Motorno ulje - karakteristike, iskustva, proizvodjaci

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • borcham
    CBC Član
    • 23.03.2006
    • 40
    • Nis

Šta mislite o ovom ulju:
    "ЛУКОЙЛ-СИНТЕТИК" SAE 5W-30 ; API SL/CF; SAE 5W-40; API SM/SL/CF; ACEA: A3/B3, B4-98, JASO: MA.
    Cena na pumpi je 2051 din. za 4l.
    U autu (ovo bi mu bila druga zamena ulja, Lada 110 16v, 10000km) mi je valvoline polusintetika.
    Šta predlažete vredili preći sa valvoline polusint. na lukoil sint.

Comment

• Pole
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 363
      • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Ne bi trebao da imas problema.Promeni i filter da ti u njemu ne ostane starog ulja.
      Sto se tice kvaliteta prelistaj SAT PLUS,mada je sve to uglavnom poznato.
      Lukoil se pokazao dobro na testu.
      zasto krava nosi zvonce...?...?...?
      pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• borcham
        CBC Član
        • 23.03.2006
        • 40
        • Nis

Imam taj broj SAT-a i upoznat sam sa rezultatima, samo što ja hoću da uzmem lukoil sintetiku koja je za klasu višeg kvaliteta od testiranog ulja. E sad pitanje da li je bolje taj lukoil sint.(5w - 48) ili da ostanem na valvoline polusint. (10w - 40). Cena im približna.

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Slobodno probaj nece da mu skodi

Comment

• RedboX
            CBC Senator XXL
            • 28.11.2006
            • 1537
            • Novi Beograd

Ovlasteni mazdin servis u Beogradu ima mobil i mazdino ulje stim sto je mobil iz bureta i bezobrzno su skupi.
            Moja mazda 323 I 1.3 iste API SG,SH,ILI SJ sto znaci da moze i bolje klase L, M itd, a SAE 5W-30 za temperature od -30c do 40c (verovatno vanjske) ili SAE 10W-30 za temperature od -20c do preko +50c .
            Do sada je sipana sintetika i poslednji put u NS je sipano fordovo ulje 5w-30.
            U knjizici nigde ne forsiraju neko ulje jedino za servo i automatski menjac pise dexron.

Ja cu sledece da naspem mobil i da ne mislim
            I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

Evo sad procitah na mazdinom sajtu da preporucuju ulje

Mazda Dexelia DPF 5W30

i jos pise da rade ulja u aradnji sa totalom.

Jel neko probao dexeliju?
              I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Goranp
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2006
                • 436
                • Banja Luka

Već smo diskutovali o tome, pričiatj malo
                Dexelia jeste mazdino ulje koje za njih radi Total, mada smo nešto provjerali i upoređivali i više je da ipak za njih radi ELF što nam na kraju dođe isto jer su pod istom kapom.

Kod mene 1.5 sipano ESSO 10/40 polusintetika i dosipao više od 1.5 l

Sada nasuto ELF LXD 5/40 sintetika i evo za 1kkm ništa nije potrošio

Topla preporuka, a naravno ako staviš Total nećeš pogriještiti

Sintetika Rules
                Banjaluka Blog
                http://gradbanjaluka.blogspot.com
                Tattoo Picture
                http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo
                  • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Izvinjavam se ako je vec pisano o tome, ali zanima me na koliko se menja Castrol magnatec 10w 40. Na kutiji ne pise nista o intervalu zamene ali s'obzirom da je polusintetika predpostavljam da je 10.000 neki max!?
                  EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Ma k'o i za svako drugo ulje... Nemaju neki "popust" usprkos magnetnim molekulama...

Ako si inace mijenjao na max. 10.000 mijenjaj i sada... Postoji i teorija o mijenjanju na plinu, pa mozda koja 1.000 vise, ako ga mahom tjeras na plin...

Comment

• miura
                      CBC Senator
                      • 18.10.2006
                      • 227
                      • Lazarevac

Posle topika o Addinol ulju (bobanms), sumnje o škartu koji se prodaje u brendiranim pakovanjima su ... pa sve realnije.
                      Proverio sam taj za mene nepoznati brend na netu i stvarno su OK.
                      Nedavno sam menjao ulje i filter na autu i uzeo Mobil Super M 15W-40, cena 385din za 1 litar. Čini mi se da se (kod hladnog starta) zvuk hidropodizača prilično odužio... I to sa novim uljem a za staro čak i ne znam kada je zamenjeno-od skoro vlasnik auta.
                      Pomogla bi lična iskustva, prvenstveno šta izbegavati, koje su realne cene, gde plaćamo kvalitet a gde ime...
                      Čitao sam za Lukoil i Addinol ali kasno...
                      Kakvi su uljni filteri Delphi? Gde li se to proizvodi?
                      Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Do sada je sve receno sto se tice ulja. Bilo koji proizvodjac, ali original pakovanje i bolje zimi redje ulje nego sto koristis leti. Mislim da je Addinol malo overrated i malo losije izreklamiran na ovom sajtu i ja ti licno ne bih preporucio!

Delphi filteri su solidni, ali malo skuplji za ono sto nude. Uzmi Mann i nece te boleti glava.
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• djunta
                          CBC Član
                          • 22.01.2007
                          • 60
                          • Beograd

Dugo vozim stare dizele pa i Optimu long life, pa sam van price o uljima.Sada sam kupio Fiestu 1.8 TDDI 2000 godiste.Procitao sam pricu o uljima al ne nadjo bas sa sigurnoscu sta bi valjalo koristiti.U motor staje 6,1l sa filtereom i samo je gradska voznja.Drugar vozi na Pezou 206 HDI Opelovo polusintetsko 10-40 i ne trosi ga motor.A i cena je odlicna i trebalo bi da je original.Ima li neko neku preporuku za moj "novi" auto?

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Ford verovatno preporucuje valvoline.
                            Mi ovde preporucujemo bilo sta sto zadovoljava specifikacijom.
                            Znaci sintetika bilo kog proizvodjaca, Mobil, castrol, motul itd.
                            To date there has never been a faster car built for the public road and,
                            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• djunta
                              CBC Član
                              • 22.01.2007
                              • 60
                              • Beograd

Odlucio sam se za GM Opel 10-40 polusint.Cena najjeftinija u Opelovoj radnji u Katanicevoj.U motor staje sa zamenom filtera 6l ulja i isprao sam ga sa 3 l.Beograd -Nis i nazad,470km, voznja na 130-140, ni gram potroseno.U isto vreme sam zamenio sve filtere i auto radi mirnije i tise.Videcemo sta ce biti na dalje.

Comment

• jomini
                                CBC Senator XXL
                                • 11.03.2007
                                • 490
                                • Novi Sad

Na?oh na PART I ovu tabelu, otprilike sam to i znao, samo su mi strane bile ove cifre oko temperature. Sad mi je lakše!
                                Sada me zanima jer nisam našao nigde, ove oznake API, SL, CF, SJ...
                                Ima li gde nešto o tome, poput ove tabele? Hvala unapred...
                                San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

Working...
                                X