American muscle cars i njihovi tuneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MOSLER
    CBC Senator XXL
    • 27.05.2005
    • 1064
    • Niš

HP ajde mi molim te navedi jedan uporedni test na tv internetu ili iz nekog casopisa gde je kao pobednik izasao americki auto.Ja nisam naisao bukvalno ni na jedan cak iako je bio subjektivan.

Ona reklama sa Hondom i onom flasom zaista smesno deluje,ali jos je smesnije sto ta ista Honda iz zapremine te iste flase od 2l izvlaci tricavih 240ks .Bez turbo punjaca i ostalih pomagala,samo iz visokih obrtaja.Koliko snage amerikanaci uz pomoc njihove savremene tehnologije izvlace iz njihovih motora.Jedan njihov sportski auto sa kamionskim motorom iz V8 masine od 8,3l napumpa 500ks, ili 63ks po litru(ona Toyota Yaris na 1l ima 68ks) e to vec nije smesno to je zalosno.

Posle se zapitaj cemu toliki litri zapremine, toliki klipovi,toliki big blokovi kad je jedino veliko sto sa njima dobijas potrosnja.Mozda ti motori zbog tako male snage prelaze dosta km ali posto kao sto i sam kazes da menjate kola posle nekoliko godina cemu svrha da ta ista kola sa 100 000 milja terate na otpad.

U ovoj temi sa tobom niko ne deli misljenje ali ti i dalje nastavljas da vrtis jedno te isto iz strane u stranu.Da li je moguce da su svi toliko glupi a ti jedino pametan.
    Ovo me prosto podseca na onaj vic kad sin pita oca:Tata a jel istina da mi muskarci ne mozemo da radjamo decu?
    -Istina je sine.
    --Pa kako tata,zar cak ni mi Amerikanci??

Comment

• Corsa
      CBC Senator XXL
      • 22.09.2005
      • 450
      • Beograd

Procitaj pazljivije, za Kadilak pise VAMO(iliti ovamo).Evropa,ne Amerika.Koliko znam i tamo je Kadilak pukao,zato sto ga kupuje izumiruca populacija matoraca.Vecina Amera o Alfi ima prosecno misljenje je zato sto je nisu ni videli uzivo,a kamoli seli ili provozali.Neka bude i prosecno,OK.Kakvo je misljenje u Evropi o bilo cemu od preko bare(osim mozda Hummera i Vette)?Niko ih i ne uzima za ozbiljno.Slucajno?

Comment

• Horsepower
        CBC Senator XXL
        • 29.12.2005
        • 2000

Originally posted by MOSLER
        HP ajde mi molim te navedi jedan uporedni test na tv internetu ili iz nekog casopisa gde je kao pobednik izasao americki auto.Ja nisam naisao bukvalno ni na jedan cak iako je bio subjektivan.
        Retko kad ja mogu naci i test da Evropsko auto izadje kao pobednik. Pa vi opet tvrdite da su oni odlicni.
        Usporedni testovi ne govore kakvo je auto, nego samo kakav je osecaj voznje novinara.

Ona reklama sa Hondom i onom flasom zaista smesno deluje,ali jos je smesnije sto ta ista Honda iz zapremine te iste flase od 2l izvlaci tricavih 240ks .Bez turbo punjaca i ostalih pomagala,samo iz visokih obrtaja.Koliko snage amerikanaci uz pomoc njihove savremene tehnologije izvlace iz njihovih motora.
        Zaboravio si da ima VTEC.
        Predpostavljam da to 240 hp se odnosilo na S2000, ali ona nema 2.0L nego 2.2L. Najjaci 2.0L izvlaci 197 hp (Civic Si).

U ovoj temi sa tobom niko ne deli misljenje ali ti i dalje nastavljas da vrtis jedno te isto iz strane u stranu.Da li je moguce da su svi toliko glupi a ti jedino pametan.
        U ovoj temi niko ne deli misljenje samnom jer ste svi, osim Skyline, iz Evrope. Ja sam iz Amerike. Skupi mene i 4 Amerikanca protiv jedne osobe sa Balkana i viecemo ko ce sa kim deliti misljenje.

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Originally posted by Corsa
          Vecina Amera o Alfi ima prosecno misljenje je zato sto je nisu ni videli uzivo,a kamoli seli ili provozali.
          Tu sam vas cekao.

Mislis isto kao sto vecina ljudi iz Evrope ima lose misljenje o Amerikancima jer nikada ih nisu ni videli uzivo, a da ne govorim seli i provozali?

