Vladin predlog novih taksi za registraciju

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Vladin predlog novih taksi za registraciju

vidis i dalje se neslazem sa tobom jer tu u tvom pitanju stoji jedna cinjenica "momak" znaci nema iskustva tako da ne vredi dikutovati.A sa starosti voznim parkom nazalost tako je
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• srle1
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 320
      • Beograd

xe xe a još samo da se neko zapita šta će biti kad se usvoji novi Zakon o bezbednosti saobraćaja...
      To sve kad se usvoji i počne da se primenjuje, bilo koje vozilo preko 100-njak konja je potpuno beskorisno...( a i 100 je mnogo)
      Tako da u svakom slučaju mislim da ovo povećanje nema neku veću važnost, pogotovo na duži rok...
      U svakom slučaju vreme vladavine malih turbo motora je na pomolu... bar mi se tako čini... Što možda i nije loše...
      Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Originally posted by djukic
        Daklem, nema vise voznje. Samo bogati smeju i mogu da se voze, i to pod uslovom da nemaju zelju za oldtimerom, samo novo ili u najmanju ruku 2007 godiste.
        Ne "samo bogati smeju da voze", jer ce svako i uvek moci da vozi Punta sa 1.2 motorom, ali da samo oni sa viskom para ce moci da voze sta im srce zeli, bez obzira na starost i kubikazu/performanse.
        Tako je u svemu, klopi, picu, putovanjima, mestu stanovanja, kucnoj tehnici pa sto ne bi bilo i na ulicama.
        U Srbiji bi i stan od 100 kvadrata (ali da je infostan 1000 dinara, a da se grejanje ne placa) i mecku 124 E320 (ali na plin i ako moze da registracija bude 10 000 dinara jer je eto star i nema se) ... A da i platu od 1000evra ali ako moze da se ne radi... i socijalno i zdravstveno ... i dzabe fakultete naravno.

E jebiga, ne moze....
        work in progress

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

E vidis nisi shvatio, ja sam spreman da platim grejanje za 100kvm, ali realno grejanje, ne nekih 500 dzabalebarosa u toplani koji nista nerade a primaju platu...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Originally posted by djukic
            E vidis nisi shvatio, ja sam spreman da platim grejanje za 100kvm, ali realno grejanje, ne nekih 500 dzabalebarosa u toplani koji nista nerade a primaju platu...
            Ma shvatio sam, samo sto je tumacenje sta je dobro/lose jeftino/skupo indivudualno.
            Ali je jedno vecno, onaj ko trazi pare ce uvek da trazi vise, a onaj ko placa ce kukati kako ga pljackaju. Drugacije ne moze.
            Sa tim u vezi, zalio bi se da je toplana najefikasnija fabrika na planeti, bilo bi ti skupo. Da je dzabe, zalio bi se sto nije dovoljno toplo. Da je dovoljno toplo smetalo bi ti sto ti je leti vruce... Uvek nesto, tako to ide.
            Mislim da ova narod ima mnogo vece probleme od takse na kubikazu i zao mi je sto 50% nenormalnih + 30% polunormalnih (CikaKuretova matematika sa kojom se slazem) ne vidi dalje od onoga sto se tice direktno i kratkorocno njegovog novcanika i ****ta.
            Ima mnogo vaznijih dugorocnih stvari zbog kojih je ova drzava vec 30godina u zaostatku i sa svakom novom godinom smo zakasnimo za jos makar duplo toliko.

Nego, da se vratim na temu. Ne treba svako da vozi 2000+ ccm i smatram da (bez obzira sto imam lose misljenje o vladi) je ovo (samo jedan) dobar korak da se konacno resimo smeca koje se vozi nasim putevima zadnjih 20 godina. Ko nema dovoljno da odvoji 100e mesecno (rata za Punta) ne treba ni da vozi. Jebiga, surovo ali je tako. Svima nesto uvek fali, nema druge nego praviti kompromise.
            work in progress

Comment

• ale944
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2006
              • 1457
              • Beograd

za sve vas sto pljujete po automobilima preko 2000 ccm :

