Razbio auto na parkingu i "pobegao"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • KKK
    CBC Član
    • 16.09.2005
    • 68
    • Beograd

Razbio auto na parkingu i "pobegao"

Pre skoro dva meseca bio sam "zagrađen" na parkingu od strane vozila nepoznatog vlasnika, u pitanju je bio neki crveni yugo. Ja sam bio propisno parkiran. Pauk nije mogao da priđe da ukloni vozilo koje me je zagradilo. Posle 2-3 sata meni je "pao mrak" na oči.
    S obzirom da sam morao da izađem, dete samo kod kuće ima temeraturu, žena na službenom putu van zemlje ... uradio sam ono što većina nas poželi ponekad da uradi.
    Redukovao prenos, ubacio u R i ... oduvao jugića i odgurao 2-3 metra, skoro prevrnuo, pri tom mu celu levu stranu (vozačku) prilično deformisao, stakla su ostala čitava ali to nije ni bitno, šteta relativno velika. I otišao svojim putem. Posle 2-3 sata otrilike se vraćam, kolege mi kažu da je bila policija i pravila uviđaj itd.
    Posle 2-3 dana saznam ja da sam "tražen", odem u MUP i kažem takva i takva stvar, ja sam taj i taj, jel ima neki problem ...
    Tu saznam, iz pisane izjave vlasnika gore pomenutog juga, da sam porazbijao više automobila i jedno vreme "manijačio" i zatim pobegao. Ne mogu da se setim svega što je nas*ano, sve u svemu jak adut u celoj izjavi je "crni džip", verovatno želeći da me okarakteriše kao nekoga ko oduvek ima problema sa zakonom, što jel te nije tačno.
    Napisao sam svoju izjavu, pokazao moje vozilo koje su fotografisali, nema nikakvih oštećenja osim slabe ograbotine na zadnjem desnom braniku.
    Još uvek nikakav poziv od suda ili slično nisam dobio, zanima me šta bih mogao da očekujem.
    http://www.srbija4x4.net
  • Trivo
    CBC Senator
    • 02.06.2005
    • 202
    • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Ja sam u novembru prosle godine zakacio nepropisno parkirano vozilo progarda,bolje receno krzno ga,na njegovom je ostala mala strafta moje boje dok na mom nije ostalo nista.Sjeo sam i otisao jer i nije bilo nikakve stete,znaci 13cm strafta samo boje.
    Sutradan mi sef kaze kakav sam to udes napravio i pobjegao ,ja ni na kraj pameti za ovu glupost,reko nikakav.Onda mi se vrati film i sjetim se tog.Sutradan odem u muriju,potpisem da sam bio u to vrijeme tu ali da nisam napravio nista,policajac slikao iako ni on nije mogao da nadje gdje sam ga to zakacio jer se nista nije ni vidjelo.Cak mi je i rekao da od ovoga vjerovatno nece biti nista.Ali trt!Dobijem poziv kod sudije,truc,muc i ode 130 eura i to je najmanja koju sam mogao da dobijem.
    Nazalost,ali ocekuj poziv sad su mnogo ubrzali proces.
    VW 1200 1972god.
    VW Golf 1.3 1988god.
    FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• alf
      CBC Veteran
      • 26.01.2007
      • 156
      • Marinkova bara

To što je on dao izjavu, nema veliki značaj,ako ne može da je potkrepi sa svedocima-tvoja reč protiv njegove.Očekuj poziv od sudije za prekršaje,ali će isto tako i on da dobije poziv,pošto je bio nepropisno parkiran,što je i dovelo do pomenutog događaja.Sve zavisi od sudije...ako nisi imao skoro nekih težih prekršaja i ako se budeš držao svoje priče,možeš da prođeš samo sa novčanom kaznom.

Comment

• KKK
        CBC Član
        • 16.09.2005
        • 68
        • Beograd

Tja, od "težih" prekršaja '91 ili '92 mi je dva puta pauk odneo auto a to i nije bilo baš skoro.
        Za 20-tak godina dosta aktivnog vozačkog staža ne mogu da se setim ni jednog prekršaja osim sitnih prekoračenja brzine i vađenja na prljave tablice, recimo jednom u 3-4 godine.

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225
          • Belgija - ranije Luna-Chico

a i te sitne prekrsaje pitanje da li su zavedeni u policiji ili su samo zavedeni preko dzepa doticnih policajaca.