Comment

• Corsa
            CBC Senator XXL
            • 22.09.2005
            • 450
            • Beograd

Gde samo nadje da S2000 ima 2,2L?Ima 1997ccm.Gde li se ti informises zaboga?Vas bre drze u medijskoj blokadi.Niste culi za toliko savremenih tehnologija iz Evrope i Japana(pogotovo kod motora),a pak znate da S2000(cudi me da nije S2200!)ima 2200ccm.
            Zaboravio si da ima V-TEC?Pa sto Ameri ne razviju nesto slicno,kad su toliko svemoguci?

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

http://www.edmunds.com/new/2006/honda/s ... eview.html

I Amerikancima ne treba VTEC i slicna sranja koja izvlace snagu tek na 9,000 RPM. Lakse je ubaciti Hemi koji vec na 4,000 dobiva svoju snagu.

Comment

• Corsa
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2005
                • 450
                • Beograd

Originally posted by Horsepower
                Vecina Amera o Alfi ima prosecno misljenje je zato sto je nisu ni videli uzivo,a kamoli seli ili provozali.
                Tu sam vas cekao.

Mislis isto kao sto vecina ljudi iz Evrope ima lose misljenje o Amerikancima jer nikada ih nisu ni videli uzivo, a da ne govorim seli i provozali?
                Evo ti 206 koliko je Amera provozao.Vozio sam se u Cirokiju i nista spec.PT Cruisera ima da se nadje ,kao i 300C.Tesko da bi se neko odusevio jeftinom i traljavom unutrasnjoscu,ogromnom potrosnjom,nikakvim uzivanjem u voznji itd.Treba biti mazohista za tako nesto...

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Evo ti 206 koliko je Amera provozao.Vozio sam se u Cirokiju i nista spec.PT Cruisera ima da se nadje ,kao i 300C.Tesko da bi se neko odusevio jeftinom i traljavom unutrasnjoscu,ogromnom potrosnjom,nikakvim uzivanjem u voznji itd.Treba biti mazohista za tako nesto...
                  Znaci ako se njemu nije svidelo u onome sto se vozio nikome se nece svideti?

Ti mora da si psychic cim znas sve o autima koje nikad nisi video, a da ne govorim vozio.

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

U svim novinama koje sam nasao S2000 ima 1997ccm.Mozda se u USA prodaje verzija od 2,2l ,cisto da ih ne "ismevaju"flasama.Jos lakse je umesto hemi-ja ubaciti motor iz nekog kamiona.Recimo neki 16000ccm,koji dobija snagu na 1000rpm.Jel to resenje?Pa,kupite svi po kamion.Osecacete se kao ravnoprani ucesnici u saobracaju(zbog gabarita),nece moci da vas ismevaju ni buricima.Trosice 50l,zagadjivace okolinu itd,ali bar nece biti tamo neka Honda sa V-tecom i samo 2l zapremine.

Comment

• Horsepower
                      CBC Senator XXL
                      • 29.12.2005
                      • 2000

Konacno si ukapirao.

Comment

• Corsa
                        CBC Senator XXL
                        • 22.09.2005
                        • 450
                        • Beograd

Bez namere da vredjam,ali zar ne mislis da si svojim textovima sebe predstavio kao psihica,koji pokusava da ubedi ceo forum,da ne zna sta propusta time sto ne vozi americki auto?Mislim,odakle ti volje da se raspravljas sa toliko nas?
                        Podaci sa pocetka topika,iskustva pojedinaca koja su podelili sa nama,sagledavanje situacije malo sire od velicine prevoznog sredstva i tamo neki novinari govore da su Evroplani i Japanci bolji i daleko napredniji.Ti kazes da su Ameri bolji i treba na osnovu toga sad da polupam svoj auto,odem u crkvu i trazim oprot greha,sto nisam kupio auto od bar 5000ccm?
                        I da,definitivno sam ukapirao.Jesam psihic kako kazes,jer se u gluvo doba noci raspravljam bez svrhe.Idem ja da spavam,a ti imas celu noc da nam izneses neke nove podatke o superiornosti americke autoindustrije

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Jesam li ja rekao mozda da treba da polupas svoje auto i kupis nesto sa vecim motorom? Jesam li ikome rekao da trebaju polupati svoja auta i kupiti nesto sa velikim motorom?

Od vas sto kritikujete Americke aute ama bas niko nema neko iskustvo. Oni sto i imaju neko iststvo su oni koji su ga vozili nekoliko puta, ali niko ga nije imao na duzi period da mi moze reci sve mane koje je imao o tom autu.