OVO JE BRE FORUM POSVECEN NA PRVOM MESTU TUNINGU !!!!!
              AKO SE LOZITE NA 1.6/EKONOMIJU/EKOLOGIJU/GLOBALNO OTOPLJAVANJE IDITE U FIRMU ALVIROVIC & SIN PA TESTIRAJTE NOVU DACIJU I SUTIRAJTE SE NOGICAMA U ****NCE OD ODUSEVLJENJA
              http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

taj fazon

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Originally posted by ale944
                  ...
                  Da li je tebi pljuvanje ako se kaze da registracija treba da kosta ? Ne, nije. Ako se kaze "treba da se plati" to ne znaci "ne treba da se vozi".
                  Ni jedan od moja dva automobila se ne uklapa u kategorije novo/malolitrazno/jeftino ali zbog toga ne smatram da drzava treba da ostane kratka za porez/taksu/kako god se to zvalo. Realno mi nije potrebno ni 220ks ni RWD iz 85te godine.
                  Ali mi se dopada, volim i platicu sta je potrebno dok mogu da platim.

Ako, treba da bude ljudi koji ce voziti automobile sa motorom od 3200ccm ili motor sa 1400ccm, oba sa po 100 konja po litru zapremine. Ali, drzava taj merak treba da odgovarajuce naplati.

Ali ne treba da se voze krsevi sa motorima od 2500+ ccm koji su pre 10 godina poslednji put regularno prosli tehnicki pregled. Deviza "nema se za bolje" mene ne zanima i nece me utestiti ukoliko se desi neko sranje. Ako nemas, nemoj da vozis. Kao sto ne radis ostale stvari koje ti nisu pristupacne. Nikada nisam bio na havajima, nemam kucu od 200 kvm, ne pijem Grolsch i na kolima nemam Toyo R888. A zeleo bih, sta sad ? Da trazim drzavu da sve to pojeftini 400% ?
                  work in progress

Comment

• alexa05
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2006
                    • 1769
                    • Smederevo
                    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by Uzelac

Ali ne treba da se voze krsevi sa motorima od 2500+ ccm koji su pre 10 godina poslednji put regularno prosli tehnicki pregled.
                    I sta onda!? Jel problem u vozacu takvog auta ili odgovornom vrsenju tehnickog pregleda od strane strucnog lica!?
                    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

Uzelac, totalno se slazem u svemu napisanom sa tobom. Realno u ovom gradu bar se voze takvi krsevi da na semaforu svaki put gledam oce li stati, pre par meseci sam se vozio u taksiju, mercedes 190e, ja onakvog raspadnutog krsa nisam video, i taj je po ceo dan na ulicama, malo je reci raspad, i isti taj mi je pljuvao pola sata nove zakone sto on ne moze ovaj auto jos 10godina da vozi, a realno bi bilo ni dana. A da on za taj 2.3 placa skuplju reg, pa redovni tehnicki, ne bi ga bas zadrzavao. Ja bih ovaj zakon podrzavao samo u slucaju da smo iole ok drzava, i da znas gde te pare idu, ali ovako kada znam da to krpi plate nekih glavonja, rupe u penzijama i sl, bude mi muka

Comment

• srdjanissan
                        CBC Senator XXL
                        • 20.11.2008
                        • 720
                        • beograd

bilo bi mnogo bolje da ide kao i u normalnim zemljama po kolicini izduvnih gasova,tad bi se resili i krseva koji idu na špiritus i isto tako smrde i ko hoce jaku kubikazu odmah vise zagadjuje i placa vecu registraciju,ali istu kao npr 2.0 auto star 15ak godina,resili bi se krseva (ciganskih sreca,gnojeva....)
                        svako bi tezio kupovini novijeg auta ili pak dobrom odrzavanju starog automobila (sto je prilicno skupo)

i ovi nasi prevaranti bi imali vise efekta to da urade nego samo porez na registraciju (koji je inace seselj uveo ,vidim to im njegovo ne smeta)

drugo u americi je najjevtinija registracija i polaganje voznje ti je 20dolara i mozes ceo dan da polazes ako padnes

trece ne moze se ocekivati da auto od 2 i vise tona ide na 1.1 motor
                        ne slazem se sa tim ko hoce veliku kubikazu mora da plati,sta ce ljudi koji koriste kola da vuku nesto(prikolicu,kucicu...) ni to ne moze da vuce motor male zapremine.

