Motorno ulje - karakteristike, iskustva, proizvodjaci

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Motorno ulje - karakteristike, iskustva, proizvodjaci

Možda je @legenda u pavu.Ja bi to učinio da je auto moj.Ali ipak da ne eksperimentišem sa tuđim.Ja znam čoveka koji u bmw 316 1991.god sipa sintetiku iako auto ima sličnu ako ne i veću kilometražu i nema problema.Da li bi tako bilo sa puntom neznam,morali bi probati.
    Za taj punto je standard 10w40,ali pošto je čovek već imao seleniu gold pa prešao na 15w40 pretpostavljam da je imao razlog.
    Ma da skratim ,drži se proverenog 15w40.pitanje je šta bi bilo kad bi sintetika dobro isprala motor.

Comment

• TheWickerMan
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2007
      • 791
      • DE
      • AR Giulietta TCT

Pa razlog je bio zato sto je Selenie Gold troskario oko 1.4l na 10000 km,pa sam presao na Vision i onda je spala na tih 0.8l na 10000 km... Tako sam i mislio,15w40,jos da vidim kakav je ovaj Valvoline i to je to

Comment

• simbioza
        CBC Član
        • 07.05.2010
        • 17
        • NS

@Zverko, legenda, kristina

Hvala

Comment

• kristina990
          Banovan
          • 13.04.2009
          • 1066
          • Srbija

jesi li promenio i da li si zadovoljan izborom?

Comment

• jomini
            CBC Senator XXL
            • 11.03.2007
            • 490
            • Novi Sad

Originally posted by TheWickerMan
            OK,ali meni je auto 1996-to,sa predjenih 300000 km... nije li 5w40 malo retko?
            U oznakama ulja indeks temperature je prvi broj (u ovom slučaju 5), a drugi (ovde 40) broj je gustina/viskozitet.
            Drugim rečima, 15w40 i 5w 40 su jednako gusta ulja, samo petica taj svoj viskozitet drži i na nekim nižim temperaturama od petnaestice.

Ako si mislio u odgovoru da je bolje da uzme 50 ili 60, onda se izvinjavam na upadici.
            San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• Re: Motorno ulje - karakteristike, iskustva, proizvodjaci

pozdrav svima na forumu pitanje je sledece posto mi je masina presala preko 250000 nissanov n12 motor a uz to malo troskari ulja oko litru na 5000 do sad sam sipao optimu long life 20/50 ali mi je prodavac preporucio ac delco ulje iz "belgije" ono je nesto skuplje od optime pa me interesuje da li neko zna kakvo je to ulje da li ga uzimati ili ostati na optimi inace gradacija je ista kao kod optime i prodavac mi rece da je ulje za starije motore koji su dosta presli?

pozdrav i unapred hvala na odgovorima

Comment

• kristina990
                Banovan
                • 13.04.2009
                • 1066
                • Srbija

stavi neko 15w40 Lukoil Luxe 15w40,EKO Megatron Super 15W-40

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

litar na 5000... troskari... daj bre el nas zezas?
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

ma jok ja zverko oklen ti to ali obziom da je pre jedno 80ak hiljada trosio trosio 1l na 1000 km i pozadi vukao dimnu zavesu ovo je sad extra obzirom da pusta na dekliu i semeringu bregaste,1l je onako djuture sa sve tim curenjem

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

@n12 Ranije ti je trosio 1l/1000km sa 15w40,a sada sa 20w50 1l/5000km ako sam dobro razumeo...ako je tako moja preporuka viscol 20w50 ili 20w60 ili malo skuplje selenia HPX(20w50 ili 60)...

Comment

• chobo13
                        CBC Senator XXL
                        • 01.05.2009
                        • 1274
                        • pozega,srbija
                        • AUDI,VW

kakvog je kvaliteta FUKS ulje?ima li ko iskustva?

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

selenia HPX ... betoniranje
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• chobo13
                            CBC Senator XXL
                            • 01.05.2009
                            • 1274
                            • pozega,srbija
                            • AUDI,VW

ovde kod mene ga hvale,par servisa ga koristi i za novija a i za starija auta!

Comment

legendo kada je poceo da trosi ulje pre osvezenja motora nije vodjeno racuna sipano je sve od glx preko crne optima i longlife.... posle uradjenog osvezenja sipano je konstantno zuto helix ulje 10/40 nekih 60ak hiljada opet je poceo da trosi ulje pa sam na preporuku majstora se prebacio na longlife,e sad mislio sam da ga pocastim neki malo kvalitetnijim uljem gledao sam liqui moly jjer kada sam uzeo auto sipao sam u njega lm i bio extra zadovljan posle mi je probio dihtung na motoru i pomesao ulje i vodu pa je pocelo i bombardovanje i to ulje nisam vise mogao da nadje znam da je bilo LM i da je kada je bilo sipano bilo jarko zute boje ali koji je tip bio ne znam , ovde u mladenpvcu je veoma slab izbor lm ulja ali kako sam rekao prodavac mi je pomenuo to acdelco ulje zato sam i postavio pitanje znaci seleniu hpx ili viscol cije je to ulje?

Comment

• legenda
                                CBC Senator XXL
                                • 28.03.2009
                                • 1345
                                • Beograd

Pazi ovako...viskol je nase domace,novosadsko ulje...mnogi ga hvale i kazu da im se dosta bolje pokazalo od optime long life...za viscol
                                Code:
                                http://www.couviskol.com
                                Liqui moly su original nemacka ulja i aditivi izuzetnog kvaliteta,kao sto si se i sam uverio...mislim da je uvoznik Tocak iz Zrenjanina,a od njega u Bgd-u uzima firma Unimerc,Prvomajska 110,Zemun 011/2106-351...mozes da ih pozoves i da se raspitas da li neko u Mladenovcu od njih ili Tocka uzima Liqui moly...
                                Selenia je Italijanska firma i ulja su im ok kvaliteta(ona u metalnim bocicama(tako da ih je teze kopirati)...pozz

Comment

Working...
                                X