Kasko osiguranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Ja sam zadovoljan Wienner-om.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Originally posted by prolupator
      Ja sam zadovoljan Wienner-om.
      A jel Winner ima onu klauzulu da dozvoljava 2-3 isplate stete godisnje?

Ili moze beskonacno puta, cak i za ogrebotine... ?

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Verovatno iam igranka oko same cene polise i sl.
        Moj slucaj je ovakav: 5% ili 20e pa sta bude vece...
        Moras da odes i pitas taksativno stavku po stavku i to svako osiguranje...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

To sa klauzulama i uslovima moras sam pitati, i to svakoga ponaosob, jer ima razlika u ugovorima, pa da ne saznas za njih prekasno...

Kolegica me nije slusala kada je osiguravala auto, pa je otisla u kucu koja joj daje 1 stetu godisnje, ali barem sva ostecenja mozes prijaviti zajedno, a kod nje je 3 ogrebotine na 3 strane auta, plus ciknuta sofersajba... U osiguranju su joj rekli da joj mozda nije glupo da saceka i novembar, pred kraj osiguranja, pa da onda sve prijavi...

A ja sam joj savjetovao kucu sa limitom od 2 stetna dogadjaja godisnje, bez ucesca...

Comment

• yoopie
            CBC Član
            • 21.05.2008
            • 86
            • Novi Beograd

U procesu sam potrage za po mene najboljom polisom, ali pala mi na pamet jedna loša situacija sa (99% sam siguran) Dunavom. Naime, u prošloj firmi je korišćen auto koji je uzet nov na lizing uz naravno kasko. Posle nesreće je stradala originalna alu felna i guma, ostale štete se iskreno ne sećam. Uviđaj je izvršen, auto je odvežen kod osiguravajuće kuće i sledi po meni najveća glupost: za pocepanu gumu su ponudili 50% pokrića pri kupovini nove uz objašnjenje da je imala još šare. WTF Kakve veze ima koliko je mogla da tera kad više nije ni za šta? Neću da krivim dušu, nisam upućen u detalje polise i ostalu birokratiju, ali meni to deluje kao blago rečeno prevara ili planirana obmana klijenta kroz zloglasne sitno kucane napomene.
            Stoka iz Bloka

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Po meni je to OK. Kako ti vrednost automobila u proceni ukupnestete nija ista tokom celog kasko perioda jer auto stari i trosi se, sto bi bilo razlicito s gumom ?! Gumu du mogli i da ne priznaju...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

A ako i priznaju gumu ko jos menja JEDNU gumu kad se menjaju najmanje u paru.
                Takodje nije jasno gde se to i kako kupuje JEDNA recimo aluminijumska felna. Ako se uopste nadje koliko kosta?
                Naravno da kasko osiguranje NE ide u prilog nikome osim osiguravajucem drustvu i najvise DRZAVI u kojoj se ono nalazi.
                Takodje nikad ne ide u prilog vlasnicima auta da ne paze sta rade jer su kasko osigurani o cemu mnogi ne razmisljaju uopste. Racunaju, platili su SVE.
                To bi mogao da bude cak i OPASAN osecaj sigurnosti.

Comment

Posle informisanja kod DDOR, Wiener, Uniqa i Delta Gener. izbor je pao na:

Wiener.

Ucesce u svakoj steti je 5% ili 20eur (sta je vece). Naravno, sto je veci broj koriscenja osiguranja to se sledeca premija osiguranja povecava.

Samo nadam se da se ono "5% ucesca" ne preokrene na nacin na koji je Dren opisao: (mada sam ih konkretno pitao i kazu da nije tako: vasih je 5% od stete, nasih je 95% od stete)

Originally posted by Dren
                  Pa to sa ucescem i kazem, moji poznanici su imali par iskustava sa "minimalnim ucescem" u steti od 10%. Mislili ljudi da ako to tako pise, onda je to da na stetu od 2000 EUR, oni plate 200 EUR, a osiguranje 1800...

Cvrrrrrrrrrrc

Kad ono, sitna slova u stvari znace da do stete od 2000 EUR (10%, od 20.000 EUR vrijednosti auta) ti sam snosis troskove, a ako je vise, onda i oni nesto potrose... A godisnja premija nije toliko razlicita, tj. umjesto npr. 1000 EUR godisnjeg full-kasko-a, ovo je placeno 700, sto opet nije jeftino, a pokrice realno puno manje... Barem za vecinu uobicajenih steta...

Ja da ga placam, platio bih malo vise, ali da ne razmisljamo koliko cu ja da ucestvujem, dakle ne interesuje me nista, lovu na sunce (Suncani nacin isplate)....

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Pa jesi li citao sve clanove ugovora koji si potpisao ??? Tamo bi tako nesto moralo jasno i nedvosmisleno pisati...? Hajd' sad fino na citanje svih clanova ugovora, a ne da te (ne daj boze) ****ju k'o ovcu...

Ako je to tako kako si napisao, to je onda OK, tj. prilicno posteno...

Comment

Nisam jos otisao na potpisivanje.

