Saobracajna kultura u Beogradu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

kako sam ja jednog lika odvalio glavom..

vozio bajs i ovaj mi se nacrta na sred puta i ono odseku mu se noge a ja nisam stigao da ukocim nego se mahinalno savijem i isturim glavu... to je bilo kao start u sumo rvanju, decko je dobio kontuziju a ni meni nije bilo sve jedno...

luda glava

Comment

• Manfred
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2007
      • 905
      • Beograd

@ zverko

PP aparat je keva

Comment

• Bojan1212
        CBC Senator XXL
        • 15.07.2008
        • 468
        • Zemun
        • Honda Accord

Bajsevi mnogo smetaju u saobracaju. Stvarno smara kada u autu ugledas bajs ispred tebe koji ide 20, a kolona iza tebe jedva ceka da ga prodjes vise, a ti nemozes nego na 20cm jos ako ides kamionom onda je jos gore, em nemozes brzo da ga preskocis, a i siri je.

PS: Vozim i bajs i auto, ali se trudim da bajsem sto vise idem trotoarom da ne smetam saobracaju.

Comment

• HotDog
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 965
          • BSG 75 (011)

Originally posted by muamua
          koji deo zrenjaninca
          ovaj gde je Zverko trebao da gostuje

Comment

• HotDog
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 965
            • BSG 75 (011)

Originally posted by Bane R
            Pa šta očekujete. Da pored silnih nameta koje plaćamo kroz registraciju, gorivo, putarine, kazne, parkinge, više ne možemo ni 60 ili 80 na sat da vozimo ono malo vremena ili lokacija kada nema gužve. Da usporimo 20 pored svakog bicikliste? Budimo realni ...
            Čovek je lepo napisao da je sve što očekuje da ga ne seku niti da pošto poto guraju da pretiču bicikl dok se mimoilaze sa drugim vozilom. A ti bi izgleda zbog cene goriva da imaš pravo jednog biciklistu mesečno da rokneš?

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Ne, nego ti voliš da čitaš stvari kako tebi odgovaraju samo da bi ti odgovor bio atraktivan.

Kao što vidiš, nisam odgovorio njemu, koji ima sasvim realne zamerke, nego debi, što ti smeta što te strujanje vetra pomeri. Žao mi je drugar, onaj ko vozi motorizovano vozilo na tom putu za taj put plaća kroz više, što fiksnih, što varijabilnih troškova, ima pravo da vozi onoliko koliko je ograničenje.

Comment

• HotDog
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 965
                • BSG 75 (011)

smeta mi isto kao njemu što smeta kad prođe na 30 cm i ne pomeri se nimalo ulevo, nije mi jasno kojim pismom da napišem da bi ti razumeo.

Comment

• kizazox
                  CBC Član
                  • 14.09.2007
                  • 19
                  • Beograd

Gde god ima trotoara i biciklistickih staza(njih ima vrlo malo) uvek sam van puta ali posto vozim dosta po otvorenom putu izmedju ostalog i Zrenjaninac nemam gde da se sklonim nazalost. Samo da napomenem da ne izgleda da previse trazim uvek vozim uz samu ivicu puta i ne smeta mi kad prolete pored mene vec kad mi namerno zatvaraju put i kada me iseku a ja sam u punoj brzini.Inace i ja vozim kola pa opet pazim i na pesake i na bicikliste i na one ludake na skuterima koji preticu i sa leve i sa desne strane i setaju iz trake u traku bez signalizacije.

Comment

• subicd
                    CBC Senator XXL
                    • 20.06.2008
                    • 463
                    • Novi Sad

Sto se biciklisti zale.
                    Pa od biciklista najvise strepim jer se ponasaju toliko bahato i izlecu, skrecu u momentu pa ti gledaj sta ces. Da ne pricam o onima sto voze Bulevarima a imaju biciklisticku stazu, kao i ovi sa skuterima koji treba tuda da se krecu.
                    Neki vozaci ''nalecu'' na pesake posto znaju da su jaci, pesaci ''nalecu'' na automobile jer racnaju vidi ih valjda nije lud da ga pregazi, a biciklisti slicno kao pesaci.

Da ne misli neko da podrzavam vozace koji ugrozavaju bicikliste kao ni bicikliste koji ugrozavaju vozace, ali u pitanju je kultura u saobracaju i biciklista i pesaka i vozaca motornih vozila.

