Savet za Yuga

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JoMan
    CBC Član
    • 25.04.2008
    • 42
    • BG

Savet za Yuga

Jendostavno nemam trenutno dosta kesa a popizdeo sam od prevoza pa sam resio da uzmem Yuga i da mu ugradim plin (vise drugara ima ovu varijantu i sasvim mi odgovara cena auta i voznje).

Auto uzimam samo da ne bih ishao peske i vozice se 90% po gradu i eventualno 10% na otvorenom putu.

Ipak, nemam dosta para: 1100e - 1200e.

Plin ne racunam u ovaj novac (zugradicu kod Rasica - tamo je ugradilo nekoliko ortaka i prezadovoljni su).

E sada, moje pitanje je sta mogu da ocekujem za tih 1100-1200e?
    Koje godiste da gledam i da li je realno traziti za te pare auto sa dobrom limarijom i motorom oko 1990-1991 godista?
    Da li je realno ocekivati ok yuga za te pare ili nije?

Unapred puno hvala!
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Pozz JoMan, i dobrodoshao na CBF

Skokni do sobe za predstavljanje i predstavi se, traje manje od minuta =]

Realno, za tu svotu se mozhesh domoci Yugica, samo treba vremena da se nadje neki u solidnom stanju, koji ce uopshte biti vredan ulaganja tipa TNG. Po oglasima ima verzija 55, po Bg-u i blizhoj okolini sasvim dovoljno, tako da ce ti samo trebati vremena i nerava za pretragu dok ne naletish na neki solidan primerak.

Pogledaj i ovaj Maruti:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=51229

- mozhe da ispadne dobar, blizu ti je pa mozhesh u svakom sluchaju da skoknesh i proverish o chemu se radi...

...i poslushaj ortake...
    http://www.bmw.tv

Comment

• mb12
      CBC Senator XXL
      • 06.11.2006
      • 640
      • Vrbas
      • Mazda 626 2.0 TD

Neznam...svako ko daje pare, njegov je izbor.....ali, neznam, da li si razmishljao o Rendzeru , tj Renault 4-ki.... Po meni je taj auto mnogo, mnogo bolji izbor od Yuga.

Elem, ako si se odluchio ipak za Yuga, mozda nebi bilo lose da cujes i drugu mogucu verziju kupovine.

Naime, to je odradio moj poznanik, koji je bio u istoj situaciji ko ti! Imao je slicno para ko ti u steku, i nisam ga mogao nagovoriti uopste, da za te pare uzme Kadeta Kocku, koji je bio u sasvim OK stanju, nije bilo nikakve sanse... on kupvao oglasnika par nedelja i pojavio se sa posle tih par nedelja sa krshem od Yuga...joj, mast mu zamalo nismo izvadili....zaebavali ga da je chituchina teshka, ALI.....posle nam je bilo sve jasnije....uzeo Yuga 88 godishte, losh motor, limarija losha...pazario ga za 600 evra.

....potom lepo otishao do majstora, "ostavio" mu motor, a skoljku pravac na prikolicu i kod auto limara, ali pre toga je sam izvadio sedishta i tapacirunge.....Generalna motora, ga izasla 400 evra, ali odradio je totalno u full-u.....plus za limarske radove dao 300 evra...menjao trepne i polumesece, i potom farbanje chitavog Yuga ( ja sam sezaprepastio ovako niskom cenom, ali jbg, ima ih u Vrbaskoj opshtini na "kile", a i u Kuli ima jedan lik na izlazu prema Crvenki, radi samo Jugice, i moze verujem da je rasturi u komade, ponovo sastavi i ofarba vezanih ochiju ... ) ....tako da ga je na kraju izasao Jugic nekih 1300 evra, plus gorivo i cimanje oko vracanja sedista i tapacirunga...ali zato kao sto on kaze "Mogao sam tamo da se zaletim ko ****** za nekog uglancanog Jugica i da dam te pare....ali neznam sta je unutra, tj kakvo je stanje u motoru...ovako znam da me moze najmanje 100k sluziti..." ...i u pravu je chovek bio...sad nesmemo ni da mu pisnemo

....skoro sam prichao sa njim bash oko tog cimanja, i kaze mi da je znao da postoji da prelepish chitav auto folijom u nekoj drugoj boji ( poput taksista ) za chitavih 200 evra ( valjda je i manje za Jugichu...to je cena navodno za Astre H, koje se vozaju po NS-u kao taxi ) , odradio bi samo limariju i nebi farbao, nego bi to odradio....

...e sad, pitanje je da li zelish da se cimash ili ne!

