Punto II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Manfred
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2007
    • 905
    • Beograd

Godinu dana vozim 1.9d, sipam samo euro dizel na omv pumpi, za sad Bogu hvala nemam problema sa lucas pumpom, auto je presao 145000, sve u redu, nema problema.

Po eperu, po broju shasije kazu da nije bio ven, a ako jeste onda je dobro spakovan. Auto je po broju shasije 12.01, a u saobracajnoj se vodi kao 2002. Uvezla ga je 2003. godine moja kuma od koje sam kupio auto.

Sve u svemu : zadovoljan.

Comment

• zaki
      CBC Veteran
      • 01.09.2006
      • 199
      • Beograd
      • Fiat Stilo 1.9JTD

A koja je realna cena za van-a 1.9D, 2001.god sa carinom i porezom?
      Moj drugar je kupio za 3500e, ali ja sada za taj novac ne mogu da nadjem. Njegov je klot, ima samo servo.

Comment

• zaki
        CBC Veteran
        • 01.09.2006
        • 199
        • Beograd
        • Fiat Stilo 1.9JTD

Prijatelj koji treba da mi dotera auto iz Italije mi se upravo javio i stanje je sledece:
        Fiat Punto 2004. godiste, motor 1.2 Van, crvene boje, presao oko 80000 km, ima klimu kosta oko 4000 eura i plus registracija i naravno sedista. Jel to Ok kupovina?
        Mada mi je nekako Punto II lepsi.

Comment

• chikavili
          CBC Senator XXL
          • 11.02.2008
          • 732

I taj 2004. je Punto II, samo mk2b verzija (veliki farovi i maska). Neki ga kod nas zovu Punto III, ali to nema veze sa zivotom. I meni je mk2a lepsi bas zbog farova.
          Sto se cene tice, jel to sve djuture sa carinom i porezom 4000? Ako jeste, onda je to ok cena. 400€ ti kosta komplet zadnjeg originalnog enterijera, a imas i jeftinije budzevine.

Jedini problem je taj motor i klima. Morao bi na uzbrdicama da gasis klimu

Comment

• zaki
            CBC Veteran
            • 01.09.2006
            • 199
            • Beograd
            • Fiat Stilo 1.9JTD

Da, cena je 4000e sve sa carinom i porezom, to mi je rekao otprilike mozda bude +- 100e. Zadnja sedista cu da stavim od Fiat tipa, drugar je stavio u Punta mk2a.

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Nisam siguran da nedostaju samo sedista, mislim da ti trebaju i plasticni delovi enterijera pored sedista, kao i polica.

Comment

• Manfred
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2007
                • 905
                • Beograd

Najbolje je da ako hoces putnichki auto skupish josh 500- 1000 evra i kupis putnichki u startu, nemas cimanje oko atesta, oko enterijera, registracije, carine i ostalo...

Comment

• reaper_HGT
                  CBC Senator XXL
                  • 05.09.2007
                  • 888
                  • Beograd

sve ovo shto je on rekao + vanovi su gazeni i unishtavani do iznemoglosti! znash ono, vozi kao da je sluzbeni!

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

...zna se koji je auto najbrzi preko lezeceg...

Comment

• zaki
                      CBC Veteran
                      • 01.09.2006
                      • 199
                      • Beograd
                      • Fiat Stilo 1.9JTD

P bi ja rado uzeo putnickog ali i za teretnog moram da pozajmim kes tako da mi je 500e veliki kao kuca.

Comment

• reaper_HGT
                        CBC Senator XXL
                        • 05.09.2007
                        • 888
                        • Beograd

znam ja to sve matori ali ipak bolje sachekaj mesec dva ako ti nije hitno potreban auto!
                        a ti 500 cesh isplatiti kroz manje kesha koji je potrebno uloziti u auto koji je manje unishtavan

Comment

• Manfred
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2007
                          • 905
                          • Beograd

Naravno, slazem se sa ovim sto reaper napisa.

Ako kupish lesha, rachunaj da ces svakih mesec dana davati po 200-300 evra samo da ga odrzavas u zivotu dok stvarno ne gecrtkne.

