Kasko osiguranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PJ
    CBC Član
    • 25.12.2007
    • 39
    • Zemun

Sumnjam za gume. Ipak je to potršni deo. Čak mi je čudno i ovo za iskrivljene diskove . Prolupator, šta si stavio kao uzrok oštećenja?

Agent iz Wienera mi je jedini napomenuo da kasko NE pokriva mehaničke kvarove na automobilu.

Mene više interesuje da li obuhvata, felne, recimo.

Nije me interesovalo za krađu, jer statistika kaže da se tip automobila za koji sam se interesovao ne krade

Comment

• rajmax63
      CBC Prijatelj
      • 02.04.2005
      • 1415
      • Bačka Palanka
      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

je imam ful kasko za oba auta
      to podrazumeva bukvalno sve.
      od osnovnih stvari tu još spada;bliski susret sa divljim i domaćim životinja,obest,šlepanje kola u zemlji i inostranstvu sa komplet pokrivenim troškovima.
      jeste da košta ali ne razmišljaš.
      blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
      Audi ima crveno T

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Originally posted by PJ
        Prolupator, šta si stavio kao uzrok oštećenja?
        Agent iz Wienera mi je jedini napomenuo da kasko NE pokriva mehaničke kvarove na automobilu.
        Mene više interesuje da li obuhvata, felne, recimo.
        Sto se diskova tice, postoji mera debiljine koja pokazuje da li su diskovi za upotrebu ili ne. Jednostavno, ukoliko je
        gazeci" sloj deblji od ... diskovi su za upotrebu, to svi znaju.
        Desilo se pregrevanje diskova. isli smo Ibarskom i nakon dugog kocenja u nekim krivinama i nizbrdicama tip na bajsu je pao ispred kola i bilo je jos jaceg kocenja i sletanja u blato i vodu pored puta. Rezultat, pokrivili se diskovi. Dakle, nezgoda... disk se nije regularno potrosio i, usled nesgode kojom je doslo do njegovog neispravnog stanja, imam pravo na zamenu. Kao kad ti lupi kamencic u soferku pa dobijes zvezdicu. Samo sto je zvezdica ocigledna a krivi diskovi nisu.

Imajte na umu da je "mehanicki kvar" relativan pojam. Sve zavisi kako je do tog kvara doslo. Naravno, platio sam punu cenu plocica prilikom zamene diskova. To osiguranje, ipak, ne pokriva

E, da, zamenio sam i dve soferke, a moracu i opet, samo da otopli skroz... opet imam zvezdicu...

Imajte na umu da nijedno osiguranje nije idealno i morate da znate nacin ophodjenja s njima, kvalitet vase polise, kao i svrhu same polise.

Osiguranje ne postoji da bi vama bilo bolje, vec da oni zarade. Znajte da ce odbiti svaku stetu koju mogu da odbiju i naucite se da se borite za ono sto ste platili jer cirfa, ipak, nije mala. Za te pare mozete da odete na zimovanje/letovanje...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Ajde da i ja napisem nesto , imam DDOR kasko sa neogranicenim brojem steta i ucescem od 5%, ogrebotine i takve sitnice bez ikakvih problema resavaju, ja sam samo otisao kod njih rekao NN pocinilac, nemam pojima kad se desilo, i to je to, ogrebotine su bile na suprotnim stranama, jedna na zadnjim levim vratima, druga na zadnjem desnom krilu, otisao u ovlasceni servis i gotovo.

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

To u DDOR zvanično ne postoji. Dve štete godišnje, ostatak sam plaćaš ako je iznos štete manji od premije.
            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• PJ
              CBC Član
              • 25.12.2007
              • 39
              • Zemun

Pozvao sam danas DDOR da pitam.
              Takva usluga postoji samo uz određene aranžmane sa lizing kućama. Momak nije bio siguran o čemu se radi i pomenuo mi je Rajfajzen lizing i taj deal sa 5%.

Drugi problem sa DDOR-om je što dok nisam došao do odgovora na to pitanje (za 5%), morao sam da prođem celu proceduru standardne ponude za kasko (valjda lik ima listu po kojoj ide) i za identične uslove kao i u prvom postu ove poruke, došli smo do premije od 74.617 dinara!!!
              Možda se čovek zbunio, pa mi je rekao iznos na rate, ali kada sam rekao da sam pre nekoliko dana dobio ponudu od 64k bio je vrlo ubedljiv (za razliku od ostalih stvari za koje nije bio siguran) da tako nešto NIJE moguće.

