Ma, ok, ne kazem ja da on ne valja, na protiv, samo da je osetljiv... A 1.2 benzinac i to ovaj sugavi sa 8v se ne buni ni na sta... Samo sipaj gorivo, menjaj ulje i filtere redovno i boli te cosak za motor, nema sta da mu bude... Stvarno sve pohvale za taj motor i menjac od mene... Jedino da ima jos 20 konja vise i sestu brzinu. I plin.
Ljudi kupih juce Fiat Punta 1.9D...
Evo zasto:
Trazio sam dugo, dugo,dugo i dva su mi odgovarala 1.2 8v benzin 2003. mk2 sa klimom za 4500e crvene boje presao oko 100000 km;
I drugi Fiat Punto tek stigao u zemlju oktobar 2001., bela boja 1.9D 80000 km pravih 100%, bez klime, i bez skoro ikakve opreme, ali u odlicnom stanju sa servisnom knjizicom i ekstra ocuvanim enterijerom, placen 3400 e.
E sad da li sam se zeznuo ili ne to mi vi recite???
Inace ove ostale o kojima sam vam pisao mi nisu ogdovarali pa sam trazio dalje!
Pisite...
Nadam se da je tako kao sto kazes za tu predjenu kilometrazu. Ako vec nije promenjen, obavezno promeni zupcasti kais i spanere, a usput proveri i kompresiju.
Za kilometrazu sam 99% siguran da je tacna, poseduje datume sa svim servisima kada su radjeni i kolika je tada kilometraza bila, a ina stubu vozacevih vrata i nalaze se nalepnice sa servisa i datum i kilometraza kada je radjen servis, sedista, volan, papucice, rucica menjaca sve je u ekstra stanju sve mi to govori tako a i gazda tog auto placa se kune da nista nije menjano. Inace auto sam kupio u auto kuci Caruso u Novom Sad-u.
Danas sam uplatio sve za registraciju, tablice podizem u utorak.
Redovan servis cu da uradim cim registrujem auto i recite mi sta da kupim, koje ulje, koji filtel ulja, koji filter vazduha i da li jos sta da menjam (zupcasti pise da je promenjen pre 20000 km).
Dajte mi neke savete u vezi odrzavanja...
Ja sipam Selenia Turbo Diesel.
Za zupcasti kais, ja bih ti rekao da ipak ti to zamenis za svaki slucaj.
Nek ti u servisu provere kompresiju i sve vezano za trap.
Ulje Selenia Turbo diesel
Filter ulja champion, clean filters ili man, zavisi koliko hoces para da izdvojis, a po mom mishljenju sve isto.
Filter vazduha clean filters
Filter goriva clean filters
Ako hoces da menjas zupcasti kais najbolje je da uzmes "Dayco" set koji u sebi ima i spaner.
Kompresiju izmeri obavezno.
Trapove proveri, mada su na Puntu dobri trapovi i u glavnom nema sta da se radi..
Ako ti je blizu svrati u servis "Laki" u zarkovu, za njih imas moju preporuku.
A jeli normalno da motor 1.9D sporo vraca gas plilokom promene brzine, tj. kad hocu da promenim u vecu brzinu stisnem kvacilo i naravno tik pre toga skinem papucicu sa gasa i motor ne spusti obrtaje , odmah nego zabrunda, jel svima tako?
I trebaju mi neki estetski saveti, kupio sam kacketic i sada razmisljam u koju boju da ga farbam (auto mi je bele boje) da li boja auta ili crna, da li da ga postavim fabricki da prati liniju krova ili da ga malo podignem?
Koliko ja znam, svi Fiati sporo vracaju obrtaje, bas zato da bi se lakse menjale brzine. E sad, ne znam kakav je slucaj kod tebe, posto ja ne primecujem nikakvo "brundanje" motora pri menjanju brzina. Moguce da ti trenutak kasnije od kvacila pustis gas.
Sto se kacketica tice, ofarbaj ga obavezno u belo ako neces da stavljas crnu foliju na krov kao ja Postavi ga pod jako blagim uglom na gore u odnosu na krov (ali bas mali ugao!)
Inace, gde si kupio kacketic?
Kupio sam ga u sopotu kod lika koji radi spojlere za Kulundzica, kostao me je 20e. Ja nisam primecivao da mi auto sporo vraca gas ali me je iscimao drugar koji vozi pasata 19td.
elem, posto svi znate da sam prodao stila i da sam gledao astru H za nekih 12000 evra ali na zalost desio se nagli financijski udar (juce) po mom dzepu tako da na zalost auto za 10-12 hiljada otpada
ali znate da sam jos ranije gledao punta i seicenta u paketu ali seicento je otpao tako da je izbor pao samo na punta .
e sad kakav je ovaj puntic i kad se upali klima kako radi posto me neki ubedjuju da ce da zeza , a od opreme ima :
Oprema:
* Klima uređaj
* Metalik farba
* Električna ogledala
* Servo upravljač
* Električni podizači stakala
* Radio/kasetofon
* ABS
* Vazdušni jastuk za vozača
* Vazdušni jastuk za suvozača
* Bočni vazdušni jastuci
* Alarm