novi zakon o saobracaju

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Evo od ovakvih stvari kao sto mi se danas desilo mi je PUN KU*AC!!!

Znaci danas kad su treninzi na Miseluku i kad se ocekuje (a kasnije se i desio) saobracajni kolaps... organizovana kriminalna grupa uniformisanih lica pravi klasicnu hajducku sacekusu na potpuno drugom pravcu!!!

Iduci od futoske pijace (ovo znaci samo novosadjanima), iduci prema Futogu, kod Jodne banje mi se ispreci automobil koji izlazi iz pravca iste i hoce da skrene prema pijaci. Kako su losi uslovi na putu, a i relativno gust saobracaj, sa povecanom paznjom posmatram put ispred sebe i gledam kako cu proci... Sad kad se prisecam (onako u magnovenju) cini mi se da je bas tada jedan pesak krenuo da prelazi put. Kad kazem krenuo, mislim da nije napravio vise od 2 koraka na pesackom prelazu. S' obzirom na mokar kolovoz i gustinu saobracaja potpuno automatski sam produzio put (ne koceci niti pustajuci pesaka) sto se pokazalo kao sudbonosno.

300m nize, iza krivine me zaustavlja patrola, po dojavi, da nisam pustio pesaka!!! OSL mi objasnjava, da je kolega iz civilnog automobila javio da sam uradio to sto sam uradio! Inace veoma postujem pesake, pesacke prelaze, semafore i sl, ali je u ovoj situaciji jednostavno bilo bolje produziti (i apsolutno NIKOG ne ugroziti) nego kociti i verovatno izazvati sudar, ali PUSTITI PESAKA!!!

Naravno dobijam zapisnik na koji nemam primedbi jer zaista nisam pustio pesaka (koji je ponavljam tek krenuo da prelazi) koji nisam potpisao.

POENTA: U pitanju je najklasicnija lopovska sacekusa, sa jedinim ciljem uterivanja para u dzepove ili kasu... koja apsolutno nema nikakve veze u zivotu sa bezbednoscu u saobracaju.... Ponovicu, da sam zakocio, na klizavom kolovozu... ja znam da bi stao... ali ne znam kako bi reagovao automobil iza mene i da li bi i on zakocio....

I ovako nam nasa "draga" policija moze ciniti sta hoce, a ako se prihvati ovaj njihov predlog zakona... ali LADNO treba da se vratim u pesake i da se vozim taksijem ili autobusom....

Ne mogu da opisem koliko se zgovnano osecam... gledam svakodnevno hiljade saobracajnih prekrsaja daleko vece tezine i mnogo vece opasnosti... pa nikom nista... a ovi se sile na meni zarad ne pustanja pesaka??? To mora da je podiglo bezbednost saobracaja za 10000000000000000000000000000000000000000000000000 0000%

Toliko mi ih je pun ku*ac da mi dodje da prodam oboje kola (zasad prodajem samo jedna ) .... ma da prodam sve i da odem negde u 3 lepe gde policiju vidis kad treba... pa makar dolazili da te 'apse.... a ne ovako da mi drndaju zivce i demonstraju vlast na idiotlucima.....

I da zakljucim, ma koliko se meni to ne svidjalo, priznajem da pesaka nisam propustio.... sad bilo kako bilo... radije cu platiti porez na imanje previse policije u ovoj drzavi, zvani kazna za saobracajni prekrsaj, nego da placam majstorima za peglanje auta ili ko zna sta..... Bolje ziv i zdrav i niko povredjen niti vozilo osteceno, pa makar platio je*enu kaznu, nego slepo postovanje propisa BEZ obzira na posledice... a gospodo... TO nas ceka ako ovaj predlog zakona prodje.

P.S. Evo vidim i SAT reklamira da ce objaviti taj predlog u sledecem broju.

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Objavio je...ako ga usvoje, nadrljali smo.

