Nepoverenje policiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darth Nihilus
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 417
    • Srbija, Paracin

@ CLD
    Narod ima vlast onakvu kavku zaslužuje. Mi jesmo ?ubre od naroda. Nisam retardiran, moj IQ je 140, provereno više puta.
    Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Ja bi se stvarno stideo da mi je kolega oteo coveka, iskopao mu raku, ubio ga i oteo mu auto...
      Ja i dalje nemogu da ukapiram fazon nase policije i ono njihovo rutinsko zaustavljanje?
      Toga na zapadu definitivno nema?
      U Americi mora da postoji jasan razlog za zaustavljanje. Vozac moze da pita u cemu je problem i policajac mora da mu kaze jasan razlog zbog cega je zaustavljen. Naravno policajac bez JASNOG odobrenja vozaca ili bez sudskog naloga nesme da otvara gepek, pretrazuje vozilo.
      Nisam sklon idealizaciji, sve ovo gore navedeno vazi za slucaj da vozis normalan auto i da si Beo.
      Ko se jos seca velikih nereda u Los Andjelesu, slucaj gde su beli policajci pretukli crnca. Zamislite tako nesto kod nas (njih ima nekoliko stotina miliona) a nas samo nekoliko miliona. Kod nas je gotovo svakodnevna pojava tuca.
      E sad jos da se lepo izvinem i da sve priznam pa ce Djura da mi oprosti sto me je tukao

Nazalost o ovome smo vec pisai na ovom forumu. Nista se nije promenilo. Jedino se povodi menjaju. Neznam za stanje na zapadu ali ovde je u srbiji jasna situacija:

1. Saobracajna policija
      Sitna korupcija (ono 1000 din je dovoljno)
      Nekulturna
      Bahata
      Nikad je nema kad ti treba

2. Policija
      Krupna korupcija (vadi iz govana za velike pare)
      Nekulturna
      Neverovatno bahata
      Nikad je nema kad ti treba pa cak i kad je zoves
      https://t.me/pump_upp

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Ja ne znam sto pljujete toliko po policiji... daleko je od savrsene ali niej bas ni toliko losa...

ja recimo nikad nisam imao nikakvih sukoba ni svadja sa policijom. Sa obicnom policijom pogotovo, i ne dolazimo u kontakt, jedino psujem one salteruse kad cekam za dokumenta, menjanje dozvole itd...

par puta su me tokom studija legitimisali, uvek su bili relativno kulturni...

sto se tice saobracajaca isto sve korektno, kad me zaustavi, ja izadjem iz kola,nekad i pruzim ruku, dobar dan dobar dan. vasa dokumenta, izvolite, pogleda vrati, hvala srecan put, dovidjenja, gotovo jos obavezno i nesto pitam kao za neku informaciju, gde je manja guzva, gde skrenuti, gde su radovi na putu ili za neki propis sta treba nositi u kolima bla bla... ljudi se iznenade kad vide da je neko konstruktivan...

jeste li pili nesto, nisam nista, ne pijem, imam strogu zenu, malo dete... osim toga vidi da nisam pijan i da ne bazdim i nista obicno me puste bez duvanja cak i kad imaju akciju. kad i jesam duvao, bude 0,0000 i onda im jos natrljam na nos sto me terase da duvam kad im lepo rekoh da nisam pio...

par puta sam imao malo alkohola, jbg, ali ispod 0,5 promila. jel ste pili nesto (po povratku sa slave, svadbe...) jesam nazdravio sa pola casice rakije i
        pola flase piva ili gutljaj rakije i malo sampanjca ili vina. svadba, slava, znate kako je, ali popio sam minimalno i dobro jeo , trebalo bi da je manje od 0,5 promila. dobro, u redu, vozi... a kad sam duvao isto je bilo manje od 0,5 promila, jednom skoro 0,5, maltene 0,49 :lol:

ako me nekad uhvate za prekoracenje brzine, vozili ste toliko, jbg vozio sam omaklo mi se, platim kaznu idem dalje kad me uhvate u gradu gre stave idiotsko ogranicenje 40 e jedino se tu raspravljam. uhvate me na 55 recimo, siroka ulica nigde nikoga, u sred dana, fuckin ogranicenje 40...

mislimd a je problem i sto ljudi zauzimaju neprijateljski stav prema policiji i onda ne mozes nista ni da ocekujes od njih nego jos gori stav

akad sam video sumnjivog policajca bez kola i kolega kako pokusava da me zaustavi pro****m dalje i gotovo.