Comment

• JoMan
        CBC Član
        • 25.04.2008
        • 42
        • BG

Iskreno nikako nemam vremena za cimanje! To ne dolazi u obzir. Najvishe shto mogu da se iscimam jeste da odvezem auto na servis i da se ispopravlja shta treba + ugradnja plina i to je to.

Ovaj Maruti mi deluje totalno interesantno! Samo ne znam da li bi imalo smisla u njega ubaciti plin (brzina mi je totalno nebitna). Takodje mi je VEOMA bitan faktor odrzavanje! Znam da je Yuga najjeftinije odrzavati (makar mi tako kazu). E sada, da li u Beogradu neko moze da mi odrzava tog Marutija i kakve su cene? Najbolje kada bi mi neko rekao koliko je procentualno skuplje odrzavati ga nego yuga.

Hvala Vam puno na odgovorima! Mnogo mi znache!

Comment

• r1cer
          CBC Senator XXL
          • 22.01.2006
          • 363
          • Beograd

Za te pare možeš kupiti juga a možeš kupiti i auto. pogledaj recimo http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=26037 to je za juga automobilčina... Da ne pominjem reno 4, pežo 205...

Najbolje bi bilo da uzmeš neki auto za 900e, nađeš normalnog majstora i odvojiš 300e za popravke jer će svakako morati da ih bude.

Comment

• JoMan
            CBC Član
            • 25.04.2008
            • 42
            • BG

Ove varijante za fordove i ostalo svakako otpadaju. Znam dosta o yugu i znam da je jedva auto ali bih ipak pre uzeo yuga nego onog forda. Meni ne treba veci auto svakako!

Jedino me je ovaj maruti malo zainteresovao! Ipak jos to odrzavanje da vidim sta i kako pa cu pogledati razne varijante.

Predlozi i dalje dobrodosli

HVALA

Comment

• mb12
              CBC Senator XXL
              • 06.11.2006
              • 640
              • Vrbas
              • Mazda 626 2.0 TD

Originally posted by r1cer
              Najbolje bi bilo da uzmeš neki auto za 900e, nađeš normalnog majstora i odvojiš 300e za popravke jer će svakako morati da ih bude.
              Slazem se u potpunosti.

Originally posted by JoMan
              Iskreno nikako nemam vremena za cimanje! To ne dolazi u obzir. Najvishe shto mogu da se iscimam jeste da odvezem auto na servis i da se ispopravlja shta treba + ugradnja plina i to je to.
              Pa, iskreno, i nije neko preveliko cimanje.....samo umesto shto bi kod majstora odvezao auto na servis na kojem nikad neznash shta ti moze biti zrelo za zamenu , pored naravno standardnog tretmana, odvezesh ga na generalku, potom kod limara, i sachekash 2 nedelje....ja bih to uradio da sam prisiljen da uzimam auto u tom cenovnom rangu...i nije to preveliko cimanje obzirom shta se dobija na kraju....ali, ipak to je moje misljenje, a ti dajesh pare, pa naravno, i ti odluhujesh shta je za tebe najbolje.

Realno, za toliku svotu novca, teshko da cesh naci Jugica koji ce te posluziti 50000 km bez otvaranja motora ( kamo srece da bude i 40000 ) ....veliki broj automobila koji budu bili na prodaju ce biti ispolirani jugici, sa zakrpljenim trepnama , premazanim zashtitom, izglancanim unutra, namirisanim, i koliko toliko doteranim motorom da mu se u narednih 10000 km nedesi nishta ozbiljno....ufff, pretera ja, mnogo je i tih 10000 km, htedoh reci, barem pola godine voznje od prodaje, da kasnije nejurish prodavca shto ti se kleo da je motor u tip-top stanju.....

Ebiga, takav je situacija, iz te koze nemozesh....sretno!

Comment

• JoMan
                CBC Član
                • 25.04.2008
                • 42
                • BG

Iskreno mnogo sam se sada isprimao za onog marutija. Procitao sam dosta po netu o njemu i vidim da su vlasnici prezadovoljni! Ljudi koji su imali i yuga kazu da ne mogu da se porede. Definitivno sam sada u fazonu da prvo vidim da pojurim ako nadjem nekog ok marutija a ako ne onda uzimam yuga
                Ima li josh neko da mi kaze nesto pametno za marutija (da me eventualno odvrati ili da mi potvrdi kupovinu)?

Comment

• TheWickerMan
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2007
                  • 791
                  • DE
                  • AR Giulietta TCT

Pazi,u istim smo *govnima
                  I ja isto kesha imam i gledao sam Yuga.Posle pregledanih 20 komada ,raspalih,zamazivanih,lupanih,PRECENJENIH,generaln o receno nikakvih,gledao sam par Marutija.Auto je odlican,prednost su mu 5-oro vrata,mala potrosnja(svi koji ga imaju kunu se u 5 litara po gradu), mada se meni ne svidja jedino sto je 4-oro brzinac.Manji je od Yuga a prostraniji.Ja gledan da naletim na dobar primerak,pre cu njega nego Yuga.
                  Zato,idi vidi tog sa oglasa,cena mu je bas prihvatljiva.

