American muscle cars i njihovi tuneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

Kolega...ta Supra ima TAKVU vrednost...da tuce SVE americke automobile redom.Auto je prestao da se prozivodi '98.Novije Supre ('97-'98) ces cak JAKO tesko nci u prodaju jer NIKO ne zeli da ih prodaje.A starije '93-'95 u solidnom stanju neces naci ispod $30.000 pa do celih 100.000 za extremno tunirane.O kvalitetu ..da i ne pricam.Pricao sam sa vlasnicima TUNIRANIH (jako bitno) supri...momci kazu da nemaju AMA BAS nikakvih problema.
    Supra (kao i Skyline) nije auto za svakog.Napravljeni su da budu "King of the streets" i to i JESU.I sa mnogo manje snage SATRU sve te americke krsine cak i najnovnije proizvodnje.
    Pogledaj samo koliko ima "Supra meeting-a" po Americi.

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Originally posted by Skyline GT-R
      Originally posted by Horsepower
      Mozda cup holder nije vazan na prvi pogled, ali je i te kako vazan. Jer se cesto desi da poneses kafu sa sobom kad ides na posao ili vodu kad ides na malo duzi put leti. Gde ces staviti ako nemas cup holder?
      @horsepower....izvini..jel ti to mene\nas.....********S ovde ili...
      Kad sam ja tebe jos ********o?

Hoces reci da bas nikad nisi imao potrebu za cup holderu u autu? Pa ja je svako jutro koristim jer ne zelim da sedim u kuci, vise volim voziti i piti. Vodu takodje cesto imam u autu. Proslo leto sam radio kao intern u jednoj kompaniji i obisao sam Wisconsin uzduz i prepreko. Uvek sam hladnu vodu drzao u autu. Jer nemogu izdrzati da vozim nekoliko sati po velikoj vrucini bez hladne vode.

Comment

• Horsepower
        CBC Senator XXL
        • 29.12.2005
        • 2000

Kolega...ta Supra ima TAKVU vrednost...da tuce SVE americke automobile redom.Auto je prestao da se prozivodi '98.Novije Supre ('97-'98) ces cak JAKO tesko nci u prodaju jer NIKO ne zeli da ih prodaje.A starije '93-'95 u solidnom stanju neces naci ispod $30.000 pa do celih 100.000 za extremno tunirane.O kvalitetu ..da i ne pricam.Pricao sam sa vlasnicima TUNIRANIH (jako bitno) supri...momci kazu da nemaju AMA BAS nikakvih problema.
        Supra (kao i Skyline) nije auto za svakog.Napravljeni su da budu "King of the streets" i to i JESU.I sa mnogo manje snage SATRU sve te americke krsine cak i najnovnije proizvodnje.
        Pogledaj samo koliko ima "Supra meeting-a" po Americi.
        Supra ima cenu vise zato sto je jako redak primerak.

Ali nema veze. To je nije poenta.

Moje pitanje za tebe je sledece: zasto je nestala sa trzista ako je sve ono sto si napisao istina?

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

Americki auto generalno malo rdjaju. Ja sam jedno vreme imao 1991 Ford Taurusa koji nikad nije odrzavan, nikad drzan u garazi. Vozio ga je ko stigne, samo sipali gorivo u njega i menjali ulje (uvek kasnije nego sto je trebalo). Ali je palio svako jutro i kad sam ga prodao nije imao ni malo rdje.
          Vrlo interesantno, ovde u Rusiji su kao busne kante posle 2-3 godine i zime.
          Boost or bust...

