Chery A3 (stize i u Srbiju)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Re: Chery A3 (stize i u Srbiju)

Originally posted by Cherokee_NS
    Ajde malo vratite se na temu

Vidim da je ovaj Chery postao kvalitet, cim ga kupuje beogradska komunalna policija

http://auto.blog.rs/blog/auto/domace-tr ... a-beograda
    Možda komunalno preduzeće gradska čistoća ga uzima umesto kontejnera... Lepši su i praktičniji!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• ASTRAOPC
      CBC Član
      • 16.06.2010
      • 70
      • Cacak

Nije los ovaj chery sedeo sam na sajmu u A3. Prvi utisak mi je bio da se sedi lepo u njemu, menjac je lagan i precizan, al opet odaje i utisak kao da si usao u kinesku radnu. Al opet ga nebi kupio.

Onaj manji model cherija otkida koliko nevalja.

Comment

• Alekre
        CBC Senator XXL
        • 12.09.2005
        • 780
        • Smederevo

Eee na sajmu sam prvi put video ''ovo''.

U medjuvremenu zbog bombardovanja i radijacije navukao sam 193cm i 105kg. Cim sam se uhvatio za kvaku ''kineza'' znao sam da nije to - to. Katastrofalna vrata! Kontam da moram glavu da savijem, ali udaram u krov nize od ramena i onda moram da pravim neki ''ZMIJA DRAGON POTEZ'' da bih seo. Kada sam seo, jos gore. Ogavniju plastiku u zivotu nisam video, toliko kruto da imam osecaj kako bih se u udesu isekao. Da su bar napravili najprostiju mogucu tablu pa i ajde, nego nakitili i to ne lici ni na sta. Pedale su takodje katastrofa, nekako mi nisu u pravcu sa sedistem nego moram da nakrivim malo noge i ****. Preglednost pozadi, nikakva. Malo prozorce, nasloni za glavu i to zaklanjaju i tako nesto sigurno ne bih vozio po gradu i patio se. Mada ga ne bih kupio i zbog prethodno navedenih razloga. Auto je los, ali stvarno.

Odmah pored je bio i Ladin stand sa novom Priorom i relativno novom Kalinom. Mi smo probali Prioru. Ista je daleko daleko bolje uradjena u svakom aspektu i mnogo prakticnija. Kopletan auto za tu klasu. Plus sto je za 7700 bila sa svom opremom (ABS, klima, alu, dva vazdusna, 'zika i ostale sitnice).

Nije tajna da ja obozavam Lade ali Cherry jos uvek ne moze da parira Daciji i Ladi.
        Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Put-in
          Banovan
          • 28.01.2009
          • 189
          • Beograd

Nemojte bre ljudi u isti koš da stavljate Lade, Dacie i AUTA. Ako se nekom ne sviđa auto iz naslova teme, i ako se naježi na sve što je Kinesko, onda neka priča realno, a ne da kiti priču i još Lada ispade auto. Dacia je imitacija auta. Duster je na crash testu osvojio 3 zvezdice (ej ljudi, 3 zvezdice, zgužvao se k'o papir od čokolade). Svako kome je Lada, Dacia, Zastava ok auto, treba da se zapita da li je seo nekada u normalan auto.
          Da ponovim opet. Bio sam, i hteo da kupim novog Sandero Stepway-a ali kad sam video unutrašnjost, kvalitet, kada sam okrenuo 2 -3 kruga oko servisa, izašao sam kao poparen iz auta i pobegao koliko su me noge nosile.

E sad, Kinezi možda jesu loši, možda su katastrofalni, možda nisu napravljeni za dvometraše, ali dajte konkretne primere kvaliteta ili katastrofalnog nekvaliteta, a ne "seo sam u auto na sajmu". Možda mu plastika krcka odmah posle 5km a možda posle 50k, ali to još NIKO u ovoj zemlji ne zna.

Nemam nameru da branim kinesku autoindustriju, niti vozim njihova kola, samo mi nije jasno što svi skaču i pljuju nešto što nisu probali. A možda i naslov teme treba da se promeni u "nagrada onome ko napiše najgori komentar o Kineskim kolima".

I nemoj neko da je prešao onaj most (kada, ako, ga budu završili) što planiraju da prave Kinezi u Bg-u, jer može da se sruši svakog trenutka

Ajmo ljudi, budimo objektivni, a ne subjektivni.

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

@Alekre, odmah da si napisao pozitivnu kritiku za čeri i pljunuo ladu i daciu. Ovo drugo bukvalno ne literalno. Provuci koju rec hvale i za tojotu, nesto kao zuta braca i to.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

A da li postoje gluplja kola na trzistu od Dacie, Punta i Chery-ja, al' objektivno?
              Long Live CBC!!!