Minimalne kazne za prekoracenje brzine do 10 kmh (naselje) ili 20 kmh (otvoreno) su 3.000. Pojas i laksi slucaj nepropisnog parkiranja - 5.000. Teza prekoracenja brzine idu i do 30.000 uz obavezno oduzimanje dozvole 3 meseca. I to ako ne ugrozavas bezbednost. U protivnom, jos je gore - do 50.000 i 10 meseci.

Npr. za voznju nocu bez svetala ides u zatvor 15 ili 45 dana i oduzima ti se dozvola 8 ili 10 meseci. Ima jos dosta prekrsaja gde se ide u zatvor i nema druge solucije.

Ako nocu imas samo poziciona, od 15-50.000 i obavezno oduzimanje vozacke do 5 meseci....

Mobilni 5.000, preglasna muzika u kolima 3.000...

Nece moci vise da se popije ni jedno pivo vec pola...0.30, ali ni tada nisi siguran vec pandur moze da proceni da li si pijan.

Da ne govorim da ce biti kaznenih poena, ponovnih polagaja, trajnih oduzimanja dozvola...

Uglavnom, samo kod laksih prekrsaja nece biti oduzimanja dozvole...

Ko prezivi, pricace.
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• ljube-kugla
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 1531
        • batajnica

za radar detektor 15 dana zatvora,za dete mladje od 13 godina na prednjem sedistu 30 dana i neka novcana kazna nesto oko 15-30000 din

sto znaci ako se zainate morace i one sto to svesno rade a imaju neka crveno plave maglenke i male brojeve,da malo procesljaju u suprotnom nije fer

da recimo zaustave kolege i kazne po propisu,koji nemaju ni jedno svetlo pozadi koje cesto srecem po lokalu,coravi na jedan far i tome slicno,kad sluzbeno lice u privatnom autu sa stranim tablicama juri,obilazi,menja pravce bez signalizacije koje takodje vidjam a cak i licno poznajem te koji i to rade
        ko na nas krene iz mesta je naje&o
        a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...polako ljudi sa tim zatvorskim kaznama...
          Ne ide se u zatvor tako lako...

Kada god u bilo kom Zakonu pročitate da je zaprećena kazna od npr. 3 meseca ( a, naročito manje od toga ), znajte da se uvek završi sa uslovnom...
          Setite se onih devojaka sa mitinga ''patike za Kosovo''...
          Ukrale, snimljene dok kradu...i dobile uslovno, iako je maksimalna kazna zatvora za to delo nekoliko godina...
          Postoji pravo suda da te kratke kazne zatvora preinači u uslovnu kaznu
          ( da sad ne idemo u detalje tog instituta ), ili čak i u neku drugu vrstu kazne van zatvorske...i to se radi.

Slušao sam i ja onog lika sa Saobraćajnog fakulteta kako je plašio narod po raznim Televizijama sa pričom ako ti je dete na prednjem sedištu, oduzeće ti dete jer si kao roditelj pokazao nemar, itd...itd...
          To su samo priče da se narod naplaši...da se stvori histerija tipa ''evo ga nov Zakon jbt-e...''

Najbitnija stvar sa novim Zakonom su poeni koji se skupljaju.
          Pamte se prekršaji...

Originally posted by ljube-kugla
          ...za dete mladje od 13 godina na prednjem sedistu 30 dana i neka novcana kazna nesto oko 15-30000 din
          A, šta ako nemam pojaseve pozadi, već samo napred ?
          Zar to dete koje je 7 razred nije bezbednije napred vezano pojasom, i možda uz vazdušni jastuk, nego pozadi bez pojasa, a sigurno bez vazdušnog jastuka ?
          Ili...ako je beba u pitanju...a, moj automobil npr. nema ISOFIX, itd...itd...

Nema razloga za paniku...ništa se češće neće ići u zatvor za prekršaje u saobraćaju u odnosu na sadašnju situaciju...
          Plaćaće se više, i skupljaće se poeni...to je sve.

