VW GOLF 4 vs PEUGEOT 307

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iwcham1979
    CBC Senator XXL
    • 17.07.2007
    • 741
    • Nis
    • Seat Altea 2.0Tdi

Ja dobro znam engleski, ali ne cuh da je neko rekao da je Alfa bolja ovde na Top Gear. Dobro sto neko veruje stranim izvorima. Prelistaj malo Autobuild i etc i vidi sta kazu za nove alfe u poslednjih godinu dana

Klot verzija sa kozom Ahhhhhha

link]link[/url]

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

Govorio sam o : ...'' i njihovom stavu da bi pre kupili Alfu, nego Golfa, i pored svih slabosti koje su joj naveli ? ''
      Kazem ti da bi oni OPET kupili Alfu...

...''Klot verzija sa kozom Ahhhhhha...''

To sto ti VW dodatno naplacuje za sve zivo, ne znaci da i ostali rade isto...

p.s. Bice nam obrisano pola postova...cim moderatori vide ovo...

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

Ni to nisam cuo. Pogledacu jos jednom A ako su to rekli, bez obzira na mane, onda su rekli da su pristrasni i priznali sami da nisu doneli logican zakljucak. A ja bih ipak da doplatim 500e a da bude kako treba. Hajde jos neku sliku. Zasad si docarao koliko je ta Alfa skucena, i koliko zamara na duzim putovanjima prilicno dobro. Ne volim autobus polozaj u 307, ali ovo je ko da sednes na skateboard
        Onaj Golf i nema opremu. Vrtaljke i nema klimu. Ali i kao takva, ta unutrasnjost, i ako mozda manje ugledna, mnogo je kvalitetnija, i garant nece da krcka i pucka ni posle 200k km

Moja Bora Trendline. Ovde ide samo 100e doplata za mali kozni paket

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...'Ajmo jos jednom :
          http://uk.youtube.com/watch?v=6-gut6mam ... re=related

Od 5. minuta, pa dalje pricaju o tome sta bi kupili...

Onaj link sa prosle strane je bio ka kracoj verziji...IE je kriv, nisam ja...

p.s. Koliko air-bagova ima ta tvoja verzija Bore ?
          Ima traction control ili nesto tako... ? Zaista ne znam, pa me zanima...nema tu nista maliciozno...

Comment

• CLD
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2005
            • 1225
            • Belgija - ranije Luna-Chico

ne mogu da verujem, stvarno ste smesni svi zajedno, ciji tata ima duzu bradu da li ste utvrdili???

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

iwcham1979 pravi veliki problem sto podhebava na najnizi moguci nacin dok svi ostali pokusavaju da objasne najrealnije zasto drze do necega! Ne moze se tako razgovarati, kako neko rece on te spusti na svoj nivo i pobedi te iskustvom, da ne citiram suvise...

Ne smeta mi kad neko ima drugacije misljenje, nimalo! Ali ne mogu da podnesem kad neko radi ovo sto radi iwcham1979 iz nemogucnosti da normalno razgovara, jer su mu argumenti smesni, a kao drugo kad neko prica napamet, nije nikada seo u Alfu a prica o tome kako su nekvalitetne, puckaju i krckaju i ostale urbane legende, onda o tome kako samo GTA ima taj feel, a zapravo je zastitni znak brenda da u svakom pa i najslabijem modelu izrazen taj specifican osecaj u voznji, zvuk, upravljanje... Provozajte pa onda pricajte!

Nemojte da pravimo svadju, nismo svi dovoljno ozbiljni i iskreni, a nemamo ni svi iste namere!
              Ivane nemoj da me zezas...
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Naravno da se ne moze normalno razgovarati. I pored katastrofalno losih crash testova, losih reviewa od strane mase stranih izvora, i jos sijaset stvari o kojima ne pricam napamet, vec sam o njima informisan, vi valjate to, sedi pa provozaj, ko da sam ja iz sela gde jos nisu videli color Tv, pa sam siso s brda na obliznju auto pijacu!!! Manite se tih prica, i svrstavanja u domen "urbanih legendi" cinjenica dobro poznatih svima iole informisanima. Znam da je ljubav slepa, ali... Ako zbog te zaljubljenosti vi mozete da zazmurite na cinjenicu da je lutka u test autu ostala mrtva na mestu, i izjavljujete da se auto ne kupuje da bi se s njime ubili, onda stvarno nemam reci! Sto ne nosimo opanke na basket. Mozemo i u Nike patikama od 300e da povredimo nogu!!! xxx testera je dalo svoj sud i o kvalitetu plastike, i o sigurnosti, i o komforu, i o ucestalosti kvarova. Zar bi se tako dobar auto, koji vi poredite sa, izvinite, reperom u svojoj klasi, hteli vi to da priznate ili ne, prodavao na zapadu ovako, i to sav u kozi
                Alfa Romeo Alfa 147 1.6 Twin Spark - EUR 4.950
                Mislim da je bespredmetno dalje diskutovati i dalje porediti babe i zabe. A vi Alfisti zivite u lazi da auto koji se napravi u kiflu u 2001g moze da bude mnogo dobar i ma kakav Golf, koliko hocete. Ne zelim nikoga da uvredim, niti vredjam. Treba samo pogledati realnosti u oci, pa ma kako surova ona bila. Mozemo pricati da li je compact Mazda, Honda, Toyota bolja od vw u doticnoj klasi ili ne. Ovde su svoj sud dali mnogo pametniji i od mene i od vas, pa je onda raja dala svoj sud, koji eto ga na mojauto, polovniautomobili, mobile.de, svuda. Kolikeo su nedostaci ozbiljni, toliko je auto extra dizajniran, i obiluje Italijanskim smekom, a sve to opravdano rezultira trzisnom cenom ovog auta. Alfe mi se svidjaju generalno, pricam sve vreme naravno o doticnom modelu, izuzimajuci sve druge iz price.

