Nepoverenje policiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Originally posted by Marko001

Pa nije mi jasno kako i zasto bas vas spopadaju tako, mozda zato sto je gluvo doba noci...

i sta znac to NBS, narodna banka ili sta?

Nisam znao da ja ne smem da se vozim u 3nocu, niti kupujem bombone, niti idem negde niti se vracam. A veoma je interesantno kako na sajtu MUP-a ne postiji ni jedna email adresa niti telefon na koji bih mogao da se zalim zbog takvog ponasanja. Treba li napomenuti da su im znacke uvek negde "gurnute" i da se ne vidi broj kao ni tablica sa prezimenom. Samo su suvise glupi da shvate da u Pajero ima tablicu koja ima broj.

Jedino resenje za tu bagru je gasna komora - kada bi ih otpustili iz policije jos koliko sutra bi nasli drugu "tezgu" - kao dileri.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

pa ko je rekao da ne sme da se ide negde u 3 nocu... ja nisam

rekao sam da ste im mozda zbog toga bili kao sumnjivi..

mada im to nije opravdanje...

a mislimd a postoji neki telefon za zalbe itd, imas generalni inspektorat mupa, ako ga nisu ugasili... pitaj na 92 kome mozes da se zalis,jer oni bi zapravo trebali da budu servis postenim gradjanima, isto kao i RTS,kao sto placas pretplatu, tako i ove placas, jer placas porez... ili pitaj Tetka za broj za zalbe...

mada mislimd a je problematicno kako da ti dokazes da li su oni bili drski ili ne... skoro nemoguce

osim toga nisu te prebili ili slicno, a ne znam da li je drskost definisana kao neka povreda pravila sluzbe...

Comment

• Vladan
        CBC Senator
        • 18.08.2005
        • 248
        • Vuko.ebina
        • e46 325i

Marko, pa nemoj mi reci da ti ne smeta kad je neko drzak prema tebi i to bez razloga. Dovoljno je da ti pokvari raspolozenje. A sto? Zato sto mu se moze? extra
        Mozda si upravo kupio auto i hteo malo da uzivas u voznji. Ili ne mozes da spavas, ili si neraspolozen, itd. I dodju pajseri da se izdrkavaju na tebi. Pa jel' ti to treba u zivotu?

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

osim toga nisu te prebili ili slicno, a ne znam da li je drskost definisana kao neka povreda pravila sluzbe
          Jeste postoji kodeks lepog ponasanja policije,sto je valjda i definisano pravilom sluzbe,a dokaz se uvek moze pribaviti snimkom,recimo mobilnim

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

e pa ako je definisano onda udrite sa zalbama i prituzbama....

a sto se tice snimanja mobilnim, mislim da bi u tom slucaju ipak dobio batine od interventne

Comment

• alt+64
              CBC Senator XXL
              • 27.02.2006
              • 571
              • bgd

e vidis lepa rec i gvozdena vrata otvara, u ovom slucaju ponasanje na nivou, ako si ti OK prema njima i oni su prema tebi, a ako ti glumis biiiip! i oni ce.
              Evo jedno sveze iskustvo, namerno isprobana "lepa rec".
              Mesto desavanjakenderbegova na Dorcolu
              Vremere sat vremena

Idem peske ulicom, prisunja mi se pajero sa ledja i stane pored mene i pritom blokira CELU ulicu
              Razgovor je tekao otprilike ovako:
              - Dodji ovamo
              - Izvol'te...
              - Daj licnu kartu
              - Samo trenutak...izvol'te
              - Esi privodjen
              - Ne, boz' sacuvaj

Izlazi OSL, i pocne da mi pretura po dzepovima uz pitanja el se drogiras, ko ti prodaje, sto lazes...a sve to gleda, vec poprilicna, kolona koja ne moze da prodje od njih...u tom trenutku primeti kljuceve od kola: Cija su kola, sto lazes, sve mi znamo...

U jednom trenutku mi otima saobracajnu (ostala u ruci dok sam trazio LK), vraca se unutra i bez reci zatvara vrata i prozore.
              Posle par minuta, otvori prozor, vrati dokumenta i kao "aj bezi"

Naravoucenije: S'obzirom da sam sve vreme bio extremno kulturan, dal sam prosao bolje nego inace - Da, jesam, ALI

1. Malo puta sam se osecao kao go*no ko sto se sad osecam
              2. Za koji ku*ac treba da se uvlacim u **** nepismenoj seljacini, da bih posle bio srecan sto nisam dobio batine ili sto me nisu ebavali 3 sata ili...

