Lancia Delta - Suvereni Sampion!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Znali se koliko ih je u cabrio verziji proizvedeno i kolika je cijena?
    Nazalost, samo 2 kom, a s` obzirom na "seriju" mislim da je cena prava sitnica.

Evo i jedine blindirane delte!

http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Originally posted by RS-6
      Evo jos koje slike?

Dvoje vrata?!?! Ne znam da li sam ja neinformisan ili je ovo photoshop?
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• RS-6
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2005
        • 581
        • Montenegro-Bar
        • 2x AR I BMW 330XI

Moguce daje photoshop,jer ih ni ja nisam gledao sa dvoje vrata.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

Kako god da je, auto izgleda nenormalno!
          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Red Beast
            CBC Veteran
            • 18.06.2005
            • 102
            • NBGD/45 Garaza: Nissan Patrol Y60 Custom, Lada Niva Custom, Nissan X-Trail 2.2, BMW E30*B27

Originally posted by IvanT
            ?? Koliko sam ja upoznat >>>

Lancia Delta Integrale Evo Cabrio je "unikatni" primerak koji je napravljen specijalno za predsednika fiata Anjelija.
            Slike su iz muzeja u torinu.

Comment

• Red Beast
              CBC Veteran
              • 18.06.2005
              • 102
              • NBGD/45 Garaza: Nissan Patrol Y60 Custom, Lada Niva Custom, Nissan X-Trail 2.2, BMW E30*B27

FOTO TRIBUTE TO
              L A N C I A D E L T A HF

***THE*END***

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by Red Beast
                Originally posted by IvanT
                ?? Koliko sam ja upoznat >>>

Lancia Delta Integrale Evo Cabrio je "unikatni" primerak koji je napravljen specijalno za predsednika fiata Anjelija.
                Slike su iz muzeja u torinu.

Delta Evo Cabrio

Di questo modello si sa molto poco e per adesso abbiamo anche poche foto;

immatricolata il 27/07/1992 151cw (quindi ? una comunissima motorizzazione evo1 non kat), cambio manuale (non sequenziale come dicono alcuni), assemblata all'officina Pilotta di Torino.

Realizzata in ESEMPLARE UNICO nel 1992 per l'Avvocato Agnelli seguendo le caratteristiche tecniche delle gruppo C. Infatti ha un motore di 250cv con cambio manuale e assetto. Inizialmente aveva la doppia livrea blu/nero della famiglia, una lungo le portiere in prossimit? della nervatura, l'altra avvolgeva il cofano bagagli all'altezza della linea di cintura. Tuttavia quest'ultima dopo pochi mesi venne fatta rimuovere dall'avvocato perch? non gli piaceva, inoltre l'avvocato in estate faceva coprire i sedili , cosi come faceva con
                a testarossa cabrio, con dei coprisedili color panna per ridurre il calore provocato dai raggi solari.

Anche il modellino e super limitato, sembra ce ne siano due.
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Red Beast
                  CBC Veteran
                  • 18.06.2005
                  • 102

e imenjace jos da nam prevedes

Mislim da je bitna poslednja rec "DUE".
                  Grazzia signore Ivan

Comment

• Karbo
                    CBC Senator
                    • 16.02.2006
                    • 225
                    • Sydney - Land of Downunder

Saab Lancia 600 GLS

I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
                    a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
                    It will take your breath away!!!
                    by David E. Davis

Comment

• herman
                      CBC Član
                      • 21.07.2006
                      • 15
                      • Split

Evo moj tekst o Lanciji 4WD, povijest i razvoj. Uživajte!

__________________________________________________ _______________________

Prva Lancia Delta predstavljena novinarima na Fiatovoj test-stazi 1981 godine. Taj je model bio pokretan karburatorskom verzijom 1.6 litrenog motora iz kojeg je proizašla 2WD Delta Turbo. Konačna verzija HF 4WD motora predstavljena je 1986 godine. Pokretao je 2-litreni turbo motor sa 165 konjskih snaga, preuzet iz Theme Turbo. Bila je lako prepoznatljiva po okruglim svjetlima, bočnim spojlerima i drugačijom maskom.

