Kasko osiguranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rins
    CBC Član
    • 23.09.2008
    • 39
    • BG

Re: Kasko osiguranje

@marko

Racuna se amortizacija na mesecnom nivou ili srpski receno auto gubi na vrednosti odredjeni procenat za svaki mesec koji prodje....

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Ehhh potupuno zaboravih na amortizacuju!

Comment

• ddacha
        CBC Početnik
        • 21.12.2008
        • 8

Takovo osiguranje ima na sajtu fin onlajn kalkulator premije kasko osiguranja, samo se link ka njemu ne nalazi tamo gde bi se očekivalo pa ga nije lako pronaći.
        Mislim da može biti koristan za neku orjentacionu procenu.

http://www.takovo-osiguranje.rs/collect ... alkulator/

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Sinoc sam poslao mail vecini poznatih osiguravajucih kuca. Danas dobih odgovor samo od dve: AMS i DDOR.
          Ono sto mi se odmah nije svidelo bilo je to sto mi preporucuju da dodjjem ili da im ostavim broj telefona kako bi oni mene zvali! Kao da ih mrzi da pisu i odgovore, a ostavio sam sve podatke o vozilu i napisao sta me interesuje. takodje nisam mogao dobiti konkretne informacije sa kojim servisima imaju sklopljene ugovore i kako uopste funkcionise procena stete nego opet neki broj na koji treba zvati. Da ne duzim evo sta mi je odgovoreno:

AMS:

Posebni_Uslovi_2009.pdf http://www.megafileupload.com/en/file/1 ... 9-pdf.html

DDOR:

Separat kasko uslova od 01122009.doc http://www.megafileupload.com/en/file/1 ... 9-doc.html

I direktan odgovor na moj mail, boldovano je ono sto su dopisali:

Poštovani,

Na osnovu prezentovanih podataka, a usled vašeg zahteva da vam se dostave što validnije informacije o kasko osiguranju, predpostavićemo u daljem tekstu da je vaše vozilo RENAULT LAGUNA EXPRESSION 1.9 DCI, da nije karavan, da se koristi za ličnu upotrebu, te da vlasnik vozila ima više od 15 godina vozačkog staža.

Navodimo vam nekoliko varijanti kasko osiguranja:

-kasko osiguranje sa uključenim rizikom krađe, bez učešća u šteti, iznosi godišnje za uplatu na 12 rata 64.616,00 dinara, odnosno za uplatu odjednom 58.462,00 dinara.

-kasko osiguranje sa uključenim rizikom krađe, sa učešćem 50€ u šteti, iznosi godišnje za uplatu na 12 rata 56.539,00 dinara, odnosno za uplatu odjednom 51.155,00 dinara.

-kasko osiguranje sa uključenim rizikom krađe, sa učešćem od 5% u šteti minimum 50€, iznosi godišnje za uplatu na 12 rata 50.871.00 dinara, odnosno za uplatu odjednom.46.026,00 dinara.

Suma osiguranja za vozilo je 562.022.00 dinara.

Svoje putnicko vozilo zelim kasko osigurati kada mi istekne registracija pa shodno tome zelim dobiti validne informacije o ceni kasko osiguranja za moje vozilo, uslovima, pogodnostima i svemu ostalom sto takav vid osiguranja sa sobom donosi.

Podaci o vozilu:

marka i tip vpzila - Renault LagunaII dCi radna zapremina vozila - 1870ccm snaga motora kw/ks - 88/120 godina proizvodnje - septembar 2002.

Ono sto me interesuje je

sledece:

- kataloska/procenjena vrednost vozila, 562.022.00 dinara

- popust za gotovinsko placanje, za plaćanje godišnje premije odjednom popust je 10% na neoporezivi deo premije

- popust ukoliko auto poseduje

elektronsko/mehanicki sistem zastite (konkretno poseduje alarm sa blokadom citaca kartice), ne

- popust ukoliko kasko osuguranje vazi samo za teritoriju Republike Sribije, kasko osiguranje važi na teritoriji Evrope, bez mogućnosti ugovaranja samo za retitoriju Srbije

- popust ukoliko u kasko osiguranju nije uracunat rizik od kradje vozila, 40%

- broj steta koji se moze naplatiti u toku jedne kasko osigurane godine, videti priložene Uslove kasko osiguranja

- broj steta koji se moze naplatiti bez policijskog zapisnika, videti priložene uslove osiguranja a u skladu sa važečim zakonskim propisima