Ukratko, ako nekome odgovara sto "lepa rec gvozdena vrata otvara", i ako moze lepo da se oseca posle toga - samo napred...ja ne mogu

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

ToNcA, kada vec imas toliko problema sa svim mogucim delovima policije, mogao bi mozda ovako to da resis.

Zaposli tatu u MUP, neka zaduzi i jedan sluzbeni auto i za tebe (sve sa rotacijom) pa se vozaj do mile volje, ne vezuj pojas, prekoracuj brzinu, a i Pajero te nece startovati.

Samo, izgleda da je MUP malo ozbiljnija drzavna institucija od NBS, jer tu deca od radnika nemaju pristup sluzbenim vozilima, niti kredite sa 1% kamate.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• greywiendog
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2006
                  • 421
                  • Stara Pazova

Prosto ne mogu da verujem da se to desava... jesi bio nesto drugacije obucen ili si nesto specifican?! Ili je to jednostavno metodom prostog odabira na tebe dosao red?! Ne znam...
                  Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• CLD
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 1225
                    • Belgija - ranije Luna-Chico

Naravoucenije: S'obzirom da sam sve vreme bio extremno kulturan, dal sam prosao bolje nego inace - Da, jesam, ALI

1. Malo puta sam se osecao kao go*no ko sto se sad osecam
                    2. Za koji ku*ac treba da se uvlacim u **** nepismenoj seljacini, da bih posle bio srecan sto nisam dobio batine ili sto me nisu ebavali 3 sata ili...

Ukratko, ako nekome odgovara sto "lepa rec gvozdena vrata otvara", i ako moze lepo da se oseca posle toga - samo napred...ja ne mogu

Hebi ga, a sta da si bio drcan, verovatno bi te odveli negde i dobio batine ili ne znam ni ja sta, a sto fino nisi zapisao tablice pa ih prijavio ako se osecas kao *****, hebi ga, to je jedini nacin da se izboris za svoje pravo.

Medjutim da li si se zapitao da te je neko od tvojih "drugara" tipovao, necu da ulazim u to da li imas ili nemas nesto za tipovanje, u Beogradu ima toliko narkomana i kretena da ces uvek nekome da bodes oci.

Pazi, ja sam ziveo do pre 4 godine u Beogradu, ziveo sam u najgore vreme, kad je ****** bilo na svakom cosku i kad su interventne stvarno imale posla, a nikada nisam bio zaustavljen od njih, jesam od saobracajaca ali nikada od interventne.

Znaci malo je verovatno da ce da te zaustave iz cista mira, ne kazem da je ne moguce nego jednostavno da su male sanse.

Comment

• Williams
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2006
                      • 556
                      • Beograd- Cerak

Ni prvi ni poslednji put da se tako nesto desava. Dobro da te nisu uveli u auto i naterali da se skidas, kao mog drugara ni krivog ni duznog.
                      Najbolje je da procenis situaciju kakva je, i isto tako reagujes. Uvek imaj stav i pokazi im da postujes sebe, ne nuzno da povisujes ton nego jednostavno hladno, strogo i odlucno, stoj pravo i gledaj ih u oci, nisu oni nista iznad tebe.
                      Ako kojim slucajem prekrse ovlascenja uvek imas sluzbu unutrasnje kontrole gde mozes uputiti zalbu. Imas sva prava da im trazis ime vodje patrole kao i broj(eve) znacke. Ako odbiju upisi broj registarskih tablica vozila, datum i vreme a ostalo se da proveriti.
                      Skoro sam imao iskustvo sa jednim umisljenim saobracajcom, pa sam morao da reagujem na jeziku koji on razume. Prosao sam bez kazne i bez prijave iako sam obe zasluzio. Ni oni uvek ne znaju ko ste i sta ste, i iza te uniforme stoji obican pojedinac. Moja iskustva su uglavnom pozitivna, obicno se sve sa obostranim osmehom zavrsi.

Comment

• Vladan
                        CBC Senator
                        • 18.08.2005
                        • 248
                        • Vuko.ebina
                        • e46 325i

Ti si CLD vec zaboravio kako je to ovde. Simptomaticno za sve ljude koji napuste ovu rupu. Malo je verovatno??? Budak je povezao @-ov manjak telesne tezine sa intenzivnim konzumiranjem nedozvoljenih supstanci ili prometom istih i to mu je bio dovoljan razlog da ga blamira na sred ulice pred tolikim svetom. Pa oni bre to rade nasumicno bez ikakvog plana a dileri im ispred nosa valjaju dop.

