Meni se to jos nije desilo jer uvek sipam sam, dakle necu da dam da mi drugi toce gorivo. E sad, cuo sam da se te prevare rade i iz centralne jedinice pritiskom na dugme prekida dovod goriva, a tebi brojke nastavljaju da se mnoze... :x
Moje pitanje je: da li je to tacno i ako nije mozemo li da sprecimo kradju ako sami sipamo gorivo?
Ne znam jesam li na taj nacin uspeo da ih zeznem ili sam jednostavno imao srece da ne naletim na "dominikance"!
Stane u fabiju skoro 55 litara kad ga puniš do čepa i stvarno ima dugmence za ventilaciju ne bi li stao još koji litar. Ja sam sipao na više različitih pumpi i napunio sam do 55 litara barem 20 puta. A to da kradu na pumpama ne sumnjam tako da nije isključeno da su me svaki put zakrali barem 5 litara.
Originally posted by tdiclub.com
Venting - In the filler neck of the tank, in the "9 o'clock"" position is a little black button. This is a vent relief valve that can be pushed with the fuel nozzle when "topping up" the tank to squeeze in a few extra litres.
Uzmesh lepo kanister i sipash Nema tu nikakvih prelivnih rezervoara i ne mozhe da ti sipa vishe pa da je ne znam ko A ako sipa zna se shta mu sleduje.Samo je smor posle da presipash u auto
Jel moze to dugmence rukom da se pritisne i kad se pritiska pre tocenja ili kad napunis stisnes da izbaci vazduh pa dolijes? Opterecuje li na neki nacin takvo sipanje koje je bas do samog vrha?
DriverGT, druže...
Lepo ti telefon u šake, nazoveš 988 ili koga već da te upute ko je nadležan za te stvari. Onda na ELP, sa sve mobilnim u ruci i kažeš ''pare nazad ili gasimo firmu''. Ako majstori kažu i jedno slovo pre nego krenu kakasi, ti pozivaj inspekciju.
15 litara viška je oko 40% deklarisane zapremine, tako da je bilo koja žvaka suvišna i uvreda za zdrav razum.
Kad se završi priča, lepo ti na sve moguće Forume, a pre toga i u novine.
Moj drugar radi na benzinskoj pumpi, (nebitno gde). I tako, godinama blejimo danju i nocu, cekamo, cekamo, i u svakoj smeni naleti po dve - tri "fabije" kojima se utoci po 10-15 lit vise od deklarisane zapremine tanka.
Musterija pocne da se buni, a onda radnici pumpe pocnu sa pricama o sirini pistolja, ventilima, agregatnom stanju goriva i uticaju temperature i vlage vazduha, sezoni godinjih odmora.......
I na kraju, za svaku smenu visak od min 200lit goriva.
Mislim da je sada sve jasno.
Originally posted by sri98
Moj drug je prosle godine sa platom od 20 000 din isao na letovanje u dominikanu, ali je ,kao sto rekoh, svakog dana imao po 2-3 fabije sa tim dodatnim rezervoarom.
Hvala! Mislim ozbiljno-hvala ti.Nema potrebe da tražimo po uputstvima od auta podatak o skrivenom rezervoaru u koji staje 15 litara dobili smo odgovor!Ovako nešto sam čekao godinama da pročitam.A u vezi sa radnicima na pumpi svojim očima sam gledao kako radnik od nekih 20tak godina,inače neobično fizički razvijen,gura jezik u usta svojoj curi koja se parkirala sa ganc novom opel corsom na sred pumpe,pootvarala sva vrata,izvadila patosnice,pustila muziku i uzela u ruke crevo od usisivača sa pumpe.Prvo sam mislio da je auto u nekom problemu jer su obilazili oko njega i zagledali i radnik i cura,a onda sam video njihov "public display of affection" i sve mi je puklo pred očima.Zbog njenog auta koji je,kažem,bio na sred pumpe na grlu u koji se spajaju "trake" od svih 6 automata ostavio sam potpis guma od samo 5 metara,inače bi bio i 15 metara.
Ne dozvolite da vas polusvet krade i otima vam život,da bi izgradili neki svoj iz mašte koji su zamislili,a koji ni po čemu ne zaslužuju!Sorry zbog neprijatnog tona ,ali ovo je pakao,stvarno godinama sam želeo da saznam istinu o ovome.Ja sam jednom imao fizički sukob sa radnikom na benzinskoj pumpi.
OMV pumpa juce posle Svilajnca...u plinsku bocu staje 35l...oni su nagurali 42 l...i ja se bunio kod prodavacice i tu dolazi neki lik i kaze...koji auto..ja mu kazem : fabia...a on kaze aaaaaaaaa to se stalno desava kod fabije da prelije 10ak litara benzina vise...ja mu kazem pa nije benzin nego plin...i on se ucutao!!!
OMV pumpa Svilajnac 11h....
elem skoro sam pravio temu o tome kako mi na OMV pumpi svake nedelje ponestane chep za plin...proslo je dva meseca mislim od tada vozim jos uvek sa istim...
Sta reci posle svega ovog gore navedenog... Cela stvar je zasnovana na cinjenici da ce retko ko da zatalasa. Zna de je ispaljen ali mu je prodata neka prica i jbg... Nije mi jasno, kada vec prodaju tu pricu o dodatnom prostoru u rezervaru, sto se ne ogranice na 2-3 litre, to se vec lakse moze progutati i retko bi ih ko provalio...jbg. alavo pa alavo.
OK, da se nadje pri ruci evo telefona trzisne inspekcije za Novi Sad:
Tržišna inspekcija (centrala): 021/529-783
Odeljenje građevinske, komunalne, ekološke i saobraćajne inspekcije - od 7 do 14h: 021/6621-600.
Dajte brojeve i za druge gradove pa da bar imamo cime zapretimo u ovakvim situacijama.
Na ELPu dodjem sa nekim malim baloncetom da sipam naftu, do cepa ispadne 400 din...
Dodjem za par dana ponovo sa istim tim malim baloncetom i do cepa 360 din i ni makac dalje!!! Ista pumpa samo drugi radnik i drugi automat.
Ljudi kolika bi to bila razlika na pun rezervoar?
Ja kad sipam na ELPu cini mi se da najmanje km predjem
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Drugim recima, sipaju gorivo u prostor za odusak benzinskih para...samim tim sto je tu postavljen, nije predvidjeno da se u njega sipa bilo sta. Osim u Srbiji...
Poenta price je da su nacini da ti maznu gorivo na pumpi i naprave slepim kod ociju sve "lepsi"
The difference between men and boys is the price of their toys
Jel moze to dugmence rukom da se pritisne i kad se pritiska pre tocenja ili kad napunis stisnes da izbaci vazduh pa dolijes? Opterecuje li na neki nacin takvo sipanje koje je bas do samog vrha?
Pritiska se pre točenja, rukom nisam probao.
poenta tog vent dugmeta je da isprazni vazduh iz rezervoara, ne da otvori prolaz do skrivenih odaja. Preporučuju da kad ovo uradiš voziš barem 50 kilometara verovatno iz razloga da ti gorivo ne bi stajalo do čepa.
Što se tiče krađe na pumpi... Na jugopetrol pumpi kod steka često kad dođem da sipam u neko gluvo doba desi se da na kontrolnom staklu na pumpi ima mehurića(tamo gde je onaj natpis da ne sme biti mehurića). I onda zovem idiota sa pumpe i samo mu kažem alo gasi turbinu i on kao ma to je normalno i nešto uđe unutra i kaže probaj sad, kad gle nema više mehurića.
Comment