U rezervoar od 45 litara stalo preko 60

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

OMV puma posle naplatne rampe na autoputu Beograd Sid. Stao sam da kupim sokove i naspem gorivo. Lepo placam racun i na izlazu konstatujem da je 200 dinara manje kusura. E sad okrecem se i prilazim kasi i devojka bez reci vadi 200 dinara i daje mi uz izvinjenje.
    Gledajte sta i koliko placate, to je izgleda glavna fora sada. Ja da nisam pogledao, lepo bi seo i mozda nekih 10tak km dalje bi konstatovao da sam prevaren. E onda je kasno vracati se ....
    https://t.me/pump_upp

Comment

• GadGet
      CBC Senator
      • 15.08.2007
      • 206
      • Nbgd, Vozdovac

To ko zivi u normalnom svetu, a ko ne molim te zadrzi za sebe. Mi smo svi tu gde smo, iako ovako neobrazovani vidimo da nema pumpadzije starijeg od 50god i to je sustina koju sam hteo da kazem. Zato ja licno nisam komentarisao kradju pumpadzija, jer smatram da su malo placeni za sve ono sto udisu i drze po rukama i tu poneku kradju opravdavam tom cinjenicom. E sad kad vec oni rade takav posao, zasto i ja onda mora sve isto da prodjem kao i oni?? Nece meni kruna pasti sa glave ako ja sipam, ali rukavica -eMe- ima na svakoj 10-oj pumpi.

Comment

• Bane R
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2006
        • 1769
        • Beograd

Originally posted by GadGet
        Zato ja licno nisam komentarisao kradju pumpadzija, jer smatram da su malo placeni za sve ono sto udisu i drze po rukama i tu poneku kradju opravdavam tom cinjenicom.
        Daleko ćemo sa ovakvim stavom dogurati.

Comment

• shone190
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2004
          • 1877
          • Beograd
          • Dodge Charger 8.1l

Zato samo cekam da me neki od tih "jadnika" pokrade pa da mu kicmu ispresavijam!

Comment

• jevtic
            CBC Senator XXL
            • 26.11.2006
            • 729
            • beograd

posto si na pocetku posta napisao da si nasuo 52 litre i prešao 520 km i da je kompjuter prikazivao prosečnu potrošnju od 10 litara znači da bi trebao da imaš otprilike onoliko benzina sa koliko si krenuo.

pošto si rekao da je u autu imalo nekih 10l i da je sad u rezervi može se reći da su te pokrali oko 5 litara pod uslovom da su ti svi parametri tačni.
            ex - fabia 1.9 tdi
            golf 2.0 tfsi

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Originally posted by GadGet
              Zato ja licno nisam komentarisao kradju pumpadzija, jer smatram da su malo placeni za sve ono sto udisu i drze po rukama i tu poneku kradju opravdavam tom cinjenicom.
              I ovi sto rade u bankama prljaju ruke parama. Ipak da ti oni ukradu 500din na svakih 5.000 din misim da nebi imao razumevanja...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• Zeljko
                CBC Veteran
                • 22.05.2006
                • 115
                • Kać
                • Fiat Bravo

@GadGet
                Mislim da nema potrebe da korisnik razmislja koliko je placen radnik koji ga usluzuje, i da zato ima razumevanja sto ga on potkrada, to je posao njegovog poslodavca. Sa druge strane, ne kradu oni zato sto su slabo placeni (subjektivni osecaj svima kaze da su slabo placeni), vec zato sto im sistem i njihovo shvatanje morala to dozvoljava.
                Vecina domacih poslodavaca ne postuje radnika (njegovu strucnost, angazovanje na poslu, azurnost, etiku, ...) traze samo da se ne buni sto mu je mala plata i sto puno radi. Isto tako ne postuju ni korisnike, ne shvataju da u njihovu korist ide da su na dobrom glasu, da kontrolisu da li su njihovi korisnici zadovoljni uslugom ili su pokradeni. Zato i imaju radnike koji su u skladu sa njihovim shvatanjem posla.
                Sto se tice svetskog poslovanja, nasa ekonomija je daleko od toga, ili cenu odredi drzava ili se monopol stvori dogovorom trgovaca, dakle od prizivane svetske trzisne privrede ni traga. Vecina domacih poslodavaca misle da je jedino sto ima da se nauci u ekonomiji to kako u ovom trenutku sto vise novca strpati u dzep.
                Da uporedimo i cenu goriva i odnos zarada vlasnika pumpe i radnika u svetu i kod nas.
                Ako krenemo o obrazovanju, ko je ovde obrazovan a ko ne, daleko cemo stici!