Comment

• Kenno
                    CBC Senator XXL
                    • 21.08.2006
                    • 460
                    • Zenica, BiH

Ovdje(u Bosni) recimo ne mozes naci yugo 88-91 godista za te pare. Jednostavno ni najbolji nije preko 600 eura.

Uprati oglase, trebao bi da se moze naci za te pare dobar yugo, na prvo mjesto bih stavio limariju, motor se lako da srediti.

Vozio sam se u Marutiju, ne bih rekao da je prostraniji od yuge, barem ne na prednjim sjedistima.

Comment

• JoMan
                      CBC Član
                      • 25.04.2008
                      • 42
                      • BG

Ovaj Maruti iz oglasa je juce prodat! Dusa me boli, covek je bio prvi vlasnik i auto je bio tip-top. Mnogo mi zao sto se nisam setio dan ranije da okrenem
                      Sada zovem dalje. Ukoliko neko naleti na neku dobru varijantu neka javi ovde

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

E, jbg, verovatno je stvarno vredeo kad je otishao...

Samo polako, bice prilike. Npr. pogledaj i:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=51655

http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/218773 (vec ima ugradjen lpg )

...pogledaj Halooglase, autooglase i sl., mislim da ima Marutija poprilichno. Samo treba "ubosti" neshta da vredi...
                        http://www.bmw.tv

Comment

• mb12
                          CBC Senator XXL
                          • 06.11.2006
                          • 640
                          • Vrbas
                          • Mazda 626 2.0 TD

Originally posted by overspeed
                          ......kako je "terenski" reshio izbacivanje rzervnog tochka iz gepeka, zarad mesta za bocu ...mada neznam shta ce mu onolika boca....cenim da je 60 litrara...mozda i veca....dovoljno bi bilo da je ubacio od 40 litara obichnu, ili u boliku rezervnog ...samo ako je toliko dobar, neznam shto ga menja za 128-icu.

Originally posted by Kenno
                          Ovdje(u Bosni) recimo ne mozes naci yugo 88-91 godista za te pare. Jednostavno ni najbolji nije preko 600 eura.
                          Ovo ovde je Srbija...zatvoreno trziste zbog prevelikog odliva novca u inostranstvo preko kupovine polovnjaka u inostranstvu

Originally posted by TheWickerMan
                          Manji je od Yuga a prostraniji.
                          Teshko da je prostraniji na prednjim sedishtima ( na zadnje sedishte Marutija nisam sedao ) ....ja sa 192 cm u yugo sednem bez problema na prednja sedishta, a u Marutija zbog visokog sedenja moram da povijam poshteno vrat...elem , ko je nizeg rasta, verovatno da neprimevuje razliku.

.....................

JoMan, sto nevidish npr Opel Asconu za te pare.....Za te pare mnogo bolji izbor od Yuga

Evo jednog za 1300 evra:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=49017

Evo josh jednog za 1400 evra sa plinom:

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=48631

1200 evra, 1,3 motor:

1300 evra, 1,3 motor ( navodno extra )

itd....

I shto je najbolje svi sa 1.6 motorm, legendarnim Opelovim motorom po pitanju izdrzljivosti......a potrosnja sa normalnom voznjom ce ti biti ista ko kod Yuga...nije uopste veliki potrosac u odnosu na zapreminu motora....npr kod mene 1.6i 55 kw 8v u Astri trosi pri normalnoj voznji, bez prelazenja 100 km/h , 10,5-11 litara plina kombinovano

Piatj Opelase na forumu o ovom motoru!

Evo ova Corsa je po meni deset puta bolja kupovina od bilo kojeg Yugica ma kako god izgledao ( pod uslovom da je onakav kako ga je prodavac opisao )

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=52411

Comment

• shone190
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2004
                            • 1877
                            • Beograd
                            • Dodge Charger 8.1l

Originally posted by JoMan
                            ...ali bih ipak pre uzeo yuga nego onog forda.
                            Mnogo ces se usreciti sa jugicem, pogotovo tim od 1100e

Ima svaki drugi dan da te zeza nesto, al' zato je jeftino Kad stanes na sred Brankovog mosta u spicu bice ti lakse posto je taj deo samo 300din

Comment

• mb12
                              CBC Senator XXL
                              • 06.11.2006
                              • 640
                              • Vrbas
                              • Mazda 626 2.0 TD

Comment

Working...
                              X