Savet oko civic DOHC VTEC 1.6VTi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Apsolutno se slazem sa gore navedenim. Uopste ne ulazim u razloge zasto neko hoce da ugradjuje LPG na svoj auto, ja licno vozim iskljucivo na benzin.

Ali, cinjenica je da veliki broj ljudi nema nista protiv toga, i da je razlog prvenstveno ekonomske prirode. Njima treba dakle prava informacija da li ima tehnickih prepreka, a ne polemika treba li to raditi ili ne.

Dakle, da li treba? Individualno pitanje, zavisi od vlasnika. Da li je moguce i tehnicki izvodljivo? Jeste.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

...A da li je dobro? To zavisi od fabricke preporuke. A preporuka kaze nije dobro stavljati plin u Hondu VTEC.

Dato je dosta argumenata za to, a svako moze i ne mora da prizna argumente.

Na onome je koji se ne slaze sa tim da argumentuje i da polemise sa fabrikom, a ne oni koji to podrzavaju da dodatno dokazuju...gde je kraj argumentaciji i koji je to vrhovni autoritet koji niko nece osporavati...jel treba duh Soicira Honde da napise ovde nesto... Fabricke preporuke nisu sveto pismo i kroz praksu se mogu i treba korigovati ako ima potrebe, ali od njih se krece kao osnovom za diskusiju i polemiku.

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Fabricka preporuka za Hyundaijeva vozila je da se LPG ne bi trebao ugradjivati - tacna terminologija "...highly not recommended...".

Sa druge strane, sva vozila Hyundaija za Korejsko trziste (mehanicki 100% identicni sa nasim) je moguce dobiti i u bi-fuel varijanti benzin-LPG, kao i metan. Motor i sva mehanika je APSOLUTNO IDENTICNA autu bez LPG-a, s tom razlikom sto je fabrika ugradila gasni uredjaj, koji kupuju sa strane. Nema modifikacija u motoru, ECU-u, itd...

BTW, Hyundai Srbija priznaje fabricku garanciju automobila ako je u njega ugradjen autogasni uredjaj od strane ovlastenog servisera u Beogradu.

Pa vi sad shvatite to kako ko hoce i sta u stvari znaci fabricka preporuka...nemojte sami da ugradjujete, pustite nas da to uradimo za vas i oderemo vas kao konje.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

BTW, Hyundai Srbija priznaje fabricku garanciju automobila ako je u njega ugradjen autogasni uredjaj od strane ovlastenog servisera u Beogradu.
          Moj je Hyundai, i to mi pise u knjizici, imam sekvent od pre mesec dana i ugradjen je u Lucaru, u NS, koji je ovlascen od Hyundai Auto Beograd, tako da je 206 po ovom pitanju o Hyundai-ju u pravu.

No za VTI motor, ne znam, nemam ga, tako da...

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

To je tacno, ali to ovde nije predmet price. Kupci su prinudjeni na to jer gube garanciju ako ne postupe po preporuci, tako da izbora nema.

Comment

• aztecy
              CBC Član
              • 09.01.2008
              • 14
              • Skoplje

Huh..., meni je bas zao sto sam izazvao ovakve domine-reakcije, ali zaista su mi bile od veliku pomoc.
              Ono sto sam resio je - NE. Ne stavljati plin, jer mislim da niko od ovih nasih majstora nije toliko strucan i obrazovan da profesionalno ugradi taj uredjaj. Sa druge strane, ovaj auto mi trosi sasvim podnosljivo (s obzirom da ga ne jurim po ulicama).
              Bilo mi je zadovoljstvo citati sve vase postove. Nadam se da necete imati protiv ako u buduce postavim jos neko pitanje.

Pozdrav svima

Dr. AZTECY

Comment

• V-Tec
                CBC Senator XXL
                • 30.06.2006
                • 1615
                • Beograd
                • '89 Civic d16a6

Pitaj apsolutno sve sto te zanima - forum za to i sluzi!
                shuto-expressway.com

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

Pitaj apsolutno sve sto te zanima - forum za to i sluzi! , posebno ako vozis VTi
                  Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• aztecy
                    CBC Član
                    • 09.01.2008
                    • 14
                    • Skoplje

Sacekajte malo.!!!
                    Danas se desilo nesto meni veoma cudno.
                    U principu ja sam vozac koji ne gazi previse na polugu za gas. Ali, slucajno sam se na semaforu potrefio sa jednim zutokljuncem u jednom Peugeot-u 307. Startovali smo i ja sam veoma spontano nagazio na papucu do daske. Ljudi bre, kad je masina podivljala ja sam ostao zaprepascen, a peugeota nije bilo cak ni u retrovizoru!
                    Sad se ja pitam sta sam to kupio i nemogu si objasniti kakav je ovo auto. Nakon te "trke", zaustavio sam kola i nisam mogao da dodjem k sebi. Osecao sam se kao da me je katapult lansirao kad sam nagazio papucu.
                    Nakon toga su sledili jos nekoliko takvih trka i vise nije bilo zanimljivo. Cim pritisnem auto pobesni i jednostavno poleti!
                    Pitam ja sada vas, sta je ovo sto ja vozim?
                    I hoce li se nesto pokvariti u motoru ako ga i dalje tako jurim?
                    HUH... strasno, ali planiram da sutra izazovem kolegu iz reumatologiju na racing hehehe, on vozi neki audi A4 i veoma je ponosan njemu. Sta vi mislite imam li sanse protiv njega...i dajte recite meni neki racing trik

pozdravljam vas i hvala vam sto postojite.

