AUTO SERVIS STOJANOV - MAJSTORSKA POSLA

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• AUTO SERVIS STOJANOV - MAJSTORSKA POSLA

Evo šta mi se desilo pre neki dan.

Auto sam ostavio na popravci u "Auto servisu Stojanov" u Novom Sadu. Inače sam njihova stalna mušterija od dana kada sam kupio kola. U pitanju je bilo peglanje i farbanje haube. Nakon dva dana javili su mi iz servisa da je auto gotov i da mogu da dođem da ga preuzmem. Uredno sam regulisao svoje obaveze i potpisao da sam preuzeo vozilo koje me je čekalo parkirano ispred servisa.

Kada sam seo u kola i pokušao da krenem kugla menjača mi je ostala u ruci. Odmah sam izašao i požalio se glavnom majstoru. On mi je rekao da je to verovatno puklo od vremena. Ja sam mu rekao da je to nemoguće jer je kugla napravljena od pune plastike. Verovatnoća da se istroši od vremena je minimalna. Uz sve to videlo se da je plastika unutar kugle pukla na više mesta - pretpostavljam od udarca. Tražio sam da mi nameste novu kuglu. "Majstor" mi je na to ponudio da mi staru kuglu zalepi za menjač, uz napomenu da neće dugo izdržati. Naravno, ja sam to odbio. Tada se i on malo iznervirao uz reči "Ne misliš valjda da ćemo mi da ti platimo novu kuglu". Nova kugla inače košta 30 eura. Pošto nisam hteo da popustim sledeći korak je bio da idemo kod vlasnika servisa.

Vlasnik servisa je čitavu situaciju primio još teže. Počeo je da tvrdi kako ja neću da priznam da se kugla klima već duže vreme a sada je slučajno baš kod njih pukla. Nakon pet minuta rasprave, pošto ja nisam odustajao od nove kugle, a oni pokušavali da me ubede kako se njih ne tiče što je kugla pukla dok su kola bila kod njih, vidno iznerviran demonstrativno mi je bacio kuglu u ruke i rekao da je nosim.

Bio sam u šoku. Jasno mi je da majstori pokušavaju na svaki način da te prevare i da ti uzmu pare, ali mi nije jasno da vlasnik servisa kod koga ja treba i sutra da dođem i da ga preporučim svojim prijateljima reaguje na ovakav način. Na njegovom mestu neki pravi "gazda" bi uz izvinjenje rekao majstorima da ugrade novu kuglu a onda bi ispitao zbog čega je došlo do ove situacije. Ja bih servis napustio zadovoljan i verovatno bih čitavu situaciju već sutra zaboravio. Ovako, potrudići se da ga što više negativno izreklamiram, ne zbog osvete već da se ne bi desilo i drugima da prođu slično kao ja.
  • sisa ki
    CBC Član
    • 12.04.2006
    • 90
    • Kikinda

svaka cast,tako i treba,puno je takvih servisa,sva sreca sto ti nisu jos i gorivo vadili....ili jesu???

Comment

• drakic
      CBC Član
      • 20.06.2006
      • 27

Iz tih razloga ja nikad ne ostavljam auto u servisu a da ja ne gledam sta majstori rade. A ako bas moram da ga ostavim e onda ne potpisujem nista dok ne proverim sve zivo ili bar ono sto mogu amaterski i golim okom.

Ja sam na Fiesti koju sam pre vozio isto peglao haubu ali sam je ja skinuo i odneo im tako da nisu mogli nikakvu stetu da naprave i da su hteli...

