Kako sam imao manji udes pred Novu godinu, a opet kako mi se registracija polako ali sigurno blizi prvi put razmisljam o kasko osiguranju ali za polovno vozilo. U pitanju je Laguna II 1.9 dCi 2002god. Zna li neko kolika je kataloska vrednost za to vozilo!? Koja osiguranja su trenutno sveobuhvatno najinteresantnija!?
Zovi vise osiguranja i raspitaj se za uslove. Ja sam pre mesec ipo dana kaskirao Scenic-a i to opet kod Wiener-a sa kojim sam izuzetno zadovoljan (pisao sam vec o tome). Otisao sam jos u Dunav i DDOR da mi izracunaju premiju za isti paket rizika i poredjenja radi u Wiener-u sam platio ~64.000din dok su mi u Dunavu trazili za istu stvar 108.000din
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Hvala za link, odlican je! Nego, tamo pise sledece:
Minimalna kataloska vrednost Vaseg vozila je: 544.761,01
Maksimalna kataloska vrednost Vaseg vozila je: 775.288,31
Minimalna ocekivana vrednost poreza je: 13.619,03
Maksimalna ocekivana vrednost poreza je: 19.382,21
Jel to znaci da ce mene ako uzmemo ovu maksimalnu prednost kasko izadji 5% od te vrednosti ili ne!? Takodje nisam video, a procitao sam negde da na cenu kaska utice i paket opreme!?
Niko to ne moze precizno da ti kaze,najbolje pozovi par osiguranja pa vidi sta ce ti ponuditi.Inace ako auto osiguras sa nizim paketom opreme samim tim ti je i osigurana suma manja.U prevodu u slucaju kradje ili totalne stete dobijas manje para.Btw pored visine premije obavezno obrati paznju i na osiguranu sumu zna da bude razlike izmedju osiguranja.
Osigurana suma je kataloska vrednost vozila, a visina premije ono sto dobijam u slucaju kradje!? Da li ta visina premije moze biti ista kao i osigurana suma po kataloskoj vrednosti vozila!?
Ne,ne visina premije predstavlja nadoknadu za kasko osiguranje,odnosno to je cifra koju ces ti platiti.A osigurana suma je procenjena vrednost vozila kaja ti se isplacuje u slucaju totalne stete ili kradje i navedena je u polisi.
Nemojte se mnogo zanositi sa osiguranom sumom.... meni je covek iz DDOR-a rekao da je jedino relevantno merilo kataloska vrednost iz kataloga AMSS-a... sve ostalo su bajke....
Kako mogu da budu bajke,pa to je procenjena vrednost vozila na osnovu koje se utvrdjuje visina premije,pri tom predstavlja i najbitniju stavku prilikom kupovine polise,odnosno zakljucenja ugovora.
Pa valjda je prvo sto te interesuje kod osiguranja auta koliko ti vredi auto.Ja mislim da si ti pomesao obavezno osiguranje i kasko...
Nismo se mi dobro razumeli... naravno da je vazna visina osigurane sume.... ... recimo meni je kod Wiener ponudjena osigurana suma od 1 200 000 din a kod DDOR 570000 din.... jasno ti je da ovde nesto smrdi i to gadno.... ja bih rekao da ovi iz ddor daju postenu i realnu vrednost a wiener prica bajke o 12000eu.... na stranu sto je trzisna vrednost mog auta negde oko 7000eu.... ako bi wiener ovu sumu stavio u ugovor nisam siguran da bi to bio dovoljan osnov za naplatu pomenute sume sudskim putem.... naravno ostaje mogucnost da bi mi wiener bez problema i dobrovoljno isplatio 12000eu ali mi se ipak cini da je tako nesto u domenu fantastike....
U slucaju da se odlucim na utuzenje vrednost auta bi se procenjivala na osnovu katalog AMSS-a uz odredjene korekcije....
Znaci meni katalog amss-a kaze kataloska vrednost vaseg vozila je ta i ta. Onda se na osnovu toga izracuna visina premije koju trebam da uplatim da bih imao kasko. Jel tako!?
E sad zasto su razlike izmedju premija kod nekih osiguranja toliko drasticne, sta tu moze da stinking!??
I da li se recimo u slucaju kradje auto isplacuje meni kao kao korisniku polise iznos osigurane sume tj. kataloska vrednost vozila kada sam i potpisao ugovor za kasko ili postoji mucka koja kaze da se tad kad prijavis nestanak vozila racuna da je auto samim tim i stariji pa se isplacuje manje po nekim njihovim novim pravilima!??
Comment