Dr. AZECY

Comment

• Bane R
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2006
                      • 1769
                      • Beograd

Pa druže, 160ks u jako lakoj karoseriji.

Obrati pažnju šta se dešava na 5500 rpm kako auto zaurla i kako obrtaljka poskoči. Pod uslovom da je papučica stisnuta do kraja.

Što se audija a4 tiče, komotno dobijaš bilo koji 1.8t i 1.9tdi ma koja generacija i motor unutra. Jače motore od toga ne znam ni šta imaju.

Pri tom, u realno gledano, nemaš jedan motor od 160ks. Nego otprilike dva motora. Do 5500rpm se ponaša kao motor od oko 145-150ks, dok se preko 5500rpm ponaša više kao auto od 170-175ks. Za to su zaslužene dve bregaste (DOHC) i VTEC.

Pored toga imaš i pristojno izbalansiran menjač koji takođe doprinosi ubrzanju.

Naravno, nije svemirac. Realno gledano, taj auto je brži od 95%, ako ne i više, automobila koji se voze po Makedoniji/Srbiji i slično.

Najbitnije je samo dobro ulje da sipaš i malo češće da ga menjaš i to je to. A motoru, ako ne ostane bez ulja i tečnosti za hlađenje teško da išta može da se desi... samo mora dobro ulje da se sipa.

PS. A odmah ću ti i reći šta će ti kolega sa Audijem reći kada ga pokidaš. Reći će sledeće: Honde imaju tanak lim i skupe delove. Teško se održavaju. Imaju lošu unutrašnjost i nisu mnogo lepe. A Audi ima stil i prestiž. I Audi je prvi imao 4x4 pogon (laž), kao i prvi je u ne znam kom procentu stavio aluminijuma na auto (takođe laž). I ako je dizel, na kraju će reći kako mu auto troši 3.2 litre po gradu i kako ulje ne menja po 40.000km.

Comment

• V-Tec
                        CBC Senator XXL
                        • 30.06.2006
                        • 1615
                        • Beograd
                        • '89 Civic d16a6

@aztecy: Polako doktore, uzmi malo secera i vode!

Motoru nece biti nista, samo ga dobro i redovno odrzavaj i naravno, nemoj preterivati.

Taj audi bih trebalo da ima minimum 150ks da bih mogao da ti prismrdi, a bar 200ks ako je TDI.
                        shuto-expressway.com

Comment

• Timothy Leary
                          CBC Senator XXL
                          • 23.04.2006
                          • 439
                          • Beograd

Ah, dijagnoza: Vtec inficiran! Veoma opasno, moze preraste u hronichan problem

To je fora b16 motora, do 5k obrtaja to je poptuno normalan, kultivisan motor, posle toga malo poblesavi. Posto vtec radi na hidrauliku ulja, jako je vazno da se ne ostane "bez" ulja. Ako se noga cesto bude ponasala ko da je drvena , tj ako se stalno vozi u visokim obrtajima, popice malo ulja (potpuno normalna stvar). Jako je vazno da se to kontrolise, tj da se ne desi da kad se upali vtec da previse opadne pritisak pa da glava ostane bez ulja (postoji zastita protiv toga, ali bolje biti siguran). Znaci redovan servis, sto bolje ulje i filter, kad se malo vise cepa onda treba povremeno obratiti paznju na nivo ulja i to je to. Ja imam isti takav auto i sve sto cu da kazem je kez na lice i pun gas

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Dr, sada kada si poceo da otkrivas cari Honde, budi pazljiv jer ulazis u najopasniju fazu posedovanja iste - znas da moze mnogo, ne znas do kraja sta moze i ne znas to da obuzdas, a voleo bi to svima da pokazes.

Zato vezbaj, ali budi pazljiv da ne bude "spustanje na zemlju" kod limara.

Comment

• Propeler
                              CBC Veteran
                              • 20.12.2007
                              • 125
                              • Subotica

E doktore, doktore... kad ćeš već baciti neku fotku da ti vidimo mašinu (mada u principu svi znamo kako izgleda ta fantazija od auta).

Za Audi nek te "bole brige". Izućeš ga opušteno i onda će kolega da ti se ljuti. U principu i sam je početnik ako se kači sa VTi-em a ne zna u šta se upušta. To je još jedna od zanimljivosti tog auto, deluje tako pitomo a ujeda k'o pravi, tako da amateri koji se "kače" s' njim ni ne znaju šta ih je snašlo!
                              Nemam potpis!

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

Originally posted by aztecy
                                Sacekajte malo.!!!
                                Startovali smo i ja sam veoma spontano nagazio na papucu do daske. Ljudi bre, kad je masina podivljala ja sam ostao zaprepascen, a peugeota nije bilo cak ni u retrovizoru!
                                Sad se ja pitam sta sam to kupio i nemogu si objasniti kakav je ovo auto.

hhahhahhh, welcome to party, welcome to madness
                                ja sam u teoriji znao sta je VTEC, pa opet kad sam osetio VTEC, ostao sam dozivotno drogiran

hehhe, kako mi je smesno sto nisi bio svestan sta su uzeo i sto s iotkrio na ovakav nacin

dobro ulje, redovna zamena, kaisevi
                                ako ispostujes sve to, udri pun gas, jer imas bezmalo nesalomivu zverku pod haubom
                                Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

Working...
                                X