Da mi se Alfisti ne naljute mnogo, za 159 i ja kazem kao i lik u comments: nooooo don't crash a beautiful alfa romeo!!!!

Over and out u ovoj temi!

Comment

• nemanja_vr6
                  CBC Član
                  • 27.09.2007
                  • 78
                  • beograd

Ljudi opet ponavljam ne gledajte testove i utiske iz sveta. Pricamo koji je auto najbolje kupiti za uslove u srbiji. Opet kazem GOLF4 za nase uslove najisplativiji. Pa neka kazu alfisti koliko im kosta remont trapa(jer je to naj slabija strana alfi a dao bog kod nas rupa i sahtova koliko hoces) na boli kojoj alfi (a pouzdano znam da remont trapa alfe 156 niukom slucaju nije ispod 600e) i koliko izdrazava po nasim putevima, tri malo vece rupe i pravac servis. U tome je stvar a ne o izgledu ( O UKUSIMA NE TRABA RASPRAVLJATI)
                  VW CLUB SRBIJA

Comment

• Driver_GT
                    CBC Senator XXL
                    • 04.07.2007
                    • 368
                    • Beograd

trap na nasim putevima izgura oko 100k km.. a remont jeste oko 500,600e..tj menjanje kompletnog..

a sa tobom ivcham uopste necu da polemisem,svi tvoji argumenti su skucena unutrasnjost (u koju nisi ni seo, jer ocigledno izbegavas moje pitanje da li si vozio 147), los crash test i review. Sta gledas autobild, pa opste je poznato SVUDA da oni favoriziju isljucivo nemacka kola. Pa tamo je jedan obican passat pobedio ford mondea novog. Mislim, o cemu mi pricamo ovde? Uvatio si se za tu bezbednost. Alfa FABRICKI U NAJNIZOJ opremi ima 8 air bagova, koliko ima g4? 2? Tako je, 2. Jel govori to nesto? Jel g4 ima fabricki asr, esp? Ne? Pa nema..imaju samo neki. Uostalom kad bi ti to bio reprezentativ, onda bi svi jugici, golfovi 2,3, i 95% automobila na ulicama bilo kako ti kazes mrtavcki kovceg. Ja te samo opet molim da ne pricas napamet i siris svoje stvarno glupe predrasude, ovde smo svi da nesto naucimo i prihvatimo nesto novo. Da nije ovog foruma ja u alfu nikad ne bi seo, jer sam imao IDENTICNO misljenje kao ti, ali onda sam lepo razmislio, seo u par komada, probao i shvatio.

I nemoj pricati da sam neki zaludjenik za alfama. Ja u tu grupu ne spadam,otvoreno ovde kazem. Imas ljude koji bi za alfu zivot dali, koji se kunu u nju, ali ja nisam takav. Ja volim alfu koliko i audi, ali sam realan kazem da je alfa recimo upravljivija i lepsa za voznju od a3 na primer. tako da....malo realnosti i objektivnosti nije na odmet, a ne svi guraju pricu u svoju stranu. Uostalom, niko mene ne tera da gubim vreme ovde i da se raspravljam sa tobom (iwcham) o tvojim predrasudama, nego mi je jednostavno krivo kada vidim ljude koji misle kao sto sam ja mislio, i smatram da neko treba da ih ubedi u suprotno, kao sto je mene neko ubedio u suprotno.
                    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• nemanja_vr6
                      CBC Član
                      • 27.09.2007
                      • 78
                      • beograd

Da se ne lazemo po nasim putevima nema sanse da alfin trap izgura 100k km. Mozda ako vozis 20 km/h i vrtis volan ko sumanut da izbegnes i najmanju neravninu. Otrak mi ima alfu 156 i tacno znam kako mora da pazi na trap.
                      VW CLUB SRBIJA

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

Originally posted by nemanja_vr6
                        Pricamo koji je auto najbolje kupiti za uslove u srbiji. Opet kazem GOLF4 za nase uslove najisplativiji.