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

[offtopic:aptgxcid]a sta tacno fali puntu?[/offtopic:aptgxcid]
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

Evo ti jedan primer: rasturio sam deo ispod volana, radi dodavanje CB na daljinac, desetak komada, novih. Nijedan nije ofarban u delu ispod volana, cak ni zasticen, samo goli lim, na koji sam prvi put i ruku posekao. Za mene je ovo vec dovoljno skandalozno.

Ali ovo je off. Moje pitanje nije sta mu fali, nego ima li nesto grdje, od ova tri, ali pitam stvarno, jer verovatno ima, a ja ne znam.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

i mislio sam da je tako nesto...

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by migun
                      Duster je na crash testu osvojio 3 zvezdice (ej ljudi, 3 zvezdice, zgužvao se k'o papir od čokolade).
                      ...
                      Ajmo ljudi, budimo objektivni, a ne subjektivni.
                      Možeš misliti, tri zvezdice! Pre desetak godina skoro ni jedan auto nije ni imao više od toga, a sada ih dobijaju na konto raznih lampica, pištaljki, bezbednosti pešaka i sličnih gluposti. Lično nikada ne bih kupio Dačiju, ali pošto sam imao priliku da probam DuNster (čuj probao, vozao ga po Tari i Zlatiboru, putovao njim do Sarajeva i nazad...) mogu samo da ti kažem da je odličan auto za svoju cenu. Jeste, ima jeftinu plastiku i materijale u kabini, ali mehanički - vrlo dobar automobil.

Originally posted by migun
                      Nemojte bre ljudi u isti koš da stavljate Lade, Dacie i AUTA. Ako se nekom ne sviđa auto iz naslova teme, i ako se naježi na sve što je Kinesko, onda neka priča realno
                      Evo, ja ću ti reći subjektivno, ali nadam se i realno. Vozio sam Chery Ego i Chery Tengo. Ovaj prvi nije vredan trošenja tastature, a Tengo... Na prvi pogled pristojan auto, ali samo na prvi pogled. Sada se sigurno neću setiti svih gluposti, ali evo bar nekih - radio bez RDS-a, očajnog zvuka, koji je istovremeno i sat. Farovi loši, rasipaju svetlost svuda, samo ne na put. Motor 1.6 koji se jedva popne uz Bubanj potok, impotentan i neelastičan do krajnjih granica. Materijali u unutrašnjosti - plastiketina u raznim nijansama bež boje. Vešanje koje čini auto nemirnim i nestabilnim, najlošiji osećaj ležanja na putu koji sam imao u bilo kom novom autu (a probao sam ih puno) posle jednog drugog kineza - terenca sCeo. Osećaj na volanu očajan, luft skoro kao na dajcu.

Onda uzmeš uputstvo koje je došlo uz auto. Na "engleskom" je. Pod navodnicima zato što nisam uspeo da nađem ni jednu potpuno ispravnu rečenicu. Nije ni čudo što su omanuli u nazivu firme i progutali jedno R.

I na kraju osnovna glupost - cena. Tengo 1.6 koji sam vozio košta oko 11.000€. Drugar ovih dana čeka isporuku Forda Focus 1.6 sa dvozonskom automatskom klimom, alu felnama (16), ABS, ESP i drugim skraćenicama metalik bojom koji je platio 12.500€. Za 11.500€ se može kupiti i onaj nesretni Megane 3 generation, koji je daleko od dobrog auta, ali je i jako daleko od Tenga.

I da, DuNster za 11.000€ (ambiance oprema, 1.6 16v) je mnogo bolji auto od Tenga.

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Da se bolje razumemo, razgovaramo se, nema ljutnje. Kada pitam da'l ima grdje, mislim na odnos kvalitet - cena. Ti automobili realno vrede 3-4000e, a kostaju dosta vise.
                        To je poenta, kompletno drustvo na svetskom nivou ima nizi standard sada, nego pre 20 i 30 godina, a automobili su bili daleko jeftiniji. Ne vidim razloga da ja placam pogresnu politiku auto industrija sirom sveta, i pogresnu procenu nekih drzava, a uvezi sa valutom zvanom Evro, (jer posle ebene nema kaene).
                        Vezano je za temu, jer ja, u stvari, svatih da ne znam koja je cena Chery-ja?
                        Long Live CBC!!!

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Vidjen plavi Chery Tengo juce na bulevaru Narodnog fronta.
                          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

ali nisi mogao da ga stignes?

Comment

• Cherokee_NS
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2009
                              • 802
                              • Novi Sad

Bili smo u suprotnim smerovima
                              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• DraxNS
                                CBC Senator XXL
                                • 24.10.2006
                                • 520
                                • Bačka Palanka
                                • Peugeot 307 SW

Stigao ga ja na bulevaru jevrope negde oko 16h ? Na prvi pogled me podseća na Agilu... ali samo onako... Čak deluje kao auto, ovako spolja... lepa boja

Comment

Working...
                                X