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

Originally posted by djukic
          Ja bi se stvarno stideo da mi je kolega oteo coveka, iskopao mu raku, ubio ga i oteo mu auto...
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
            • Mazda 6 2.0d

Ja sa saobracajnom nisam ni imao nekih vecih problema (ako se ne racuna da su me par puta vacarili za crvenu pa dobili pola od toga kada nisu bili u pravu a celo kada jesu) ali zato takozvana "interventna" - njima bih seko noge i ruke bez trunke sazaljenja. Takav olos i sljam nisam nigde u zivotu video a mislim da su najgori kriminalzi u nasim zatvorima mala deca u odnosu na njih.

Toliko nevaspitanja (u zivotu se nikome nisu obratili sa "Vi"), toliko gahatosti, nekulture, razdrljeni, bez kape na glavi, prilazi i otkopcava pistolj... Nemam reci.

A to da drze coveka na zimi van auta duze od pola sata - to da ne pominjem jer im je to "ustaljena procedura". Ja bih sve to ui gasnu komoru. A sto se tice policajaca koji su pali testove - pa iznajmimo grcke ili nemacke za pocetak dok ne sredimo svoje (samo da se ne iskvare kao strani bankari kada dodju ovde ).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

a kako si uopste dosao u kontakt i problem sa interventnom...

ja ih vidjam po grdu u belim pajero-ima, i stvarno deluju kao neizivljene sirovine, ali nikad s njim ani u kakav kontakrt nisam dosao za tolike godine, osim na trafici kad su se bezobrazno gurali preko reda da kupe cigare

onda ih je nas nekoliko "obicnih" ljudi napalo verbalno kako se to guraju i ponasaju (cak je i jednu babu odgurnuo) na sta su oni dobacili jel znamo mi ko su oni i da se teramo u Qrac

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                • Mazda 6 2.0d

Bukvalno nicim izazvano.

Jednom na ELP pumpi kada sam stao da kupim bombone (vracao se kuci, bilo oko pola 3 nocu) i eto ti pajera ja krecem a ovaj mi mase da stanem. Otvaram prozor a on se deere da izadjem iz kola smesta.

Ili me jednostavno zauztave negde i onda trakeljisanje jel ima nesto od oruzja, sta ima po kasetama u kolima i tako to. Kad vide NBS u saobracajnoj (ako sam Vectrom) onda malo olade ali malo a ako sam Megane-om onda karaju do kraja. Mene (do sada) nisu sekli ni jednom ali mog druga jesu (vozi srebrnu Vectru). A druga koji vozi 530i (E39) kako ga vode tako se okrenu, za njim i iseku ga i onda bude trakeljisanje do bola. Ma debili neizivljeni. A najvise me nervira onaj stav na kraju (posle pregledanog broja sasije i broja motora, proverenog vozila i mene preko centrale i naravno posto su ispipali lepo i mene i auto) "pa ajde da te pustim" ili "jesi li privodjen?" "nisam" "nisi nikada privodjen???!!!" kao da je to nesto nenormalno.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• stefanves
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2006
                  • 1351
                  • BG

Originally posted by zola_
                  Originally posted by stefanves
                  Sve u svemu po Tetku nasa policija cini sve sto joj je u moci.Ma da mozda kada bi se gadjali tramvajima.Smatram da pored tog psyho testa, treba uvesti i IQ test, i da uslov bude IQ veci od 90(granica za morona), samo sto bi nam tada vecina popadala pa ne bismo imali sluzbena lica
                  moras jos malo da proucis tu knjigu iz psihologije, blaga mentalna retardiranost je tek ispod 70
                  @Dzoni_mkv
                  verovatno je coveku trebao prevoz do nekog obliznjeg mesta pa reko pre ce ga neko povesti ako zaustavlja sa palicom...
                  Ma proucavao sam je ali ko ce sve to upamtiti, puno podataka mi prodje krz glavu.Ali svejedno znas na sta mislim.

P.S. malo je offtopic ali mora ispricati, zaustavi nas saobracajac, ja bio sa drugarom u bmw e39, i pita on njega "Je li vozilo ispravno?", drugar kaze da jeste.A on ce na to njemu"Aj povuci rucnu, i izadji napolje da guras da vidim je li ti je ispravna?".Mislim sta reci, svaki komentar je suvisan.
                  Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                  Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Zaustavljali su me milion puta i opravdano i neopravdano, al' se zaista ne secam da sam i sa jednim imao problema ikada.
                    Sad je jedan bio malo napadniji, pre neki dan, al' sve vreme kulturan razgovor sa njim bez nepotrebnog kurobecanja i sve proslo ok i zavrsilo se sa "hvala, dovidjenja i vezite pojas", posto jelte nisam bio vezan, a on nije bio saobracajac.