- Zupcasti za Alfu 147 1.6 [ Gates, 190 zuba ] malo ispod 2000 din.
                        Zupcasti [ komplet ] za Golf4
                        [ 1.6i 77kw, oznaka na motoru AZD, AUS, ATN ],
                        isto Gates [ KO15489XS ] za 9743 din.
                        ili Gates KO25535XS za 18269 din.

- Alfa 156 1.6i Twin Spark 88kw, i vec pominjan njen trap :
                        - zastitna guma amortizera, komplet za 1555 din [ Monroe PK092 ], ili 1922 din. Monroe PK023
                        Taj isti deo za Golfa4 [ 1.6 ] 1569 din Monroe PK076, ili 1801 din. Monroe PK078

- Amortizer za Alfu za 4766 din. Monroe 16748, ili 4995 din. za Monroe 45009, ili 5625 din. za Monroe E4879
                        Amotrizer za Golfa4 :Monroe 23890 za 3068 din. , ili Monroe E1212 za 3227 din...ili Monroe E1222 za 5055 din
                        [ ide i do 10000 u nekim radnjama ], ili Monroe 23925 za 5168 din....ili Monroe E4858 za 5517 din....

- Silen blok za Alfu 156 : Delphi TD415W za 500,98 din...ili Sidem 835613 za 997,31 din...ili Sidem 835608 za 3457,67 din...Odnos izmedju najjeftinijeg i najskupljeg je skoro 1:7
                        Isti taj deo za Golf4 : Sidem 863601 za 258 din...ili Delphi TD287W za 630 din...

- Kraj spone upravljaca za Alfu 156 : Delphi TA1787 za 1018 din...ili Sidem 35136 za 1111 din...ili Sidem 35137 za 1130 din...
                        Isti deo za Golf4 : Delphi TA1668 za 747 din....ili Delphi TA 1667 za 990 din...

- Viljuska upravljaca [ rame ] za Alfu 156 : Delphi TC1064 za 6447 din....ili Sidem 35172 za 7046 din...
                        Za Golfa4 : Sidem 374470 za 5500 din...ili Delphi TC786 za 6970 din...ili Delphi TC787 za 7100 din....

- Balans stangla za Alfu 156 : Delphi TC1066 za 1042 din...ili Sidem 35061 za 1252 din....
                        Za Golf4 : Sidem 63461 za 900 din...

- Sipka spone upravljaca za Alfu 156 : Sidem 35010 za 3000 din...
                        Za Golf mk4 : Sidem 37420 za 2100 din...ili Sidem 37421 za skoro istu cenu...

Za Alfu 147, delovi teeesko da mogu biti skuplji, iako je ona u istoj klasi kao Golf, a ne Alfa 156...

Zaboravih zupcasti [ komplet sa zatezacem ] za Alfu 156 : Gates KO15472XS za 10245 din...ili Gates KO15469XS za 12016 din...
                        Da podsetim, taj isti deo za Golf4 : od 9743 do 18269 din...
                        Najskupljin Alfin je za dobrih 6000 dinara jeftiniji od najskupljeg za Golfa4...

Ta cifra od 6000 dinara ce bez problema pokriti sve one razlike u ceni za elemente trapa, ili upravljanja, gde je razlika u ceni ili minimalna, ili ide max do 25-30 % u korist Golfa [ ne racunajuci one situacije gde deo za jedan auto kosta 3 evra, a za drugi 5 evra....tu je naravno razlika u procentima veca, ali je realna cifra u svakom slucaju mala, bila ona 3, ili 5-6 evra ]...ali, poredeci njegove delove sa Alfom 156....a ne 147...

A te razlike u ceni su od 14 din...do 1927 din [ za klasu najjeftinijih amortizera ]...

Nije Golf 4 jeftin, kao sto se uobicajeno misli...

Comment

• Lord_o21
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2006
                          • 494
                          • Novi Sad

he-he-he
                          ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• Driver_GT
                            CBC Senator XXL
                            • 04.07.2007
                            • 368
                            • Beograd

Bas me zanima sta ce iwcham da kaze na ove konkretne podatke

Originally posted by nemanja_vr6
                            Da se ne lazemo po nasim putevima nema sanse da alfin trap izgura 100k km. Mozda ako vozis 20 km/h i vrtis volan ko sumanut da izbegnes i najmanju neravninu. Otrak mi ima alfu 156 i tacno znam kako mora da pazi na trap.
                            Ne mogu stvarno da kazem nista, ali kada sam kod dese menjao moj trap, rekao mi je da ocekujem da izdrzi 80-100k km.. a ne verujem da bi me lagao..tako da, neka je i 80k km, nije malo, toliko ljudi predju 6,7 godina, tako da to ipak i nije toliki izdatak
                            Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

A ako predje za godinu dana?

Comment

• starac vujadin
                                CBC Senator XXL
                                • 27.08.2005
                                • 2617
                                • Stari grad

A sta ako milion kilometara za mesec dana?

Comment

Working...
                                X