Nepoverenje policiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

Jos mi se nije desilo da me policija nesto cima, ni u PL ni u BiH, ali postoji jedna redovna pojava- madjarski carinici/granicari. Od kada se sjecam za sebe ne znam da li se i jodnom desilo da oni ne prave neke probleme. Bilo tako za vrijeme Sovjeta, tako je i danas u doba EU. Auto redovno preturali i pravili probleme zbog nekih beznacajnih sitnica. Primjera radi - prije mnogo godina kada je stari kupio W126 na njemu bila oznaka 500SE ("sticker tuning" ) i idioti se nakacili zasto pise 500 kad je 280. Drzali nas jedno 3h na granici...
    Drugi biseri su slovenci - sad prije 2 mjeseca kad sam se vracao iz BL ispreturao mi sve sto je mogao u gepeku, cak je otvaro torbe sa alatom. Bitan detalj - imam drzavljanstvo EU.
    Ili primjer dvojice prijatelja koji studiraju u Austriji - zaustavili ih Slovenci uzeli pasose i nisu se pojavljivali 2h. Dosao cainik, pogledao auto i otisao. I opet 2h cekanja. Na pitanja zasto cekaju i kada ce moci da idu odgovor je bio: "Mozemo da vas drzimo bez obrazlozenja 6h a onda jos 18h u stanici..."
    Pa ti budi normalan...
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Vladan
      CBC Senator
      • 18.08.2005
      • 248
      • Vuko.ebina
      • e46 325i

@CLD, ja tebe stvarno ne razumem. Pa malopre si rekao da si pricao iz iskustva a sad savetujes da kad te maltretira interventna treba da mu zapises broj znacke i da mu kazes da ces da se zalis. A ljudi ovde pominju svlacenje gaca i skakanje sa drugog sprata. Prosto ne mogu da verujem sta si napisao. Evo lepo Mosler zakljucio iako ne zivi u bg-u sta bi se desilo da se pravis pametan.
      I ljudi ne mesajte babe i zabe. Sasvim je normalno to sto se desava na granici. Nije normalno da neko seta ulicom i da mu se desavaju razne neprijatnosti nicim izazvane. Setite se samo 93-ce i cuvenih nindza kornjaca.

Comment

• CLD
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2005
        • 1225
        • Belgija - ranije Luna-Chico

ne razumem ni ja tebe, ali hebi ga to je izgleda normalno, da svako ima svoje misljenje i da ga se drzi, pa kud puklo da puklo.

Inace kakve veze ima gde si zaustavljen, po nekoj logici isto treba da se ponasaju, koja je razlika izmedju pandura na Austrijskoj granici i pandura u Beogradu, ja je ne vidim.

Poenta cele moje price je da vecina vas dozivljava susret sa policijom suvise licno, ne ja ne kazem da nema kretena u toj policiji, ali ne toliko koliko vi pricate.

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
          • Mazda 6 2.0d

Poenta je u tome da im je na granici posao da budu sumnjicavi prema svima a u sred BG-a bas i nije potrebno.

Sto se interventne u Nisu tice - zaustavljali su me i tamo i mogu da potvrdim da su bili extra korektni i fini. "Dobro vece, molio bih Vasa dokumenta". Jos drug nema a pandur krece "sine, sta radis u zivotu" "studiram elektroniku" "kako ide" "sve u roku do sada" i pandur zakljucuje "i tebe da privodim? idi kuci, kamo srece da su sva deca kao ti" - to je bio dijalog. Moju i l.k. drugog grugara samo pogledao bez provere.
          Inace rec je o starijem coveku (sto se vidi iz onog "sine") koji je bio koliko sam video neki sef ekipe jer su ostali bili mladji. A u BG-u - vozaju se Pajerom po cetvorica, drugu su kao obrazlozenje zasto je zaustavljen rekli "jesi pogledao prema nama kada smo se mimoilazili" "neznam, mozda" "epa, zato" - inace kada su se mimoisli okrenuli su se, upalili rotaljke i isekli ga da stane. Drndali pola sata, pregledali auto, prekontrolisali i auto i njega i kao "idi". A najvise me nervira to "ajde da te pustim" a ja nista nisam uradio - od toga poludim. Nemam nista protiv kad me zaustavi saobracajac, tera me da duvam ili tako nesto - njegovo pravo. Gleda dokumenta - ok je i to ali ne znam cemu. Meri brzinu - ok to je njegov posao, ako sam kriv pokusacu da se nagodim. Ali to zaustavljanje i d****e bez razloga - e to ne razumem. Zasto terati nnekoga da stoji na zimi i slusa glupoti koje mu "good guy" medju njima prica a ostali mu trakeljisu kola - nara vno teraju te da stanes da gledas da ti nesto ne ukradu, a kao bi smeo da kazes i da stavljaju nest u dzep. Naravno znacke ispod jakni ili skinute - da se ne vidi broj. Ako trazis broj znacke - dobijes batine. Kolegu je 45 minuta drzao i objasnjavao mu da mu je kada konkurise za posao CV najbitnija stvar - ko je on da mi to prica, kao da zna sta je CV (to se desilo kada mu je ovaj rekao da zavrsava ekonomiju).