- broj steta koji se moze naplatiti ako je stetu izazvalo NN lice, videti priložene Uslove kasko osiguranja

- sa

kojim servisima Vasa osiguravajuca kuca ima sklopljene ugovore za Renault vozila, sa većim brojem servisa, za konkretnu informaciju pozvati našu službu za štete 3077-191, 3077-192, 3077-193, 3077-194

- da li se i pod kojim uslovima u slucaju stete vozilo moze popravljati u servisu u kom vlasnici (u vom slucaju ja licno) odrzavaju svoja vozila, da, ukoliko popravka vozila nije u suprotnosti sa Uslovima osiguranja. Za više informacija pozvati 3077-191, 3077-192, 3077-193, 3077-194

- da li se za popravku stete na vozilu priznaje nabavka novih i originalnih delova (ne zelim da dodjem u situaciju da moram takoreci da krpim ostecen deo na vozilu jer ga ne mogu zameniti novim), videti priložene Uslove kasko osiguranja

- da li je ucesce u steti obavezno i ako jeste koliko minimalno procentualno iznosi, za vaše vozilo može se ugovarati kasko osiguranja sa i bez učešća u šteti

- ukoliko u toku godine nema naplata steta od strane osiguranika koliki je popust prilikom naredne polise osiguranja. videti priložene Uslove kasko osiguranja

- da li Vase osiguranje pokriva stete na vozilu nastale usled elementarnih nepogoda (poplava, grad, oboreno stablo na autu itd.). videti priložene Uslove kasko osiguranja

Otprilike sam naveo sve sto me interesuje i molio bih vas da mi date detaljnu i konkretnu ponudu kasko osiguranja za moje vozilo. Ako sam nesto izostavio, a za sta mislite da sam kao potencijalni osiguranik Vase osiguravajuce kuce trebao pitati bio bih zahvalan da me i o tome obavestite. Takodje, ako sam kojim slucajem izostavio neki podatak o vozilu koji Vam je bitan dobicete ga u prvom sledecem javljanju.

Hvala.

Srdacan pozdrav.

--------------------------------------------------------------------------

Nadam se da smo vam barem delimično odgovorila na pitanja koja vas interesuju. U prilogu vam dostavljamo I uslove osiguranja. Za dalja pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav

Comment

• Ogi
            CBC Senator XXL
            • 07.10.2007
            • 309
            • Beograd
            • Hyundai i30 1,4

Kakva su vam iskustva sa naplatom stete kod DDOR-a (kasko) ?

Comment

• Davor
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2005
              • 498
              • Novi Sad

Odlicna, poslednjih 7 godina mi je auto kasko osiguran i do imao sam do sada 3 stete i svaki put je bilo sve sto je osteceno popravljeno da sam sam mogao birati servis gde cu popravljati auto, cim zavrse popravku platim pun iznos servisu i doensem im racune i u roku od 3 radna dana dobiem pare na racun.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Suma osiguranja za vozilo je 562.022.00 dinara.
                Ja bih pitao (tamo njih) koliko se dobija od ove sume u slučaju totalne štete. Neće ništa promeniti ali bar nek se jede
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Ogi
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 309
                  • Beograd
                  • Hyundai i30 1,4

Originally posted by Davor
                  Odlicna, poslednjih 7 godina mi je auto kasko osiguran i do imao sam do sada 3 stete i svaki put je bilo sve sto je osteceno popravljeno da sam sam mogao birati servis gde cu popravljati auto, cim zavrse popravku platim pun iznos servisu i doensem im racune i u roku od 3 radna dana dobiem pare na racun.
                  A zasto ti placas servisu? Koliko znam, trebalo bi da se donese potvrda iz osiguravajuce kuce da ce iznos biti placen servisu i na osnovu toga uzimas auto i nemas nikakvih obaveza vise.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

To je slučaj (većinom) kad se radi o servisu koji ima ugovor sa osiguravajućom kućom. Nezavisne servise ne verujem da privlači ta varijanta.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bili
                      CBC Senator
                      • 13.11.2007
                      • 208
                      • NS

Način koji je spomenuo Davor je najbrži da dobiješ auto kada je gotov.

Garanciju o plaćanju čekaš dan-dva, pa još ako je centrala osiguranja iz drugog mesta, zna da bude i nedelju dana. Za to vreme auto stoji u servisu.
                      VW über alles.