1986 godina je donjela neočekivano ukidanje grupe B kao najviši stupanj rally-ja. Otvorena je nova grupa A. Lancijin izbor je bio jasan, Delta. 1987 godine Delta dolazi u rally vode. Zbog homologacije, Lancia je morala proizvesti 5000 takvih modela. Promjene su sljedile na kočnicama, ovjesu, prijenosu i masi vozila. Rally modeli su u odnosu na cestovne modele imali 260 konjskih snaga. Delta HF 4WD je dominirala sezonu 1987 osvojivši 1 mjesto u poretku vozača i konstruktora u dvije grupe, A i N. Ali Delta je bila ograničena u budućnosti pa su uslijedile nove izmjene. Promjene su bile vidljive na kotačima, dovodu zraka i na masi vozila. Delta je za homologaciju opet morala proizvesti još 5000 komada.

Na autoshowu u Frankfurtu 1987 predstavljena je Delta HF integrale.Vizualno se razlikovala po proširanim blatobranima na svakom kotaču što je zahtjevalo o novi prednji branik što je pridonijelo boljem dovodu zraka . Promjene na motoru sljedile su nova turbina, Garrett T3 sa većim intercoolerom proizvodivši 185 konjskih snaga. To je za sobom povlačilo nove kočnice i promjene na ovjesu.

Lancia je u rally sezonu 1987 godine ušla sa novim promjenama na Delti. Novi, veći kotači, ovjes i bolje hlađenje i 6-brzinski ZF-ov mjenjač. Snaga je narasla sa 260 na 280 konjskih snaga. Takav model je korišten u Portugalu, završivši pobjedom. HF 4WD zamjenjen je Integrale pognom, proizvevši još 5000 komda. Snaga je povećana na 290 ks. Kvačilo se više nije koristilo, tako da je Delta imala samo dvije pedale. Kružile su glasine o 16v motoru.

Na Geneva motorshowu predstavljena je Delta HF integrale 16v. Promjene su sljedile na ispušnom sustavu, Garrett T3 sa overboostom sa elektronički kontroliranim waste-gate ventilom. Osim motora, integrale je dobila i ABS, promjene na ovjesu. Snaga je bila 47% u korist prednjih kotača i 53 posto na zadnje kotače. Snaga je iznosila 200 ks.

Deltin rally model sa četiri ventila po cilindru razvijao je snagu od 295 ks, dok su FIA-ina ograničenja bila postavljena na 300 ks. Od prethodnih se razlikovala novom, crvenom bojom sa Martini naljepnicama. Automobil je debitirao na rallyju u San Remu. Ponovno osvaja prvo mjesto u poretku u konstruktorima 1990 godine. U sezonu 1991 Delta je ušla sa elektronički kontroliranim središnjim diferencijalom, vodom hlađenim kočnicama i novi branicima.Ponovno osvaja prvenstvo.

Nova verzija cestovne verzije dolazi 1991 godine, oznake Evoluzone ili samo Evo. Vanjskim izgledom se razlikovala još širim blatobranima sa otvorima iza kotača, većim kotačima, bočnim i stražnjim spojlerima i novim farovima. Mehanički se razlikovala po drugačijem prednjem ovjesu, novim, većim kočnicama sa četveroklipnim čeljustima i većim diskovima i novim servo sustavom. Delta je razvijala 210 ks zahvaljujući promjenama na ispušnom sustavu.