Comment

• -Miloš-
            CBC Senator
            • 16.12.2007
            • 269
            • Beograd, Karaburma
            • yugo tempo 1.1

Iskreno mene ne brinu kazne. Mene brine pushtanje kerova sa lanca.

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Paaaa to ide jedno drugim. I do sad se nije verovalo vozacu, obicnom coveku, a sad je stvoren osnov da po Zakoni taj vozac i nema pravo da misli jer ce za njega to uraditi OSL. A posnato je da OSL obiluju inteligencijom, tolerancijom, empatijom ... sve preliva pa na usi curi ... cast izuzecima...

Da se niko ne nadje uvredjen, obicni su ljudi kao i mi, ali i sami priznaju su je 20% saobracajaca usmereni samo ka tome da kaznjavaju po bilo kom osnovu, a sad im osnov i ne treba...

@Milos@all-of-us: Be afraid, be very afraid

Tragedija ovog zakona je sto nece uvesti red u saobracaj, nece iskljuciti prespora vozila, s losom signalizacijom, nece se kaznjavati traktoristi koji voze neosvetljene prikolice, pijani vozaci bicikala po selima, prespori i pre smrdljivi kaomioni i kojesta jos ...

Samo je napravljen aparat za bolje uzimanje para i punjenje budzeta ...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bojan1212
                CBC Senator XXL
                • 15.07.2008
                • 468
                • Zemun
                • Honda Accord

Slazem se sa tobom, ali sta bi ti radio sa kamionima. Pa moraju i oni da rade. Znas sta znaci kad se natovare 20+ tona i kazes prespori.
                Za taj teret i 20 km/h je prebrzo u slucaju da udare u neki automobil, a da ne govorim koliko je lako izgubiti kontrolu na njima pri vecim brzinama pod teretom na nasim putevima. A to da treba da sankcionisu neispravne to je tacno samo od tog Zastava bi mogla na odpad. Pa dobro nek ide, al nek puste uvoz starijih kamiona, ako ne onda ce prevoz biti duplo skuplji, jer novi kamioni veci troskovi itd. pa opet ni to ne valja stoga to je vrlo za`ebano.
                Govorim ti ovo jer mi je cale autoprevoznik pa te probleme znam.

Poruku izmenio: sri98

Comment

• stefan148
                  CBC Senator
                  • 17.09.2007
                  • 228
                  • beograd-zvezdara-lion

pa u svakom slucaju nikako ne bi trebali da u sred bela dana idu kroz siri centar grada. zna se kako se to radi, posle 22h imaju dozvolu da prodju korz grad tranzitnom trasom i to je to. tako je u normalnim zemljama, a kod nas je, naravno, druga prica...

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

A i u tom trulom zapadu se zna kojim magistralnim putevima smeju proci kamioni i kada. Ovde je dozvoljeno "Do sedista prevoznika", "Do mesta istovara" i kojesta razno ... U tom trulom zapadu nema toga, ne mozes imati sediste firme (parking) u naseljenom mestu pa se vozikati do parkinga.

Samo sacekajte ... jos ce osvanuti Prvenstvo Saobracajne Policije u naplacivanju kazni ... pa pehari, medalje, pohvale, unapredjenja, nagradna putovanja ... ali van perioda slava, godisnjih odmora, Nove Godine ... tad je najbolje
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bojan1212
                      CBC Senator XXL
                      • 15.07.2008
                      • 468
                      • Zemun
                      • Honda Accord

Originally posted by stefan148
                      pa u svakom slucaju nikako ne bi trebali da u sred bela dana idu kroz siri centar grada. zna se kako se to radi, posle 22h imaju dozvolu da prodju korz grad tranzitnom trasom i to je to. tako je u normalnim zemljama, a kod nas je, naravno, druga prica...
                      Da tako je. I kod nas su zabrane skoro svuda, ali problem je ako pojedinac postuje izgubice musterije, a samim tim i posao jer ce neko drugi da rizikuje i da prodje bez posledica. Manje su sanse da ce ga ustaviti policija i naplatiti punu kaznu nego sto ce odraditi par tura po gradu, a i ako ga ustavi crvena resava situaciju. E kad bi stvarno uveli i bili rigorozni prema svima onda se niko ne bi ni bunio. Sta me briga ne mogu i gotovo, a ne imam stalnu musteriju, uletece neko drugi itd.

