...iz Madjarske
Kvalitet goriva u Srbiji
Collapse
X
-
takodje moram da potvrdim za omw,da je bezolovni vrlo los... e sad,ja ustvari gde god da sipam gorivo,imam problem. naime,cim krenem malo da ga gazim,krene da se oseca odvratan smrad na sumpor,kao neka pokvarena j.aja. to se neki put bas oseti u kabini iako su mi zatvoreni prozori.
inace u radulovicu su mi rekli da je tako zbog loseg goriva,i da skoro svaki bmw (noviji) izbacuje taj odvratan smrad. tako da meni nema pomoci
Comment
-
-
Originally posted by skijashJa stalno sipam na OMV-u. U poslednjih mesec dana sam dva puta zaredom sipao na petrol-u na čukaričkoj padini i dobio sam "knedlu" na nižim obrtajima (verovatno ću morati da odem na čišćenje dizni). Da li se baš slučajno potrefilo ili je prljav benzin bio ne znam...
Comment
-
-
Originally posted by Andrej55takodje moram da potvrdim za omw,da je bezolovni vrlo los... e sad,ja ustvari gde god da sipam gorivo,imam problem. naime,cim krenem malo da ga gazim,krene da se oseca odvratan smrad na sumpor,kao neka pokvarena j.aja. to se neki put bas oseti u kabini iako su mi zatvoreni prozori.
inace u radulovicu su mi rekli da je tako zbog loseg goriva,i da skoro svaki bmw (noviji) izbacuje taj odvratan smrad. tako da meni nema pomoci
ja sipam na PETROL ili EKO ali uvek na pun tank dodam bocu oktan boostera i nema problema mada je moj motor napravljen da radi na benzine od 91 do 98 okt.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
@ zverko: pa pazi,ako je otisao katalizator na automobilu 2008 godiste sa 5000km na satu,da ga ****m onda stvarnoja sam se bas bio istripovao i raspitivao se i kada sam dosao u servis covek mi je rekao da je to kod nas normalna pojava sa novijim bmw motorima zbog loseg goriva.u svakom slucaju, ide sad na redovan servis pa cemo da vidimo.
znaci ne kazem ja da je samo na omw-u lose gorivo,ja gde god sipam smrdi,e sad,nekad se oseca vise,nekad manje...
Comment
-
-
Ljudi ja mislim da ova tema ne vodi nikuda, pa nije sad 94-ta pa da se pitamo da li je bolje na JP-ovim pumpama ili kod Zike kod bajlonca...?
Sve pumpe se snadbevaju iz iste rafinerije, ja konkretno znam da se prilikom sipanja na OMV pumpama, tj prilikom istakanja cisterne odmah dodaju aditivi gorivu. Svakoj vrsti goriva posebno se dodaju njihovi Austrijski aditivi koji se tamo i proizvode. Pretpostavka je da je zbog toga malo kvalitetnije gorivo kod njih, ali takodje i neke druge pumpe dodaju odredjene aditive ali pitanje je kakve, kada...? Kod OMV- a potpisujem da je tako SVAKI PUT kad stigne gorivo. Znam coekaMasa, samo masa, masa je MAMA!!!
Comment
-
-
neki kazu da kad smrdi onda je kat uredu neki kazu obratno. ja ne znam sta da mislim. kod mene se desava da smrdi samo kad ga jarim malo duze a u gradu vrlo retko. e sad, to sto kaze za bmweove motore je verovatno tacno ali ako je motor( M44) na mom autu koji je 10god stariji od tog tvog konstruisan da radi na benzinu od 91 do 98okt (tako pise na poklopcu rezervoara) onda ne vidim razlog zasto ne bi i taj novi mogao isto tako.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Ljudi evo vam malo pomoci!
Posto radim u NIS-u blizu mesta gde se cisterne toce odvoze dervate na pumpe, mogu da kazem da je gorivo identicno tj. iz nasih rafinerija na pumpama AVIA,OMW,EKO YU,JP i gomila privatnika. Za MOL nisam siguran, mislim da oni jako retko uzimaju od nas, ako uopste i uzimaju.
Tako da se ja sit nasmejem kada mi kazu da je gorivo sa jedne pumpe bolje nego na nekoj drugoj.
Mada se slazem da je loseg kvaliteta!
Comment
-
-
Originally posted by Vebe BavariaMnei je OMV nekako najsigurniji..
@svima
Ko zeli da evocira uspomene na recimo Grcku i Shell V Racing Plus gorivo, nema ode i kod Buce Isakova kupi flasicu od pola litre aditiva. Kosta ne bas naivnih 30 eura. Kada se izmesa sa 19,5 litara goriva koje ste upravo kupili na pumpi, rezultat je gorivo od oko 103 oktana.
Priznajem da sam bio jako skeptican kada sam to cuo, ali mi djavo nije dao mira, pa sam kupio dve takve bocice (plasticne od Coca Cole). Jednu sam sipao u mog Yuga, a drugu kod sina u njegov Yugo. Posto imam custom ubrizgavanje by RP Labs i Nikola Radenkovic (NickRP), ja ni ranije nisam imao problema sa detonacijama, posto je Nikola mapirao auto na domacem gorivu. To je FIAT 176Axxx motor, preradjen od strane Urosa Piperskog i Nikole Radenkovica na izmerenih 120,4 KS na tockovima, ili oko 140 KS po klasicnom merenju na zamajcu. Sin opet ima FIAT 159Axxx motor, ali bitno smireniji, tu negde oko 100 KS, radio ga je Milos Spasic, "Spale" ili "Trovac", i zbog kompresionong odnosa od oko 11,2:1, taj motor je imao ozbiljnih problema sa detonacijama.
Kada smo sipali Bucin aditiv, moj je naprosto isao bolje i trosio nesto manje, ali sinovljev se nacisto preporodio. Ni "d" od detonacija, a vuce kao mutav. Jos smo tih pola litre aditiva razmutili u celih 30 litara koliko staje u njegov rezervoar, dakle bili smo daleko ispod 103 oktana, po slobodnoj proceni (ovo sada nagadjam) tu negde oko 96-97 oktana. Sasvim dovoljno da se auto preporodi.
Dakle, kada hocete da se potezete na nekoj trci, ili naprosto da uzivate u kvalitetu voznje kakav je nemoguc sa obicnim gorivom, kupite i sipajte. Samo pazite, ako u trenutku kupovine sledi ubrzo neka trka, malo je verovatno da cete ga naci, jer sve sto se trka je kod Buce i kupuje isto to. Pa ili sacekajte, ili porucite.
Bucina radnja je u Mirjevskom bulevaru, kada dolazite iz Visnjicke sa vase leve strane. Ima veliku tablu, ispred jedan lagano slupan Yugo za Hobby klasu, a pozadi u avliji okvir jednog Lotusa 7 sa kojim su radovi u toku.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
Originally posted by DejanVOriginally posted by Vebe BavariaMnei je OMV nekako najsigurniji..Pa ja uvek sipam na OMV-u.
Ne znam nekako mi lepo uradjene pumpe, pa mi sve drago da idem tamo.
Comment
-
Comment