Saobracajna kultura u Beogradu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • muamua
    CBC Veteran
    • 25.02.2006
    • 194
    • muamua

....

....cime se vi hvalite uzas...ne znam za vase delove ali ovde kod mene su svi lezeci u delovima gde su isprekidane linije,tako da vi vrsite nezakonitu radnju posto dodajete gas dok vas drugo vozilo PRETICE....i opet time se ovde hvalite..
    ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Ne znam gde si ti, ali kod mene su lezeci uglavnom ispred pesackih prelaza gde je zabranjeno preticanje.

Comment

• Andrej55
        CBC Veteran
        • 28.07.2008
        • 104
        • Beograd

ma nije to sto krse zakone,nego ljudi ovde pricaju sta ih nervira u saobracaju i ostalo i o tome kakvih kretena ima na ulicama,a onda isto to rade i oni sami. mislim,dodajes gas kad te obilazi na lezecem... kako je on to tebe zapravo ugrozio time sto te obilazi preko lezeceg? jedino sto opravdava tvoj postupak jeste to sto te je iznervirao,jer eto,moze mu se a ti moras polako jer imas 500kg tereta na sebi,a on se jos vraca iz nocnog provoda. realno,tako je.

uvek polazim od sebe,pa tako i ja zateknem sebe dosta puta kako ispadam nekulturan u saobracaju,ali jednostavno,ovde u beogradu (pa i u srbiji) ne mozes drugacije. ne postoji niko ovde na forumu,to garantujem, ko nije bar jednom ispao bezobrazan iako za to nije imao razloga. kao npr to sa lezecim. i ja popizdim kad neko pretice celu kolonu na semaforu sa leve strane i prodje ladno. ali jbg,covek se snasao i nije moje da mu ja sudim i isterujem pravdu. samo me iznervira sto tada nije bilo momaka u plavom, nego bas onda kada sam vozio nepropisnom brzinom u ''naseljenom'' mestu.

@vocko: pa dobro, ima lezecih koji nisu ispred pesackog (kao npr onaj u kosutnjaku kod vodotornja) ali je tu puna linija i ne sme da se pretice. ali zapravo nista ne dobijam time sto cu dodavati gas jer me je ovaj drugi obisao a pritom se nigde ne ubacuje ispred. mislim,4 ujutru.

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

Evo vraćam film i većina ležećih u Beogradu ukršta punu liniju... a znam određeni broj gde je i dupla puna, zbog veličine ležećeg (omanja skakaonica). Dodajem gas iz prostog razloga što ću ga i onako obići odma kad prestane puna i neka se nauči da pušta brže automobile. Ja treba dugo da se vozim da u retrovizoru vidim brži auto, ali čim ga vidim, odma se pomeran skroz u desni deo trake. To su neki osećaji koji se ne uče u školi i kojih nema u ZOBSu, kao i recimo davanje migavaca PRE pritiskanja kočnice, o čemu sam pričao u drugoj temi, a takve osećaje od spomenutih dijabola teško da treba očekivati...

Comment

• mixer
            CBC Senator
            • 13.04.2005
            • 202
            • Skopje

Svidja mi se kako razmislash,ali mislim da nisi u pravu(a nisam ni ja)
            Jahači magle

Comment

• Heinz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 1027
              • Beograd, Voždovac
              • Avensis 2.0 D4D

Svako ima bar jednog ležećeg gde može da ili obiđe nekog ko prelazi preko njega kao da ide preko rupe od pola metra, ili da doda gas kao Bane Toliko o kulturi
              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Bojan1212
                CBC Senator XXL
                • 15.07.2008
                • 468
                • Zemun
                • Honda Accord

Lezeci policajci o kojim govorim su ispred pesackih prelaza, medjutim kao sto sam rekao to radim u 4 sata ujutro natovaren sa 500kg pa nema puno pesaka, te ne cine neki prekrsaj jako tezak po opstu bezbednost, a po danu me i ne preticu tako po gradu. Kad oni krecu u svojim autima ja samo gledam kako mi duga svetla udaraju dok ih gledam u retrovizor i onda voze jedno vreme iza mene i krenu demonstrativno preko lezeceg tipa ****** sta koci. E onda mi bude drago da im objasnim neke stvari, tipa da nisu toliko jaki tj. brzi u ovom slucaju. Naravno slazem se da je to jedan vid nekulture, ali kao sto rece Andrej, pa svi ponekad rade mimo propisa. A zamislite njihova lica onako nalozeni jurcaju po gradu, idu kroz crvena svetla, prelaze preko pune i naidje jedan natovaren auto do zemlje i spusti ih na zemlju. Mozda posle silnih dokazivanja devojkama od preticanja do crvenih svetala shvate da nisu bas toliko brzi i spuste malo tempo.

Comment

• BgBoy
                  CBC Član
                  • 14.09.2008
                  • 26
                  • Beograd

Re: ........