Comment

• ljube-kugla
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 1531
        • batajnica

tako nesto nisam cuo do sad,jos dok je stariji gazda Brane radio i vodio sve je bilo kako treba,moj matori je saradjivao sa njima a kad su poceli da rade kao ovlasceni servis i uvoznici,ukljucio se i sin Sava i tu smo prekinuli saradnju koja je trajala punih 10 godina,sto znaci da tu ima nesto
        ko na nas krene iz mesta je naje&o
        a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• drsarac3
          CBC Član
          • 04.11.2007
          • 18
          • Novi Sad

evo da kazem i ja nesto o njima, pokusali su da mi naplate 6 litara ulja na servisu za stila jtd
          otiso je svak ko valja

Comment

• mugos
            CBC Senator XXL
            • 18.09.2007
            • 555
            • BG/sada Novi Beograd

Ima gi razni. Hvala bogu da moj nije takav.
            Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

Ne znam kakvi su u servisu, ja sad pokusavam da saradjujem sa Honda delom, koji nije na istom mestu, taj je u Kralja Petra ulici, i Goran je bas ljubazan, videcemo koliko su poslovni...

A zato jedan poznanik sa foruma ni mrtav tamo nece da ide, a vozi dobra i skupa kola, sigurno ne prica uzalud...

Comment

• bugi
                CBC Član
                • 23.10.2007
                • 22
                • MEDAK

Ja nisam platio farbanje desne strane kola!
                Napravi mi čovek račun 700 evara i još nije dobro urađeno!
                Lepo sam mu rekao da je cena visoka i da nije dobro urađeno!malo je bilo natezanja i shvatio je da od para nema ništa!Ponudio mi je opciju da ponovo prefarbaju i 500 evra da platim,naravno pristao sam ali kad budem imao vremena!I na njegovu žalost još nemam vremena (3 god) a uredno mi održava kola (viđamo se svaka 3-4 meseca) i ništa ne spominje!
                Tako treba sa njima "hteo si da me zezneš eeeee sad trpi posledice"
                BEZ ALATA NEMA ZANATA

Comment

• Stilo Abarth
                  CBC Veteran
                  • 24.04.2007
                  • 134
                  • NS

Ne bih da branim ili napadam ikog ali meni je na firminom ducatu starom 3 godine otpala rucica menjaca sama od sebe bez ikakve najave i otisao sam kod stojanova da uzmem drugu ali nije imao trenutno posto je navodno prodao 5 rucica tih dana.

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ma nije to problem vec ponasanje tih ljudi tamo. jel covek lepo reko da je stalna musterija a zna se kako se ophodi prema stalnim musterijama.
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Rubi
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 519
                      • Beograd

U vezi JTD motora i zamene ulja - u 1,9 JTD ide oko 4,5 litara ulja. U servisima imaju pakovanja od 2l, dakle mogu ili da prodaju 4l, ili 6l. Naravno, ako prodaju 6l, onda ostatak od 1,5l moraju uredno da predaju musteriji. Naravno, uvek mozete sami da kupite 5l ulja, pa da vam ostane 0,5l za rezervu ili neku buducu zamenu.
                      (\__/)
                      (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                      (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225
                        • Belgija - ranije Luna-Chico

jeste, samo sto oni ne koriste te flase od 2 L vec dobijaju na veliko burad.

Comment

• Vlada_nbgd
                          CBC Senator XXL
                          • 11.09.2005
                          • 1066
                          • Novi Beograd/Topcider
                          • ford focus sport pack

Ne mora da znaci,u servisu gde ja odrzavam fiata drze kantice od 2 l,verovarno jer su ljudi ovde alergicni na burad...
                          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• dusanns
                            CBC Veteran
                            • 03.06.2007
                            • 199
                            • Novi Sad

U svakom slucaju "Stojanov" je cigan teski. Klepaju po usima kako znaju i umeju. Meni su za Stila da bi zamenili dve sijalice od pozicije naplatili
                            1200 dindzi a jedna sijalica kosta 25 din. Kao foru su bacili kako im je trebalo 3-4 sata to da urade, jeko je zavuceno, bla, bla...
                            Mislim sitnica je to ali sitnice zivot znace.
                            http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Hehe....Dusane jel si probao da zamenis nekada sijalicu na Stilu?
                              kako glup auto da je to strasno tj onaj ko ga pravio...na sta je mislio, na svoju zenu?...sta da mi rikne sijalica na putu....da idem corav ili zovem slep sluzbu? sta je bolje?
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                              X