Fiat-Lancia Servisi - pozitivna i negativna iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

Re: Fiat-Lancia Servisi - pozitivna i negativna iskustva

Originally posted by Dora
    ...Nešo, očigledno ne znaš koliko košta jedna dijagnostika a koliko dizalica a ti i ostali još manje shvatate šta znači imati dijagnostiku i znati raditi sa njom. To što većina svodi na prosto brisanje greške i zamenu lambda sonde kad napiše greška lambda sonde je druga stvar. Samo znanje korisšćenja takvih aparata se plaća pa makr i to što samo stisne da obriše grešku.
    Naprotiv, baš dobro znam koliko koštaju te stvari. Nisu jeftine ni jedna ni druga.
    Međutim, ostaje da se podizanje auta ne naplaćuje dodatno, već se to mora uraditi prilikom npr. zamene elemenata trapa.
    Druga je stvar kad dođeš na pregled auta, i sasvim je normalno što se tada naplaćuje upotreba npr. Examinera.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ok, u pravu si..
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

Sve što pričam je upravo iz servisa...a, ne neki moj usamljen stav.
        Nikad mi još nije bila stavka prilikom plaćanja računa u servisu : povezivanje na dijagnostiku

Comment

• bokija
          CBC Senator XXL
          • 25.01.2008
          • 640
          • Beograd

Ko oce da zivi od opravke vozila za koja nje nuzna dijagnostika i znanje,moze,i to ima svoju cenu.Ko hoce da jede leba od auta koji traze dijagnostiku,molim,kupis alate,izmedju ostalog i dijagnostiku i formiras cene prema sebi ravnima.Musteriju treba da zanima da li je kvar otklonjen i koja je cena.Da li je majstor igrao dodole oko auta ili ga kacio na Nasin komp totalno je nebitno,nego cena i kvalitet.Kukati na skupe alate je jalov poso,ako hoces nesto da radis i da te pri tom ne uhapse zbog prevare ili ti neko ne prebije noge i ruke onda se spremis za obavljanje tog posla i istaknes cenu svog rada bez pardona,ako prodje dobro je,ako ne imaces lepu liniju i losu garderobu.
          I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Upravo to objašnjavam već peti put. Ali neko želi da baš ima stavku na računu dijagnostika... Normalno je da cena sata košta toliko a to kome se nesvidja ićiće tamo negde gde je manje, i normalno je da se rad sa skupim alatima naplaćuje posebno ako se radi samo sa njima i ako je svrha dolaska mušterije samo dijagnostika, opet po satu ili bilo čemu drugom. I opet ej normaln oda to mušterija ne odredjuej koliko je ta satnica ili usluga. Tržište će definisati svaki stav po tom pitanju.

Ono što je iza ove priče je da se ovakvim nerazmišljanjem srozava moral majstora ili servisa (kako ko voli) i odbedjuje ih od nabavke skupih alata a to opet ide posredno na štetu vama vozačima jer su auta sve komplikovanija i teža za održavanje. To ima za posledicu da ideš od majstora do majstora od foruam do foruma da tražiš sebi leka a zato što neć niko da plati ono što treba.

Slažem se i to stalno naglašavam, platite pošteno i tražite da se uradi pošteno, sa čim i kako šta vas briga.
            Svaki odlazak (beskoristan) kod majstora košta vas živaca i novaca i vremena i šta vredi onda što je jeftino ili što ne naplaćuje...

https.autogas.rs

Comment

• DovlaK
              CBC Senator XXL
              • 24.07.2008
              • 560
              • Beograd

Na šestoj strani ove teme negde 15-i post je moj u kome opisujem svoje iskustvo sa jednim servisom. Iz tog posta se može videti da nisam pitao za cenu. Jeste mi možda bilo mnogo, ali kontam - samo neka urade kako treba. Međutim loše sam kontao. Šta hoću da kažem? Može majstor da napiše na računu i ''kačenje na komp'' ili da poveća cenu radnog sata, ma neka napiše i ''hvatanje zjala'' i neka mi naplati tih koliko već 1000-2000din, ali kad ja uzmem auto da mu se ne vraćam više, a ne da se vratim kroz sat vremena Koliko sam shvatio to je poenta ove teme i ni u jednom postu nisam video da je neko nešto posebno komentarisao cenu... bilo je komentara tipa ''skupo'', ''nije skupo'', ali nisam video da je neko nekog negde pljuvao zbog cene... svi mi imamo cenu pa kome se sviđa može da radi s nama, kome se ne sviđa hvala Bogu ima drugih... Ja sam uvek spreman da platim i više ako treba i ako vidim da se čovek zaista trudi, a ne da me pravi budalom i priča mi o nekakvoj dijagnostici (kao u dotičnom servisu o kome sam pričao), a moj auto uopšte nema komp tj. može onu dijagnostiku samo meni da nabije u du...

Dakle, najbolja preporuka za nekog majstora je kvalitet i korektnost, cena je skoro pa marginalna stvar ako je neki majstor POŠTEN i korektan
              Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Tačno (poslednja rečenica) ali se slabo ko toga pridržava kao i onoga da traži svoje za svoje pare. Ja sam serviser ali se zalažem da pošteno naplatim i pošteno uradim. Time svi dobijaju.
                Na ovom forumu ima na 5 mesta neke teme u vezi servisao kao što je i ova. Malo ljudi iznose svoja loša iskustva i time čine medvedju uslugu ostalim vozačima a i servisima koji dobro rade.