Pošto sam ja već bio odlučio da uzmem Wiener polisu, pozovem agenta sa kojim sam razgovarao pre nekoliko dana, odem tamo, on me otkači nekom pričom da je bolestan i da će mi kolega pomoći.
              Iznesem sve što me interesuje, dam fakturu, sačekam skoro 30 (slovima: trideset) minuta da bi mi doneo ponudu. Ponuda iz prvog posta je samo za Srbiju, tu je popust 5% u odnosu na celu Evropu (oko 2.500 dinara).
              Ne računajući čekanje, sada dolaze problemi: agent kaže, pokrivaju 3 (slovima: tri) štete, a onda za svaku sledeću osiguranik učestvuje određenim procentom.
              Nešto kasnije, dobijem brošuru "posebni uslovi za kombinovano osiguranje motornih vozila" (19 strana) i vidim da pokrivaju 2 (slovima: dve), a od treće štete učestvuje osiguranik. OK, ispade da je to standardna ponuda za sva osiguranja, ALI; telefonom je neograničeno, u razgovoru je tri, a u brošuri dve?!

U slučaju višegodišnjeg ugovora, svi su mi rekli stope popusta za svaku narednu godinu ukoliko se ne naplati nijedna šteta tokom te godine, ALI, niko mi nije pominjao nešto što se zove "tehnički rezultata", a verujem da to postoji i kod ostalih osiguravajućih društava.
              Tehnički rezultat predstavlja odnos naplaćene štete i uplaćene premije, pa ukoliko je on do 1 (primer: premija je 50k din, naplaćena šteta tokom godine je 25k din, tehnički rezultat je 0.5), sve je OK, ako je tehnički rezultat veći od 1, ne da ne ostvarujte bonus (popust) za drugu godinu osiguranja, već dobijate i tzv "doplatak na premiju" u iznosima 5-20% od premije. Primer: u sučaju da je tehnički rezultat preko 2.5 tj. na uplaćenu premiju od 50k, naplatili ste štetu 250k, doplatak za drugu godinu je 20%.

Kada sam rekao da neću da uzmem polisu dok ne pročitam "Posebne uslove...", agent se maltene uvredio! Jedva je pristao da mi da da ponesem tu brošuru, kao ne zna da li sme to da mi da, a neobavezujuću ponudu koju je odštampao, mi je rekao da ne sme da mi je da, jer na njoj stoji njegovo ime! Zamolio sam ga pokrije svoje ime i kopira ponudu, pa je onda otišao i doneo štampani primerak bez njegovih podataka. Nije ni čudo što neće da da svoj "minuli rad" kada sam čekao 30 minuta da ga napravi.

Moj problem je što sam ja za kasko (raspitivanje, odluku i realizaciju) planirao 2 dana po ne više od 3-4 sata, a sada je ispalo da je to vreme isteklo, imam dosta informacija, ali me sve one isključivo odvraćaju od uzimanja bilo koje polise.
              Mislio sam da sektor osiguranja mnogo bolje funkcioniše u ovoj državi.

Dopisaću "nove momente" u prvi post, ukoliko je moguće editovanje.

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

@Heinz, zaboravi da napisem, a mislio sam i da nije bitno, kasko je uz lizing, totalno mi je glupo da to nemoze ovako da se plati, znaci ova sva kaska sto PJ navodi su bezveze, skoro pa bacene pare.

Comment

• Heinz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 1027
                  • Beograd, Voždovac
                  • Avensis 2.0 D4D

Prvo da kažem da nisam ni video ovaj topic do danas popodne Inače, obišao sam prepodne 4 osiguravajuće kuće i od svakih sam uzeo te uslove na po 5-10 strana. Sve je manje više isto. Koje su štete pokrivene, koje nisu i sl. Razlikuju se u onom delu šta se dešava posle druge štete, ali to je u svakom slučaju nepovoljno za korisnika (povećanje premije za 50%, plaćanje iz svog džepa šteta manjih od vrednosti premije itd.) i taj deo ne treba ni gledati u praksi, odnosno treba dobro paziti šta se prijavljuje kao šteta, kako prva i druga, tako i ta treća.

PJ ima nova kola, pa će biti lakše da mu odrede osiguranu sumu, dok se meni na polovnim kolima starim 7 godina ta suma razlikuje od kuće do kuće i do 50%. Fora je koliko sam ja ukapirao da na osnovu te sume određuju premiju, odnosno koliko će sve da me košta, a za ne daj Bože se ta suma dovodi na realnu vrednost prilikom isplate.

Tako da suma sumarum tražim najjeftinije kasko osiguranje, aka Dunav , jer DDOR uzima u obzir amortizaciju delova kod vozila starijih od 6 godina.

Jedino se još dvoumim da li da idem na varijantu sa 0% ili sa npr. 20% ili 30% učešća, jer ne planiram da visim po servisima, nego samo da koliko toliko se osiguram od nekih velikih havarija za relativno male pare.

