Kasko osiguranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoJTD
    CBC Senator
    • 04.05.2008
    • 249
    • Beograd

Re: Kasko osiguranje

kao sto studentBGD kaze taj malus ne predstavlja nista u odnosu na to koliko ti pomogne kasko
    - Italian for style

Comment

• 0megA
      CBC Član
      • 03.08.2008
      • 42
      • Beograd

Koliko bi odprilike kostalo kasko osiguranje za daewoo nexiu 1997 godiste?

Comment

• bili
        CBC Senator
        • 13.11.2007
        • 208
        • NS

Malo da oživimo temu.

Izgleda da su se stvari malko promenile na tržištu kasko osiguranja.

Već dva dana jurim kasko za moju novu mašinu i šokirao sam se što je opseg ponuda od 800 eur (sa 20 % učešća) kod Delta Generali do 2350 eur (sa 10 % učešća) kod Wiener Stadische. Tačne podatke ću postovati kad budem imao sve ponde ispred sebe. Trenutno mi je najprihvatljivija ponuda AMS osiguranja (oko 1100 eur sa 10 % učešća).

Ono što je zanimljivo, niko nije hteo da da konkretne podatke odmah, nego su slali e-mail ili zvali telefonom najmanje sat kasnije. Kolega je zvao AMS (drugu filijalu) i njemu su rekli sasvim drugu cifru u odnosu na ovu moju, a meni je lik iz AMS rekao samo da mu se javim i da će probati da sredi da bude još manje.

Čuo sam da se trenutno najviše uzima AMS i Dunav. Još čekam ponudu Dunava.

Da li neko ima svežih iskustava sa kaskom?
        VW über alles.

Comment

• aivan
          CBC Senator
          • 28.02.2006
          • 247
          • Bograd, Mirijevo

Re: Kasko osiguranje, da li vazi kada neko drugi upravlja?

Cao,

Sve nesto zaboravim da pitam, a bas me kopka:

Da li kasko vazi ako vozilom u trenutku nezgode ne upravljam ja (recimo pozajmim ga burazeru ili tako nesto)?

Izvinjavam se ako ovo vec pise u ugovoru al' ugovor je poduzi, slovca sitna .. ispasce mi oci dok nadjem, a neko sigurno vec ima iskustva ili zna.

Thanks unapred,
          Ivan
          Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Delija
            CBC Senator XXL
            • 29.08.2005
            • 310
            • NS
            • plavi auto

Ne vazi - vezan je iskljucivo za tebe.
            Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Damir_K
              CBC Član
              • 26.03.2009
              • 83
              • Beograd

Po važećim pravilima, ponašanje ugovarača osiguranja i lica kojima je osiguranik prepustio upravljanje motornim vozilom ( a ako se ne dokaže suprotno, i lica koja sa osiguranikom žive u zajedničkom domaćinstvu) smatra se kao znanje i ponašanje osiguranika.

Comment

• Dendzi
                CBC Početnik
                • 10.11.2009
                • 4
                • Beograd

Drustvo, treba mi mala pomoc.. jutros sam zatekla na sofersajbni napuklinu i odmah zvala Winer, rekli su mi da dodjem sutra na procenu. Sad gledam polisu (ful osiguranje) i vidim da je ucesce u steti 5%, ali min. 100 eur??!! Da li to znaci da cu ja da ucestvujem u zameni te sofersajbne ili ce da mi to pokrije kasko??? Nesto mi nije jasno...

Comment

• tomamega
                  CBC Senator XXL
                  • 19.03.2009
                  • 715
                  • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                  • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by Delija
                  Ne vazi - vezan je iskljucivo za tebe.
                  Apsolutno netačno. Ili da budem precizniji, zavisi od osiguravajuće kuće. Nedavno moja žena udarila auto na parkingu. Auto se vodi na mene, samim tim i kasko. Ne samo da je priznata šteta, već je ona sama u moje ime prijavila u DDOR, rekla da je ona vozila auto i u moje ime popunila odštetni zahtev.

Meni to ima smisla jer se osigurava imovina (auto), i šteta nastala na imovini. Ukoliko neko ima ovlašćenje za upravljanje tim autom, zašto bi bio problem ko je upravljao vozilom. Moja žena nije imala ni to ovlašćenje, by the way. Rečeno da se to toleriše kada su u pitanju srodnici prvog reda.

Comment

• Delija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.08.2005
                    • 310
                    • NS
                    • plavi auto

CItao sam 4-5 ugovora razlicitih osiguravajucih kuca (pre nego sto sam odabrao Delta Generali), i u svakom isto pise. Naravno i u mom ugovoru.
                    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Davor
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2005
                      • 498
                      • Novi Sad

Sto se tice kaska ono vazi(bar u DDOR-u gde sam vec 6 godina kasko osiguran), da bez obzira ko je napravio stetu oni ce je namiriti,ali pod uslovom da mi nije auto ukraden pa slupan i sl. tj da je neko uzeo auto bez moje saglasnosti.

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

Iz licnog iskustva - 3 stete po par 000e na autu, nijednu nije napravilo lice koje je skloplio ugovor o osiguranju i naravno da nema nikakvih problema oko naplate stete. Sada sam i novi auto osigurao u istom osiguranju i bas sam pitao za ovo posto je mladji brat polozio i rekli su mi da nema veze ko vozi auto, nije vezano samo za jedno lice.
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• MarkoJTD
                          CBC Senator
                          • 04.05.2008
                          • 249
                          • Beograd

Ove godine su skoro sve kuce iskljucile opcije "bez ucesca u steti"
                          Ja sam zvao par osiguravajucih kuca, Generali trazi min 200e ili 20% ucesce, a winer 10% ili 100eur, a ponuda im je bila za 50 eur skuplja od delte, dok su mi u dunavu trazili 50 eur vise nego wiener i to bez ucesca u steti, bacivsi sve to na papir izracunao sam da se najvise isplati da uzmem u dunavu. To je bilo pre mesec i po, ne verujem da se nesto promenilo kod njih do sad.
                          - Italian for style

Comment

• StudentBGD
                            CBC Senator XXL
                            • 18.12.2007
                            • 1027
                            • Beograd

Prvi auto mi je osiguran bez ucesca u steti i to moze da se dobije samo ako je auto uzet na kredit preko neke od banaka, naravno - zbog toga pplacam oko 12% vise nego sto bih placao sa minimalnim ucescem ali ovde ne mogu da biram. Za drugi auto sam uzeo sa 5% ucesca, manje nije moglo. Tako je u Wiener-u.
                            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Davor
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2005
                              • 498
                              • Novi Sad

2008. u augustu(tako su mi rekli u DDOR-u) je promenjeno da vise ne moze bez ucesca u steti i sve su osiguravajuce kuce uvele obavezno ucesce u steti od 5% ili 50e neke malo vise,ali je minimum bio taj,tako je i meni u decembru 2008. na obnovi kaska pisalo da je ucesce u steti obavezno sa 50e u dinarskoj protivvrednosti.

Comment

• tomamega
                                CBC Senator XXL
                                • 19.03.2009
                                • 715
                                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

A šta ako se desi manja šteta, recimo 50e, da li to znači da osiguranik pokriva čitav iznos?

Ili je tih min 50e samo u slučaju totalne štete (krađe auta)?

Ako se primenjuje uvek, onda se više ne isplati kasko, osim u slučaju dosta skupih auta.

Comment

Working...
                                X