e ti dobri drugari pa jos elektricari,imam i ja jednog koji kad mu nesto treba ako moze odma a kad meni treba onda zavlaci par dana pa kad ga navatam sve se nesto zgleda,kad mi je crklo svetlo u kabini,gledao je sat vremena u onaj relej i na kraju odustao kad je video da zica ulazi u onu crnu kutiju sa gomilom kablova od ARC-a
ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!
Collapse
X
-
@superfly
Eee jebi ga...., sto ne postavis neke slicice kad radis tako nesto oko auta, dobro bi doslo. . .
@JaMal
Kada sam kupio moju Ameriku nije mi blickala ni jedna lampica na displeju, prvo sam pomislio da nesto nije u redu ali se vremenom ispostavilo da je sve ispravno i da svi davaci rade??
Posle par hiljada upali mi se lampica za istrosene plocice, odmah narucim sve sa kablom posto sam uzivao u ispravnosti displeja nisam dozvolio da ga bilo sta omete. . .
Nakom zamene sve cetri plocice problem je ostao, lapica blicka i dalje, raskacim kablove spojim direktno ne gasi.....
Vec pocnem da pizzzdim i primetim jednu neverovatnu stvar...., u duzim levim krivinama lampica se sama gasi?????? Sta je sad koji kuuuurac, kako???
Ulja je uvek bilo u kocionom sistemu i to sam proveravao sto puta, e sad setim se da se problem lampice javio u isto vreme kada sam menjao akumulator, znaci zamena plocica koje su (zaboravio sam da napomenem) bile jos na 40-50% bila je bezpotrebna.
U daljoj inspekciji primetim par zicica koje su isle na plus klemu, raskiacim ocistim sredim kontakte kad pazi cudo, lamica prestade da blickaali mojoj sreca je trajala kratko, nakon deset minuta opet je pocela da zeza, opet raskacim kleme, opet isproveravam zice na plocica ma sve sto sam znao i umeo upotrebio sam da pronadjem gremlina ali nisam uspeo!!!!!
LAMPICA I DALJE BLICKA I NEMAM POJMA ZASTO???????
Comment
-
-
Problem je identifikovan i bice resen za 2-3 nedelje
TPS! me je zezao sve vreme... dakle posle kocenja i ledjenja od 2.5 sata na 10 stepeni u nadi da mogu da popravim auto da idem sutra... nadajuci se da je neki kontakt ili neka glupost slicna...
Dosao sam do TPS-a... koji je otisao i brljavi...
dakle kada se lepo nasteluje i naprska [natopi da curi na sve strane] sa wd40 i kontakt sprejem radi cirka 10 min... kad je ugrejan motor i mnogo manje... cim se osusi pocne cirkus...
dakle kada radi... i cedi se od kontakt spreja auto ne puca, vrti se lepo, ler savrsen, obrtaljka radi... kako se osusi pocne sve prethodno navedeno da luduje... tako da.. 64e nov TPS i pevanje[parce plastike i 3 zice 64e... tako je to...
]
ler sam takodje malo nastelovao... nisam znao da je toliko pipava stvar... kao da stelujesh karburatore nekad davnomali sraf veliki problemi...
posto niko nema glupu stvar na lageru jer je ovaj konektor unikatan, moram da ga narucim... i pri sledecem uvozu [2-3 nedelje] je ovde
toliko od mene sad mogu da spavam... naucio sam da se i TPS steluje danas kao i ler gas na turbu...
TS je mnogo sofisticiranija masina definitivno... ali ne ide ovoliko dobro
zakljucak je TS Turbo je ultimativno resenje...
@Tokyo
Za lampice mi ne pricaj, snimicu ti ovih dana moj arc... dakle kad su vrata otvorena i upalis auto... show program... sve lampice luduju... kineska nova godina, bilo koja vrata... kad upalis auto sa zatvorenim vratima... sve radi zavrsenonista ne svetli i sve radi samo kad treba...
logika... ne postoji...
na ts-u... sve radi savrseno ali kad je upaljena bilo koja lampica na arc-u lampica za zmigavce ne radi... ona zelena gore... kad arc ne svetli lampica zmigavaca radiludnica...
znas sta je cudno...
sve bitne elektronske delove od table za osigurace, konektore, ecu-ove itd su naravili nemci... tehnicki gledano italijani su samo sve spojili zicama... i tu su cak zajebalii kliker da ima struju neku bi pokvarili
Comment
-
-
Znash shta? Mozhda se gadja neshto od Saaba itd, jesi li Googlao malchice..?