Cak me je jednom zaustavio i pitao dal' znam koji sam prekrsaj napravio, rekao sam mu da znam i da sam to napravio zato i zato, zatrazio mi je dokumenta, ja sam mu ih dao, pogledao ih je i rekao "vozi i nemoj da pravis to vise".

Inace sam "odrastao" sa interventnom i kada god bi dosli u blok/skolu prvo bi se zakacili za mene, jer sam bio malo (vise) upadljiv zbog oblacenja i... kakav god stav da su imali, ja sam sa njima kulturno pricao i nikada nisam imao problema.

A nadam se da necu i u budcnosti...

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225
                      • Belgija - ranije Luna-Chico

e vidis lepa rec i gvozdena vrata otvara, u ovom slucaju ponasanje na nivou, ako si ti OK prema njima i oni su prema tebi, a ako ti glumis budalu i oni ce.

Primer, pre nekih 4 godine sam vozio auta na probne table i otkaci mi se papir pa je izgledalo kao da je bez tablica, naravno odmah su me zaustavili i poceli drcno izlazi napolje iz auta, naravno ja sam sa njima pricao normalno i izvinio se zbog toga jel ipak sam ja napravio prekrsaj da bi oni na kraju pricali samnom normalno i pozeleli mi srecan put i naravno sacekali da postavim tablicu (papir) da se vidi.
                      Da sam i ja bio drcan prema njima verujemda bi bilo drugacije.

Comment

• monkey
                        CBC Senator
                        • 14.11.2006
                        • 286
                        • Porec, Hrvatska

vjerojatno kad bi se sitna korupcija u policiji tolerirala, ovi nebi pocinili sta su pocinili. place su im male, pa bolje onda da si oni uzmu 20 eura nego drzava 40. tako barem nece puknut i napravit ovako nesto... ocuvanje socijalnog mira... zadovoljni gradjani, zadovoljni panduri, i mozda bi onda cak i bolje obavljali svoj posao, sa vise motivacije...
                        inace, dosta su me zaustavljali, uvijek sam ja bio fer prema njima i oni prema meni. ponekad bi proslo samo sa razgovorom, ponekad pala kazna i amen, bez puno problema. imao sam dva neugodna iskustva, prvo je bilo kao klinac u nekom kaficu, uletili na raciju. bili su stvarno bezobrazni i grubi. u startu sam si mislio u stilu koji im je k***, seljacine, majmuni itd..., ali kad malo bolje razmislim, moraju bit odrijesiti i grubi, inace bi tesko prezivili medju sto pijanh i nadrkanih ljudi... drugi put sam se vozio s poznanikom u autu, covjek je radio sranja pijan, vrtio se sa rucnom na parkingu vozio ko manijak i palio gume, taman sam mu reko da me pusti van iz auta, kad nesto plavo svijetli odizad... lik em je kriv, em bezobrazan "sta me opet zaustavljate, nemate pametnijeg posla, itd..." i onda je krenulo. najprije pretraga nas, pa auta, pa su nas zadrzali tamo skoro sat vremena dok dodje jos jedna patrola (to i dalje neznam zasto) i onda su nam napisali kazne za sve zivo i mrtvo i izmisljeno i pravo (cak su meni napisali kaznu kao suvozacu jer sam bio pod utjecajem alkohola )...
                        poanta svega, samo treba biti fer i nema problema, i oni su samo ljudi...

edit: zaboravio sam napomenuti jednu stvar, svatko si je sam kriv ako nije upoznat sa svojim pravima i obvezama policajca, pa ga svaki prasinar vuce za nos i ********. dovoljno ih je uljudno podsijetiti sta smiju a sta nesmiju, pa da se rastanete uz smijesak...
                        npr.olicajac nije ovlasten za ocijenjivanje tehnicke ispravnosti vozila i u tome je njegovo misljenje relevantno koliko i moje, ali zato policajac moze otpratiti vozaca i vozilo u stanicu za tehnicki pregled, pa se tamo utvrdjuju cinjenice...

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

Originally posted by ToNcA
                          Bukvalno nicim izazvano.

Jednom na ELP pumpi kada sam stao da kupim bombone (vracao se kuci, bilo oko pola 3 nocu) i eto ti pajera ja krecem a ovaj mi mase da stanem. Otvaram prozor a on se deere da izadjem iz kola smesta.

