to sve ne moze da se "vidi" iz papira niti iz raznih (samo) reklamerskih tekstova raznih novinara....probaj, provozaj i prema tvom stasu proceni sta ti je ugodnije pri voznji.
ako ces dosta voziti po BGd porazmisli i o mogucnosti automatik menjaca.
Da, to ce najverovatnije biti presudno, yarisa sam cekirao, jazza ovih dana treba da cekiram.
Sto se tice automatika, sutra bih ga uzeo, pogotovu CVT, a pride imam fenomenalna iskustva sa starim Hondinim automatskim menjacem, za razliku od opelovih, vagenovih i bmw-ovih, ali budzet to na zalost ne dozvoljava
Originally posted by bax76
i jedino mi je zao sto nismo pazarili tog Jazz, auto je sjajan, a radi se i u Japanu, za razliku od Toyote
E, ovaj podatak mi je vazan, i bezuspesno sam trazio tu informaciju unazad 3 dana. Hvala! Jos da me neko ohrabri sto se tice servisa...
Originally posted by Bane Telekom
majkrofajber@
a renault modus?
ili
fiat panda?
jesi li gledao njih?
Iskreno receno, ispali su mi iz uzeg izbora. Nisam iskljuciv, ali izbor izmedju honde / toyote i renaulta, uvek bih uzeo neki od prva dva, ako nista drugo, ono zbog padanja vrednosti renoovih automobila...
Panda je ispala super autic, ali za porodicu tu nema sanse, vozio sam jedan letos u gckoj rent a car, i otprilike su u gepek stali samo sendvici i dve flase vode...
Izmedju ova dva mislim da je Jazz bolji izbor u tvom slucaju. Najbolji drug ima bas taj model Yarisa koji si spomenuo. Auto je stvarno super! Pomera se zadnja klupa tako da stvarno ima mesta i pozadi ali tada u gepek mozes da stavis laptop i jos par gluposti , ima milion pregrada za stvari, mislilo se na mnoge sitnice,itd,itd... Ali, Yaris je stvarno auto samo za grad, na putu me je razocarao poprilicno, narocito na Ibarskoj gde se ipak zahtevaju odredjene performanse od auta i iskreno ne bih voleo ponovo da putujem sa njim van grada...
Jazz je ipak "ozbiljniji" auto i mnogo vise upotrebljiv i prilagodljiv za razne potrebe...
To je moje subjektivno misljenje iz iskustva (vise sa Yarisom)...
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Imaj na umu da je na Zenevskom sajmu izlozen redizajnirani JAZZ.
Ocekujem utiske i slike sa sajma koji ce biti preneti na klubskom sajtu a mozda ga vidis na Beogradskom sajmu automobila.
U Auto Bildu si pre par meseci imao test malih vozila izmedju kojih su testirani Yaris, Jazz, Mazda 2... Najbolje ocenjena Mazda2 pa Jazz.
Uf, ne staj mi na muku, ali za novog jazz-a kazu da ce biti kod nas MOZDA tek 2009... a iskreno ne znam ni kolika ce cena biti, jer sve mislim da je jazz trenutno povoljan upravo zbog cinjenice da treba da izadje novi model...
Inace mnogo gotivno izgleda.
Ali s obzirom da vidim da si hondas, mozda ti mozes da mi pomognes da se lakse odlucim oko kola:
Da li mozes da mi kazes kako stoje stvari sa hondinim servisima, da li je Delta jedini ovlasceni ili ima i drugih, kakvi su u delti sa cenama i uslugom, i da li ima dobrih "nezavisnih" servisa, a koji rade nove modele??
Malo mi cudno... Ja sam ga vozio po gradu doduse, ali mi je cudno da je bas toliko los na putu???!!
Nije toliko los, jer ipak je to nov auto ozbiljne kompanije, ali se vidi za sta je pravljen. Pri vecim brzinama se oseca nekako plasticno, lagano i nestabilno a sedista su mu tvrdja i postaju neudobna u duzoj vonji, narocito ako jos ima i rupa (kao sto je put do Divcibara)... Opet kazem, Yaris me je odusevio prostorom unutra i kako su detalji sredjeni (pregrade,drzaci...) ali jednostavno nije auto za putovanja, makar i povremena...