Jednostavno treba uvesti broj telefona za zalbe 24/7 da cim me zezaju mogu da okrenem i da kazem patrola tu i tu drka ljude a ne zali se ovome, pa onome, pa cekaj na prijem kod tog i tog. Ja sam kada su me drndali na pumpi hteo da se zalim ali - nisam nasao kome. Niko u ovoj zemlji nije nadlezan za Robina Hood-a i njegovu bratiju.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Vladan
            CBC Senator
            • 18.08.2005
            • 248
            • Vuko.ebina
            • e46 325i

Originally posted by CLD
            ne razumem ni ja tebe, ali hebi ga to je izgleda normalno, da svako ima svoje misljenje i da ga se drzi, pa kud puklo da puklo.

Inace kakve veze ima gde si zaustavljen, po nekoj logici isto treba da se ponasaju, koja je razlika izmedju pandura na Austrijskoj granici i pandura u Beogradu, ja je ne vidim.

Poenta cele moje price je da vecina vas dozivljava susret sa policijom suvise licno, ne ja ne kazem da nema kretena u toj policiji, ali ne toliko koliko vi pricate.
            A sto nas cimas tako prijatelju. Otisao si, ponavljam, zaboravio kako je ovde(ocigledno) i sad pricas neku pricu u koju ni ti ne verujes. Ali lepo si se definisao da se drzis svoje price i kraj. Nemam nista protiv da mi razmenjujemo misljenja ali da ti nama pricas kako je ovde, pa mislim... I razlika izmedju granice i bg-a...

Comment

• CLD
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 1225
              • Belgija - ranije Luna-Chico

jos samo ovo i ja se odjavljujem iz ove teme, ispade da ja zahebavam i drzim pandurima stranu.

prvo ja ne cimam nikoga nije moj nivo da zahebavam ljude iz cista mira, drugo mani te se toga otisao si odavde i nisam zaboravio kako je tu.
              Hebi ga ja se ni kad sam bio tu nisam bunio, to je ocigledna razlika izmedju nas.
              Znaci na granici smeju da s eponasaju kao drkadzije,a u Beogradu ne smeju, OK hvala vam na informaciji.

Comment

• Williams
                CBC Senator XXL
                • 07.02.2006
                • 556
                • Beograd- Cerak

Interesantna situacija mi se nocas desila, prolazim oko 2:30 ujutru preko Brankovog mosta i vidim u suprotnom smeru budalu koja hoda srednjom trakom. Prodjem most i skrecem desno u bulevar Nikole Tesle i zaustavljam se kod prve radar-patrole. Tu se nalaze 2 saobracajca i 2 pripadnika interventne brigade, sa tim sto ovaj iz interventne meri brzinu. Objasnjavam im situaciju i kazem da jave drugoj patroli. Prvi dobacuje "Taj ce da se ubije", dok drugi nastavlja "Ko ga hebe, nek ga roknu". Zaustavljaju drugo vozilo i odlaze ka njemu, dok sam ja ostao bez reci. Izgleda da je otimacina para vaznija, nego sto ce neko da ubije budalu i da lezi u zatvoru posle.

Na pravcu Dedinje- Banjica uzmem malo da "produvam dizne" na benzinu, ne toliko brzo nego na malo vecim obrtajima. Zaustavljaju me 2 pozornika i tu krece konverzacija:
                dobro vece- dobro vece
                jel ste pili nesto od alkohola- nisam
                levi far vam svetli slabije- jedino ako mi je crkla sijalica
                vozili ste malo brze- koliko sam brzo vozio?
                (zaustavlja vozilo iz suprotnog smera)
                Laku noc prijatno- laku noc

Ukupno su me zaustavili 4x juce, izgleda da je neka akcija popunjavanja budzeta. Naravno ni na jednu njihovu glupost nisam naseo, niti sam im dinar jedan dao.

Comment

• Marko001
                  CBC Senator XXL
                  • 09.09.2006
                  • 1070
                  • Belgrade

cekaj koga si i sta si video? jel neko hteo da skoci sa mosta ili sta?

Comment

• Vladan
                    CBC Senator
                    • 18.08.2005
                    • 248
                    • Vuko.ebina
                    • e46 325i

Kol'ko sam ja skapirao lik je setao srednjom trakom posred mosta kao da je u Knezu.