i sto ako neko nema para za bolje, da ne vozi auto,cekaj u koji se to vek mi onda vracamo,SVI smo jednaki i svi hocemo nesto sto nama odgovara,ko si ti da to oduzimas ljudima,ako njega ispunjava da vozi auto star 30godina sa 5000ccm i da uziva u tome-tj da je nasao auto koji mu odgovara i koji mu se svidja i za kog iole ima pare da placa troskove,ti nemas nikakva prava da mu zabranis

ne moze on u auto koji se pravio sa tim motorom da ubacuje motor iz sparka od 850ccm

pre bih vozio bilo kog volvoa (primer) 80ih koji ima servo,klimu i 2400ccm nego novog yuga,z10,daciju logan i ostala vnaGo bez istih i sa 1.1,1.3,1.4 motorima

kod nas u drzavi sve naopako i kontraefektivno.
                        kad koči,cepa gume i prevrće se!
                        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Uzelac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.12.2006
                          • 1717
                          • munZe

Originally posted by srdjanissan
                          drugo u americi je najjevtinija registracija i polaganje voznje ti je 20dolara i mozes ceo dan da polazes ako padnes
                          Ne znam koji je deo registracija a koji osiguranje, ali u americi je mnogo veca cifra da bi se vozila kola. naravno, veca plata, manje im tesko pada, ali je apsolutna cifra znacajno veca.

i sto ako neko nema para za bolje, da ne vozi auto,cekaj u koji se to vek mi onda vracamo,SVI smo jednaki i svi hocemo nesto sto nama odgovara,ko si ti da to oduzimas ljudima,ako njega ispunjava da vozi auto star 30godina sa 5000ccm i da uziva u tome-tj da je nasao auto koji mu odgovara i koji mu se svidja i za kog iole ima pare da placa troskove,ti nemas nikakva prava da mu zabranis
                          Ne, nismo svi jednaki. Cak sta vise, nema dva jednaka.
                          work in progress

Comment

• srdjanissan
                            CBC Senator XXL
                            • 20.11.2008
                            • 720
                            • beograd

na jednakost mislim na prava i naravno obaveze

a sto se amerike tice to sto sam ti rekao je proverena informacija,covek mi pricao koji zivi tamo,najjevtinije osiguranje i registraciju za auto imaju. standard naravno visok,tj siguran.

kaze,das 20s i ides sa instruktorom da vozis(mozes i svoj auto) on ti da licencu ako si polozio,ako nisi mozes opet odmah posle toga i tako u krug!
                            kad koči,cepa gume i prevrće se!
                            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Uzelac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.12.2006
                              • 1717
                              • munZe

kaze,das 20s i ides sa instruktorom da vozis(mozes i svoj auto) on ti da licencu ako si polozio,ako nisi mozes opet odmah posle toga i tako u krug!
                              Cek, sad je problem tesko polaganje ? Ja reko pricamo o registraciji .
                              No, u svakom slucaju ne vidim problem ni sa nasim sistemom polaganja za vozacki, ali ni prednost njihovog. Ne uci se u skoli ni voznja ni kultura ni obzir, to dolazi iz glave. Amer i kad tako bez po muke dobije vozacku i dalje se ne ponasa kao da je oslobodio Srbiju. Kazna za najmanje sranje je tamo dramaticna, a za vece sranje morace da prodaa bubreg.
                              Zato su oni "malo" obazrijivi kad voze, bez obzira koliko su i kako ucili da voze. I niko se ne ********.
                              Paralela je nas i engleski navijac. Tamo nema ograde, svi sede zajedno, pa se niko ne bije niti mu pada na pamet da uleti na teren. Ovde imamo ogradu, pandure-kornjace i razdvojene navijace ali se i dalje stoka bije, lomi, baca baljke i bije sa pandurima.
                              Nesto ide iz glave, ali najveci deo iz regulative i sistema.
                              work in progress

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Braćo jel vi morate baš svaku temu da userete sa politikom, znam da je to ovde delimično i vezano ali ne znam kakve veze ima društveno uredjenje Amerike, standard švedske, kiša u Rumuniji i sl.... A sad vidim da ćemo i na polaganje vozačkog lagacko... A i to nam ne treba, kad ne treba poreza ne treba ni puteva a onda ni vozačkog....
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X