Fino, ali za takvo nešto napravit trebalo bi puno ojačat karoseriju
ZASTAVA 101,128
Collapse
X
-
-
1973' FIAT 128 SL Coupe
ENGINE
Fiat Ritmo 1500cc
Tubular Exhaust (header)
Some Tuning
TRANSMISSION
Fiat Regata 100 5-speed
SUSPENSION
Fiat 127 Struts w/ VW Golf GTI Insert
Custom Lowering Springs
Rear End Lowered and Stiffened Leaf Added
Reaction Bars Added to Rear Wishbones with Uniballs (to help stability in braking)
WHEELS&TYRES
Minilites 165/70-13
Yellow Steel Rims 205/60-13 and 185/60-13
BRAKES
Front Discs/Rear Drums
BODY
Bumpers Removed
Fiat 127 Signal Lights Integrated in the Front Panel
Some pipes welded in the engine compartment to make the front stronger (so that it doesn't flex when you turn the wheels
INTERIOR
Racing seat
4-point Safety Belt
New Upholstery
Comment
-
-
1978 Fiat 128 4-door Sedan Racecar
ENGINE
Ritmo 1500 SOHC
Lightened and Balanced Internals
Total-seal Rings
Kolbenschmitt Flat-top Pistons, 11.8:1
1116 Head w/ 40mm Intake, 34mm Exhaust Valves, Cosworth Springs, Alloy Retainers
Ports Are Very Big: Inlet flow 150cfm max, Exhaust 136cfm max
Alquati 54/92, 81/51 Camshaft
Dual 45 DCOE Weber Carbs
Exhaust: 1-5/8" Primaries 38" Long into 2-1/4" Pipe, One Turboflow Muffler
Flywheel Made from 4140, 9.9 lbs, Very Strong
Kevlar Clutch, Ceramic Button Plate w/ Uno Turbo Sprung Center
Bosch Distributor w/ Locked Advance
MSD Timing Computer and MSD 6AL
TRANSMISSION
4speed (Uno Turbo 5-speed in the future)
SUSPENSION
Lowered Front & Rear (cut springs up front, spacer blocks in rear)
3-leaf Rear Spring
Urethane Bushings
Struts Have Heavier Oil
WHEELS&TYRES
Stilauto Racing 15x7 Wheels
Yokohama 195/45-15s on Front, Toyo 195/50-15s on Rear
BRAKES
Rear Disc Conversion w/ 124 Calipers
Metal King Pads
BODY
Converted Rear Tail Lights to Twin Round Lights from 850 Coupe
Dechromed and Bumpers Removed
Fabricated Front Indicators & Hella Inserts for Headlights
Honeycomb Grille
Bonnet and Boot (hood & trunk) Pinned for Easy Removal
Windows are 3mm Lexan, Except Standard Front Windshield
Vents Below Windshield Removed (rust traps)
Doors Stripped - Fairly Light
Boot Floor is Aluminum
Engine Bay has Plate Reinforcing & Gussets
Weight: 750kg (1650 lb) and will get lighter with composite bonnet & boot lid
INTERIOR
Full Roll Cage
Race Seats
5-Point TRW Harnesses
Dashboard Fabricated from 0.6mm Aluminum
Interior Gutted
Shifter Modified for Short Throw
Comment
-
-
kada smo vetj kod karburatora i ja bih voleo da saznam gde se to mozhe nabaviti ... ?
i da li mozhe na 45 motor ? ako menjam glavu i stavim od una 45 ... zbog ususne grane ??
mislim .. sve mozhe pitanje je samo koliko para se ulozhi ... nego chisto me zanima da li neko ima neko "pametnije"
reshenje"Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
e sad ne znam koji motor ti imas ali za fice su najbolji delortovi karburatori oni sto su se na abarta stavljali. imam negde kod dede u kuci uputstvo kako se pravi nacionalna klasa do 785 kubika ako te zanima. cak pise sta je dozvoljeno na trkama a sta ne kako se budzi i to dozvoljeno i to nedozvoljeno. treba samo iskopati taj magazin na prolece... imam i za keca klasu 1150ccm. ne razumem se puno u fice ali raspitaj se za te delort karburatore mislim da su italijanski
Comment
-
-
ja kod mene na fici vozim delorta samo sto nije onaj koji se stavljao na abartha ali ipak je delort inace 30-ica sa nekom polu ajnspric diznom je*em li ga sta je i kako i otkud to na mom autu ali kad sam ga kupio bio je na njemu inace karburator je extra u poredjenju sa klasicnom IPM 30-icom,probao sam obe varijante i delorto se pokazao kao bolji cak i od prepravljene 30-ice tako da ga sad vozim i ne skidam vise.....predpostavljam da je to od nekog starog fiata.....