Problem kod ovoga je i "odokatvna meteda" onog što ocenjuje ali uz više mišljenja neko ko se razmišlja da da idem ili ne će i sam doneti zaključak. Akcenat je na tome a ne na ceni. Vreme je takvo kavo je a para ima koliko ima, treba ih samo pametno iskoristiti.

https.autogas.rs

Comment

• robbieF
                  CBC Član
                  • 06.07.2008
                  • 20
                  • Beograd

Jedno pitanje i jedan utisak.

Pitanje glasi, da li prijatelji sa foruma imaju preporuku gde zameniti obrnuto kvacilo na Lancia Lybri 1,9jtd?

Utisak je los, a odnosi se na Kit Commerce u Zarkovu. 2 tipa koja tamo rade su jako neljubazni, a pritom ih verovatno i mrzi da rade jer ni na jedno pitanje nisu znali/hteli da odgovore. Jako, jako lose...

Pozdrav.

Comment

• robbieF
                    CBC Član
                    • 06.07.2008
                    • 20
                    • Beograd

Dopunjen los utisak u vezi Kit commerca u Zarkovu. Posle telefonskog razgovora i moje razocaranosti u uslugu prodavaca, otisao sam licno da kupim neke sijalice i tu sam se i svojim ocima uverio u potpuno neznanje i mrzovolju radnika. Verujte mi da sam postavio 5-6 pitanja i na svako dobio odgovor "ne znam","ne moze" ili samo "ne".

Ipak da sve ne bude tako crno pobrinuo se momak u prodavnici GMS (fiat-lancia auto delovi i oprema) svega par metara dalje od Kit-a, koji je bio fenomenalno usluzan, seo za racunar i pronasao sve delove koji su me zanimali, bio super ljubazan i spasao mi dan.

Comment

• Manfred
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2007
                      • 905
                      • Beograd

iako me poznaju u Kit-u, poslednji put su zabrljali, i to bas ovi u zarkovu...

oni u Dimitrija Tucovica me takodje poznaju, ali ozbiljnije rade i nikad nismo imali nesuglasica.

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Originally posted by robbieF
                        Dopunjen los utisak u vezi Kit commerca u Zarkovu. Posle telefonskog razgovora i moje razocaranosti u uslugu prodavaca, otisao sam licno da kupim neke sijalice i tu sam se i svojim ocima uverio u potpuno neznanje i mrzovolju radnika. Verujte mi da sam postavio 5-6 pitanja i na svako dobio odgovor "ne znam","ne moze" ili samo "ne".

Ipak da sve ne bude tako crno pobrinuo se momak u prodavnici GMS (fiat-lancia auto delovi i oprema) svega par metara dalje od Kit-a, koji je bio fenomenalno usluzan, seo za racunar i pronasao sve delove koji su me zanimali, bio super ljubazan i spasao mi dan.

Ovo si dobro napisao. Prodavce u tom Kit komercu mrzi da zive, dok je momak u GMS uvek raspolozen da te saslusa i pomogne. Desavalo mi se kad nema posla da pricamo neobaveyno 15-tak minuta. Neki dan sam trazio zadnji brisac za Stila. U GMS nisu imali i osdem u Kit komerc, a tamo guzva. Pitam preko reda, imate li, ovaj kaze imamo metlice i brisac. Reko, ajd da sacekam i kupicu samo metlicu. Cekao sam 20 minuta da bi mi onda rekli da imaju samo brisac za 900 dinara...

Mene tamo videti nece.
                        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• robbieF
                          CBC Član
                          • 06.07.2008
                          • 20
                          • Beograd

Originally posted by Dragon

Mene tamo videti nece.
                          Taj fazon. Ali u GSM cu se uvek rado vratiti, evo pre neki dan sam na nesrecu morao da dam silne pare za kvacilo i zamajac, ali bar sam dao te pare ljubaznim ljudima koji su se iscimali da nadju delove, provere po broju sasije dali odgovoraju i na kraju pomognu mojoj zeni da se onaj teg od zamajca odnese do auta.

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Au, znaci riknuo zamajac...koliko te kostalo - delovi+zamena? Kako ti se manifestovao kvar i sta si osetio pre nego je riknuo?
                            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• robbieF
                              CBC Član
                              • 06.07.2008
                              • 20
                              • Beograd

Pa kostalo je, nije da nije
                              Kvacilo 16.000, zamajac 30.000, ruke 8.000 (Marea)
                              Kad sam kupio auto, kvacilo je bilo tvrdje, ali posto je cena bila u redu, uzeo sam to kao neophodni trosak. Osim tvrdoce koja je bila bas ocigledna, i proklizavanja prilikom kretanja, retko je dolazilo i do trzanja i vibracija. Nista ozbiljno reklo bi se, ali taman dovoljno da se zameni kvacilo. Medjutim kad smo ga skinuli, tek se onda videlo da je zamajac u bas losem stanju, pa posto sam vec davao pare odlucio sam da stavim nove originalne delove i da budem miran bar sto se tih stvari tice. Sad je tek prava stvar, kvacilo meko, kretanje sjajno, ma pravo zadovoljstvo. Ostaje pitanje, sta je bivsi vlasnik radio kad je za nepunih 100.000km unistio oba dela, ali s' obzirom na ocuvanost ostatka auta, mogu samo da pretpostavim da nije imao veze sa voznjom, ali i da je bio picajzla za sve pare.

Comment

• Vlada_nbgd
                                CBC Senator XXL
                                • 11.09.2005
                                • 1066
                                • Novi Beograd/Topcider
                                • ford focus sport pack

Jel 30000 nov zamajac?
                                Btw kako si zadovoljan servisom marea?Ja sam kod njih odrzavao 4 godine auto i stvarno su ok.
                                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

Working...
                                X