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Tu sa procentima budi oprezan, da ne bude da nije 20% ucesca, 20% ucesca u bilo kojoj steti, nego da bude da stete do 20% osigurane vrijednosti auta (kasko je ustvari osiguranje neke procijenjene vrijednosti tog auta, tj. osiguranje svojih para, koje su u autu...) pokrivas sam, a ono preko toga i oni...?

To dobro ispitaj, i uporedi koliko je "FULL" skuplji od onog sa ucescem, pa onda sijeci...

Comment

• PJ
                      CBC Član
                      • 25.12.2007
                      • 39
                      • Zemun

Originally posted by PJ
                      Kada sam rekao da neću da uzmem polisu dok ne pročitam "Posebne uslove...", agent se maltene uvredio! Jedva je pristao da mi da da ponesem tu brošuru, kao ne zna da li sme to da mi da, a neobavezujuću ponudu koju je odštampao, mi je rekao da ne sme da mi je da, jer na njoj stoji njegovo ime! Zamolio sam ga pokrije svoje ime i kopira ponudu, pa je onda otišao i doneo štampani primerak bez njegovih podataka. Nije ni čudo što neće da da svoj "minuli rad" kada sam čekao 30 minuta da ga napravi.
                      Kada sam ovo pisao, nisam ni gledao šta mi je agent iz Wienera dao. Samo sam video da nema njegovih podataka na vrhu.

Pre neki dan pogledam i imam šta i da vidim: u ovoj ponudi koju imam, premijska stopa nije 3.4% kao što je bila na onoj "sa imenom", već 4.86% tj. nekih 24k din veća cena.

Počinjem da verujem da su ove kasko ponude predviđene isključivo za ljude koji imaju obavezu (iz nekog razloga) da sklope ugovor o osiguranju.

Heinz, za mene je ideja kasko osiguranja i bila da ne razmišljam o šteti, a ne da kalkulišem šta ću da prijavim, a šta ne.
                      Iskoristim jednu naplatu i neko mi odvali retrovizor....nije baš da mogu da vozim bez njega, a vrednost je ni da ga sam platim, ni da ga naplatim od osiguranja.

Ja sam mislio da sve to mnogo drugačije funkcioniše.

Dren, ne znam koliki popust na osnovnu premiju dobijaš sa 30% učešća, ali ako prihvatiš da platiš trećinu štete, čemu onda plaćanje kaska?

Kako stvari stoje, nastavljam da se uzdam u sreću i nisam nigde platio polisu. Naravno, nikad nije kasno...

Comment

• Heinz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 1027
                        • Beograd, Voždovac
                        • Avensis 2.0 D4D

Izbor je prost, i samo je tvoj
                        Ne razmišljam o tome kako da za****m Dunav sa farbanjem vrata zbog jedne ogrebotine, nego kako da se pokrije šteta u slučaju ne daj Bože nečega... A znam kakve su cene i rada i delova.

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Pa to sa ucescem i kazem, moji poznanici su imali par iskustava sa "minimalnim ucescem" u steti od 10%. Mislili ljudi da ako to tako pise, onda je to da na stetu od 2000 EUR, oni plate 200 EUR, a osiguranje 1800...

Cvrrrrrrrrrrc

Kad ono, sitna slova u stvari znace da do stete od 2000 EUR (10%, od 20.000 EUR vrijednosti auta) ti sam snosis troskove, a ako je vise, onda i oni nesto potrose... A godisnja premija nije toliko razlicita, tj. umjesto npr. 1000 EUR godisnjeg full-kasko-a, ovo je placeno 700, sto opet nije jeftino, a pokrice realno puno manje... Barem za vecinu uobicajenih steta...

Ja da ga placam, platio bih malo vise, ali da ne razmisljamo koliko cu ja da ucestvujem, dakle ne interesuje me nista, lovu na sunce (Suncani nacin isplate)....

Comment

• Heinz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 1027
                            • Beograd, Voždovac
                            • Avensis 2.0 D4D

Da, da, ima toga. Npr. Delta Generali ima to sa učešćem definisano i kao minimalni iznos učešća u šteti (za 5% 50€, za 10% 100€, za 20% 250€).

Comment

Pozdrav svima!

Citam ovu temu i razbio sam neke iluzije u vezi KASKO osiguranja.

Iluzije su se sastojale iz "ocekivanja" da KASKO osiguranje pokriva svaku ogrebotinu na automobilu u toku kasko-godine. A izgleda da tako ne stoje stvari.

Da li imate neka pozitivna iskustva sa osiguravajucim kucama i kasko osiguranjem??

p.s. vidim da su neki hvalili Wienner osiguranje dok su neki govorili suprotno - sta je istina?

Pozdrav svima

Comment

Pojedini mi predlazu da svedem izbor na:

Wienner ili Uniqa

Ima li nekakvih iskustava??

Comment

Working...
                                X