Comment

• alt+64
            CBC Senator XXL
            • 27.02.2006
            • 571
            • bgd

Hoces reci da bas nikad nisi imao potrebu za cup holderu u autu? Pa ja je svako jutro koristim jer ne zelim da sedim u kuci, vise volim voziti i piti. Vodu takodje cesto imam u autu. Proslo leto sam radio kao intern u jednoj kompaniji i obisao sam Wisconsin uzduz i prepreko. Uvek sam hladnu vodu drzao u autu. Jer nemogu izdrzati da vozim nekoliko sati po velikoj vrucini bez hladne vode.
            Opet ja

Dakle,

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

mora da si isti kao taj sa tvog avatara

Comment

• Skyline GT-R
                CBC Senator XXL
                • 13.02.2005
                • 806

Oni u Americi koji su se prilagodili Americkom trzistu (Toyota i Honda) su uspesni. Oni koji nisu (Volkswagen) su neuspesni.
                Tu sam te cekao.Znaci, to sto neko NIJE USPEO na necijem\americkom trzistu NE ZNACI da je LOS kvalitet nego da auto nije "prilagodjen" mentalitetu\stavu\prohtevima\zahtevima (kako god) vozaca.
                VW Pheaton je prestao da se prodaje u USA NE zato sto je loseg kvaliteta nego zato sto niko nije hteo da da 60k ili cak 96k (za najjacu verziju) za jedan VW.Isto kao i sto se od prosle (ili predprosle) godine NSX ne prodaje vise u Engleskoj.NIkako zato sto je nekvalitetna...nego jednostavno...mentalitet kupaca je takav da su totalno nezainteresovani (iz ovog ili onog razloga ) za taj auto.
                Znaci...nesupeh (ili ti - ne toliki porast kao honda i Toyota) ostalih japanskih firmi je zbog manje prilagodjenosti americkim kupcima, ne zato sto su NEKVALITETNI.
                Btw, ko je "ukrao" motor od (Mitshubishi) 3000GT-a i strpao ga u Dodge Stealth?Pa su ga jos i vizuelno iskopirali

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Oni u Americi koji su se prilagodili Americkom trzistu (Toyota i Honda) su uspesni. Oni koji nisu (Volkswagen) su neuspesni.
                  Tu sam te cekao.Znaci, to sto neko NIJE USPEO na necijem\americkom trzistu NE ZNACI da je LOS kvalitet nego da auto nije "prilagodjen" mentalitetu\stavu\prohtevima\zahtevima (kako god) vozaca.
                  VW Pheaton je prestao da se prodaje u USA NE zato sto je loseg kvaliteta nego zato sto niko nije hteo da da 60k ili cak 96k (za najjacu verziju) za jedan VW.Isto kao i sto se od prosle (ili predprosle) godine NSX ne prodaje vise u Engleskoj.NIkako zato sto je nekvalitetna...nego jednostavno...mentalitet kupaca je takav da su totalno nezainteresovani (iz ovog ili onog razloga ) za taj auto.
                  Znaci...nesupeh (ili ti ne toliki porast kao honda i Toyota) ostalih japanskih firmi je zbog manje prilagodjenosti americkim kupcima, ne zato sto su NEKVALITETNI.Ko je "ukrao" motor od (Mitshubishi) 3000GT-a i strpao ga u Dodge Stealth?Pa su ga jos i vizuelno iskopirali
                  Istina je to sto si rekao. ALI, nije isto kad je auto od prvog dana osudjeno na neuspeh i kad se odlicno prodaje i onda dodje neuspeh.

Pocetkom 1990ih (dobih 20-ak godina nakon sto su Japanci poceli prodavati u Americi) Toyota, Honda, Nissan, Mitsubishi pa i Mazda su se prodavali dosta dobro. 10-ak godina kasnije ostali su samo Toyota i Honda.

Znaci tu razlog nemoze biti "nije se dobro prilagodio trzistu". Mitsubishi je uvek bio solidan i onda je odjednom nestao. Od kada ih je Chrysler napustio onda su definitivno upali u govna. Pitanje je samo kada ce bankrotirati.

