Octavia ili nesto drugo za 6-7000

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Ajde da ponovo unesem josh malo zabune =]

Upravo sam te zbog ovih stvari ranije i pitao kakav auto zhelish, jer nigde nisi naveo shta ti je bitnije - udobnost ili performanse, praktichna upotrebljivost i zapremina prtljazhnika ili ergonomija i shto vishi nivo komfora. Ono shto si naveo - da trazhish pouzdan auto koji je povoljan za odrzhavanje i umereni potroshach je ipak dosta uopshteno, to su nekako uopshteni preduslovi za kupovinu maltene svakog automobila, razlike su "u nijansama"

Ako si vec vozio "chetvorku" i nije ti se svidela na duzhim putovanjima, onda slobodno batali i Octaviu. Radi se o maltene istoj osnovi, razlike su osim "shminke" minorne a vishak prostora u odnosu na chetvorku dobijash samo u gepeku. Ne samo da je medjuosovinsko rastojanje isto, nego je maltene i kompletan trim podvozhnja i veshanja identichan, tipichna VW shkola. Udobnost ne zavisi od raspodele tezhine po osovinama, tako da iako je Octavia izbalansiranija od chetvorke po pitanju raspodele masa po osovinama, to ni u kom sluchaju ne utiche na udobnost, bar ne u nekoj realnoj, merljivoj i u praksi osetnoj meri.

Slazhem se sa brickom u vezi Omege, mada treba "ubosti" solidan primerak, mozhe da se pokazhe kao itekako racionalan izbor a udobnost je na vrlo visokom nivou, a ukupni troshkovi eksploatacije i odrzhavanja su povoljni. Neka Laguna ili Peugeot 406-ica mogu takodje da u potpunosti ispuni tvoje uslove za udobnim autom za duzhe ture, ali se narochito ova prva nije bash proslavila shto se pouzdanosti tiche.

A opet, za (otprilike) toliki kesh mozhe da "uleti" i jedan E39 520i, ima ih dosta po oglasima, pojedini i sa sekvent lpg sistemom. Mada, shto se godishta tiche morali bi da budu tek par godina "zreliji" od tvojih zhelja. Udobni, komforni (pozadi dodushe prosechno), dosta opreme, sa lpg-om su takodje vrlo mali potroshachi , a tih 150 KS je za lezhernu i relaksiranu vozhnju leglo toj karoseriji "ko boodali shamar" =] Razmisli i o njemu...
    http://www.bmw.tv

Comment

• driverGT
      CBC Veteran
      • 29.09.2004
      • 154
      • Zemun

A trose samo duplo vise od oktavije....

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

za te pare uzmi daewoo legancu. mozes da kupis 2001-2 god, motori su 2.0 i 2.2 130-150ks, dokazano gm benzinci. sa sekvent plinom ces imati potrosnju od 9-12 na putu, 12-18 u gradu. u tu cenu ce se uklopiti i koza, dig.klima, a ostalo (abs,ebd,elektro-paket) je redovna oprema. odrzavanje povoljnije od bilo kog konkurenta (pasat,omega,superb i sl.), a pouzdanost vrlo visoka.
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

Slazem se za Legancu! =]
          Inace bih dodao da je moje misljenje da cena odrzavanja tek kupljenog polovnog automobila u velikoj meri zavisi od ophodjenja bivseg vlasnika prema njemu! Dakle mozes kupiti i VW kao sinonim kvaliteta, a da sa njim imas problema kao da je recimo u pitanju Alfa, hehehe... Da dodam da za dve i po godine moje eksploatacije, jako dobro odrzavane 146 od strane bivseg vlasnika, mogu da izrazim samo zadovoljstvo da se odrzavanje svelo na redovne servise i regularne zamene ulja i propratnih sitnica, znaci sve je to relativno, jedan ovakav automobil koji se kotira jako nisko na toj lestvici kvaliteta, a opet i posle jedanaest godina izgleda, zvuci, krece se i drzi kao da je tek izasao iz salona.
          Svi ce se sloziti, samo dobar primerak, ocuvan i odrzavan pa sta god to bilo! Realno ja sam za maximum u ovoj ceni registracije, do 2.0! Znaci to je od 130 do 150 ks, nije to mnogo za tu tezinu, potrosnja na otvorenom moze biti od 9-10 l, to je bar slucaj kod mene!
          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Originally posted by driverGT
            A trose samo duplo vise od oktavije....
            Originally posted by overspeed
            ...sa lpg-om su takodje vrlo mali potroshachi

BTW.

Octavia 1,8 20v troshi 6,6l na otvorenom, odnosno 11,6l u gradu

520i M52B20 troshi 6,9 na otvorenom i 12,6 u gradu, ali ima i 25 KS i 23 Nm vishe. Meni deluje kao daleko bolja alternativa, narochito uzevshi u obzir generalni kvalitet i pouzdanost na duzhe staze... A sa predpostavkom LPG sistema, ta razlika u potroshnji bi bila svedena na praktichno zanemarljivu meru.