Sachekaj malo sa kupovinom, ne kupuje se auto na bum, moras dobro da pogledas, a ne da kupis prvog ponudjenog, a za vreme dok trazis najboljeg, skupljaj pare za istog.

Comment

• Lord_o21
                            CBC Senator XXL
                            • 29.04.2006
                            • 494
                            • Novi Sad

Pa dobro, nije sve bas tako strasno...
                            ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• zaki
                              CBC Veteran
                              • 01.09.2006
                              • 199
                              • Beograd
                              • Fiat Stilo 1.9JTD

Pa nije bas na bum, auto trazim da kupim vec blizu 4 meseca, prvo sam hteo Fiat tipa *novi model, pa Alfu 155,145,146, pa Fiat Punta mk1, pa Punta mk2 van... Prijatelj sto mi doterava je proveren, moji familija od njega uzme godisnje najmanje 2 auta, rekao mi je da je ovaj mk2b teretni ali da ga je vozio samo jedan vozac i samo jednu smenu, kilometraza je prava,ima nove gume i kaze da je ekstra ocuvan. Cene sam malo uporedjivao i mislim da je ok. Danas jos treba da razgovaram sa njim pa cu vam preneti utiske.

Comment

• chikavili
                                CBC Senator XXL
                                • 11.02.2008
                                • 732

reaper_HGT & Manfred, sve je to tacno, ali u isto vreme i jako relativno.
                                Elem, evo na primer da vam ispricam moj slucaj:
                                Pre godinu dana sam skupio odredjenu sumu novca koja je bila strogo limitirana i nije postojala sansa da u neko dogledno vreme bude povecana i resim da kupim auto, prvi izbor je bio punto kao najbolji odnos cene i onoga sto mi treba u tom trenutku. Posle duze potrage izbor se sveo na putnickog benzinca 2000 ili vana dizelasa 2002. Zestoko sam se protivio kupovini van-a, bas iz gore navedenih razloga, ali me burazer nagovori da odem da pogledam tog van-a (on ga je nasao). Inace da pomenem da se moj burazer jako dobro razume u kola, pola drustva su mu mehanicari, limari... on je elektricar, a onako, vise kao hobi dosad je prodao 40-50 automobila u zuvotu i licno poznaje i saradjuje sa par uvoznika polovnjaka.
                                Kada sam video auto, bio sam iznenadjen. Na stranu eksterijer koji se lako sredi, iznutra je bio fantasticno ocuvan, od kokpita do patosa, pedala i ostalih habajucih delova. Suvozacko sediste i vrata izgleda nikada nisu ni bili korisceni, cak je i brava desnih vrata zaribala. Na satu je bilo 97000, a izgledao je kao da nije presao vise od 50000. Probao auto, lepo ide, utegnut, nikakvih problema. Na moj komentar da bih ipak vise voleo putnicki, on mi je samo dao kljuceve od jednog putnickog koji je bio tu (i skuplji za 800€) i rekao "pogledaj i probaj". Da skratim, auto je bio katastrofa i sto se tice stanja enterijera, a jos gori u voznji. Kada sam izasao iz kola lik se smejao i pitao me da li hocu da ga kupim .
                                Kupio sam van-a, vozim ga svakodnevno evo vec godinu dana (~1200km mesecno) uz pravilno i redovno odrzavanje, a osim standardnog zupcastog kaisa (sa pratecim delovima), zamenio sam samo manzetnu homokinetickog. I to sam otisao u renomiran servis i rekao "Probajte i pogledajte sve sto ne valja i recite sta da menjam". Prepipali, probali i rekli su mi samo za tu manzetnu.
                                Tako da, sve je relativno - mozes i dobro da prodjes sa van-om, a lose sa putnickim (ko ti ne garantuje da taj putnicki nije bio u rent-a-caru??). U svakom slucaju treba dobro paziti sta kupujes i od koga, a obavezno povesti jako verziranu osobu sa sobom.

Comment

Working...
                                X