Comment

• Skyline GT-R
                    CBC Senator XXL
                    • 13.02.2005
                    • 806

Zasto bi Toyota htela pomoci svom najvecem rivalu? Jer ih je strah. Jer se boje da se Americki kupci iz inata mogu okrenuti prema njima.
                    Hebote, sta pricas...sokiras me iz posta u post Da li je moguce da ti stvarno verujes u ovakve bajke sa tvog "mustang-foruma".Da li mislis zaista da ce neko da GUBI novac iz nekog "inata". i to kakvog inata ?Da nece da kupi strani auto cisto...zbog patriotizma?Pa ako neko gleda da ne baca novac to je Amer.A drugo...da...kao sto sma pre dao primere...znam par takvih koji su iz tog INATA kupili domaci auto...dok se nisu dozvali pamet zbog MILION problema i prokukali sto su poslusali "drzavu".Zato im vise NE SPOMINJI americki auto.

Comment

• Horsepower
                      CBC Senator XXL
                      • 29.12.2005
                      • 2000

Zasto bi Toyota htela pomoci svom najvecem rivalu? Jer ih je strah. Jer se boje da se Americki kupci iz inata mogu okrenuti prema njima.
                      Hebote, sta pricas...sokiras me iz posta u post Da li je moguce da ti stvarno verujes u ovakve bajke sa tvog "mustang-foruma".Da li mislis zaista da ce neko da GUBI novac iz nekog "inata". i to kakvog inata ?Da nece da kupi strani auto cisto...zbog patriotizma?Pa ako neko gleda da ne baca novac to je Amer.A drugo...da...kao sto sma pre dao primere...znam par takvih koji su iz tog INATA kupili domaci auto...dok se nisu dozvali pamet zbog MILION problema i prokukali sto su poslusali "drzavu".Zato im vise NE SPOMINJI americki auto.
                      OK buraz, ti mi onda reci zasto Toyota daje takve izjave.

Comment

• Skyline GT-R
                        CBC Senator XXL
                        • 13.02.2005
                        • 806

Moje pitanje za tebe je sledece: zasto je nestala sa trzista ako je sve ono sto si napisao istina?
                        Sta se desilo sa suprom - neznam.Losa prodaja (ili nedaj boze los kvalitet)sigurno NIJE.Jednom dobar i extremno mocan auto koji je godinama unazad pokazao svoj kvalitet i tokom tih istih godina zasluzeno stekao slavu i cenu koju ima.I dan danas se koristi u mnogim sampionatima od strane jako mocnih tunera.
                        Znaci...sigurno ima nesto.Zasto se Skyline nije prodavao u USA sve ove godine i to pored kuknjave za njim sa svih strana.Americki race-eri ga zovu "Battle god" i postao je maltene "sveti gral" za performance.A japanci ga nedaju sve ove godine.Ne samo sto ga nedaju, nego su SVE sto je moglo izmenili da ne bude kompatibilno sa USA trzistem.Pa kad ni TO nije pomoglo da se auto ne uveze, onda su rekli da cak i ako ga vozis po US-u, garancija od strane Nissan-a NE VAZI.
                        A onda su na kraju i napravili pauzu u proizvodnji od 6 godina.Zasto - ko zna.
                        Bilo kako bilo...Supra (kao i novi GT-R, NSX..i ostali) izlazi ponovo 2007.Jos mocnija u stock verizji sa (kazu) istim potencijalom tuning-a (isto vazi i za GT-R)