Comment

• bozza1979
                      CBC Veteran
                      • 08.01.2007
                      • 112
                      • Beograd

Ortakovu sestru su jutros zaustavili (Jugo, '87.g.), tvrdili je da je prosla na crveno, a ona kaze da nije... (Rece gde, ali sam zaboravio). Prosla je sa -20 evra... Jbg, racunala, jeftinije to nego jos i da ostane bez dozvole...

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

@williams - kraj meseca, trebaju plate

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

Originally posted by Vladan
                          Kol'ko sam ja skapirao lik je setao srednjom trakom posred mosta kao da je u Knezu.
                          Koji debil

Valjda nije nastradala ******...

Comment

• Williams
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2006
                            • 556
                            • Beograd- Cerak

Valjda nije, prosao sam tuda posle 10 minuta, nije nikog bilo. Mozda je otisao da skida alge sa dna spahtlicom.

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

skolovanima kapa dole ali ne mislim na ove srednjoskolce vec stvarno skolovane ljude tipa tetak - sri, ljudi koji su ceo svoj radni vek posvetili necemu sto se zove bezbednost. drugari to je nauka, verujte mi . Ni jedan od njih dvojice kapiram ne bi bili tu gde jesu da ne vrede. Sto se tice nihovih pogleda na sve ovo sto nas muci, ne treba ih osudjivati, hebi ga, policija je isto sto i vojska samo druge boje. Znate i sami, bili ste u vojsci... hijerarhija... njesra ali sta se mora nije tesko. A sto se interventne tice. To sto rade im je vezba. Sef ih posalje na ulicu i to je za njih vezbaaaa. Druga je stvar sto u 90% slucajeva maltretiraju pogresnu osobu i uglavnom je izblamiraju naj zesce. Samoooo..., nikome nije gorela do zore, svi oni kad tad skinu tu uniformu i oruzje i znacke uostalom to su samo obicni ljudi kao i mi. stoga, nedo bog da se meni desi da slucajno padnem na trotoar i slomim ne vilicu, trepavicu... poslednje bi bilo u zivotu dezurstvo tome koji je tu noc na strazi. 20 god sam ziveo medj siptare, nikada mi dlaka sa glave nije falila i sad kad sam ovde kao svoj na svome i da dodje neki nepismen lik iz okoline mladenovca da me hebe.... neeeeeeeeeeeeeeeeeema sanse drugari... taj se jos nije rodio.. fala bogu ima nas muskih u familiji i striceva i brace a i ja se malo malo pa potrudim da nas bude jos vise...pa ce se nosimo....
                              generalno, nas probelm je sto ne poznajemo zakon tj sta on sme a sta ne sme... pitanje je da li ima pravo da ti trkeljise kola ako na proveri tvoje ime ne prolazi. to je isto kao da ti dodje na gajbu i krene da vrslja a da ne pricam o preturanju po dzepovima.
                              dakle, tetak ili sri, sta mogu , sta ne mogu i ako mogu zasto mogu a ako ne zasto ne. a ta prica o pucanju u sredinu mete sa dva hitca ne pije vodu. odgovarao bi za ubistvo automatski ako ne drzavnom sudu onda porodicnom (prekom sudu) 100%. jer zamislite da vas neko zvekne... za cije babe zdravlje.... jednom mi se desilo da mi je lik iz interventne rekao drzaci se za prangiju: "nemoj da ti padne na pamet da bezis, izbusicu te" a ja sedim u kolima. ni dan danas ne znam kako i zasto sam precutao. zgranuo sam se. balavac, koga bre da izbusi.... jaaaaaaaaooooooooooooJ. jedna stvar stoji, jos se ovde nije pojavio copkiller, ako tako nastave nekom ce pasti mrak na oci i bice svasta bas zbog tog sto smo ovakvi kakvi jesmo tj SRBI.
                              i jos jednu stvar morate da priznate. saobracajac vas nikad nece zaustaviti ako niste napravili prekrsaj, 100%na kraju krajeva oni su jos naj skolovaniji...
                              Aj uzdravlje...
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• alt+64
                                CBC Senator XXL
                                • 27.02.2006
                                • 571
                                • bgd

generalno, nas probelm je sto ne poznajemo zakon tj sta on sme a sta ne sme...
                                Ako nisi spreman da u tom trenutku dobijes min. samarcinu, sasvim ti je svejedno sta sme a sta ne sme...isto tako ako jesi, opet je svejedno jer mu neces precutati ni nesto sto "sme" ako je usput bezobrazan
                                saobracajac vas nikad nece zaustaviti ako niste napravili prekrsaj
                                Sem kad se blizi 1. u mesecu
                                Aj uzdravlje...
                                Vaistinu uzdravlje

Comment

Working...
                                X