Nepoverenje policiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Prolazeci prolazom ispod zelenjaka, iduci ka bus stanici prekoputa pijace, zali mi se drugar kako ga svi zivi startuju dal' ima malo vutre, eksera i slicinih narkotika.
    Decko inace ima 50kg sa krevetom

U tom trenutku se smejem, dizem pogled, vidim policajca, jos vise krecem da se smejem i... Dobro vece, licne karte molim

Jedva ostajem ozbiljan, sledeca recenica, upucena mom drugaru glasi "imate li neko opojno sredstvo?"

Ja tu pucam od smeha, pandur me gleda nista mu nije jasno, objasnim mu sta je bilo, nasmeje se i on i svako ode na svoju stranu.

btw neko je spomenuo interventnu i skidanje... Ovome nisam prisustvovao, dosao sam 10-15min posle "incidenta".

Drugari bili iza ETF-a, cirkali pivo, pojavljuje se interventna, krecu da ih legitimisu, pretresaju... Tu se jedan moj drug nasmeje, jedan ga vidi i krece neprijatan razgovor, bla bla bla... Skidaj se...
    Drugaru, nije bilo do ********nja, posto je vec malo neprijatna situacija, skine se u majcu i gace.
    Pandur mu kaze da se jos skine i ovaj uzme i spusti gace... Pandur ga gleda, a ortak ce "Sta je, lupam komplekse?"
    Tu im vrate sva dokumenta i odu...

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Valjda mene zato nikad nisi tako ni startovali- imam 90 kila i stomacic

Nego nije mi jasno cemu to skidanje gaca itd, jel to kao da vide da nemas drogu kod sebe ili sta?

ne mogu da verujem da na sred ulice traze ljudima da skidaju gace

koja ispala

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Originally posted by HotDog
        e sto se tice zaustavljanja i legitimisanja pesaka, tu imam teoriju. Sad cu biti malo cinican, ali ponekad se cini kao da se u policijskoj skoli uci ako nisi lep nego imas onako malo, sto bi moj ortak rekao za mene, "zli vijetkongovac" izgled, onda mora da krimos, tako to ide. Mene su X puta tako zaustavljali na ulici, i unapred tacno znam da ce da me zaustave, propustajuci masovno ljude ispred mene. Doduse, nijedno od tih legitimisanja nije bilo neprijatno, ruku na srce.
        Hmm,da ljudi koji se izdvajau iz proseka mase po izgledu su za njih odmah sumnjivi,to je neka bazicna psihologija koju valjda uce na tim kursevima,secam se kad sam nosio duzu kosu kao mlad i jednom me priveli,odmah su imali zamerki na moj izgled,cak mi je i priznao neki kvazi"inspektor" da su me zbog toga najvise i priveli,sve se zavrsilo intervencijom advokata i pretnjom tuzbom,inace vec dosta duge se drze dalje od mene a i kad me startuju brzo odustanu, valjda toliki staz u lutanju gradom,pa me vec i vrapci znaju ili ja znam njih,ili smo se vec nekada ranije "sukobljavali" ili imali "konverzaciju"

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225
          • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by Vladan
          Ti si CLD vec zaboravio kako je to ovde. Simptomaticno za sve ljude koji napuste ovu rupu. Malo je verovatno??? Budak je povezao @-ov manjak telesne tezine sa intenzivnim konzumiranjem nedozvoljenih supstanci ili prometom istih i to mu je bio dovoljan razlog da ga blamira na sred ulice pred tolikim svetom. Pa oni bre to rade nasumicno bez ikakvog plana a dileri im ispred nosa valjaju dop.
          pa ja moja iskustva pricam kad sam bio tu, a ne sad kad zivim 1800 km od Srbije, i ne nema to veze gde sam ja.
          Ja sam ovako razmisljao i kad sam bio tu, hebiga kad sam vozio brze, a uhvate me ja sam uvek placao, pa ja sam napravio prekrsaj, sad sto svi se prave pametni i svi bi nesto da nekoga prevedu zednog preko vode i ako moze da se nekako sredi taj prekrsaj preko poznanika, strika, ovoga ili onoga je drugi problem u celoj prici.

@

To uopste nije uvlacenje u **** njima, nego jednostavno drzanje do sebe, ako je neko ****** zar se treba spustati na njegov nivo ili jednostavno drzati do sebe. Ako ti mislis da ce ti zahebavanje pandura doneti tu zeljenu satisfakciju eto resenja za tebe, ali ne vidim cemu onda da se bunis jel u toj situaciji uvek ti nahebes, pa cak i da ga otpuste da li je to vredno batinjanja koje ces dobiti.

