Koji su po vama dizajnerski promashaji od automobila?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Koji su po vama dizajnerski promashaji od automobila?

Bash kao shto kaze pitanje teme " Koji su totalni dizajnerski promashaji tj koji su po vama ruzni automobili?"

Evo po meni trenutno je to Shkoda Roomster ..... po meni je najveci dizajnerski prmashaj ( od automobila koji se trenutno proizvode ) zbog neposhtovanja principa dizajniranjau automobilizmu .... evo prvo slika pa i objashnjenje:

ono shto je najveci promashaj na ovom automobili su bochne staklene povrshine iza predjnih sedishta .... uopshte ne chine celinu ili nastavak prvobitne celine nego su totalno zasebni sa apsolutno neprihvatljivom formom ....... inache to je najveca kritika za ovaj automobil i koliko se shushka, to ce ga i oterati sa proizvodnih linija na doradu, tj lifting!

A koji su po vama trenutno najruzniji i najveci dizajnerski promashaji?
  • Gatti.Gatozza
    CBC Senator XXL
    • 26.09.2006
    • 411
    • Zemun
    • Lybra 1.9 / XJ600S

**** na Renault Thalia-i.
    MAZDA

Comment

• alt+64
      CBC Senator XXL
      • 27.02.2006
      • 571
      • bgd

Za pocetak, ruzan automobil != dizajnerski promasaj. Jako cesto je auto totalni dizajnerski promasaj, pa i sramota za dizajnera, a nije ruzan.

Ruzan:

Dizajnerski promasaj(i):

Comment

• Dragon
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2006
        • 963
        • Beograd

Od novijih, najpre Skoda Fabia, neuspeo pokusaj kopiranja Svifta. A i ovaj Roomster je podjednako ruzan.
        Pre nekolikodana komsinica dala 13.000 evra za Fabiu, jeste u fulu, ali dzaba joj.
        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• nikolans78
          CBC Senator
          • 16.03.2006
          • 277
          • Vankuver, Kanada

po meni zadnji deo megana je ruzan. Kao da su hteli po svaku cenu da naprave nesto drugacije, pa i po cenu da bude ruzno.

Comment

• mb12
            CBC Senator XXL
            • 06.11.2006
            • 640
            • Vrbas
            • Mazda 626 2.0 TD

Originally posted by @
            Za pocetak, ruzan automobil != dizajnerski promasaj. Jako cesto je auto totalni dizajnerski promasaj, pa i sramota za dizajnera, a nije ruzan.
            OK, jeste , ali u 95 % sluchajeva, dizajnerski promashaji rezultiraju ruznim automobilom.....

E, a shto se tiche Golf porodice, uopshte nije dizajnerski promashaj ..... vidi se kontinuitet "porodice" ..... kad krenesh od keca pa do petice, vidish da su pravljeni sasvim uobichajeni prelazi,a sve u znaku vremena kad se se proizvodili .... dizajn Golfa 5 je klasichni dizajn,strogo definisano, traicionalno, bez ikakvih eksperimentisanja!

P.S.

Nisam nikakav ljubitelj Golfa, ali tako stvari stoje, shto da lazem ..... zato cu preimenovati temu u "dizajnerski promashaji"

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Golf je primer odli?ne evolucije jednog automobila.Kako može biti dizajnerski promašaj automobil koji je najprodavaniji model uopšte u Evropi????
              Rumster je primer kontroverznog dizajna i meni se npr. svidja.Baš ta radikalna promena koju prezentuje ovaj model je ono najvrednije u njemu.Vide?ete da ?e i drugi proizvodja?i pratiti trend!

Primer promašaja je definitivno Reno Talija, tako da ?ak ni radikalno skidanje cene ovog modela nije pospešilo prodaju!