Ja ovo opet govorim iz svog iskustva jer cesto provodim i preko 8 sati na dan u autu...
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
pa stos je sto bas nisam u tom cenovnom rangu, negde sam na 13.600, koliko yaris i jazz izadju sa trenutno aktuelnim popustima.
i30 je super, cee'd je isto bio u sirem izboru, a moram da kazem i Nissan Note. Ali u sveukupnoj prici su otpali, prosto sto su hyndai i kia (iako su odlicna kupovina) otpali i zbog brzog padanja cene i ne tako dobrih rezultata pouzdanosti i kvaliteta izrade kao Toyota i Honda. Nissan Note mi je takodje bio u izboru, ali kum vozi primeru (koja je fantasticna, kao i vecina nissana) nije odusevljen cenom odrzavanja i servisima nissana u srbiji.
Iz istog razloga se dvoumim i za Hondu, cekam da me neko prosvetli u vezi delte i servisa
U ponasanju na cesti ti je tu vjerovatno razlika u promilima... Yaris je sasvim OK auto za to sta ti treba, uz opasku, da bilo koji iz te klase zahtijeva kroni kofer za dalja putovanja sa djecom...
Opet, nov Thule-ov kofer se sa nosacima moze naci za oko 400 EUR, a za 400 EUR doplate ne mozes kupiti vecu klasu automobila... A toliko prtljaga ti treba koliko cesto ? 3x godisnje ?
Ne razumem te bash, pricas o padu vrednosti polovnjaka, ok znaci planiras da ne zadrzavas vozilo dugo, vec ces ga relativno brzo prodati. Samo u tom slucaju prica o padu vrednosti ima smisla. Kome ce vise pasti cena posle 5 godina polovnom jazz-u ili i30 ja mislim da nije tako drasticna razlika.
S druge strane brines se za kvarove, ako ne nameravas dugo da vozis auto i prodas ga nema brige. Sa velikom sigurnoscu mozes ocekivati da u bilo koji od tih automobila samo sipas gorivo i menjas potrosni materijal. Cemu briga oko kvarova.
Sem ako ne prelazis taxi kilometraze tipa da za par goddina obrnes 200.000-300.000km. Za cene redovnih servisa i interval zovni ponaosab svaki ovlasceni servis pa izracunaj.
Da li si provozao i pogledao Suzuki Swift, meni se recimo vrlo svideo.
Ne razumem te bash, pricas o padu vrednosti polovnjaka, ok znaci planiras da ne zadrzavas vozilo dugo, vec ces ga relativno brzo prodati.
S druge strane brines se za kvarove, ako ne nameravas dugo da vozis auto i prodas ga nema brige.
Da li si provozao i pogledao Suzuki Swift, meni se recimo vrlo svideo.
Ne pricam o padu vrednosti kao presudnom faktoru, vec jednom od faktora koj nije potpuno nebitan pri kupovini. Ne planiram auto da prodam posle 3 godine, ali ne planiram ni da ga zadrzavam 12-15 godina, prosto ne vidim tu matematiku. A ne zelim ni da mi autu padne vrednost posle 3 godine kao npr. fiat stilo koj ako se ne varam u JTD dynamic varijanti je kostao oko 20-i-kusur soma, a 3 godine star auto kod nas ima da se pazari za 7k evra. Onda je jeftinije voziti rent a car.
Za kvarove ne brinem, narocito ne kod jazz-a ili yarisa, ali zena recimo cukne auto u proseku 2 puta godisnje, sto ogrebotine, sto malo jace, a ne bih voleo da cekam na isporuku nekog rezervnog dela mesec dana ili da mi naplate opravku ko da sam dovezo Lotusa.
Meni je Swiftic najlepsi od svih tih malih autica, i u startu sam njega gledao, ali prosto za porodicni auto definitivno ne moze da prodje, na moju zalost
Comment