Ziveo sam u Beogradu, anikada se nisam pobio, razlog jednostavan, uvek sam gledao da izbegnem sukob, bio sam jednom u situaciji da se bijem ali je druga strana odustala, zasto, pa lepo sam im objasnio sta moze da se desi ako se pobijemo.

I da kad god sam isao na utakmice uvek su me pretresali maltene do gole koze, i nikada se nisam bunio, heiba ga to je njihov posao da sprece nasilje na toj utakmici.

Comment

• Vladan
            CBC Senator
            • 18.08.2005
            • 248
            • Vuko.ebina
            • e46 325i

Nismo se razumeli CLD, ja sam pricao za interventnu. Slazem se da ako napravim sranje treba i da ispastam za isto.

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

koliko vidim ovde se radi o tome da neko nikakvo sranje nije napravio a oni ga maltretiraju i teraju da skida gace na sred ulice, stvarno nisu normalni...

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Sve sve ali kada ih vidite da se sunjaju onako gradom, pa kad raspojasani iskoce...
                Mislim da su jos opasniji bili dok su vozili one kombije, tu su iskakali s pumparicama.
                Kad realno pogledas nisu svi losi (nemogu biti) ali ona vecina koja je u kontaktu s narodom je bas losa i kvari prosek.
                https://t.me/pump_upp

Comment

• CLD
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 1225

pa nece ni oni jos dugo, mada ja opet tvrdim da je jedino resenje protiv njih svaki put podneti prijavu kad se ponasaju kako ne dolici jednom policajcu.
                  Hebi ga mogu da se izvuku jednom, dvaput triput, puta ali jednom ce sigurno da dodju u situaciju da popiju suspenziju ili cak i otkaz.

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Upravo tako, recimo vi svi koji ste imali problema podnesite zalbe na njihovo ponasanje...

Comment

• alt+64
                      CBC Senator XXL
                      • 27.02.2006
                      • 571
                      • bgd

@CLD
                      Bio je na forumu onaj snimak Amerikanaca kako divljaju Hammerom po Iraku. Sad, kad bi dosao ovde neki Iracanin, verovatno bih i ja njemu rekao isto sto i ti meni, al veruj mi, mnogo je drugacije kad nesto slicno dozivis uzivo.

Aj ovako, zanemari da su u pitanju OSLovi, sta bi radio da pored tebe stane dzip, i iskoci celava sirovina sa bivoljim pogledom i kaze 'Dodji vamo' sa sve dizelaskim akcentom?

Bas zbog tog drzanja do sebe, ja bih:
                      a) ako je <=70kg isutirao debila
                      b) ako je 70<x<80kg oterao u 3pm i produzio
                      c) ako je 80<x<90kg samo produzio
                      d) ako je 90+kg pobegao

E, a ovde ne smes ni jednu od tih stvari da uradis da ti se ne bi desila vec pominjana suma ili skakanje sa 2. sprata sa sve lisicama na rukama (yupps, bilo je i toga)

Znaci, jeste i prakticnije i bezbolnije i na nivou cutati i naguziti im se, al stvarno, nijedne batine ne mogu da zamene osecaj koji sam imao 2h posle dogadjaja

Upravo tako, recimo vi svi koji ste imali problema podnesite zalbe na njihovo ponasanje...
                      Tesko da moze nesto da bude od toga, al trenutno intenzivno razmisljam o pravljenju sajta na koji bi se uploadovale slike, klipovi i slicne stvari ove tematike, pa da se onda sve na gomili preda gde treba. Mislim da su tako mnogo vece sanse da to stigne gde treba, a i da se dobile veci publicitet...al otom potom

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

da, napravite udruzenje maltreniranih gradjana

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Pazi bio on OSL ili ne samo je covek. Postoje granice, mogu da istrpim da se majmunise, mogu da istrpim da bude bahat. Ali nemogu da istrpim da me pipne ili nedaj boze da me udari.
                          Daleko bilo ali ako bi se to desilo verovatno da bi citali o tome u kuriru. Naime saznao bi mu adresu..... Ozbiljan sam covek, nesalim se s time.

