Chery A3 (stize i u Srbiju)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Van
    CBC Senator XXL
    • 16.02.2007
    • 1425
    • Nbgd

Re: Chery A3 (stize i u Srbiju)

Kina je zvanicno najvece auto trziste na svetu , tako da mislim da ce oni diktirati kakvi ce se automobili proizvoditi . A sto se tehnoloskog zaostajanja tice , oni ce elegantno kupiti par poznatih svetskih proizvodjaca i problem je resen .

@ ZoranBg
    Stvarno je da tok istorije nije predvidljiv , ali je isto tako stvarno da Kina postoji 5000 godina i da jako dobro poznaje taj tok istorije , mnogo bolje nego svi ostali .
    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

nezaboravi da Nemci najbolje igraju u 90-om minutu
      kinezi su ko ih poznaje,pomalo "shunturivi" ko i mi balkanci ,tako da shto se tiche Kineza ,nikad ne reci nikad u svakom pogledu. ..njihovi "Nemci" su Japanci. A Korejanci su postigli uspeh jer su im Japanci kroz istoriju chesto popravljali krvnu sliku
      Da se oni zadovolje ako na balkanu krenu da prodaju uspeshno taj A1 ..pa laganica ..
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• mistermobil
        CBC Senator XXL
        • 09.11.2008
        • 469
        • pecinci

mali off:mislim da gresite sto se tice anycool telefona,ali nema veze..lose su kineske kopije brendiranih telefona sto valjaju po oglasima,dok je anycool nesto sasvim drugo,on je njihov brand,probijaju se na trziste i vremenom ce podici kvalitet.vec sad ima uvoznik,1god garancije,srpski meni..mislim da ce isto tako biti i sa Cheryjem,kao markom vozila,isto vazi i za njihove proizvodjace skutera i motora.samo treba malo vremena.ovaj chinez a3 uopste ne izgleda lose jos samo kad bi kostao 5000e..
        Ko leti,vrijedi
        Ko vrijedi,leti
        Ko ne leti,ne vrijedi..
        (Grunf,TNT..)

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Kinu ne treba gledati kroz dzidza-bidze u njihovim prodavnicama sirom srbije!
          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• mugos
            CBC Senator XXL
            • 18.09.2007
            • 555
            • BG/sada Novi Beograd

Tačno tako.
            Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

ljudi nemoj te se zavaravati sto se tice kineza mog dobrog druga ortak je kupio kineza (kojeg sam video svojim ocima i verujte u opste ne izgleda lose) neki kao kamionet ni marku nisam mogao da zapamtim dobio je klimu reduktor alu felne siroke jos neke dzidza bidze za nekih 11000e,e sada on se covek hvali da ga mnogo dobro sluzi covek ima neke prodavnice prelazi mnogo i jos uvek ga nigde nije ostavio a mislim da ga vec ima dve tri godine ,neko je pomenuo los kvalitet kineske robe ovde kod nas,toga ne bi bilo da je kod nas kao sto je u Hrvatskoj uveden zakon o kontroli kvaliteta robe iz uvoza kod njih u kineskim radnjama po izboru i kvalitetu robe mogli bi pozavideti i butici koji kod nas prodaju "original"robu,tako da mislim da ce chineri za vrlo kratko vreme osvojiti trziste mislim neka mi neko kaze da su svi delovi u bmw audiju i tim velikim koorporacijama proizvedeni u Nemackoj Japanu Francuskoj... meni licno se svideo taj cherry (igrom slucaja ja vozim cherry ali japanski nissanov) ima sitnih promasaja ali ako se motor bude pokazao da valja pre bih njega uzeo nego da uzmem zastavinog punta koji pocne da trosi ulje posle prvog puta do mora(takodje video svojim ocima) a i lepse izgleda.Moramo se suociti sa istinom zuti dolaze na velika vrata pozz svima

Comment

• Armageddon ///M
                CBC Senator XXL
                • 26.04.2008
                • 447
                • SRB
                • Ne

Ako mislis na Mahindru (pretpostavljam), to nije kinez.
                Ambitious but rubbish.
                http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

ne nije mahindra znam za nju,ovo je kinez znam sta je covek pricao

Comment

• Mirror
                    CBC Senator
                    • 29.01.2009
                    • 206
                    • Novi Sad

Ja isto mislim da ce se Kinezi polako nauciti, ali ne verujem sve njihove marke... i onako ih ima gomila. A videli ste sta neki od njih proizvode.
                    Ako se poput koreanaca bace na posao da poprave stvari, onda nema sta. Ako ne... onda im zelim propast , na svetu gomila auta, a da prave neko smece cisto da bi ga prodali...
                    Ovaj Chery prvi put vidim sada, i ne mogu da verujem da dobro izgleda. Ostaje videti kakvi su materijali...

Na sajmu u BG je bio onaj Shuanghuan sCEO, (mislim 2008 godina kada je usao u Srbiju..) u pocetku je bio izmedju 22000 i 24000 evra!
                    Sada mislim da su cene oko 15-16 hiljada... samo jedna Dacia razlike...