Mislim da je ?ovek odli?no postavio pitanje i nemojte dozvoliti da se naša prepucavanja oko marke automobila prenesu na ovu temu!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Kenno
                CBC Senator XXL
                • 21.08.2006
                • 460
                • Zenica, BiH

Recimo da mi se nova Fabija ne dopada. Ne dopada mi se ni uniformiranost prethodne generacije Audija....Mercedes C prva generacija, onda ve?ina japanaca malo starijih generacija, golf kao standardno bezidejan auto(4 i 5 serija), Fiat Idea, Punto mk2b, Opeli i Renoi-svi... U sustini ne volim reci za neki auto da je ruzan, mozda samo bezidejan, dosadan i meni licno dizajnerski ne privlacan.(Ukusi se razlikuju) Ali zato su tu neke druge kvalitete....pa i ta auta manje vise (ne)uspjesno prolaze na trzistu...

edit:
                x puta mi je gori 206 sedan nego Thalija npr.....

Comment

• Gatti.Gatozza
                  CBC Senator XXL
                  • 26.09.2006
                  • 411
                  • Zemun
                  • Lybra 1.9 / XJ600S

Pre neki dan sam video auto ?iji me je zadnji deo uplašio. U pitanju je džip, zadnji farovi mu imaju oblik srednjovekovnih engleskih štitova. To sam zapamtio. On je otišao, ja ostao zapanjen.
                  Alfa 166 mi ima nekako tužne farove. Tera da zapla?eš sa njom zbog saose?anja.
                  MAZDA

Comment

• mb12
                    CBC Senator XXL
                    • 06.11.2006
                    • 640
                    • Vrbas
                    • Mazda 626 2.0 TD

Originally posted by Kenno
                    .... Punto mk2b....
                    Slazem se totalno .... definitivan dizajnerski promashaj koji je uruznio do tada jedan od najmelijih dizajna u auto svetu ..... mk2 je po velikoj vecini mnogo, mnogo, vizuelno kompletniji, shto je i logichno jer je facelift koji je doshao sa mk2b samo "nalepljen" bez ikakvog smisla ..... mada mnogi shushkaju da se htelo po izgledu primaci VW Polu .... e sad koliko je to istina ne znam, i verujem da niko ovde ne zna pravu istinu o ovoj glasini!

Originally posted by Gatti.Gatozza
                    Pre neki dan sam video auto ?iji me je zadnji deo uplašio. U pitanju je džip, zadnji farovi mu imaju oblik srednjovekovnih engleskih štitova. To sam zapamtio. On je otišao, ja ostao zapanjen.
                    A koja je marka i model u pitanju ?

Comment

• alt+64
                      CBC Senator XXL
                      • 27.02.2006
                      • 571
                      • bgd

vidi se kontinuitet "porodice"

Dobro, ovi su usput i ruzni, al se vidi kontinuitet porodice i jesu dizajnerski promasaj

Kako može biti dizajnerski promašaj automobil koji je najprodavaniji model uopšte u Evropi????
                      A kako moze nepismena ljankase sa kretenskim pesmama biti najpopularnija pevacica u Srbiji?
                      Ljudi su cudo, pogotovo oni kojih je dovoljno da nesto naprave najpopularnijim

Comment

• kizabgd
                        CBC Veteran
                        • 14.06.2007
                        • 162
                        • BG

Comment

• stefanves
                          CBC Senator XXL
                          • 10.12.2006
                          • 1351
                          • BG

Punto MK2b, a mk2 mi se jako svidja, Multipa isto je vrlo ruzna, ruzan mi je SPARK(MATIZ), Kalos, Twingoo...
                          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by mb12
                            Originally posted by Gatti.Gatozza
                            A koja je marka i model u pitanju ?
                            Ova.

Slikao ja u NS, povratak iz Vrbasa.

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Gatti.Gatozza
                              CBC Senator XXL
                              • 26.09.2006
                              • 411
                              • Zemun
                              • Lybra 1.9 / XJ600S

E taj! Skloni ga od mene!!
                              MAZDA

Comment

Working...
                              X