Comment

• MOSLER
                            CBC Senator XXL
                            • 27.05.2005
                            • 1064
                            • Niš

http://www.edmunds.com/new/2006/honda/s2000/100652271/review.html

I Amerikancima ne treba VTEC i slicna sranja koja izvlace snagu tek na 9,000 RPM. Lakse je ubaciti Hemi koji vec na 4,000 dobiva svoju snagu.
                            Pa po toj logici sta ce nekom kojekakav Mercedes i BMW sa 200 kila elektronike kad mozes da kupis Yugo koji je prost i lak za popravku a ide ko freza al ko te pita.
                            Ne zaboravi da Hemi ima skoro 6l a snagu ko taj VTEC motor.Nije u ovom razgovoru poenta dali tebi kao kupcu treba neko sr. ili ne vec da li Ameri to znaju da naprave a odgovor je N E !!!
                            W 12 motor,6. i 7.brzinski menjac,direktno ubrizgavanje itd. su stvari koje Americka auto industrija ne pravi zato sto ima ne treba vec zato sto ne umeju i zato razbusuju blok kad god im zafali snaga

@Corsa prva verzija S2000 davala je 240 ks iz 2l na 9000rpm,kasnije su povecali zapreminu na 2200cc ali je 240ks na 8000rpm zbog vece elasticnosti.

Comment

• Horsepower
                              CBC Senator XXL
                              • 29.12.2005
                              • 2000

Sta je poenta izvuci toliku snagu iz malog motora? Da li ce trositi manje? NE. Da li ce kostati manje? NE. Da li ce imati torque? NE.

Sta je poenta? Imas auto sa malim motorom koji nema torque (sto znaci zaboravi na snagu pri svakodnevnoj voznji), trosi kao da ima V8, i kosta kao da ima V8. Pa auti tipa Sti i Evo pri 9,000 RPM (na kojima dobijaju snagu) trose vise nego Viper.

Moj Mustang na samo 2,000 RPM dobija svojih 220 lb ft torque. Dosta Japanaca sa slicnom cenom nemaju ni blizu 220, imaju oko ~ 150 lb ft torque, ali ih dobijaju tek na 5,000-6,000 RPM. Vozi ih non-stop pri takvom broju RPM i imaces vecu potrosnju nego moj V8 pickup.

Comment

• Skyline GT-R
                                CBC Senator XXL
                                • 13.02.2005
                                • 806
                                • Chicago - My Kind Of Town

Koliko ja znam Skyline se vise ne proizvodi. Proizvodi se samo Infiniti G35 koji ima Skyline oznaku (ispravi me ako gresim). Znaci Skyline postoji u Americi, ali pod drugacijim imenom.
                                Uffff Nemas ti prijatelju pojma....nego..nemam snage sad da ti pisem romane.

Retko kad ja mogu naci i test da Evropsko auto izadje kao pobednik. Pa vi opet tvrdite da su oni odlicni.
                                AJde MOLIM TE...smao mi daj JEDAN test ili emisiju GDE si to TOLIKO gledao i citao i NIGDE nisi naso da su evropljani i japanci POJELI "konkurenciju" iz Amerike.Pa pogledaj BILO KOJI tuning casopis...PREPUN japanskih automobila..i TEK PONEKI jadnik iz amerike zaluta.To su se AMERICKI casopisi, pa ti vidi koliko prostora ostavljaju u novinama i samim tim koliko su popularniji import automobili nego domestic.

U ovoj temi niko ne deli misljenje samnom jer ste svi, osim Skyline, iz Evrope. Ja sam iz Amerike. Skupi mene i 4 Amerikanca protiv jedne osobe sa Balkana i viecemo ko ce sa kim deliti misljenje.
                                Na ovom forumu se nalazi NEKOLIKO ljudi iz USA-a.Cak je u raspravi sa tobom ucestvovao i "Miljan3" koji TAKODJE ima isto misljenje o autima (momak koji je takodje vozio i upoznat je sa dosta americkih automobnbila - cak je vozio imustange, viper-e...), na forumu je i "SAABPower"..koji se ne moze pohvaliti svojim bivsim Mustang-om.Ja cu da ti nadjem odmah sad 100 "amerikanaca" koji ce ti reci da su Americki auti gori od evropskih i japanskih....itd itd..Ali...da li je uopste i bitno..moze cela amerika da kaze isto..ti i dalje drzis neku svoju neosnovanu pricu....Mislim...sta objasniti coveku koji se odusevljava cup holderom u autu i to mu ej jedna od bitnijih stavki

Lakse je ubaciti Hemi koji vec na 4,000 dobiva svoju snagu.
                                Nije mi jasno....ako sam dobro razumeo...ti si srecan (tj. dajes + autu) sto TEK na 4k rpm dobija snagu Znas li od koliko rpm-a Japanci pocinju da vuku

Comment

Working...
                                X