ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nigy
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2006
    • 921
    • BGD

Vec vidim nekog analiticara:
    Od 4 AR 75 TURBO u Srbiji, jedna ima SAAB-ov motor, druga Opelov, treca Fiatov, a za cetvrtu se ne zna ni da li u opste ima motor.

Originally posted by Jovana
    Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• JaMaL
      CBC Senator XXL
      • 14.04.2007
      • 448
      • JaMaL

Heh nece biti...

ovako, problem ide dalje...

lik iz nemacke iz boscha mi je rekao da je ovaj ili isti takav samo sa drugim konektorom senzor je isao na nekog bmw-a. ali on ne zna kog jer im ne pise to u katalogu samo broj dela bmw-ovog... a to je xx xx 4263502 gde je xx xx oznaka serije i modela koji oni nemaju u katalogu...

gledao sam u online katalogu ali bmw nema delove koji pocinju sa 426... mora da je neka greska u kucanju... od strane boscha... ili katalozi ne idu tako daleko u proslost, jedini problem je sad naci od kog bmw-a je ovaj senzor... kapiram da ima vishe bmw-a nego ar75 turbo na otpadima

dakle resenje je ispod nekog krsha na otpadu...

mora biti nesto jako sto je imalo tada potrebu za tim... 2500-5000 ccm-a

325i-750i od 1984-1990... koji je dobro pitanje.. ima ih milion...

Comment

• ljube-kugla
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 1531
        • batajnica

Originally posted by Nigy
        Vec vidim nekog analiticara:
        Od 4 AR 75 TURBO u Srbiji, jedna ima SAAB-ov motor, druga Opelov, treca Fiatov, a za cetvrtu se ne zna ni da li u opste ima motor.
        jel postoje neke slike tih 75-ica,ili bilo kakav podatak o snazi i performansama
        ko na nas krene iz mesta je naje&o
        a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Nigy
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2006
          • 921
          • BGD

Mislio sam na nase tri u klubu i onu jadnicu koju nisam hteo da vidim.

Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• TOKYO
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2006
            • 1696
            • Beograd- NBGD

Originally posted by ljube-kugla
            ma ubaci motor iz calibre turbo i resi problem,bar opela ima ko .... pleve
            Ima opela koliko hoces ali calibri turbo nema, a i ti motori kojih ima kostaju koliko i pola jedne dobre 75tice, zato zaboravi. . . .

@JaMal

Jedan od razloga zasto sam odustao od 75 je upravo taj. . . (delovi)

NPR E jel ima neko gumu kardana, zovi Misu ( iako znam da nema a i da ima Aleksa je vec zakopao kao ker kosku , pa sto ne zoves Shumara??? zato sto nemam nameru, zovi ovog zovi onog zovi Stil.... moze da se naruci ako je ima u italiji ako je nema onda nista =... bla,bla,bla . . . .

Tako mi je bilo za ****nu maticu zadnjueg desnog lezaja!!!

Lepo ih je imati Turbo, V6 ali samo kao auto za nedelju, za svaki dan preporuka panda 750 i to na TNG. . .
            MY ex RWD Alfa
            Drift & Donuts & Track

Comment

• ljube-kugla
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 1531
              • batajnica

Originally posted by JaMaL
              Heh nece biti...

ovako, problem ide dalje...

lik iz nemacke iz boscha mi je rekao da je ovaj ili isti takav samo sa drugim konektorom senzor je isao na nekog bmw-a. ali on ne zna kog jer im ne pise to u katalogu samo broj dela bmw-ovog... a to je xx xx 4263502 gde je xx xx oznaka serije i modela koji oni nemaju u katalogu...

gledao sam u online katalogu ali bmw nema delove koji pocinju sa 426... mora da je neka greska u kucanju... od strane boscha... ili katalozi ne idu tako daleko u proslost, jedini problem je sad naci od kog bmw-a je ovaj senzor... kapiram da ima vishe bmw-a nego ar75 turbo na otpadima

dakle resenje je ispod nekog krsha na otpadu...

mora biti nesto jako sto je imalo tada potrebu za tim... 2500-5000 ccm-a

325i-750i od 1984-1990... koji je dobro pitanje.. ima ih milion...
              kod mene na jednoj garnituri karburatora je bio neki potenciomer sa tri zice,aj bas cu ga potraziti i slikati da vidis i broj

a i na opelu ima slican potenciomer sa tri pina i bio je na leptiru gasa

Comment

• kilson
                Moderator
                • 09.10.2004
                • 3216
                • NoviBGD
                • AR 75 GT

Originally posted by TOKYO
                Jedan od razloga zasto sam odustao od 75 je upravo taj. . . (delovi)
                Pfff, sve mozhe da se nadje i/ili napravi, a ako hocesh striktno fabrichka reshenja onda je to druga pricha. Mislim ono, hocesh totalno NEstandardan auto za extremno malu kintu - a delovi da padaju sa neba..? Postoji razlika izmedju entuzijazma i nezadovoljstva a ako je u pitanju hronichno oboljenje - onda biram da budem entuzijasta.