Nije problem (velika) potroshnja 520i-ice jer je u otvaranju teme i iskazano interesovanje za tu klasu motora (1,8-2,0) a od njih se ne ochekuje 5l / 100 km. Problem je mozhe li se realno za raspolozhivi kesh naci dobar primerak, mada uz malo strpljenja i puno aktivnosti i takav mozhe da se ubode. =]

Comment

• driverGT
              CBC Veteran
              • 29.09.2004
              • 154
              • Zemun

Pa nece bas biti 6.9 za BMW i 11 u gradu.Ti izgleda nikad nisi vozio BMW.
              Za oktaviju mozda vazi ovo sto si rekao ali BMw ce biti je 15-17 u gradu a mozda i vise.Pa ja sam vozio 730i i trosi bar 25 litara plina.A na papiru 12 litara

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

za vrlo ograniceni budzet se zahteva veliki,udoban,pouzdan,snazan i dobro opremljen auto, uz to u odlicnom stanju. zato sam predlozio legancu, jer kad su evropljani u pitanju, tesko ce da kupi mlad i neistrosen auto za te pare.
                "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by driverGT
                  Pa nece bas biti 6.9 za BMW i 11 u gradu.Ti izgleda nikad nisi vozio BMW.
                  Za oktaviju mozda vazi ovo sto si rekao ali BMw ce biti je 15-17 u gradu a mozda i vise.Pa ja sam vozio 730i i trosi bar 25 litara plina.A na papiru 12 litara
                  A onda nece biti ni 6.6 za Octaviu? Zasto mislis da ispravan bmw 520i trosi vise od 7-8litara na otvorenom lagane voznje? Ovde ima likova koji voze 2.5 motor i to na plin i imaju slicnu potrosnju. U svakom slucaju na otvorenom ne bi trebalo do prelazi 10litara a grad je vec druga stvar.
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• driverGT
                    CBC Veteran
                    • 29.09.2004
                    • 154
                    • Zemun

Pa znam jer sam se licno uverio da BMW trosi vise od drugih za istu ili slicno snagu i zapreminu motora...Zasto je to tako ne znam...ali tako je..A 2.5L sigurno nije mali potrosac....ni na otvorenom ni u gradu...
                    Pa kazem ti da 730i trosi 25 litara.A drugu 318i trosi 14 litara benzina....a ko nov je ,nije razvaljen pa da je zbog toga.

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Naravno da trosi, svaki od tih motora koji su napravljeni da kidaju! Ti podaci malo vredjaju, 6.9 litara na otvorenom za motor od 150 ks i auto tezak preko 1300 kg, nije realno!

Do kad se pravila Lanica Kapa?! To je odlican automobil, 2.0 Turbo je super kupovina!
                      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• driverGT
                        CBC Veteran
                        • 29.09.2004
                        • 154
                        • Zemun

Pa sad da li kidaju to je pitanje...Mene ni jedan BMW koji sam vozio nije odusevio...Cek sam se i razocarao....Jedino nisam vozio M3 ili M5 ..mozda bi onda promenio misljenje...ovo ostalo je bez veze...

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

One podatke koje sam naveo nisam ja izmislio/prorachunao/odvalio/shtagod, nego sam naveo fabrichke podatke, one koje je naveo proizvodjach za konkretan model.

Da, lazhe BMW kad je ta potroshnja u pitanju, i to najvishe iz razloga shto se takva potroshnja rachuna po tachno utvrdjenim normama i po ISO standardima, u odredjenim okolnostima, pod odredjenim saobracajnim uslovima, i naravno sa benzinom koji je isto tako propisanog kvaliteta i oktanske vrednosti. U realnoj praksi praktichno neostvarivi, "laboratorijski" uslovi, a narochito na trzhishtima poput nasheg, gde je gorivo najblazhe recheno sumnjivog kvaliteta.

Ali naravno, kad je Skoda u pitanju to ne vazhi, jel' to hocesh da kazhesh?

Svi lazhu, iz ovih ili onih razloga, pa nam jedino ostaje da navodimo te nominalne vrednosti, ja priznajem da nikad nisam "na meru" rachunao potroshnju ni za jedan auto, ali isto tako mogu da se kladim da u istim uslovima ni taj 1,8 20v nece bash da troshi koliko tamo i pishe, vec samo vishe od toga.

Hvala na pitanju, imao sam tu srecu da vozim poneki BMW u zhivotu, a bice uskoro i josh jedan, mada je to van okvira teme.

To shto te nijedan BMW nije odushevio nije nikakav dokaz niti chinjenica koja potvrdjuje bilo shta. A tebi lichno mozhe samo da imponuje to shto premium klasa automobila tipa BMW ne zadovoljava tvoje lichne, ochigledno vrlo visoke standarde...

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

@ Over...

Koji sledeci bmw juris? Jel otisla 318-a?
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

Otishla...

Medjutim nije daleko, nisam morao ni dugo ni daleko da trazhim kupca, tako da auto svaki dan gledam po gradu.

Ne jurim vishe, stigao sam ga, konachno. A o detaljima...

...uskoro

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

Oktavia kanta. tvrda sedista, neudobna... xsara lepa ali precenjena. honda takodje + odvratno ruzna unutra + potrosac. koreance necu da komentarisem.
                                dobrog svabu za te pare tesko da nadjes, eventualno nekog pasata B5 ili A3. ja da sam na tvom mestu gledao bi neki pug 406. extra je auto i prava limuzina.

e da bre, dobar e36 uvek moze da se kupi za te pare.
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X