Comment

• jevtic
            CBC Senator XXL
            • 26.11.2006
            • 729
            • beograd

manja steta bi bila da si mu razbio prozor izbacio iz brzine i spustio rucnu i onda ga jednostavno izgurao nego ovako divljacki......

elem nije mi jasno kako te je nasao mislim neko je morao da ti zapise tablice ili nesto slicno ili jedino ako je sam zapisao.....

sve u svemu doticni verovatno ima nekog svedoka uza se.........
            ex - fabia 1.9 tdi
            golf 2.0 tfsi

Comment

• KKK
              CBC Član
              • 16.09.2005
              • 68
              • Beograd

@jevtic
              Nisam razmišljao o tome kako da napravim što manju štetu već samo kako da raskrčim prolaz i dođem do kuće i obiđem dete. Kada nema mesta za parkiranje tamo gde želim, ja odem 2-3 ulice dalje, pa malo prošetam. Zato imam vrlo nizak prag toleranicije kada se neko nepravilno parkira a kamoli da pri tom ne ostavi nikakvu šansu nekom drugom da se isparkira ili pešacima da prođu trotoarom.
              btw taj parking je okružen poslovnim zgradama i sve se vidi kao na tacni, što se tiče svedoka njih je bilo od par desetina do stotinu.

@CLD
              Naravno da nema evidencije

Hoću reći da sam svestan da moram da platim kaznu i ako se sve završi, kao što je Trivo rekao, sa 130 ? biću zadovoljn. Mislim, vredelo je

Comment

• mirko
                CBC Senator
                • 18.05.2006
                • 202
                • Prokuplje

Pa ono ako je hteo da prodje sa manjom stetom mogao je samo da mu zanese zadnji kraj u stranu "ru?no" i da ne bude nikakve stete(prekju?e sam to radio) pošto je ve? yugo lagan i onda ga lepo okrene tako da posle on nema sanse da iza?e i baš bih voleo da vidim reakciju vlasnika kad do?e po auto.
                a za razbijanje prozora nisam baš siguran mozda bi se to tretiralo kao obijanje i krivi?no delo mada i dinar u bravi bi mozda pomogao
                'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• alf
                  CBC Veteran
                  • 26.01.2007
                  • 156
                  • Marinkova bara

Ima tu i pozitivnih strana...vratio si čoveka na pravi put...više neće parkirati gde ne treba.

Comment

• jeronimo
                    CBC Senator XXL
                    • 27.10.2005
                    • 390
                    • beograd
                    • ваз 21214-20

imenja?e mogao si nov?i?em da probaš da otvoriš bravu na jugu uvek zapeknu, pa da ga izguraš...
                    a neznam šta si od off road opreme imao u autu flašencug bi pomogao da ga prevu?eš u bilo kom pravcu, ako ima neki stubi? ili drvo u blizini
                    verovatno ?e biti obostrana odgovornost...
                    prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

@KKK: Neka si ga odvalio... bar da je imao skuplji auto pa da ga boli jos i vise !!! Kad ume da se ku*ci nek' nauci i da leti !!!
                      Da ti nije bila muka ti to ne bi ni uradio... a sve legalne metode si probao.
                      Ovako si u prekrsaju, a da si otvarao auto bio bi u krivicnom delu.
                      Plati kaznu kolika god da je i uzivaj...
                      A kaznu placaj na rate, kukaj kako nemas para, da ti smanje, pa malo plati, pa malo zabusavaj, ako te opomenu ti opet malo plati... trezi reprogram dugovanja i sve redom
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Pop_Djujic
                        CBC Član
                        • 16.12.2006
                        • 73
                        • Beograd

pa tesko da ce vlasniku "crnog dzipa" bas proci prica da nema kesa

jebiga ako ti je puko film ako si vec uradio sta si uradio onda je ciganski da se sad nadmudrujes sa sudijama i kukas da nemas kesa...

a to udaranje tog juga ni ne opravdavam a ni ne kritikujem ....
                        Mozda jesi brzi,ali nisi ludji !

Comment

• The Punisher
                          CBC Senator XXL
                          • 01.03.2006
                          • 503
                          • Beograd Wozhdovatz
                          • Ford Taunus TC1

U ovakvim situacijama se zove pauk, vrlo brzo dolaze po pozivu
                          https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• jeronimo
                            CBC Senator XXL
                            • 27.10.2005
                            • 390
                            • beograd
                            • ваз 21214-20

pa rece covek da pauk nije mogao da pridje...
                            prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• sn00py
                              CBC Senator XXL
                              • 15.08.2005
                              • 851
                              • Belgrado

Pa nema veze naprave zapisnik, slikaju i sl...

BMS team

Comment

Working...
                              X