Comment

• ToNcA
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2006
                          • 868
                          • Mazda 6 2.0d

Originally posted by Vladan
                          Ti si CLD vec zaboravio kako je to ovde. Simptomaticno za sve ljude koji napuste ovu rupu. Malo je verovatno??? Budak je povezao @-ov manjak telesne tezine sa intenzivnim konzumiranjem nedozvoljenih supstanci ili prometom istih i to mu je bio dovoljan razlog da ga blamira na sred ulice pred tolikim svetom. Pa oni bre to rade nasumicno bez ikakvog plana a dileri im ispred nosa valjaju dop.
                          Ne ispred nosa - to su im "ortaci iz kraja" sa kojima su odrasli.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• ToNcA
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2006
                            • 868
                            • Mazda 6 2.0d

Originally posted by sri98
                            ToNcA, kada vec imas toliko problema sa svim mogucim delovima policije, mogao bi mozda ovako to da resis.

Zaposli tatu u MUP, neka zaduzi i jedan sluzbeni auto i za tebe (sve sa rotacijom) pa se vozaj do mile volje, ne vezuj pojas, prekoracuj brzinu, a i Pajero te nece startovati.

Samo, izgleda da je MUP malo ozbiljnija drzavna institucija od NBS, jer tu deca od radnika nemaju pristup sluzbenim vozilima, niti kredite sa 1% kamate.
                            Sto se kredita tice - za to nisam ni cuo da postoji (1% kamate).

A sto se tice upotrebe sluzbenog vozila u privatne svrhe - to postoji u svim bankama (naravno u top managementu) pa tako i u NBS. Jednostavno to im je nacin da povecaju coveku platu a da je ne povecaju. Mada je caletu vise odgovaralo dok je imao sofera - tada je sofer mogao da ga vozi i na Mesec ako treba a sada auto sme da predje 20 000 km godisnje a svaki kilometar preko toga se naplacuje 0,5 evra (sto bi se reklo 500 evra za 1000km) - u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate. A i sam znas da 20K i nije neka nedostizna kilometraza.

Comment

• alt+64
                              CBC Senator XXL
                              • 27.02.2006
                              • 571
                              • bgd

jesi bio nesto drugacije obucen ili si nesto specifican?
                              Obucen ko i inace za posao, bermude majca...Ljudi sa mnogo vise ukusa od prosecnog pandura se nisu bunili tako da...
                              Specifican...pa, nadam se da ne ...Mislim, sa 190cm/70kg tesko da izgledam kao okoreli bandit, kao dzanki mozda, pogotovo zbog 3 reda podocnjaka (od buljenja u monitor 15h dnevno, ne zbog DOPadanja)...mada imao sam naocare za sunce pa njih nije mogao da vidi
                              Hebi ga, a sta da si bio drcan, verovatno bi te odveli negde i dobio batine ili ne znam ni ja sta, a sto fino nisi zapisao tablice pa ih prijavio ako se osecas kao biiiip!, hebi ga, to je jedini nacin da se izboris za svoje pravo.
                              Exactly.
                              Znaci, kad te startuje nepismena stoka, treba da im se uvlacis u bulju, da bi se smilovali, pa se izdrkavali samo 15min i pred samo 30 svedoka, inace ce da te odvedu u sumu izgaze ko svinju i u'apse jer si "pruzao otpor pri blablabla"
                              Probao sam ovo i stvarno, nikad vise. Nece mi biti ni prve ni poslednje batine, al bar cu se lepse osecati

Comment

• HotDog
                                CBC Senator XXL
                                • 06.05.2005
                                • 965
                                • BSG 75 (011)

e sto se tice zaustavljanja i legitimisanja pesaka, tu imam teoriju. Sad cu biti malo cinican, ali ponekad se cini kao da se u policijskoj skoli uci ako nisi lep nego imas onako malo, sto bi moj ortak rekao za mene, "zli vijetkongovac" izgled, onda mora da krimos, tako to ide. Mene su X puta tako zaustavljali na ulici, i unapred tacno znam da ce da me zaustave, propustajuci masovno ljude ispred mene. Doduse, nijedno od tih legitimisanja nije bilo neprijatno, ruku na srce.

Comment

Working...
                                X