Fiat-Lancia Servisi - pozitivna i negativna iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bokija
    CBC Senator XXL
    • 25.01.2008
    • 640
    • Beograd

Re: Fiat-Lancia Servisi - pozitivna i negativna iskustva

Sitne intervencuje na autu radim sam,ne zbog para,vec mi je to prilika da prekontrolisem ceo auto u kakvom je stanju.Logicno je da kad ustanes sa WC solje da se okrenes i vidis minuli rad
    I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• mikisxy
      CBC Senator
      • 25.09.2008
      • 238
      • beograd

i sta vidis kad se okrenes?

Comment

• milanlaki
        CBC Član
        • 28.01.2008
        • 48
        • zemun

Bio u Ricambiju, momci su OK.
        Ulje, filter ulja i vazduha, dijagnostika izaslo je nesto manje od 5000 din. Prvi put vozim Fiata, pa sam malo smarao majstora . Ispregledao trapove, kocnice, objasnio na koje stvari da obratim paznju i to je to. Za sada + od mene za Ricambi.

Comment

• milanlaki
          CBC Član
          • 28.01.2008
          • 48
          • zemun

U pitanju je Punto 1.3 MJ

3 l ulja + filter ulja + filter vazduha + dijagnostika = 5000din
          samo je dijagnostika nekih 1200 din.

Nisam dobro napisao prvi put. Sa sve delovima i kacenjem na komp je cena.

Comment

• TOGO
            CBC Član
            • 06.11.2007
            • 80
            • Beograd

Isto to je u TIM-u 3.800 dinara i ne samo kačenje na komp nego komplet vizuelan pregled
            Trka se poništava!

Comment

• milanlaki
              CBC Član
              • 28.01.2008
              • 48
              • zemun

Znaci u TIM-u ne naplacuju kacenje na komp. Lepo od njih. Za svaku pohvalu. Kakvi su ostali servisi po tom pitanju?

Comment

• bokija
                CBC Senator XXL
                • 25.01.2008
                • 640
                • Beograd

KACENJE NA KOMP OK,ako neko dodje i kaze majstore zakaci ga na komp,ti to uradis i uzmes neke pare.Ali kad obavljas neki posap onda naplacujes posao,a na komp ga kacis ako ne mozes bez njega da uradis posao kako treba.To bi bilo kao da ja kazem musteriji,ako ti uradim poso Hiltijem to kosta 100e a ako rucno stemam to kosta 50e.Alati sluze da posao uradis kako treba a ne da se od toga pravi raketna nauka.Zatosam preskocio mnoge servise koji su mi telefonom spomenuli da u cenu ulazi kacenje na komp.Sto se mene tice,moze da ga zakaci i na banderu,samo da posao uradi korektno i kako treba.

Comment

• milanlaki
                  CBC Član
                  • 28.01.2008
                  • 48
                  • zemun

Uh nikako da se razumemo. Kupio sam auto, sada vec ima 10 dana, i zeleo sam da ga malo iskontrolisem. U pitanju je 1.3 MJ Punto. Auto je 2005, uvezen iz Italije. Sada sam mu samo promenio ulje (Selenia WR 3 lit.= 2300din) filter za ulje (780 din) filter vazduha (oko 600 din). Za ruke mi nisu nista naplatili jer sam delove uzeo kod njih u radnji. Ispregledao je ceo auto, proverio trapove, skidao tockove i ispregledao kocnice, proverio antifriz... To je sve izaslo oko 3700 din, znaci platio sam delove, a za ruke i kontrolu vozila mi nisu nista naplatili. Posto sam tek uzeo auto ja sam insistirao da ga nakace na komp i provere da li izbacuje neku gresku i cena za tu uslugu je bila 1200 din. E sad, mozda i nisam imao potrebe da to uradim (kacenje na komp) ali meni je nekako savest mirnija.
                  E sad mi ostalo jos da proverim kompresiju, ali to sam zakazao posle nove godine.

I jos jednom da se razumemo, ovo sve radim jer sam na mnogim forumima, kao i na ovom, na vise mesta procitao sta je osnovno sto bi trebao da pogledam prilikom kupovine polovnog vozila(Izmedju ostalog ljudi su preporucili KACENJE NA KOMP ). Posto nisam mogao bas pre kupovine auta to da uradim, ja reko aj barem posle kupovine, da znam na cemu sam. Za sada sam zadovoljan, videcemo kako ce se stvari odvijati za dalje...

Ako koristim neke laicke izraze nemojte mi zameriti, mislim da ste razumeli sve gore napisano

Pozdrav

Comment

• Manfred
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2007
                    • 905
                    • Beograd

jedan + vishe za TIM

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

...pregled auta pre kupovine se naplaćuje. Tu spada provera trapova, kočnica, itd...itd..., i kačenje na komp.