Comment

• zvrle
                        CBC Senator XXL
                        • 01.11.2005
                        • 961
                        • Beograd, Batajnica
                        • Golf 4

Originally posted by neshaoct
                        ...polako ljudi sa tim zatvorskim kaznama...
                        Ne ide se u zatvor tako lako...

Kada god u bilo kom Zakonu pročitate da je zaprećena kazna od npr. 3 meseca ( a, naročito manje od toga ), znajte da se uvek završi sa uslovnom...
                        Setite se onih devojaka sa mitinga ''patike za Kosovo''...
                        Ukrale, snimljene dok kradu...i dobile uslovno, iako je maksimalna kazna zatvora za to delo nekoliko godina...
                        Ali su zato onog klinca poslali na 10 godina što samo govori da sudstvo nema standarde po kojima sudi već kako državi odgovara. Država kao hoće da se obračuna sa huliganima pa joj je odgovaralo da nekoga kazne 10god, miting na kome se kralo je bio "patriotski" pa se oprašta krađa.
                        Zato ako država kaže da hoće da sredi situaciju u saobraćaju itetako može da se ide u zatvor.
                        “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• TAZZ
                          Banovan
                          • 30.05.2005
                          • 1409
                          • NBGD,SERBIA

@ zvrle...

" Ali su zato onog klinca poslali na 10 godina što samo govori da sudstvo nema standarde po kojima sudi već kako državi odgovara"

Onog Klinca...????

Batice shta je radio???

Napao OSL i ugrozio mu zivot... Pokushaj Ubistva... Batice za to se odgovara...

U svakoj krshtenoj zemlji dignesh ruku, napadnesh OSL, EbAoSI JEZA u LEDJA!!! p Uneredili su choveka!!!

Tako je i trebalo... Da jew tvoj otac recimo NE DAJ BOZE bio taj Pandur, kako bi se ti osecao?

I treba da je owako kaznjen!

Moje mishljenje!

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

a sada se vratite na temu
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

Originally posted by zvrle

Ali su zato onog klinca poslali na 10 godina što samo govori da sudstvo nema standarde po kojima sudi već kako državi odgovara...
                              Ne ide po tom sistemu...
                              Za gomilu dela ne postoji mogućnost uslovnog kažnjavanja.
                              To samo postoji za zaprećene minimalne kazne zatvora.
                              I, onda se ta kazna zatvora koja je ionako minimalna, zameni sa dužom uslovnom.
                              Za pokušaj teškog ubistva se itekako ide u zatvor.

Kad je saobraćaj u pitanju, godišnje se u Srbiji napiše nekoliko stotina hiljada kazni zbog prekoračenja brzine. Zamisli kad bi svako od tih par stotina hiljada ljudi išao u zatvor na 15 ili 30 ili 45 dana...

Comment

• zvrle
                                CBC Senator XXL
                                • 01.11.2005
                                • 961
                                • Beograd, Batajnica
                                • Golf 4

@tazz I moje mišljenje je da je dobio zasluženu kaznu ali nisam hteo da širim priču, hteo sam da napišem huligan ali eto napisao sam klinac. čisto zbog njegovih godina.

@neshaoct Ako se usvoji zakon u kome je zapisnik validan dokaz i da se ide u zatvor za npr prekoračenje brzine zašto ti je čudno da sudija izrekne takvu kaznu.

Pokušavam da povučem paralele sa huliganom, patikama i novim zakonom a da ne mešam politiku ali ne ide, tako da neka ostane na ovome.
                                “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

Working...
                                X