Jos mi se nije desilo da me policija nesto cima, ni u PL ni u BiH, ali postoji jedna redovna pojava- madjarski carinici/granicari. Od kada se sjecam za sebe ne znam da li se i jodnom desilo da oni ne prave neke probleme. Bilo tako za vrijeme Sovjeta, tako je i danas u doba EU. Auto redovno preturali i pravili probleme zbog nekih beznacajnih sitnica. Primjera radi - prije mnogo godina kada je stari kupio W126 na njemu bila oznaka 500SE ("sticker tuning"
) i idioti se nakacili zasto pise 500 kad je 280. Drzali nas jedno 3h na granici...
Drugi biseri su slovenci - sad prije 2 mjeseca kad sam se vracao iz BL ispreturao mi sve sto je mogao u gepeku, cak je otvaro torbe sa alatom. Bitan detalj - imam drzavljanstvo EU.
Ili primjer dvojice prijatelja koji studiraju u Austriji - zaustavili ih Slovenci uzeli pasose i nisu se pojavljivali 2h. Dosao cainik, pogledao auto i otisao. I opet 2h cekanja. Na pitanja zasto cekaju i kada ce moci da idu odgovor je bio: "Mozemo da vas drzimo bez obrazlozenja 6h a onda jos 18h u stanici..."
Pa ti budi normalan...

Drugi biseri su slovenci - sad prije 2 mjeseca kad sam se vracao iz BL ispreturao mi sve sto je mogao u gepeku, cak je otvaro torbe sa alatom. Bitan detalj - imam drzavljanstvo EU.
Ili primjer dvojice prijatelja koji studiraju u Austriji - zaustavili ih Slovenci uzeli pasose i nisu se pojavljivali 2h. Dosao cainik, pogledao auto i otisao. I opet 2h cekanja. Na pitanja zasto cekaju i kada ce moci da idu odgovor je bio: "Mozemo da vas drzimo bez obrazlozenja 6h a onda jos 18h u stanici..."
Pa ti budi normalan...

Comment