Kačenje na komp tokom servisa se ne naplaćuje.
                      Npr. na Stilu mora da ti poništi servisni interval, mora da podesi nov interval, a usput mora da pogleda koje greške je auto izbacivao...On prosto mora da podesi taj interval, to spada u servisnu proceduru, i nema šta da se dodatno naplaćuje.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ide nova godina i Deda Mraz deli poklone a majstorima koji su bili dobri donese na poklon EXAMINER i onda oni to lepo koriste i ne naplaćuju jer ga nisu ni platili.
                        Radio je za 10 evra na sat i dao par soma evra za dijagnostiku pa sad umesto sat radi sat i deset minuta (dok prikopča, baci pogled) ali mora naplatiti i dalje 10 evra..
                        BENZIN baš čudno pišu reč voda...

Koja besmislica...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mikisxy
                          CBC Senator
                          • 25.09.2008
                          • 238
                          • beograd

@dora-nisam shvatio poentu poruke.mozda sto je rano ili sam kratkotalasan,narocito onaj deo sa deda mrazovima i dijagnostikom

Comment

• bokija
                            CBC Senator XXL
                            • 25.01.2008
                            • 640
                            • Beograd

Ja sam shvatio Dijagnostika je jedna skupa i fensi stvar,ko oce da mu poprave auto sa dijagnostikom mora extra da plati.Kad odes kod majstora i nema dobar ler gas,on ga zakaci na dijagnostiku,utvrdi da ne valjaju svecice,naplati 500din +1200din.Jer ko ti kriv kad te kacio na dijagnostiku.Sve to jer ne zna kako da uzme 1500 dinza zamenu svecica.Cene su date ofrlje radi primera.Sledece je verovatno.ako ti radim sa Unior alatom to kosta 100 din a ako radim sa Hazet onda 200 din.Jer boze moj,majstorima alati u stvari nisu potrebni,oni auto mogu da poprave i prstima a skupe alate koriste da bi udovoljili hirovima razmazenih musterija.Kad bi sa takvim pristupom radio moj posao,brzo bi zavrsio bez hleba.Opsta zavera protiv nas majstora je sto izbacuju skupe alate koje mi posle moramo posebno da naplacujemo.Par puta su mi rekli u nekim servisima da misli da je pokvareno to i to ali cena popravke je 1200 zapotvrdu kvara i 500 za zamenu.Zvuci blesavo a i boli.

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

Originally posted by Dora
                              Ide nova godina i Deda Mraz deli poklone a majstorima koji su bili dobri donese na poklon EXAMINER i onda oni to lepo koriste i ne naplaćuju jer ga nisu ni platili.
                              Radio je za 10 evra na sat i dao par soma evra za dijagnostiku pa sad umesto sat radi sat i deset minuta (dok prikopča, baci pogled) ali mora naplatiti i dalje 10 evra..
                              BENZIN baš čudno pišu reč voda...

Koja besmislica...
                              Ni ja nisam ovo razumeo.
                              Majstori su mnogo skuplje plaćali npr. dizalice koje imaju po servisu, pa opet ne naplaćuju dodatno ako ti auto dignu na dizalicu...Jel' i to treba da počne da se naplaćuje dodatno ?
                              Pa, ako nećeš da platiš, onda ti auto ide na kanal...a, ako hoćeš da platiš, onda ti ide na dizalicu...
                              I to bi isto bila besmislica...

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Pa poenta je da naš narod kad kupi kola u kojima je muzika od 1000 evra to smatra kao ide uz kola ali ne bi doplatio 1000 evra.
                                Tu opremu nije doneo Deda Mraz, neko je kupio, neko mora i da je zaradi i spremi pare za neku novu opremu. Sad dali će to krstiti na poseban način naplata "kačenja na komjuter" (zakači auto na komjuter pa ga vuče??) ili kroz povećanu cenu radnog sata i da li će svojom slobodnom voljom reći ne treba ništa da se plati, što i ja umem često da kažem a nije dobro, je druga stvar. Reći podrazumeva se da se nešto ne plaća čim udješ u servis jer on to ima i nije zdravo. Isto to važi u bilo kom segmentu usluga.

Nešo, očigledno ne znaš koliko košta jedna dijagnostika a koliko dizalica a ti i ostali još manje shvatate šta znači imati dijagnostiku i znati raditi sa njom. To što većina svodi na prosto brisanje greške i zamenu lambda sonde kad napiše greška lambda sonde je druga stvar. Samo znanje korisšćenja takvih aparata se plaća pa makr i to što samo stisne da obriše grešku.

Pogledaj malo cene po netu za Examiner, SST 1500 ili Boš neki kršteniji, samo će ti se reći.

Iz prethodnih poruka sam shvatio da se zagovara da je imanje i znanje korišćenja opreme nešto uobičajeno i da mušterija treba da odredi nivo cene za takve usluge pa ako da za pivo dobro ako ne opet dobro...

Jedan deo. Čovek kaže meni ništa ne treba (fali) ali bih eto tako da znam piše li šta? Dao bih za to 600 dinara? 1000 je puno? Pa kupiš si laptop, pa malo dijagnostike koja to radi i onda lepo radiš svima besplatno, to što arčiš vreme i baterije, pa nema veze nama je lepo
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X