zaboravih da je juce bio petak... ne svratih do garaze... jbg... nego...
imam pitanje za Doru ili Nigy-ja... odakle turbo vuche signal za obrtnomer...?
jutros mi se desilo nesto cudno... posle 10 km pristojnog gasa i neke stani kreni voznje poceo izduv da mi se cuje drugacije... tj. kako sam zakljucio kada sam stao nije izduv vec je motor dobio drugaciju notu... kao da se paljenje promenilo... timing...
ugasio-upalio auto... resetovao sto se kaze [jbg nije windows, nije pomoglo]... prvo je sve bilo ok... i posle 2 semafora skoci mi obrtaljka na 1200-1300 rpm-a na leru... brzo blipnem gas on se vrati na 900 i posle 2 sek opet skoci na 1200-1300... varira izmedju haoticno... kada dam mali gas oko 2000 samo pocne da skace na 2000-3000-2500 i tako u krug nasumicno... stim da se auto ne cima... dakle ne skace motor na te obrtaje vec se samo obrtaljka tripuje i motor menja zvuk rada kao da menja ugao paljenja ili smesu...
auto ide normalno... mislim posle toga ga nisam terao preko 2500 rpma ali sem promene zvuka i poludele obrtaljke nista se ne desava sa radom motora... on je i dalje gladak samo se cuje kao da paljenje nije na svom mestu... kao da je smesa bogatija ili nesto... i cini mi se da trosi boga oca ali na samo 10km nisam mogao da provalim... ali imam miris viska spaljenog goriva u auspuhu...
mislim pao mi je na pamet hall senzor... ili protokomer ali protokomer nema veze sa obrtaljkom... posto turbo nema senzor radilice jer signal ide direktno samo sa hall-a ili ima jos nesto?
@ JaMaL
Ne znam, mada mislim da info vuce sa bobine...
Inace, danas imah zanimljiv dan. Pripreme za KG u 5. brzini.
Ranom zorom odoh do Vlaste da mi namontira davno kupljen downpipe, plus da stavim pletenicu. Evo fotki:
Doro, na prvoj fotki se vidi da IMASAF (ako je original) nije potrefio ugao pod kojim treba sabiti cev, pa posto po vertikali stoji pod uglom, ukrivo ide i spljosteni deo.
Inace, namestanje downpipea, fleksi cev dva parceta cevi sa rukama su izasla 5k din. Sama fleksi cev kosta 3.5k tj skoro 50e.
Mal' se nisam slogirao, pogotovu sto je na dizalici pored za neku mecku CEO izduvni sistem naplacen 10k din.
No sta cu, istresem novce i krenem put garaze da zamenim puklu prvu kardansku gumu, koju kupih dan ranije za 6.3k din. plus nosac kardana (1.8k)
Udjem u kanal, zapnem (zatekao fabricke gume =]) i skinem kardan bez skidanja izduva.
Rasklopim i vidim da je prednja guma koju kupih u auto STIL-u POLOVNA!!!
Ajd' sto je polovna (istina, verovatno je samo pokusano da se namontira), vec je neko brusilicom odfikario pinove koji ulaze u zareze na kardanu!
I to nisam provalio dok nisam pogledao kako treba da izgleda.
Znaci, tiho sam seo u cosak, sacekao da napad prodje i otisao kuci gradskim prevozom...
Od priprema u 5. brzini, sad sam u leru (bio bih u rikvercu, samo nema sta da prenese okretaje do menjaca...)
Originally posted by Jovana
Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)
pa to je da popi&dis
ja sam juce nasao dugo trazene Remsa plocice,koje nisam mogao da zamenim jer je kisa padala ceo dan a do garaze ne mogu jer je frisko izbetoniran prilaz,aprednje nejednako koce a zadnje plocice se ne gadjaju bas sa diskovima pa na noznoj i nekako koce ali rucna ne drzi uopste,a plocice se pojele nekih 2mm za kratko vreme
ko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
E JaMale meni se na twin sparku desavalo nesto tako,i to je bilo zbog struje-kad sam ocistio mase i kontakte prestalo je.A za obrtomer impuls ide sa bobine.
bijela zica ide sa bobine na obrtaljku, meni se cini ko da gubis negdje iskru, tj da ti bjezi pa ti zato i motor malo mijenja zvuk. provjeri to i provjeri mase od motora na karoseriju i prema ECU.
TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice nova stranica
e a pitanje jel mogu da stavim bobinu od twin sparka na turba? ne bi trebalo da se mnogo razlikuju... da probam da nije ona pocela da zeza...? posto nasao sam otpore i punjenje za tb bobinu ali nema za ts... pa nisam siguran u celu akciju nikada nisam probao da li su kompatibilne...
danas sam uzeo drugi akumulator... onaj mi se cinio slab a i bilo je vreme da se stavi nesto sem black horsa...
a tb bobina je 0221.600.002 a ts je 0221.600.054 sad za tb znam pocetni i finalni otpor iz uputstva ali za ts ne pishe... samo stoji - - ... sta ne kapiram ni oni sami ne znaju
Comment