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Sta se desilo sa suprom - neznam.Losa prodaja (ili nedaj boze los kvalitet)sigurno NIJE.Jednom dobar i extremno mocan auto koji je godinama unazad pokazao svoj kvalitet i tokom tih istih godina zasluzeno stekao slavu i cenu koju ima.I dan danas se koristi u mnogim sampionatima od strane jako mocnih tunera.
                          Znaci...sigurno ima nesto.Zasto se Skyline nije prodavao u USA sve ove godine i to pored kuknjave za njim sa svih strana.Americki race-eri ga zovu "Battle god" i postao je maltene "sveti gral" za performance.A japanci ga nedaju sve ove godine.Ne samo sto ga nedaju, nego su SVE sto je moglo izmenili da ne bude kompatibilno sa USA trzistem.Pa kad ni TO nije pomoglo da se auto ne uveze, onda su rekli da cak i ako ga vozis po US-u, garancija od strane Nissan-a NE VAZI.
                          A onda su na kraju i napravili pauzu u proizvodnji od 6 godina.Zasto - ko zna.
                          Bilo kako bilo...Supra (kao i novi GT-R, NSX..i ostali) izlazi ponovo 2007.Jos mocnija u stock verizji sa (kazu) istim potencijalom tuning-a (isto vazi i za GT-R)
                          Jos nisam video ijednu kompaniju da prestane sa proizvodnjom vozila koji se dobro prodaje i pravi profit.

Pazi brojeve 1993-1998 Supre:
                          1993 - 2,901
                          1994 - 3,422
                          1995 - 2,266
                          1996 - 852
                          1997 - 1,379
                          1998 - 1,232

Znaci toliko mali brojevi da mene cudi kako je uopste opstala do '98.

Koliko ja znam Skyline se vise ne proizvodi. Proizvodi se samo Infiniti G35 koji ima Skyline oznaku (ispravi me ako gresim). Znaci Skyline postoji u Americi, ali pod drugacijim imenom.

Amerikanci takodje izlaze sa nekoliko fenomenalnih auta - Ford Mustang Shelby GT500, Chevrolet Camaro, Dodge Challenger, nova generacija Pontiaca GTO ...

Pogledaj ovo
                          http://videos.streetfire.net/hottestvid ... 9A953D.htm

Comment

• luci
                            CBC Senator XXL
                            • 13.03.2006
                            • 1103
                            • odzaci

@ horserower

daj batali diskusiju kao sto ces ti kupiti americki auto tako ce on kupiti japanski auto a vi se mozete doveka prepucavati ko je bolji. ako su amerikancima njihova kola dobra sta se onda japanci petljaju u celu pricu

i ljudi izbegavajte dugacke postove jer ne znam ko to uopste cita

Comment

• Corsa
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2005
                              • 450
                              • Beograd

Jedina stvar u vezi koje je HP bio u pravu je razlog iz koga Toyota zeli da pomogne Amerima u krizi-da ne naprave takvu frku koja ce dovesti do bojkota njihovih automobila.Ovo ne kazem samo ja,vec su ovo rekli i moji profesori i asistenti na predmetu Marketing(FON) I izneli nekoliko cinjenica koje idu u prilog ovome,ali nazalost na taj deo nisam bas obratio paznju,pa necu da pokusavam da interpretiram receno.Ta njihova izjava ne znaci da ce se odreci dela profita,vec da ce sacuvati postojeci i ostaviti sebi vremena da se Ameri sami pokopaju i onda dobiju zavrsni udarac.
                              Krece Alfa u Ameriku,za ocekivati je da ce se jos neko odluciti na to(od Evropljana)i uz Japance i cenu goriva koja neprestano raste,imace GM i Ford pune ruke posla da opstanu na sopstvenom trzistu.Docice i Korejanci ozbiljnije,a verovatno i Kinezi...Kadilaci i takva sranja nemaju sta u ovakvom obliku da traze vamo.CTS ili kako se vec zove je totalno podbacio,pa sad planiraju nekom cetvrtastom kantom da se probiju pored nikad jace konkurencije.

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Cadillac nema sta da trazi na Americkom trzistu?

Jel ti shvatas sta pises? Pre ce Lexus, Acura, Infitniti ili bilo koja strana luksuzna kompanija propasti na Americkom trzistu nego Cadillac.

Alfa nema sta da trazi u Americi. Propala je jednom, propasce opet.
                                Citao sam dosta toga na drugim forumima i vecina Amerikanaca o Alfi ima prosecno misljenje. Sto nije dovoljno da opstane.

Comment

Working...
                                X