U rezervoar od 45 litara stalo preko 60

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GadGet
    CBC Senator
    • 15.08.2007
    • 206
    • Nbgd, Vozdovac

Sipajte za 2000 din i problem resen

To gde letuju i sta rade pumpadzije me bas zabole, kad znam da im je zivotni vek kraci
    Mene nervira samo jedna stvar a to je samoposluzenje. (zasto sad i ja mora da pipam ona pogana creva )

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Zato sto svugde u normalnom svetu korisnici sami sebi sipaju gorivo. Da smo malo obrazovanija zemlja, na pola pumpi ne bi radilo po deset nego po 2-3 radnika, i par automatskih tocecih mesta sa naplatom preko kartica...
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Licno sam za selfservice zbog manjih guzvi, cak i za gas, nije to nikakva mudrost sam tociti gas.
        A u vezi kradje mislim da je samo bazdarenje pumpe u pitanju i to uz saglasnost sefa i/ili vlasnika.
        U Nisu svi znaju gde "najvise" pune gas, i to svima , a ne samo Skodama.

Uvek treba sipati tamo gde sipaju taxisti, tako je najteze pogresiti
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

U principu nema vise tolike kradje na pumpama gde su novi agregati kao sto je nekad bilo sa starijim modelima agregata.

Meni se desilo jednom da su po fabrickim propisima deklarisali rezervoar na 62l, a da sam uspeo da natocim oko 71-72 do cepa. Posto sam mislio da me kradu uzeo sam sutradan kanister od 20l i na satu agregata je ispisao 20,1 ili 20,2 sto znaci da ima neke tolerancije u rezervoarima malcice savremenijih kola
          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Zeljko
            CBC Veteran
            • 22.05.2006
            • 115
            • Kać
            • Fiat Bravo

Zato sto svugde u normalnom svetu korisnici sami sebi sipaju gorivo. Da smo malo obrazovanija zemlja, na pola pumpi ne bi radilo po deset nego po 2-3 radnika, i par automatskih tocecih mesta sa naplatom preko kartica...
            Sta je tu normalno, ako gazda zaposli manje radnika, zasto na pumpi gde je samoposluzenje nije niza cena goriva? Zasto da korisnici "rade" besplatno za gazdu pumpe?

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Skoro svuda je samoposluzenje, ali ni meni se to ne svidja...
              Power of dreams !!!

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Cekaj, ne svidja vam se kad vam pumpadzije sipaju jer vas kradu, a ne svidja vam se ni kad sami sipate, jer vam se gadi da pipkate crevo? Ili vam je lenja guz***?

A ovo za nizu cenu goriva na pumpama sa samoposluzenjem je cista glupost - to je u svetu vec normalna praksa, neuobicajeno bi bilo da NIJE samoposluzenje, tako da bi jedina logika tu bila da na pumpama gde ti radnici toce bude VISA cena goriva nego ova koja je sada. Uostalom, cena goriva je svugde ista kod nas, koliko znam, a vlasnici pumpi tesko da ce da pristanu da na konto smanjenja svoje marze (odakle i isplacuju plate) placaju 10 radnika koji c sipati, umesto samo 1-2 koji vrse samo naplatu - jer je neko lenj ili mu se gadi crevo...Ja licno izbegavam da mi neko drugi sipa gorivo u auto cak i kad na pumpi postoji radnik koji samo to radi, iz prostog razloga jer se ja osecam kao debil kad stojim pored auta vrteci kljuceve i gledajuci kako mi neko drugi sipa gorivo...svejedno bih stajao pored auta dok sipam, sto da ne sipam sam nego gledam nekog drugog, i jos i razmisljam da li ce da sipa koliko treba, ili da li ce nasuti dizel umesto benzina, itd...

Prvo, manji broj radnika je na pumpi, jer svako normalan gleda da plati jednog umesto jedanaest radnika koji ce da trckaju od kola do kola. Drugo, jedino kod nas se naplata vrsi kod toceceg mesta sto ostavlja mesta kojekakvim mahinacijama, a lakse ih je i opljackati - umesto jedne kase imate jedanaest torbica sa parama. I trece, sasvim je normalno da vlasnici pumpi zele da sami sipate da biste morali da udjete u objekat i platite gorivo - a onda cete verovatno kupiti i jos ponesto.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Corsa
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2005
                  • 450
                  • Beograd

Potpis na ovo sto je 206 napisao...

Comment

• shone190
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2004
                    • 1877
                    • Beograd
                    • Dodge Charger 8.1l

Originally posted by Laki GSi
                    Posto sam mislio da me kradu uzeo sam sutradan kanister od 20l i na satu agregata je ispisao 20,1 ili 20,2 sto znaci da ima neke tolerancije u rezervoarima malcice savremenijih kola
                    Dok si ti stigao "sutra" oni su mogli da izbazdare pumpu sest puta

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Daj ne lupajte vise...kakvo stelovanje iz kabine, sa kase, bazdarenje pumpe od danas do sutra.
                      Krivo mi je sto se ne zainatite pa zovete inspekciju da ostanete do kraja da vidite kako cete pojesti gofno.
                      Nije me mrzelo jednom na OMV-u kad je jedan matori hteo da se bije sa svima jer su mu nasuli u fiestu ne znam koliko vise od rezervoara, pa su doneli menzuru od 10L cini mi se i natocili je tacno u ml po aparatu.

Jedino sto vam rade je da vam uteruju pusku kada vam oni sipaju a da to tako profi rade da niste ni svesni....zato sami sipajte gorivo.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• milan_g1
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2007
                        • 863
                        • Karaburma

A na koji nacin moze da sipa manje goriva kad on toci umesto mene, jel na pistolju moze da smanjuje protok ili kako?

Stvarno mi nije jasno, uzeo pistolj on ili ja valjda isto goriva protice
                        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Originally posted by GadGet
                          (zasto sad i ja mora da pipam ona pogana creva )
                          Na svakoj pumpi imas rukavice da uzmes za dz.

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Originally posted by milan_g1
                            A na koji nacin moze da sipa manje goriva kad on toci umesto mene, jel na pistolju moze da smanjuje protok ili kako?

Stvarno mi nije jasno, uzeo pistolj on ili ja valjda isto goriva protice
                            Isto protice i tvojom i njegovom rukom stim sto on krece uglavnom od 200din

Probao sam da jedva pritiskam rukom da curka gorivo....tada ne ide brojac ali bi mi trebalo jedno 5 dana da sipam 3 litre

Comment

• milan_g1
                              CBC Senator XXL
                              • 07.02.2007
                              • 863
                              • Karaburma

Aha, ta fora, ja uvek obratim paznju da li je brojac resetovan pre pocetka tocenja, a kako sam ukapirao resetuje se cim onaj prethodni plati, znaci kada je zavrsim sa sipanjem na automatu pisu cifre i svetli crvena sijalica, da bi tocioci znali da li je placeno ili ne, idem na kasu, placam i cim kasa otkuca racun gasi se crvena lampa i resetuju se brojaci
                              "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Tako je...u suprotnom vi se samo nizete a on sipa i ne resetuje a vi tamo kao placate na kasi a on kao bulji u monitor.

Comment

Working...
                                X