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Comment
-
-
2 acquiles
lepo je to sve za klasu do 785
ali ja imam 905 ... ne mogu na trke iz vishe razloga
ali ja ga budzhim za svoju dushu i voleo bih ako je ikako mogutje da stavim dupli dvogrli kao na jugitjima ...
a to bi trebalo da bude mogutje ako stavim glavu od una .. chime dobijam ususnu granu .. pa onda na to da se nekako nabudzhe ti dupli dvogri ...
problem mi je samo da ih nadjem ... pa kada vidim shta konkretno treba da se budzhi da znam na chemu sam ..
ali do tada tju da se rapitam za te delroto .. ja sada imam webera .. rekao bih da je isto 30 .. kupio "nov" na bubanj potoku za 1500 din .. i radi ok za sada ..."Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
...koja je kubikaza? hodxprecnik...koji blok?
Tako je donji deo napravio prakticno idealnim za visoke obrtajeMislim da mu je sada usko grlo glava jer su kanali samo 30.5mm. Mozda bi bilo bolje da su malko veci...
I izduvna grana mu je los, ali objasnio sam mu kak oda je napravi pa ce valjda to srediti. (kao ona zuta 128ica sa slikovima).
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
...stalno sam razmisljao o ovakvoj koncepciji (mislim na polumotor)......zaista prava stvar...s tim sto postoji i ona kombinacija sa klipovima od vektre 86mm koji su bas dosta plici od standardnih i puno laksi, verovao ili ne, sa ekcentricnom caurom male pesnice staje u standardni 1.3 blok sa radilicom od 1.6 (da l bese 67mm)...
...vidis, po nekoj prepuruci Dr. Boosta izduvna cev sa kanalom treba da ima istu zapreminu kao i cilindar i da se cevi spajaju pod uglom od 15 stepeni (4 u 1)...pa to bi mozda trebalo da bude neka osnova za pocetak...
...sto se kanala tice......4 grla...mislim da je sasvim OK...po nekoj proceni u odnosu na hibrida...
Comment
-
-
Boost =>
Kad pricamo o kolektoru i extraktoima , mora se uzeti u obzir:
Zapremina po cilindru.
Promer izduvnih kanala u glavi, tj. njihova zapremina.
Tada se racuna da promer cevi za extraktor bude zapremine zajedno za zapreminom kanala u glavi - (minus) 3-4% u odnosu na zapreminu cilindra.
Ugao kolektora gde se cevi sastaju treba da bude 15 +/- 1 stepen. (radje 14 nego 16
Eto sad imate recept, i najbolji efekat je da budu cevi promera kao i izduvni kanali da nebi dolazilo do promene brzine gasova u prelaznom delu koji se inace odradi da ima portmachning.
Cevi moraju biti iste duzine.
4 u 1 moze da se izvede sa pulsesplitom, dakle da se razdeli 2+2 sto daje skoro isti efekat kao 4 u 2 u 1
Comment
-
-
sad radim fiata kupea za drag kontam kad ga iskidam posto je mator da se motor prebaci. razmisljam o tome da se od z128 napravi neko ludilo sa fiatovim delovima, mislim da se pocupa sve osim jednog sedista, napravi se roll. pravi li zastava 128 sa dvoje vrata??? ima li neka net adresa pa da se to poruci ili slicno ili eventualno samo skoljka???
Comment
-
-
nesto ste se mnogo ucutali aj malo da ubacimo neke nove slicice i komentare da se malo ozive teme........evo jedne extra kecige na koju sam naleteo na netu
......
....felne i vinili su mi extra,inace felne su 17" sa gumama 205/40...motor je 1.6 nepoznate konjaze sa klipovima od golfa 2.0 gti inace performanse nisu nesto posebno ali nije ni lose... max spd 190km/h, ubrzanje 9sec, na 400m 16.8 sec....Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Comment
-
Comment