Ovo su informacije preko telefona.

Kada odem tamo, prenecu utiske..

Comment

• Dren
                        CBC Senator XXL
                        • 24.08.2005
                        • 1068
                        • Sarajevo

Dobro, i bolje je tako... Prije potpisivanja, fino procitaj uslove u ugovoru (to bude bar 3-4 strane), i fino trazi od "malog" kod kojeg to zavrsavas da ti on u tekstu to nadje...!

Na sudu vrijedi samo sto je napisano u ugovoru, tako da ono sto ti je neko na telefon rekao... Ne daj da te zbrzaju, nije to 220 dinara, pa da ih bacis kroz prozor...

Comment

• yoopie
                          CBC Član
                          • 21.05.2008
                          • 86
                          • Novi Beograd

Originally posted by dranix
                          A ako i priznaju gumu ko jos menja JEDNU gumu kad se menjaju najmanje u paru.
                          Slažem se, ali u situaciji sa novim autom, logično novim gumama na njemu, nema drastične razlike.

Originally posted by dranix
                          Takodje nije jasno gde se to i kako kupuje JEDNA recimo aluminijumska felna. Ako se uopste nadje koliko kosta?
                          Kako ti nije jasno? Poručiš kod uvoznika s obzirom da je fabrička, a kupuje se opušteno, parama vlasnika auta
                          Stoka iz Bloka

Comment

• Heinz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 1027
                            • Beograd, Voždovac
                            • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by yoopie
                            U procesu sam potrage za po mene najboljom polisom, ali pala mi na pamet jedna loša situacija sa (99% sam siguran) Dunavom. Naime, u prošloj firmi je korišćen auto koji je uzet nov na lizing uz naravno kasko. Posle nesreće je stradala originalna alu felna i guma, ostale štete se iskreno ne sećam. Uviđaj je izvršen, auto je odvežen kod osiguravajuće kuće i sledi po meni najveća glupost: za pocepanu gumu su ponudili 50% pokrića pri kupovini nove uz objašnjenje da je imala još šare. WTF Kakve veze ima koliko je mogla da tera kad više nije ni za šta? Neću da krivim dušu, nisam upućen u detalje polise i ostalu birokratiju, ali meni to deluje kao blago rečeno prevara ili planirana obmana klijenta kroz zloglasne sitno kucane napomene.
                            Na te potrošne delove ide amortizacija.
                            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• aivan
                              CBC Senator
                              • 28.02.2006
                              • 247
                              • Bograd, Mirijevo

Da nastavim u ovoj temi ...

Juce sam zvao nekoliko osiguravajucih kuca u jalovom pokusaju da odlucim gde da uplatim kasko osiguranje za nov auto.

Naravno, informacije su sture i tako to ... ali jedna stvar mi je definitivno upala u oci:

Da li neko ima ideju zasto AMS osiguranje kosta skoro duplo vise nego neka druga osiguranja (Dunav, Wiener ..). Na primer, AMS trazi oko 55.000 din dok ostali traze oko 35.000 din. Osim toga, AMS zahteva da se na vozilo instalira neki vid zastite (dakle alarm, sapa, multilock, i tako dalje .. kao sta god se dogovorimo), doduse ucestvuju u ceni ugradnje sa 50% ili manje ... ali ljudi, ja hocu kasko da ne bih morao da stavljam sve te gluposti .. u cemu je fazon?

Da li AMS ima ikakvo opravdanje za tako visoke cene (i dodatne uslove)? Jel ima neko ovo osiguranje pa da objasni o cemu se radi?

Inace, ja cu verovatno uzeti Wiener .. normalna cena a vidim da ga neki vec koriste ... (plus nemaju dodatne uslove, tipa alarmi, ili da mora i obavezno osigranje kod njih da bude - sto neki takodje traze)
                              Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Dren
                                CBC Senator XXL
                                • 24.08.2005
                                • 1068
                                • Sarajevo

Pa odaberi ono sto je za tebe najpovoljnije nakon puno ispitivanja i konsultacija, ovdje je bilo i konkretnih slucajeva izbora, pa ne sumnjam da imas neku sliku... SVe sto imas da pitas, pitaj, a kada se sjetis jos necega, zapisi pa pitaj kad budes u prvoj prilici... Sva "sitna slova" iz ugovora procitaj od slova do slova prije nego potpises ugovor.

Raspitaj se i kako racunaju amortizaciju auta pri eventualnoj isplati, sta tacno (koliko) znaci fransiza (tvoje ucesce u steti) u slucaju "Ne daj Boze"... Neke firme ce ti dati i dodatnih do 10% popusta na kasko ako si i osnovno osiguranje platio kod njih (barem u vecini drzava u okolini to vazi...), ali ti mozda to ne spomenu ako ne pitas. Pitaj sve, cak i upitaj: "Sta mi vasa kuca nudi da se BAS kod VAS osiguram", direktno. Mozda ce morati zvati sefa, ali neka ga zove ako mozes dobiti neki popust...

O AMS osiguranju ti ne mogu nista reci, nazalost...

Comment

Working...
                                X