P.S. Sta mislite zasto u Montenegru niko ne vozi biciklo.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Zato sto se pedale ne vrte same ...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vebe Bavaria
                        CBC Senator
                        • 30.08.2008
                        • 237
                        • Bg

Pesak je stariji od automobila
                        Kbo

Comment

• zvrle
                          CBC Senator XXL
                          • 01.11.2005
                          • 961
                          • Beograd, Batajnica
                          • Golf 4

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=326080

30. oktobar 2008. | 01:00 | Izvor: B92
                          Beograd -- Na Jutjubu objavljen je snimak na kome se vidi da u gradskom autobusu, na nepoznatoj liniji, vozač tokom vožnje čita novine i rešava ukrštene reči.

Direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Radoslav Nikolić, gostujući sinoć u Vestima B92, rekao je da će za nekoliko dana biti poznat identitet vozača, kao i to da li je zaposlen u GSP-u ili kod nekog od privatnih prevoznika. Kada istraga bude završena, taj vozač, prema rečima Radoslava Nikolića, biće otpušten.

Autor snimka, potpisan kao Vladan77, tvrdi da je reč o liniji 74, koja saobraća od Bežanijske kose do Omladinskog stadiona, na Karaburmi, ali nije jasno da li je reč o autobusu privatnog prevoznika ili Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

U svakom slučaju, opasan hobi nepoznatog vozača, koji samo srećom nije imao tragične posledice.

Taj snimak trebalo bida pruži dovoljno razloga nadležnim gradskim institucijama, ali i policiji, da se pozabave hobijem koji upražnjava dosta vozača u javnom gradskom prevozu u Beogradu.
                          “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• RANK
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 1635
                            • Beograd
                            • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by Vebe Bavaria
                            Pesak je stariji od automobila
                            ...a rizla je najveci neprijatelj vozaca!
                            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• stefanves
                              CBC Senator XXL
                              • 10.12.2006
                              • 1351
                              • BG

Sto se tice ovog mahanja pistoljima, alatljikama...Pre ocekujem od tzv.nafuranih klinaca koji se voze u tim a8 starim 15ak godina, nego od one fine kriminalne gospode koja se vozi u istim modelima, samo 15 god.mladjim.
                              To je jebi*a kompleks, oce ljudi da budu vazni, a misle da su vazni kada muce druge .Nazalost takvih je sve vise, i treba se ponasati shodno Zverkovom receptu, lepo precutati, izviniti se....Medjutim ako se situacija otrgne kontroli treba potegnuti prvi
                              Ode sve u PM, misli sta ocekivati od starije bagre, kada mlada bagra reketira vrsnjake u skoli.
                              Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                              Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• miroslavm
                                CBC Senator
                                • 13.02.2007
                                • 208
                                • Beograd, Zvezdara

Iznanadjen sam u zadnje vreme relativno kulturnijim ponasanjem vozaca u Bg u odnosu na ranije godine. Mozda zato sto je krcat, pa svaki vozac par puta dnevno dozivi agoniju pa kad vidi nekog mucenika u tesnacu pusti ga. Ja obicno pustam, ali ima nekih mesta gde to ne radim, recimo kod Mostara, iz pravca Nisha ka stanici u onoj petlji gde ja uredno idem desnom trakom, najavim skretanje zmigavcem, a stoka pametna zutom trakom dodje do one barijere koja suzava i prekida tu traku, obilazi kolonu i hoce da udje ispred mene da bi isao ka NBGDu. Tad mu gadjam krilo, i on odmah koci, ostali iza mene skapiraju i zgusnu kolonu, tako da mu nije lako, a na kraju ga docekaju i panduri kod Gazele. U isto vreme, na istom mestu, vestiji iz te zute trake odvajaju se ka Hitnoj pomoci i odvojenom stajalistu za GSB , ali produzavaju, obidju kolonu i opet idu ka NBG.
                                Po gradu i mene uglavnom pustaju , nikad na silu ne pokusavam da nekog secem da naglo koci. Ali, kad vidim da neko dodaje gas da me ne bi pustio ne bi li dobio pet sekundi vise od mene, a ja nemam gde, onda opet idem do granice sudara i zabodem se. Imao sam i ja situacije gde mi prete, obicno klinci od dvadesetak godina, i kad ih je bar trojica u kolima. Odavno ne obracam paznju na to, gledam ih, slegnem ramenima, i njih prodje, jer im je bitno da su izveli predstavu. Posebno poglavlje su beogradski taxisti. Nekad mi nije jasno gde su dobili dozvolu, ako je uopste imaju, tolika nekultura u saobracaju i bahatost je nepojmljiva, nema zmigavaca, farova, pravila, uvek gledam da budem bar dvesta metara daleko kad ih vidim.
                                Medjutim, za volanom, svi smo mi ponekad psihopate u odredjenim trenucima, kad zurimo ili smo nervozni

Comment

Working...
                                X