Originally posted by muamua
                  ah...ta im je dobra ima i jedan pre skretanja za Pionir u despota stefana...kada krenu da ga stiskaju,a jos se nadje neko KAO ZNAM JA KAKO TO IDE pa raspali po pritiskanju...
                  Dok taj semafor nije postavljen, preći ulicu na tom mestu je bilo ravno samoubistvu, svaki mesec po jedan pešak je stradao na tom pešačkom . Živim tu pa znam. A što se tiče paljenja crvenog na dugme, crveno za automobile se ne pali odmah, nego je usklađeno sa semaforima kod SUP-a i na raskrsnici s Dragoslava Srejovića.

Comment

• djudjaro83
                    CBC Član
                    • 30.03.2008
                    • 40
                    • Kijev/Beograd

Originally posted by Bojan1212
                    A zamislite njihova lica
                    Heh trebao si da vidis moje lice sinoc kod vidikovacke crkve, neki baja krene da me pretice preko lezeceg i ja gas do daske (e46 M3) a ovaj me oduva. Ja pogledam kad ono Corvette C6
                    Inace uvek preticem likove koji se vuku preko lezeceg. Isto tako i mene nekad preticu. U oba slucaja dam gas, pa ko je brzi brzi je...

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Comment

• Jesse Jane
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 355
                        • Zemun

Re: Saobracajna kultura u Beogradu

Originally posted by AlNik
                        Dakle pitanja za vas (Beogradjane, ali i ostale):
                        1) Da li propustate ljude i ako ne - zasto ne?
                        2) Do koje mere ste spremni da idete da nekoga ne propustite?
                        3) I konacno - why can't we all just get along??
                        1.Propustam UVEK,kocim da bih propustio nekog,blicam..
                        2.Ali kad se neko ubacuje iz trake za desno ispred semafora u traku za pravo,ili ne daju migavac pri prestrojavanju,ma bilo koj zakon da ne postuju,pogotovo kade popale maglenke,a magle nigde,ne pustam ih makar morao fizicki da se obracunavam.
                        3.Kakvo pitanje,zato sto kod nas vazi :jaci,veci,skuplji,brzi itd ima prednost.
                        Nista nije bitnije od njih.
                        Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• Andrej55
                          CBC Veteran
                          • 28.07.2008
                          • 104
                          • Beograd

Originally posted by djudjaro83
                          Originally posted by Bojan1212
                          A zamislite njihova lica
                          Heh trebao si da vidis moje lice sinoc kod vidikovacke crkve, neki baja krene da me pretice preko lezeceg i ja gas do daske (e46 M3) a ovaj me oduva. Ja pogledam kad ono Corvette C6
                          ako je u pitanju bila crvena korveta sasvim moguce da je vlasnik obliznjeg kafica bio, '' leon'' je kafic , pretpostavljam da vi koji zivite na vidikovcu znate. vozi i beli x5 isto.

Comment

• djudjaro83
                            CBC Član
                            • 30.03.2008
                            • 40
                            • Kijev/Beograd

Bila je crna sa EU tablama (cini mi se nemackim).

Comment

• -Miloš-
                              CBC Senator
                              • 16.12.2007
                              • 269
                              • Beograd, Karaburma
                              • yugo tempo 1.1

Ima i bela C6 kabrio na nashe table u bg.

Shto se tiche propushtanja veoma sam kulturan prema ljudima koji se ne mogu da se ubacuju u guzvu.

E sad ako iza njih ide neki bizgov koji oce da iskoristi tu dobrotu ugrozavajuci saobracaj, samo mu dam po gasu pa aj me udari. Naravno bilo je svakakvih pacijenata koji su hteli i fizichki da reshe pitanje prestrojavanja ali uglavnom se to svelo na lajanje bez osnova.

Nego jel ste primetili da ljudi zimi agresivnije voze? To mi je totalna nelogichnost s obzirom da preko leta i imaju kome da se kurche napolju

Comment

• milan_g1
                                CBC Senator XXL
                                • 07.02.2007
                                • 863
                                • Karaburma

Svaki put u BGu pocnem kulturno da vozim a zavrsim po beogradski... jednostavno drugacije ne moze...

Mozda i postoji neki penzioner koji hoce da propusti (penzioner znaci stara skola, a ne nesto negativno) auto koji nije brz i koji nema BG tablice a inace do sada na prste jedne ruke mogu da nabrojim koliko puta me neko propustio, znaci usporio ili stao da mene pusti da prodjem.
                                A ajde iskreno koliko vas bi stalo da propusti matorog golfa sa KV tablicama? A ja uvek znam gde idem, prestorjavam se na vreme, ne preticem kolonu, ne menjam trake bez potrebe, ne remetim vam vas tempo voznje. Uvek se sklanjam genijalcima (primetio sam da su skoro uvek u italijanskim vozilima) koji vole da "oderu" golfa, kao da je to sad nesto bitno u vozackom iskustvu.
                                Ako hocu da propustim ja nekoga, cini mi se da ni kocnicu jos nisam stisnuo onaj pozadi je vec legao na sirenu...

Hocu da kazem da beogradski tempo voznje primorava na saobracajnu nekulturu, jednostavno tako funkcionise.

A volim da gledam Beogradjane kad dodju kod mene u Banju, malo mesto, nema ulica sa 2 ili 3 trake, uglavnom jednosmerne, gomilu njih sam kulturno i strpljivo cekao dok stoje u raskrsnici bez semafora i nemaju blage veze gde treba da idu...
                                "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

Working...
                                X