Comment
-
-
Jesam...
To Univerzalni Bosch deo samo sa nestandardnim konektorom... dakle da ima obican muski bosch konektor pasovao bi sa raznih kola... ukljucujuci VW, audi itd... ali ovaj ima zice na sebi... tako da ga svi pametni nisu koristili... jer ipak je bolje imati standardizovan deo... ali alfa ne misli tako
to je to djubre...
Alfa ga prodaje za 145e
Bosch ga prodaje za 64e
Videcu koliko nashi krimosi traze za ovo... jer ipak srbija je nekada skuplja od nemacke
Samo moram danas da proverim da li je 003 ili 004, razlikuju se po pravcu rotacije... CV ili CCV... mislim da je 004, pise na nekom sajtu, ali provericu raspored zica danas po katalogu za svaki slucaj... Posto na senzoru ne pise nista...
Comment
-
-
imam plan da kompletno sredim limariju tako da ce auto zasad ostat u garazi. vozim se sa civilnom 75icom.
sto se tice TS motoram to je u sustini isti motor kao 1.8 t samo malo dotjeran, idealan je za trubo. nesto smo radili takvog ali smo odustali jer nemamo auto za isprobavanje (moja crvena je trebala bit namijenjena za to)
sad je sve skinuto i ceka neki auto da se ugradi .TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
nova stranica
Comment
-
-
Vidish da je digao uzbunu da ne krenesh sa otvorenim vratima!
Bez zezanja, nikad nisam otvarao taj arc panel, ali ako je pozadi neka shtampana plocha sigurno joj fali masa.
Superfly: Hajde bre napravite TS turbo, pa da krenemo u masovne konverzije! Bash bih voleo da imam jednu TS-icu pa da experimentishem!
Comment
-
-
Ako neces da sacekas dve tri godine da skupim dovoljno kesha rado cu te pustiti da dragovoljno odradis tu konverziju na mom autu
Na ARCu inace sa gornje desne strane pise i (barem na mom) BORG...
Tako daa.... Resistance is futile! Prepare to be assimillated!
Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
-
Heh... moram podeliti svoje odusevljenje sa vama...
Bosch vishe ne pravi ovaj TPS, proizvodnja je prestala 12/2006...
a da stvar bude jos gora... vlasnici 1.8t, 2.5 i 3.0 motora iz 75/164 ere mogu da se slikaju i sa kvacilom... sasch je takodje prestao da pravi sve delove clutch kita za pomenute motore
tako da... veselo...
alfa takodje nema u katalogu vishe to kao rezervni deo...
tako da moram da vidim da li mogu TS-ov TPS da prilagodim na TB-a, preko nekog adaptera... posto njih ima da se nadju...
za divno cudo delova za TS ima koliko hoces...skoro sve moze da se naruchi...
Comment
-
-
mislim da ti pase bilo koji tps jer su to sklopke a ne potenciometri. zasto ne rastepes svoj i vidis u cemu je greska. ima 3 polozaja. pusten gas za cut off, 3/4 gasa i puni gasTS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
nova stranica
Comment
-
-
prvo zato sto je zalemljen, odnosno izliven... pokusaj otvaranja bi 50% bio fatalan
a drugo jer je linearni potenciometar... a ne switch... cita sve vreme... za cut off imam poseban mali switch pored... a onda se ovaj potenciometar steluje sa njim i bez njega... takodje nece da radi kako treba, pali se veoma tesko cak ako ovaj nije nastelovan sa multimetrom...
kada otkacim sve... ili ostavim samo mali switch... ne mozes ni 2500 da dobijes... gusi se, guta gas, ne reaguje... itd... ne moze da se vozi bez njega... ni ler ne radi kako treba bez njega...
vidis kako ide....:
EDIT:
TS ima Switch Type... tako da nikako ne odgovara... ima jedan slican... po karakteristikama, dovoljno da bi radio... isto 3 konektora, i to je bosch motorsport division, samo da vidim koliko je on para i da li moze da se dobije kod nas...
Comment
-
Comment