Ili me jednostavno zauztave negde i onda trakeljisanje jel ima nesto od oruzja, sta ima po kasetama u kolima i tako to. Kad vide NBS u saobracajnoj (ako sam Vectrom) onda malo olade ali malo a ako sam Megane-om onda karaju do kraja. Mene (do sada) nisu sekli ni jednom ali mog druga jesu (vozi srebrnu Vectru). A druga koji vozi 530i (E39) kako ga vode tako se okrenu, za njim i iseku ga i onda bude trakeljisanje do bola. Ma debili neizivljeni. A najvise me nervira onaj stav na kraju (posle pregledanog broja sasije i broja motora, proverenog vozila i mene preko centrale i naravno posto su ispipali lepo i mene i auto) "pa ajde da te pustim" ili "jesi li privodjen?" "nisam" "nisi nikada privodjen???!!!" kao da je to nesto nenormalno.

Pa nije mi jasno kako i zasto bas vas spopadaju tako, mozda zato sto je gluvo doba noci...

i sta znac to NBS, narodna banka ili sta?

Comment

• dintel011
                            CBC Senator XXL
                            • 12.03.2005
                            • 348
                            • Beograd, Vidikovac

Pa sta ako je gluvo doba noci?
                            Jel to neki policijski cas na snazi za koji mi ne znamo?
                            Inace, interventna je dno dna, sluze samo za reklamiranje sile,bahatosti i onog najgoreg ponasanja zbog kojeg su omrzeni u narodu.
                            Nesto se ne secam da je neki pripadnik takozvane interventne brigade pohvaljen zato sto je uradio ovo ili ono, zato sto je sprecio razbojnistvo ili kradju.
                            Al zato eto ih na vratima kluba,diskoteke, samo sto su sad korigovali ponasanje jer rade kod privatnika, normalno naoruzani kao da su na poslu.
                            Ok, pravila sluzbe su da policajac van duznosti nosi oruzije da bi eventualno sprecio krivicno delo al sta ako istim izvrsi delo ili kao ovi na vratima zmure pred dilerima za koje se zna sta i kako prodaju u klubu...
                            Sve u svemu, trla baba lan

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

1) Policija u Americi (mislim na lokalnu) je dooosta gora od nase. Vrlo lako mogu da te zaustave ako si sumnjiv, a onda ruke na volan ili krov ili haubu, pa siri noge dok se on setka od tvojih do njegovih kola. Opet to se ne desava u vecim gradovima, vec u manjim u centralnom i juznom delu.

2)Vecina kod nas je usla u policiju iz tri razloga: osigurana buducnost (siguran posao), mogucnost raznih malverzacija i najbitnije zelja za leglnim posedovanjem vatreenog oruzja kao i mogucnost upotrebe sile represije.

3)A gde ce drzava sa tolikim pripadnicima interventne. Pa oni su tokom devedesetih toliko podivljali i dobili na divljastvu da ce proci godine da se to ublazi. Bili su supceni sa svim i sada da se ponasaju korektno, ici ce malo teze. Ipak i bolje je da su u uniformi nego da su krimosi. (zvuci strasno, ali svako ko poznaje malo bolje pripadnike u plavom, zna o cemu pricam). Ipak u poslednje vreme i oni se dovode u red, jer sve vise piju suspenzije zbog nesavesnog obavljanja duznosti!!!!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• milan_g1
                                CBC Senator XXL
                                • 07.02.2007
                                • 863
                                • Karaburma

Evo da se i ja ubacim u pricu, ja nikada nisam imao problema sa policijom, zaustavljaju me relativno cesto, verovatno sto je malo stariji auto, par njih me pitalo je li ispravan, ja im okrenem da salu, koliko je star dobro se i drzi, uvek ljubazno i koliko je moguce okrenem na zezanje i nikada nije niko bio neljubazan. U vozackoj mi je slika sa naocarima a ja ih ne nosim (sociva), retko ko me pita za naocare a jasno vidi ogranicenje, jedino mi je jedan malo pametovao kao da idemo u dom zdravlja da proverimo, fino mu kazem nema problema i na tome se zavrsava. za prekoracenje sam samo jednom platio i to 500 din, tad su malo ostro krenuli posto sam ispred njih skrenuo na pumpu, lik je dosao do mene i ljutito rekao sine kad sipas gorivo dodji do nas da vidis koliko si isao! Izvukao se na foru idem sa devojkom u bioskop, pa kako bas na vas da naletim, uh sto cu da se izblamiram... I oni ljudi rade svoj posao isto kao ja svoj, meni kada dodje neko drcan u kancelariju i ja sam takav prema njemu, jos kad nije u pravu sreci mojoj nikad kraja! Za sada me nisu maltretirali bez razloga, a kad sam kriv kriv sam, jeftinije mi je da priznam
                                "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

Working...
                                X