Krajem 1991 godine Lancia se povlači iz rallyja. Ali 1992 Jolly Club nastavlja voziti uz pomoć Martinija i Lancie. Delta nastavlja sa pobjedama. U listopadu 1992 godine Lancia se službeno povlači iz rallyja donirajući svu opremu Jolly Club teamu. Povlačenjem Lancie, povlači se i Martini. Jolly Club samostalno ulazi u sezonu 1993 ali ne uspjeva je osvojiti zbog moćnije i modernije konkurencije. Delta vozi mnogim nacionalnim natjecanjima sve do 2000 godine kada homologacija ističe.

Ali vratimo se na 1993 godinu i cestovnu verziju. Dio koji je bio zadužen za cestovne verzije, Chivasso prodao je dio Maggiori koja je nastavila proizvodnju Delte u suradnji sa Bertoneom. 1993 godine izlazi finalna verzija, Delta HF integrale Evo II. Razlikovala se po vodom hlađenoj turbini, i i novom sustavu ubrizgavanja. Vanjskim izgledom se razlikovala tek po 16? kotačima. Proizvodnja završava 1994 godine

U međuvremenu je proizvedeno još dosta serija koje se se razlikovale uglavnom po boji. Neke najpoznatije su Club Italia (sve tamno plave), Bianca Perlata (sve perla bijele), Gialla (sve žute), Dealers Collection (sve crvene), kao i HiFi, Lancia Club i Final Edition.

Postoji još jedna izvedba, Hyena sa svom mehanikom od Delte Evo II i novom Zagatovom šasijom koja se izrađivala u Nizuzemskoj. Proizvedeno ih je 25 komada.

Link: http://www.lancia-klub.com/forum/viewtopic.php?t=347
                      Lancia-klub forum

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Prodaje se najbolja Integrale HF Evo kod nas (bar sve ove koje sam video nisu ni do kolena ovoj). Auto je `92 godiste, u potpuno fabrickom stanju, grafitno siva metalik, koza unutra izvanredna, felne u izvanrednom stanju, prva boja, presao 86000km. Znam od prvog dana kada se pojavio u Srbiji i koliko mi je poznato promenika je tri vlasnika, od kojih su prvi i treci beskompromisni manijaci za odrzavanje kola. Posto sam prosao kolima nisam video telefon (ima papiric na njemu), ali auto se moze videti vecinom dana u Svetogorskoj ulici. Pretpostavljam da cena nece biti niska, ali auto je izuzetan. Steta sto nemam neke pare sa strane i veliku garazu inace bi je kupio iz cistog gushta.

Comment

• Nigy
                          CBC Senator XXL
                          • 13.04.2006
                          • 921
                          • BGD

Dve savrseno ocuvane na tako malom prostoru???
                          U Hilandarskoj se vec par godina moze videti crna, cak sam prosle godine i zaskocio vlasnika sa pitanjem da li ima nameru da je proda...
                          Da, auto mojih snova, samo da je malo vise para...

Originally posted by Jovana
                          Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Izvinjavam se - Hilandarska je, nije Svetogorska...jedino nije crna, nego grafit siva metalik. Juce sam je zagledao...savrsenstvo.

Comment

• Nigy
                              CBC Senator XXL
                              • 13.04.2006
                              • 921
                              • BGD

Hm, moguce da je to ta, samo bih mogao da se zakunem da je crna...
                              (mada, mozda sam i daltonista! )
                              U svakom slucaju, ako pricamo o istoj, savrseno ocuvan primerak za razliku od one zute u Ratka Mitrovica (mada je ova druga nesto stariji model) koja je vec mesecima nepokretna.

Originally posted by Jovana
                              Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• starac vujadin
                                CBC Senator XXL
                                • 27.08.2005
                                • 2617
                                • Stari grad

Pricao sam sa covekom, drugi je vlasnik, dobija se zimski set guma pride...cena je prava sitnica - 13000. Pogledao sam na mobile.de, takve se krecu od 12, pa na dalje. Auto kao auto i vredi toliko, ali u ovoj zemlji ce tesko da dobije toliko para za nju.

Comment

Working...
                                X