Ok, LukOil kumovao Tojoti.
Ipak, malo je pretenciozno tvrditi da su proizvodi pomenutih proizvođača "đubre", te da je uz korišćenje istih generalna jedna neminovnost - moja iskustva i iskustva tolikih ljudi govori drugačije- a ja čak smatram i da je LukOil opao kvalitetom (što je i nik Kristina primetio), tj. nisam, niti bih ikada želeo da se pomisli da sam komercijalista Rusima. Ulja su za cenu vrlo, vrlo dobra i praktično u toj kategoriji im nema ravnih. Možda je čak pomenuti "Tojota slučaj" nastao usled vlasnikove nebrige ili neznanja - ko bi još priznao da nije sipao propisanu gradaciju ili da nije poštovao interval zamene?
Lično, već prvih stotinak km nakon poslednje promene odlučio sam da sledeći put sipam nešto drugo. Ne kažem da je LukOil naprasno postao đubre, ali od kvaliteta od prethodnih zamena, čini mi se da još samo deterdžentska svojstva opravdavaju epitet odličnih, ostali činioci su (opet, to je samo moje iskustvo) sada bliži nekom proseku. S druge strane, znam i slučaj čoveka koji svojim novim (2007., za mene je to novo) BMW-om 3 prelazi ozbiljne kilometre, a sipa samo LukOil i ne misli da menja tabor.
Pozdrav, i bez ljutnje (ne mislim ništa loše), vidim da si malo nervozniji ovih dana.
nijedan motor nije zaribao ni od viskola,adeca,i dr. za cca 200 din,a kamoli od lukoila
zna se zbog čega zaribava motor i zato @japanx ne pričaj svašta...
"što je više kleveta i laži..."
Nikako nisam mislio da generalizujem, samo kazem da ja necu biti rame za plakanje onome ko pokusa da ustedi par dinara i eksperimentise sa svojim motorom.
covek je sipao lukoil pri zameni ulja, pokazao je i flasu od 5 litara koju je kupio(gradacija 10w40 flasa zlatne boje) a lezajevi su obrnuli na radilici tako da mu je izasla jedva 0.75(treca specijala)
nisam otvarao motor, nisam gledao pumpu i ostale peripetije ali sam video lezajeve, zapekle uljne karike i flasu ulja od 5 litara..
Fenix univerzal 15w40.
Odnedavno koristim u audiju 80 1.6 1986 god.Cena veoma povoljna,jeftiniji od lukoila,ima ga na svakoj nisovoj pumpi,barem ovde u mom mestu,za razliku od lukoila gde sam imao problem da nabavim 15w40 lux.
Ispunjava: API CF-4/CF/SG Vrlo je preporučljivo za dizele(koji troše D2) i benzince iz osamdesetih i početka devedesetih godina. TBN mu je odličnih 11
koje je to univerzal ? ja sam uzimao skoro da dolijem neko 15w-40 fenix ali mislim da svi imaju neki naziv Favorit.
inace gledao sam na luk oil pumpi 15w-40 lux kosta 340 dinara a u katalogu luk oila na njihovom sajtu pise da kosta oko 290 dinara.neznam zasto te razlike.
mislim da sam taj Nisotec fenix koji sam ja kupio,platio oko 270-280 din.
Ja za Mazdu 323F 1,6i '91 , od kako sam ugradio plin, koristim Selenia gas oil 15W-40 (zelena limena kutija)
Odprilike na 6- 7 Kkm tj. od zamene do zamene(a to bude jedanput godisnje, sobzrom da malo prelazim) dolijem jos 0,5 l.
Ne znam kakva su iskustva drugih sa tim uljem, ja sam uglavnom zadovoljan
koje je to univerzal ? ja sam uzimao skoro da dolijem neko 15w-40 fenix ali mislim da svi imaju neki naziv Favorit.
inace gledao sam na luk oil pumpi 15w-40 lux kosta 340 dinara a u katalogu luk oila na njihovom sajtu pise da kosta oko 290 dinara.neznam zasto te razlike.
mislim da sam taj Nisotec fenix koji sam ja kupio,platio oko 270-280 din.
cena mu je 230 dindži...
mislim da je to promotivna cena,za starija vozila najbolja kupovina,ulje je izgleda solidno nakrkano ZDPPom na što i upozoravaju na ambalaži(ako me pitate zaštp,jbg neznam)
Jos jedna preporuka za odlicnu polu-sintetiku po povoljnoj (odlicnoj) ceni. U pitanju je ENEOS Premium 10W-40. Kantica od 4 litre je 1950 dinara, a litarsko pakovanje 530 dinara.
Za sve iz NS-a. Prodavnica se nalazi u Temerinskoj ulici u sklopu poznate radionice za masinsku obradu delova motora.
Comment