Ma, daj brigu na veselje

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

evo za mene neupućenog neka neko odgovori kako se to krade na današnjim modernim pumpama ?

dodjem na pumpu, na pokazuvaču je nula litara i nula dinara po automatizmu (dakle nezavisno da li radnik ili ja sipam).

stisnem na pištolju dugme i krene da teče gorivo, onoliko dugo koliko ja držim (ili radnik).

ni po čemu ni ja ni radnik ne utičemo na taj proces protoka goriva.

pustimo dugme na pištolju, prestane da teče i opet je isto bilo da radnik to uradi ili ja sam.

naknadno podizanje pištolja kada se jednom spusti nije moguće bez resetovanja stanja.

ja odem do blagajne gde štampač po automatizmu odštampa fiskalni račun za ono što je istočeno.

radnik na blagajni ne može da utiče niti na količinu u litrima niti na iznos koji se pokazuje za plaćanje.

i gde je tu neka kradja ???

i kako ?

ranije dok su bili mehanički automati za točenje znao sam da može da se krade odgovarajućim mehanički uticajem (prepodešavanjem) na brojčanik što se tiče zapremine.

u svemu ovome izdvajam kradju po pitanju sadržaja goriva tj tečnosti koje se sipa (da li ima vode ili nečega desetoga) ili kvaliteta ili sastava ili slično.

i ako hipotetički krade gorivo, na primeru Fabije. kroz to crevo i pištolj je gorivo negde iscurelo.
                  ili u rezervoar ili se prosulo napolje.

isparilo nije zasigurno.

a šta se dešava kada dodje neki drugi model koji nije Fabia.

da li samo i isključivo kradu na Fabia modelima, to bi bilo potpuno idiotski da onoliko drugih mogućnosti (vozila) koja naidju budu neiskorišćeno.

ako ne, kako kod drugih auta prolazi to sipanje više od mogućeg u rezervoar.

ako da, kako se odvija proces na Fabijama, gde ode to gorivo koje je istočeno iz automata a nije ušlo u rezervoar ?

da li bi ako sam dodjem da sipam u Fabiu gorivo isto tako stalo više goriva od nominalnog ?
                  ili je to samo ako radnik drži u ruci pištolj za točenje ?

hm, mnogo pitanja a možda ima i neko validno objašnjenje zašto baš na Fibiama da kradu
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

poceli su da kradu i na dachijama jer im se ne svidjaju bachi-je iz dachije..

evo ja sam radio na pumpi i krao sam nije da nisam, ali na ovim novim automatima NEMA SANSE da se krade... moze ako nije dobro bazdaren ali to je vec neka druga prica na globalnom nivou i ne zavisi od pumpadzije niti shefa smene nego direktno od vlasnika pumpe...

pistolj kad se vrati na svoje leziste, kljun pistolja pritisne klapnu i on automatski staje, kad se ponovo uzme onda se resetuje brojcanik... ako motor pumpe radi u prazno preko 30 sekundi, motor automatski staje i mora da se resetuje da bi se ponovo pokrenuo tako da ne postoji ili postoji mala verovatnoca da ti neko uvali "pushku" kao sto je to bilo na starim automatima gde se resetuje polugom a ne automatski...

svaki aparat ima svoju pricu za kradju ali na ovim spojenim automatima na kojima se placa u kucici, nema kradje... mogu u zivot da se zakunem!

lepo kaze brick, mora gorivo negde da ode, jedino da je imao kanister pored sebe i sipao u njega dok nisi gledao... ima i tih fora ali generalno, kradja na vecim pumpama je nemoguca.. sad samo imaju dobre plate i litar mleka dnevno obavezu da popiju, nista preko...

