blizu 4000rpm.

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Znaci i da ga je drzao na 180km, taj motor u sestoj to ne bi trebao da oseti. Bar je ovom od 130ks to laganica
              u sestoj taj motor ima oko 90KS na raspolaganju, i to nije bog zna sta da se ne oseti, na samoj granici.
              plus je mala kubikaza motora.

dizel motor (kao i benzinac) skoro nikada se ne vozi, tako i da nema, na nacin da razvija maximalne obrtaje i tek tada deklarisanu nominalnu snagu.

tih 130KS je vise papirnata, reklamna brojka...tesko dostiziva u praksi.

ista prica kao sa chip tjuningom, manje vise reklamna brojka koja se ne dostize u praksi kroz voznju.

realno je daleko manje snaga motora od maximalno dostizive, na 99.99% auta.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by iwcham1979
                Tako mi je i receno. Da je auto vozen na duge relacije. Vrlo cesto je isao u inostranstvo. Pretpostavljam da je taj TDI jos zivahniji nego 1.9 130ks. Znaci i da ga je drzao na 180km, taj motor u sestoj to ne bi trebao da oseti. Bar je ovom od 130ks to laganica. Da je 77kwTdi u pitanju, tu bi vec, mislim, bilo verovatnoce da se motor maltretira velikim brzinama! Zato ja ne razumem zasto se i spori vozaci odlucuju za SDI. Taj motor se moze upropastiti i ako se vozi po auto-putu 140km. Kod njega je to blizu 4000rpm.
                Ako je vozen max brzinama na auto putu, ne znaci da je dobro... Kod Mondea je 6 brzina relativno blizu petoj, pa kada ides oko 200 dostize broj obrtaja sa max snagom!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• iwcham1979
                  CBC Senator XXL
                  • 17.07.2007
                  • 741
                  • Nis
                  • Seat Altea 2.0Tdi

Ne znam kako je kod mondea. Za Tdi od 130ks znam da ako ga vozis 180 sestom, to je 3100rpm, znaci laganica. Ne ulazim u to koliko ima raspolozivih konja tada itd....

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

@iwcha

Nadam se da znas koliko ce posle da te kosta kupovina tog audija, ili mozda racunas da je neko uradio veliki servis pa prodao auto?
                    pozdrav

Comment

• iwcham1979
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2007
                      • 741
                      • Nis
                      • Seat Altea 2.0Tdi

Pa valjda isto koliko i za Boru. Motori su identicni! A na skodi bi trebalo da je radjen na 90000km?

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

Zamislite, sad zvah coveka da potvrdim da sutra stizem u Bg da gledam Skodu, a on ce da rezimira opet: Znaci auto je 2006g, metalik blabla, u perfektnom stanju, presao, evo sad bas vozim, 170000km , zadnja cena 15000e. Znaci katastrofa. Tri dana razbijam glavu sta i kako...

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

ja stvarno nerazumem da zelis da platis polovnu Skodu 15000 evra koja je presla 170000km ....
                          imas Gomilu NOVIH automobila u toj klasi ... NOVIH!!! ...garancije,boja koju volis bla bla....
                          GARANCIJA!

stvarno nemogu da razumem .. aj sedi lepo i namiru razmisli...
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• iwcham1979
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2007
                            • 741
                            • Nis
                            • Seat Altea 2.0Tdi

Ma ne pada mi napamet sad da je kupim. Samo ne razumem prodavca. Poceo od kao valjda 130k, ppa dogurasmo do 170k. Cim mi je spomenuo 170k rekao sam mu da zaboravi. Samo lud covek bi dao te pare za auto koji je konstruisan da taj teret podnese tokom duzeg niza godina, a ne za 1godinu. Nego ima i on rezona. Naici ce neki preprodavac, kupice ga, vratice km, i zaradice jedno 2000e

Comment

• Driver_GT
                              CBC Senator XXL
                              • 04.07.2007
                              • 368
                              • Beograd

Pa ti rece da neces skodu jer je velika pa se zena ne slaze
                              Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• iwcham1979
                                CBC Senator XXL
                                • 17.07.2007
                                • 741
                                • Nis
                                • Seat Altea 2.0Tdi

Za Skodu sam je ubedio da nije velika, i rekao sam da cu da ugradim parking senzore

Comment

Working...
                                X