Punto II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zaki
    CBC Veteran
    • 01.09.2006
    • 199
    • Beograd
    • Fiat Stilo 1.9JTD

Punto II

Zainteresovan sam da kupim punta II, verovatno cu da ga uvezem i to van-a (to mi je najjeftinije) i sada imam par pitanja:

1. Sa kojim motorom mi je najbolji?(najekonomicnije odrzavanja,cena -kvalitet, dobro se pokazao...)?

2. Koliko je realno da platim van-a(ja sam nasao za 3500e sa placenom carinom i pdv-om) ja samo treba da ga registrujem i sedista i atest, motor je 1.9D?

3. Jel imate kontakt nekoga ko uvozi puntice? (Oprema nije mnogo bitna jedino servo da ima)

4. Kakva iskustva imate sa Puntom II?
  • Coo
    CBC Član
    • 07.10.2007
    • 38
    • BGD

Prelistaj forum, ima sve sto te zanima...

Comment

• zaki
      CBC Veteran
      • 01.09.2006
      • 199
      • Beograd
      • Fiat Stilo 1.9JTD

Evo prelistavam puna cetiri sata i nista svezije o ovoj temi nema, dakle: Koja je otprilike cena na placevima i koja je procedura registracije, da li je tacno da je prva registracija 40000 din za motor 1.9D?

Comment

• Coo
        CBC Član
        • 07.10.2007
        • 38
        • BGD

Prva registracija je malo preko 20.000 rsd za 1.9D. Zbog obrasca saobracajne, tablica i toga sto ide prvi put, inace je do 20.000 rsd. Ne znam koje je god tvoj Punto, ali klot (svi imaju servo), beli, 1.9D, '01, ex-van, kljuc u ruke ne sme da bude vise od 3900e (+250e registracija), pa da je u ne znam kakvom stanju. Ako ima sve, centralnu, klimu, podizace, ABS, zvucnike napred, isto beli 4300e (+oko 250e registracija) maksimalno za '01 god.
        Po meni je JTD bolja opcija jer je common rail i ide mnogo bolje, a trosi isto ili manje. Malo je skuplja registracija, tipa 2 do 3 hiljade dinara.

Comment

• chikavili
          CBC Senator XXL
          • 11.02.2008
          • 732

^ Tacno tako
          Prva registracija sa obaveznim osigurannjem jedva preko 20000.
          Ja sam pre godinu dana kupio Punto ex-van, 1.9D, 2002., crveni, sa klimom, pripremom za muziku, nabudzenim ali potpuno upotrebljivim zadnjim enterijerom, u stvarno odlicnom stanju za 4400 + registracija i zasad sam prezadovoljan, ako zanemarimo tvrdocu zadnjih opruga. Beli su bili nesto jeftiniji.
          Samo sto u startu moras da zamenis ulje, filtere i zupcasti kais, zbog sebe.
          Ja sam osim toga zamenio i manzetnu na homokinetickom, polen filter i nista vise.

E sad, zavisno od raspolozivih sredstava, mozda je bolje da uzmes 2003. (mk2b - vi) sa 1.3 multijet motorom, nesto manje trosi i nesto je jaci.

Comment

• shadow1979
            CBC Početnik
            • 22.11.2007
            • 3
            • N.Banovci

uzmi sa bilo kojim motorom osim sa 1,9D....ja imam takav i ni malo nije ispunio ocekivanja, mana mu je Lukasova pumpa za gorivo,,.,.,.crko mi je senzor od 16 funti, ali to kod nas kosta od 350 do 550e (remont) nova pumpa je 1650e, ,,,,moj predlog ti je 1,9 jtd.!
            ...
            pozzz

Comment

• chikavili
              CBC Senator XXL
              • 11.02.2008
              • 732

Pumpa visokog pritiska moze da crkne, a da kosta - kosta itekako. Ali to se ponekad jednostavno desava i desava se i na drugim automobilima i ne moze se reci da je spacificna mana bas tog motora i da je cesta kod istog.

Comment

• BaneT
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 562
                • Beograd

1.2 B 8v odličan a nije skup za održavanje, 1.2 16v ide brmrmrm samo tako.

Razmisli ti malo i o benzinjarama, razlika u potrošnji nije drastična kao ni cena samog goriva pa u to sve ubaciš cenu održavanje. Nije daleko od eci-peci-pec.

Comment

• TOGO
                  CBC Član
                  • 06.11.2007
                  • 80
                  • Beograd

Razlika u potrošnji dizela i benzinca nije velika... nekih 50%... sitnica
                  Trka se poništava!

Comment

• ranko
                    CBC Član
                    • 25.06.2007
                    • 86
                    • Sremcica City

Originally posted by chikavili
                    Pumpa visokog pritiska moze da crkne, a da kosta - kosta itekako. Ali to se ponekad jednostavno desava i desava se i na drugim automobilima i ne moze se reci da je spacificna mana bas tog motora i da je cesta kod istog.
                    da li i na koji nacin moze da se crkavanje izbegne ? mislim da li na nesto treba paziti, tako i tako odrzavati itd..

Comment

• chikavili
                      CBC Senator XXL
                      • 11.02.2008
                      • 732

Odgovor na to bih ipak prepustio nekom verziranijem.
                      Ono sto sigurno mozes da uradis je da pazis gde sipas gorivo i da ga ne vozis kao da je sportski auto (ovo se odnosi na one bez turbine)

Comment

• dusman13
                        CBC Član
                        • 24.07.2007
                        • 81
                        • Beograd

Ja bih ipak pogledao 1.2 16V da sam na tvom mestu, ako ti je do potrosnje i odrzavanja, ali ako bas insistiras na dizelu onda svakako JTD i nemas da brines po meni nije bas najpametnije uzeti taj 1.9D vec napisano zasto, ali izbor je samo tvoj.
                        P.S. Ja bih licno poslusao sve ove navedene savete o ne kupovini tog motora da ne bi posle pogresne odluke bio
                        Money will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

Originally posted by ranko
                          Originally posted by chikavili
                          Pumpa visokog pritiska moze da crkne, a da kosta - kosta itekako. Ali to se ponekad jednostavno desava i desava se i na drugim automobilima...
                          da li i na koji nacin moze da se crkavanje izbegne ? mislim da li na nesto treba paziti, tako i tako odrzavati itd..
                          Ne boj se Ranko, to na Stilu nema...a kad nema, ne moze ni da rikne...
                          Ali, zato ima drugih stvari...

Comment

• Coo
                            CBC Član
                            • 07.10.2007
                            • 38
                            • BGD

Sad ispade da je 1.9D kanta... Kod njega zna elektronika na Lucas pumpi da zeza i to je to. E sad sto kod nas ima malo ljudi koji rade to i kosta to je druga stvar. Ako cemo vec tako za 1.2B 8V je ugradnja plina skoro pa kao remont 2 Lucas pumpe...
                            By the way pumpa za 1.9D se radi na 130 do 150 hiljada km, a to je kilometraza sa kojom se uvoze cesto Puntici, pa ispada simptomaticno. Znaci nije da se popravlja svako malo.

Comment

• zaki
                              CBC Veteran
                              • 01.09.2006
                              • 199
                              • Beograd
                              • Fiat Stilo 1.9JTD

Ja bih najradje uzeo 1.2 16v ali imam novca samo da uvezem teretnog Punta i mislim da su svi sa 1.9d motorom?!

Comment

Working...
                              X