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

brick - kazes za fabie da je negde otisao taj benzin... Da je tako onda to ne bi bila kradja. Kradja je u slucaju da ti natoci 45 l koliko i staje, a da ti naplati 60. Tako je zaradio novac u vrednosti od 15l benzina. Ako isti taj benzin negde otice, prospe se, itd. on nije nista ukrao, vec je samo napravio stetu i naplatio svaki l goriva, nista vise. Njemu je isti djavo da li ce da sipa 45l u fabiu ili 60l u X5, sve sto izadje van pistolja nije kradja (sem ako nesipa u svoj kanister sto rece japanx dok negledas), nepise na racunu koji automobil je bio u pitanju vec koliko litara je sipano.
                      Moje neko vidjenje stvari je da se krade na nacin kao u Las Vegasu, pomocu magicnog dugmenceta! Dakle u sred tocenja iz kabine pritisnu dugme koje zaustavi dovod goriva, a tebi nastavi brojcanik da radi... i to pogotovu kad ti radnik sipa i kad mu kazes da zelis "do vrha". Ima onu foru kad zakaci pistolj da nemora da ga drzi vec da toci automatski dok ne napuni, mozda pri tom pokretu salje signal i onda postoji mogucnost manipulacije.
                      Mada ja neverujem u to, to su mogucnosti za napraviti, a tesko da je iko odradio taj sistem. Ako mogu u kockarnici, mogu i na pumpi, ali opet kazem, tesko da se iko bacio u te vode.

Comment

• Shakal
                        CBC Član
                        • 08.02.2008
                        • 98
                        • Beograd

to sto kazete u vezi zivotnog veka pumpadzija ste u parvu...
                        npr:moj cale ima 60 godina,imao je prijatelja iz jerkovica...lik je bio slicno godiste ko moj cale,a umro je prosle godine...a radio je dugo na pumpi...i to u ono vreme...sad njegova zena i deca uzivaju...
                        jbg...mora covek nekako da se snadje...
                        a ako gledate ovako...koliko oni drpe od vas ...a zamislite za ceo dan,a da ne pricam za ceo mesec...pa oni se za par godina obogate...
                        Brz si kol'ko imas kesha...

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

japanXm aaaa sad sam se setio odakle ja tebe znam... pa sa pumpe, dodjes mi 200L bezolovnog
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Originally posted by shonsy
                            Mada ja neverujem u to, to su mogucnosti za napraviti, a tesko da je iko odradio taj sistem. Ako mogu u kockarnici, mogu i na pumpi, ali opet kazem, tesko da se iko bacio u te vode.
                            Zašto misliš da je teško?Potencijalni iznos koji oni mogu da zarade,odnosno ukradu,premašuje svako ulaganje u opremu i/ili podmićivanje u roku od nekoliko dana.

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

ma daj, sta pricate, kakvo dugmence!!! gde to ima... brojcanik meri protok goriva a ne protok vremena koje pistolj provede ukljucen tako da to mozete odmah da zaboravite...

koliko vidim, dosta ljudi ni ne zna kako radi sistem kradje na pumpi tako da je dosta vas u totalnoj zabludi... ako hoces da vidis kako te neko pokrao ili kakve malverzacije mogu da se izvedu, prvo upoznaj rad aparata i sve njegove funkcije.. kod nas se desavalo da se sipa umesto 30 litara 30 dinara i covek nema pojma u koji brojcanik gleda, on je video 30 i zdravo... posebno posle dugogodisnjeg apstiniranja od pumpi i sipanja iz kanistera, pa kad dodje na pumpu a ne zna ni kako sta ide pa mu uvale pusku, uvale aditiv po 3 puta vecoj ceni

@zverko
                              sta je bilo bilo je, ako si sipao na ciklon pumpi moj si chovek

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

ciklon preko puta djelmasa...sadasnji PETROL
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X