Tu gumu kardana nadjoh i uzeh (chekao 6 radnih dana), a prvi sledeci put kada budem imao problem ubacicu krst umesto gume ili ici na kardan od 2,0. Druga stvar je shto treba redovno pregledati vitalne delove pa preduprediti problem stajanja automobila. Svi znamo koji su potroshni delovi i ne znam shta je tu josh potrebno..?

JaMaLu treba potenciometar iz L-Jetronic sistema, a vecina matorih bmw-a pegla na istoj elektronici kao i 75-ica.
                Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• JaMaL
                  CBC Senator XXL
                  • 14.04.2007
                  • 448
                  • JaMaL

Nije tolika frka u potenciometru...

kolika u samom prikljucku sa donje strane... jer je u tome ceo problem... svaki leptir ima neku vrstu kraja sipke... ili je D oblik ili je X ili je kao ovaj duplo V... e sad da ja imam leptir sa tim D konektorom... onda lagano... volvo turbo, saab, porche... svaki turbo ima tps koji je potenciometar i svaki bi mi legao... ali ovaj je duplo V i u tome je caka, a i ovaj se steluje... svi ostali se samo stave... ovaj mora da se steluje, koliko god meni bilo "lako" da napravim novi konektor i drzac za tps toliko je nemoguce da napravim novi leptir u**** sa drugim zavrsetkom sipke...

nemam map senzor tako da sam zaglavljen sa ovim leptirom gasa... najlakse bi bilo promeniti ceo leptir koji vec ima neki drugi tps i sve regularno... ali ovaj komp je kalibrisan samo za ovaj promer i protok... i dzaba...

otuda problem nalazenja zamene...

mada ako je to cena... varice se nesto... sta da se radi... samo da nadjem tps koji je potenciometar... i ima 3 zice...

Comment

• TOKYO
                    CBC Senator XXL
                    • 17.07.2006
                    • 1696
                    • Beograd- NBGD

MY ex RWD Alfa
                    Drift & Donuts & Track

Comment

• ljube-kugla
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 1531
                      • batajnica

cim su tebi pocele 75-ice da se prividjaju i u snu,znaci da je jos jedan mlad zivot unisten

pardon

zarazen alfa virusom

Comment

• TOKYO
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2006
                        • 1696
                        • Beograd- NBGD

Izvinjavam se na zustim recima upucenim u nezgodnom trenutku, mozda je ovako bolje???
                        MY ex RWD Alfa
                        Drift & Donuts & Track

Comment

• ljube-kugla
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 1531
                          • batajnica

da to si u pravu,a imam takvog kuma koji auto uvek drzi opran u garage i gleda u nebo kad ce da se provoza,da nece kisa,sneg itd,izmedju ostalog vozi na benzin pa mu je i to investicija kad sipa,dok je vozio bavarca na plin nije ga gasio

pa koji ce mu onda takav auto,da uziva dok ga gleda kako trune u mestu

moja parola je ja ga pravio ja cu ga i unistiti

Comment

• Nigy
                            CBC Senator XXL
                            • 13.04.2006
                            • 921
                            • BGD

@ TOKYO
                            Ima skoro sve da se kupi a bice i u buducnosti

Malo je daleko, al' sve to stize kad se naruci. =]

Comment

• TOKYO
                              CBC Senator XXL
                              • 17.07.2006
                              • 1696
                              • Beograd- NBGD

@Nigy

Sto se tice Steve, nema veze sa nikakvom majicom, ali zaboravi sta sam ja rekao kao sto sam ja zaboravio sta si ti uradio i svi srecni. . .

Poz
                              MY ex RWD Alfa
                              Drift & Donuts & Track

Comment

• ljube-kugla
                                CBC Senator XXL
                                • 04.05.2006
                                • 1531
                                • batajnica

evo ga potenciomer sto imam