Comment

• jaksa
                        CBC Senator XXL
                        • 23.10.2004
                        • 701
                        • Novi Beograd, SC

Kakva su vam iskustva, ako ih neko ima, iz aktuelnih ponuda?
                        Znam samo da WS ima ponudu sa 5% ili minimalno 100e učešća u šteti.

Zanima me osiguranje za nov auto vrednosti 15.000e, japanski - pa je valjda manje rizičan, sa fabričkim alarmom.
                        Ovo kasko osiguranje ne traži banka davalac kredita već sam želim da ga osiguram - iako ne vidim zašto im to pravi razliku u obračunu premije.

Comment

• notorni
                          CBC Početnik
                          • 23.09.2009
                          • 7
                          • Beograd

Da li je neko imao iskustva sa otkazivanjem tj. ne nastavljanjem dvogodisnjeg kasko ugovora posle prve godine. Wiener Stadische mi nista nisu poslali za obnovu polise tj. uradili su to 3 meseca nakon registracije automobila a sad prete tuzbom posle 9 meseci.

Comment

• athlon87
                            CBC Početnik
                            • 16.08.2021
                            • 2
                            • Mladenovac
                            • BMW F10

DDOR Kasko

Imam problem sa DDOR Novi Sad osiguranjem.
                            Naime imam kasko kod njih (BMW serija 5, 2011, limuzina).
                            I prijavio sam 2 stete (obe stete samo farbarski radovi).
                            Imam 100eur ucesca po steti.
                            1 steta. Levo - Prednje krilo i zadnja vrata.
                            2 steta. Desno - Prednje krilo, suvozaceva vrata, zadnja vrata i zadnje krilo.

I tu krecu muke, prvo su mi dali procenu od 21 radni sat sat za sve to, sto je isuvise malo za 6 delova za farbanje. Pa su krenuli da me ucenjuju da idem kod nekog lokalnog farbara sa kim oni imaju kao ugovor.
                            Pa kad sam odbio, nude mi isplatu novca 30 000din za sve to.
                            Trazio sam da idem u ovlasceni servis (a pri potpisivanju ugovora su im bila puna usta hvale kao mogu u ovlasceni bez problema), nece da daju garantno pismo, nego da ja platim i da im donesem racun pa ce mi oni refundirati koliko misle da treba. Pritom nema amortizacije jer su samo farbarski delovi.
                            Inace ovlasceni servis Deltra trazi 155 000 din + PDV.

Znaci najgore moguce iskustvo, pre njih DDOR sam bio u AMS koji je za njih nebo i zemlja (iako i AMS dosta zateze oko isplate ali lakse se dog nego sa ovima.).

Ako neko ima savet sta raditi, a i da ljudi koji planiraju kasko vide kako DDOR postupa kad dodje do stete.

Comment

• zeljkoci
                              CBC Veteran
                              • 12.05.2008
                              • 143
                              • La
                              • Fiat Punto. 1.2

Samo ti idi u ovlasceni servis koji saradjuje sa njima. Prvo pitaj na salteru servisa. Svi ti ovlasceni servisi imaju po jednog predstavnika iz tvog osiguranja koji saradjuje sa njima svaki dan. I ne boj se za sate koje su ti upisali na proceni. Tako su i mom poznaniku nudili 30-40.000din, a na kraju su ovlascenom platili 125.000din za krilo i dvoje vrata

Comment

• athlon87
                                CBC Početnik
                                • 16.08.2021
                                • 2
                                • Mladenovac
                                • BMW F10

Originally posted by zeljkoci View Post
                                Samo ti idi u ovlasceni servis koji saradjuje sa njima. Prvo pitaj na salteru servisa. Svi ti ovlasceni servisi imaju po jednog predstavnika iz tvog osiguranja koji saradjuje sa njima svaki dan. I ne boj se za sate koje su ti upisali na proceni. Tako su i mom poznaniku nudili 30-40.000din, a na kraju su ovlascenom platili 125.000din za krilo i dvoje vrata
                                Nece DDOR tako, hoce da ja platim i da im posaljem racun, pa ce oni da razmotre...
                                Sta reci, zvao sam i neke advokate, koji svi imaju slicnu pricu, da su najgori po tom pitanju, da idu na to da ih ljudi tuze (jer vecina ljudi ih nece tuziti zbog vremena i novca).
                                Klasnicni prevarantni po meni (pritom pri potpisivanju ugovora su obecavali sve i svasta).

Comment

Working...
                                X