Ako zanemarimo ociglednu kradju dizajna, i neki smrad jeftine plastike i ostalih materijala... i ostali materijali nisu bolji. A ako se dobro secam ni savovi na koznim sedistima nisu pratili liniju koju treba.
                    Pod od gepeka je od neke sperploce ili...? Samo se secam da je bio uzasno tezak, i da se moralo potruditi da se zaviri kakav je rezervni tocak. Dalje ne treba pricati.

A koliko ja znam u Hrvatskoj se prodaje Great Wall Motor (model ne znam).. SUV, ali ne znam za pickup.
                    "Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" G. Carlin

Comment

• akulesevic
                      CBC Član
                      • 08.06.2010
                      • 18
                      • Novi Sad

Pre svega pozdrav svima! Nov sam na ovom forumu a učlanio sam se sada jer sam morao da vam skrenem pažnju da u principu niko od vas nije prošao blizu Tigga, Ega ili Tenga a svi imate neko "mišljenje" ili bolje rečeno predrasud o ovim automobilima samo zato što su poreklom iz Kine! Kako je moguće da neko uopšte ima mišljenje o nečemu što je video samo na slici?! Šta, Nemci i Japanci prave SAMO dobro, a Kinezi SAMO loše? Šta ćemo sa Wartburgom i Trabantom? Šta ćemo sa početcima Japanske auto industruije kad su primenjivali tehniku "kreativna imitacija", pa pogledajte gde su sad...Silom prilika sam vozio Tigga ceo dan danas i morate mi verovati kad vam kažem da MNOGO bolje izgleda uživo nego na slici! Plastika, detalji, kvalitet izrade, udobnost, performanse i oprema su bar svetlosnu godinu udaljeni od npr. dačije DUSTER (koju sam hteo da kupim i čekao dva meseca kao ozeblo sunce a onda kad sam je video uživo i vozio skenjao sam se u život a da ne pominjem u nazovi "renault" daciu) Ne kažem ja da je Chery kao Toyota ili Mercedes, ali za 15900 eur, koliko košta full oprema (sa kožom, mp3 player-om sa 6 cd-ova, klimom, grejačima sedišta, alu-felnama, šiberom, svim sedištima podesivim u 4 smera izuzev vozačevog koji je podesiv u 6 smerova, samo-ventilirajućim diskovima itd...) sa 6 godina garancije na limariju i 3 godine garancije na SVE ostalo, mislim da je ovo i više nego dobra ponuda, kojoj jedna dačija duster ne može ni da prismrdi nikako a pogotovo ne sa cenom od nešto manje od 18000 eur sa "full" opremom (bez podizača zadnjih stakala , sa sedištima manjim nego kod sandera, sa čeličnim felnama, bez abs-a i esp-a itd).
                      Da skratim priču, moja jedina zamerka chery-u je to što nema dizel motore u ponudi i to što tek vreme treba da potvrdi koliko će oni biti pouzdani, za sad se to jednostavno ne zna, ali ponavljam deluju veoma korektno napravljeni i deluju skuplji nego što zaista jesu.
                      P.S. Moram priznati da pre nego što sam se vozio u ovom Chery-u nije mi u zivotu palo na pamet da kupim "kineza" ali sad veoma ozbiljno mislim o tome...

Comment

• Snejk
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2008
                        • 704
                        • BG

Originally posted by akulesevic
                        i to što tek vreme treba da potvrdi koliko će oni biti pouzdani

Comment

• mugos
                          CBC Senator XXL
                          • 18.09.2007
                          • 555
                          • BG/sada Novi Beograd

akulesevic

A u brate prvi post pa zastupnik za Chery.
                          Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

zasto da ne? tako su se i pre 15 godina smejali kupcima hjundaija, zar ne?
                            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Da, imali su i razlog tada da im se smeju, jer su ima auta bila ocajna, i sami su to znali. Isto tako se i mi sad smejemo koneskim automobilima, jer su u ovom trenutku cist krs za velike pare (od kojih veeeeeeelika vecina ode bas uvozniku, btw...), sto naravno ne znaci da ih necemo hvaliti za 15 godina.

Ja prvi nemam inhibicija prema Kini i svemu kineskom, samo sam objektivan - neko misli da Kina proizvodi krs i da ce zauvek biti tako jer je to Kina - a ja znam da Kina moze da proizvede sta hoce, ali su im kola trenutno krsevi i apsolutno sam siguran u to da ce za 15 godina biti itekako konkurentna sa ostatkom autoindustrije.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• RANK
                                CBC Senator XXL
                                • 28.02.2007
                                • 1635
                                • Beograd
                                • FIAT MAREA WEEKEND 1

e vidis, kad je cena u pitanju, tu se slazem sa tobom... trebala bi biti 30-ak % niza da bi ta vozila bila realno konkurentna.
                                "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
                                X