Ali da se to nebi desilo izgleda da se mora uraditi sledece:

1. Voziti krajnje neupadljiv auto
                          2. Nikako nekoristiti vozilo posle 21h (policijski cas)
                          3. Izbegavati bombone po svaku cenu
                          4. Muzika nikako u kolima
                          5. Biti odmoran i ugojen (podocnjaci i mala kilaza ih iritira)
                          6. Izbegavati kontakt ocima (gledati u nebo, pod)

Ukoliko Vas zaustave:
                          1. Iskljuciti vozilo
                          2. Ponizno iskociti iz istoga
                          3. Rukoljub (nije obavezan ali koristi)
                          4. Nikako se nesmejati
                          5. Izbegavati direktan kontakt ocima
                          6. Odgovarati kratko uz poneki kompliment
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225

hebote ne kapiram te, kakvo guzenje jel te on naterao da uradis nesto, jel te udario ili ne znam kakav drugi bol ti naneo, jednostavno se poneo kao kreten.
                            Pa mene su Austrijanci tako pretresali na granici sa Svajcarskom kao kretena, a zasto, hebi ga ko zna, mozda sto sam bio skoro celav, mozda sto sam imao nas pasos, a vozio auto sa Belgijskim tablicama.
                            Isto tako su poceli bahato izadji napolje, uradi ovo uradi ono, sve su pretresli i kad nisu nista nasli, i da ponasali su se drkadzijski prema meni, kao dovidjenja e onda je doslo mojih pet minuta.
                            Pozvao sam dripca i pitao sta je to na mojim vratima, a on tvrdi da ta fleka nije od njega, ja ga zamolim da zauzme poziciju koju je imao kad je pretrazivao autu, on to uradi, a biber sprej prsne po vratima, izgubio se.
                            Vidis posle sam ga hebao za svih sat vremena koliko je on zahebavao mene i mog brata.

I na kraju sam mu jos zapisao broj znacke jel je hteo da mi kopira pasos, samo zato sto mi se moglo i sto je bio idiot.

Trebao si i ti da zatrazis od njega broj znacke i ime, i lepo mu reci da ces da se zalis zbog ne ljudskog ponasanja kako ne dolici pripadniku javnog reda.

Hebote pa ne mogu oni da zahebavaju milion ljudi, jednostavno dok se budete sa njima razracunavali njihovim metodama oni ce pobedjivati.

Comment

• dekideki
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1914
                              • Beograd

da pitam pripadnike, mozda je bilo pa mi promaklo pa se izvinjavam, ali ipak:
                              da li postoji kod nas nesto kao "unutrasnja kontrola"? nekorumpirana policija u policiji koja sluzi iskljucivo tome da proverava prijave loseg postupanja (bilo kojeg) policajaca od strane gradjana, na besplatni telefon?

pa se potom izda javno saopstenje gradjanstvu uz nasmejane agente UK koji prosto objasnjavaju gradjanima njihova prava u odnosu na policiju, i sta policija nikako ne sme da radi i koji besplatni telefon 0-24 mogu da pozovu u tom slucaju.

pa ce, posle sramote koju ce mnogi bahati doziveti, malo vise drugi put razmisliti pre nego sto zauzmu stav: "mi smo narodna vlast".

da sami cine veoma opasne saobracajne prekrsaje, da maltretiraju "eto-tako" vozace...

da se potrude da jednog dana dodju do nivoa do kojeg su dosle njihove starije kolege da ih deca iz kraja obozavaju kad ih vide. a ne da svima skoci adrenalin kad nas zaustave iako znamo da nismo nista zabrljali...

tako ja vidim proces sticanja poverenja.

(naravno i povecanje plata i normalna nivelacija kazni koji ce sami po sebi ukinuti korupciju)

dotle? previse je loseg iskustva i losih prica koje slusam o policajcima, a premalo sjajnih pojedinaca koje licno poznajem.
                              .

Comment

• MOSLER
                                CBC Senator XXL
                                • 27.05.2005
                                • 1064
                                • Niš

@CLD pazi sa obzirom na mesto gde su te zustavili nije ni malo cudno sto su se tako ponasali ipak tu se ocekuju ileglaci koji prelaze granicu.
                                Sto se interventne u Nisu tice ja niti bilo ko drugi kog znam nije imao neprijatnosti prilikom rutinske kontrole.Uglavnom se svede na: Dobro vece,molim vase isprave....i na kraju izvolite,prijatno.Za 5 minuta gotov posao.Uglavnom zaustavljaju bolje automobile,doduse ne videh da su proveravali ni jednog krimosa koji prodje u kradenom autu ali dobro,niko nije savrsen
                                Inace ako su takvi pripadnici interventne u BG-u kao sto pricate sumnjam da bi pitanjem "Daj mi ime i broj znacke" nesto postigao, mozda samar ili cak privodjenje ali trazeni podatak sumnjam da bi dobio od takvih "fino vaspitanih" OSL

Comment

Working...
                                X